Breuk nog steeds niet kunnen accepteren/plaatsen

afbeelding van Jim30

Hoi,

Al een aantal weken aan het meekijken, toch besloten om nu zelf even iets neer te pennen.

5 weken geleden is plotseling een einde gekomen aan mijn 4jaar durende relatie. Ondanks dat we in een "vrij normale sleur" zaten kwam dat behoorlijk onverwacht. Zeker omdat we slechts een week van te voren nog op vakantie geweest zijn, en ik totaal niet in de gaten had, dat de relatie beëindigd zou worden.

Om een lang verhaal even kort te maken:

Ik heb een maand voor de breuk besloten om naar tien jaar van baan te wisselen, grotendeels omdat mijn vorige baan en de werktijden die deze met zich mee bracht, ervoor zorgde dat ik en mijn partner zowat langs elkaar door leefde.

Het verwisselen van baan bracht ook de nodige stress teweeg waardoor ik dit op een gegeven moment ook mee naar huis nam. Ik weet dat ik in die periode tekort ben geschoten wat betreft aandacht voor mijn partner, maar ik ben nu zo ver dat als ik nu terug kijk, ik realiseer dat ik ook weinig steun van mijn partner kreeg. Ook werd er niet gecommuniceerd over "sleur". Ik ging er vanuit dat, zodra ik aan mijn nieuwe baan begon, welke een zee aan extra vrije tijd meebrengt, alles "wel goed zou komen". We hebben twee weken eerder, nog enthousiast gesproken over kinderen, en een samenlevingscontract, dus ik dacht dat het wel goed zat.

Bovenstaande is dus de reden van de breuk, in die periode hadden we te weinig aandacht voor elkaar.

Op een gegeven moment gaf mijn ex aan te willen praten, en ze zei dat zo zo niet verder wou. ik gaf aan dat ik graag wil vechten voor de relatie en eventueel zelfs in relatietherapie met haar wou gaan, maar daarvoor was het telaat. Mijn ex zei al geruime tijd hier naartoe te werken.

Ik stond dus helemaal machteloos op dat punt.
Ik heb brieven geschreven, veel gesproken en aangegeven dat zij de relatie nu doet beëindigen voor iets waar aan gewerkt zou kunnen worden.

Helaas allemaal tevergeefs, vanaf toen ging het snel. Binnen een week waren alle spullen thuis weg, en een week later heeft ze zelfs al het contact verbroken door mij langs alle kanten te blokkeren.
Ik dacht dat dat haar manier van verwerken was, maar nu blijkt dat ze al een nieuwe relatie heeft.

Bij navraag bleek ze deze persoon te hebben leren kennen een week nadat het tussen ons uit was.

Nu, ik eet en slaap ondertussen wel weer, ik zoek ook geen contact meer, maar het blijft nog steeds enorm knagen. Het gevoel dat mij een goede relatie is ontnomen door iets waar aan gewerkt kon worden. Iets waarvoor ik mijn karakter niet hoef aan te passen. En natuurlijk knaagt het enorm dat zij al zo ver is om haar leven zo snel terug op te pakken.

Ik ben al gaan praten met iemand hierover, en deze gaf aan dat het niet helemaal eerlijk is hoe mijn ex het gespeeld heeft, als zij al maanden na de breuk toewerkt en daar totaal niet over communiceert dan is dat wel een teken dat ze mij maanden voor de gek heeft gehouden. Ook heb ik alle negatieve dingen opgeschreven en realiseer mij, dat zij ook wel wat nadelen had, maargoed, ik zou daarmee kunnen leven.

Ik denk nu vaak, wat heeft het gesprek over kinderen etc dan voor meerwaarde gehad, en waarom heeft ze niet gezegd hoe erg ze met alles zat, ik heb dit nooit zien aankomen, en had nooit gedacht dat ze er zo mee zat..

Ik wil het heel graag een plaats kunnen geven, ik doe er zoveel mogelijk aan om mijn gedachten te verzetten, maar s'avonds in bed denk ik steeds aan de weken voor de breuk. Hoe leuk we het eigenlijk hadden ondanks de sleur. Het voelt allemaal heel oneerlijk. Het klink egoïstisch maar ik ben nu 30 en moet weer helemaal opnieuw beginnen, terwijl ik ten alle tijden toekomst heb gezien in de relatie.

Ik begrijp dat het van twee kanten moet komen, en dat als het vanuit een kant niet werkt dat het dan niet gaat. Maar ik wil het kunnen plaatsen en accepteren, maar het is gezien de omstandigheden, en ook dat haar moeder een behoorlijke vinger in de pap had, heb ik het zo moeilijk dat ik er niet uitkom..

Graag hoor ik advies hoe ik hiermee om kan gaan. Uiteindelijk zal ik het zelf moeten doen, maar alle beetjes helpen.

Alvast bedankt.

afbeelding van Okewatnu

Een ander

Die ander was er al hoor. Die heeft ze niet een week nadat jullie relatie was verbroken ontmoet. Die ander is de reden van de breuk en het feit dat het al te laat was om de relatie nog te redden.

afbeelding van Benz

de waarom vraag

Hai Jim,

Het onverwachte is wat je parten speelt. Je had het, ondanks tekenen die er misschien wel waren, gewoon niet verwacht en niet zien aankomen. Dat is in de meeste breuken wat het zo moeilijk maakt, want het is voeding voor de meest zinloze vraag ooit: "de waaromvraag". Probeer, hoe moeilijk ook, je niet meer af te vragen waarom. Een echt duidelijk antwoord zal je namelijk nooit krijgen. Bij een plotselinge en onverwachte relatiebreuk proberen we te analyseren waarom het mis is gegaan en het liefst hebben we dat de ander dat helder uitlegt, maar je zult nooit een echt antwoord krijgen omdat de ander dat vaak ook zelf niet echt weet en/of omdat de echte redenen ook bij de ander vertekent zijn door het gebeuren en de tijd. Het enige advies dat ik je kan geven is om je dus niet meer af te vragen waarom, maar gewoon te vertrekken vanuit het gegeven dat het zo is en vanuit daar je verwerking te starten. Verbreek al het contact met haar en ga op zoek naar jezelf. Je bent nog jong, hebt nog een heel leven voor je. Op een gegeven moment zal je je relatie zien als een mooie periode in je leven waar je mooie herinneringen hebt gemaakt. Het gaat pijn doen de komende tijd, maar dat is nodig om vooruit te komen.

afbeelding van Jim30

Hoi, bedankt voor het

Hoi, bedankt voor het berichtje. Er zit niets anders op dan je raad op te volgen. Ik heb het er erg lastig mee, maar het zal tijd nodig hebben.

afbeelding van Crank10

Hey man!

Superklote voor je natuurlijk!
Dit is wel echt weer typisch iets voor vrouwen!
Je moet onthouden dat vrouw niet van de ene op de andere dag
ineens hun relatie uitmaken. Daar zijn ze al maande mee bezig,
tot ze emotioneel van je afzijn en dan maken ze het uit.
Zijn hun al een stap verder en bij jou komt het als een mokerslag aan.
Ik ken hier letterlijk honderden voorbeelden van. Dit ligt niet san jou
maar simpelweg hoe vrouwen zijn, als ze twijfelen gaan ze het aankijken en jou meer testen, totdat ze het zeker weten en dan is het ineens klaar.

Ik wil je geen klotegevoel aanpraten, maar het is zeer waarschijnlijk dat die andere gast al veel eerder in het spel was. Je moet niet vergeten dat
vrouwen over het algemeen slecht zijn in het alleen zijn. Waarschijnlijk
kent ze die gast al veel langer en hem aangelijnd terwijl ze nog met jou liep, spijtig maar zo gaan die dingen.

Het is mij ook overkomen. Wat ik heb gedaan; 0,0 contact gezocht, gefocust op mijn werk + ik ging 5x per week de gym in. Ik was als persoon gegroeid daarna en guess what; na een half jaar wilde ze mij terug, ik zei "no Thanks" toen bleef ze bij die andere gast, omdat ze ook
Niet graag alleen is. Stom he.

Tip: focus je niet op andere vrouwen of op haar nu. Vind een passie en ga daar 100% voor en zorg goed voor jezelf!

Groetjes

afbeelding van rik21

Crank10

Ben het volledig met je eens! Dit is inderdaad het beste wat je kunt doen.
Haal sociale contacten weer meer aan, daar heb je tijdens je relatie namelijk minder tijd voor gehad.
Ik ben ook voorstander van geen contact zoeken. Punt 1, mocht je haar nog terugwillen dat gaat nu contact zoeken sowieso niet werken en punt 2, als je nu nog contact zoekt / haar leven volgt op facebook of wat dan ook dan maak jij het jezelf alleen maar moeilijker. De focus moet liggen op loslaten van deze persoon.

Ook zou ik niemand aanraden om nooit iets te beginnen met een meid die vreemdgaat bij een ander.
Statistisch gezien is de kans dan namelijk veel groter dat dit gedrag zich blijft herhalen.

Veel sterkte en onthoud 1 ding. Alle pijn / ongeloof en misschien wel woede die je nu hebt is tijdelijk. Dit gaat vanzelf over en je moet jezelf de tijd en ruimte gunnen om dit "verlies" te verwerken.

afbeelding van Crank10

True

Als je haar echt terug wilt moet je kijken waarom ze
destijds verliefd op je geworden is. Kijk; een vrouw
zoekt instinctief een zelfverzekerde/stabiele man waar
ze tegen op kijkt. Misschien ben je in de loop van de
tijd "needy" geworden of je hebt haar het gevoel gegeven
dat ze je helemaal heeft. Als dat gebeuerd ontstaat er sleur.

Als je achter aanloopt, lieve brieven stuurt of "wilt praten" of
gaat wachten of needy gedrag vertoont, kijkt ze dan weer tegen je op?
Denk ie dat James bond dat zou doen? Die leeft zijn dromen en streeft
doelen na en vrouwen zijn bijzaak voor hem, die attitude moet je ook hebben.

Ga er daarom boven staan! Wens haar het beste en laat zien dat je gelukkig bent of je haar nou hebt of niet. Zet je eigen doelen en dromen altijd op 1, dit maakt je super aantrekkelijk voor vrouwen in het algemeen.

En als je tijd in jezelf investeert wil je haar waarschijnlijk niet eens meer terug!

De meeste mensen maken van hun partner hun levensdoel
en als day wegvalt weten ze niet wat ze moeten doen en wat ze
met het leven aan moeten. Daarom gaan vrouwen ook eerst iemand
anders aanlijnen, omdat ze noet graag alleen zijn.

Zet je eigen dromen en ambities altijd op 1, dan zul je zien dat dat de juiste mensen ook op jou pad komen + grote kans
dat je diegene ontmoet die nog veel beter bij je past!

afbeelding van Dirk30

Goed gezegd Crank

Crank10 schreef:

Denk ie dat James bond dat zou doen? Die leeft zijn dromen en streeft
doelen na en vrouwen zijn bijzaak voor hem, die attitude moet je ook hebben.

Je slaagt de nagel op de kop Crank10. Knappe mooie vrouwen zijn er in overvloed, je moet het alleen ZIEN.

Heb onlangs een knappe vrouw afgewezen, want ze had een attitude. Vroeger zou ik door de knieeen zijn gegaan, maar nu.....

Knap gezegd man!

afbeelding van mrpither

Re:

Narcisme ten top.
Egoistisch, sexistisch, generaliserend maar vooral dom

afbeelding van rik21

Hahah

mrpither schreef:

Narcisme ten top.
Egoistisch, sexistisch, generaliserend maar vooral dom

Je klinkt net als een feminist :').

Ik begrijp je enerzijds wel. Maar het is minder dom dan je denkt.
In realiteit zijn er hordes vrouwen die hier inderdaad als een blok voor vallen.
Niet mijn type vrouw overigens, ik val niet op oppervlakkige types.

afbeelding van torn

Schaaltje bitterballen

Oftewel een mooi schaaltje bitterballen (zonder ballen Glimlach ) bij elkaar die elkaar gevonden hebben.

afbeelding van rik21

@crank10

Volgens mij heb je dit stukje rechtstreeks van versiercoach.nl gekopieërd hahah Glimlach

Niets mis mee overigens, en in bepaalde mate ben ik het hiermee eens.
Er zijn veel mannen die zich compleet storten op een relatie en daarbij hun hele eigen leven vergeten.
Om te zeggen dat vrouwen dit aantrekkelijk vinden? Nee, niet bepaald nee.
Het is zeker belangrijk om in een relatie je eigen doelen te blijven stellen en bereiken, los van je partner.
Als je als een hondje achter je vrouwtje aanloopt is de kans dat ze uiteindelijk een ander zoekt die zij aantrekkelijker vind inderdaad heel erg groot!

afbeelding van torn

Generaliserende onzin.

Crank10 schreef:

Ik ken hier letterlijk honderden voorbeelden van. Dit ligt niet san jou
maar simpelweg hoe vrouwen zijn, als ze twijfelen gaan ze het aankijken en jou meer testen, totdat ze het zeker weten en dan is het ineens klaar.Je moet niet vergeten dat
vrouwen over het algemeen slecht zijn in het alleen zijn. Waarschijnlijk
kent ze die gast al veel langer en hem aangelijnd terwijl ze nog met jou liep, spijtig maar zo gaan die dingen.

Wat een generaliserende domme onzin opmerking over vrouwen die je hier maakt. Legio mannen die op dezelfde wijze handelen. Sterker, als ik om mij heen kijk zie ik vrouwen die, zeker als zij kinderen hebben, beter instaat zijn 'alleen' te zijn dan mannen dat kunnen.

afbeelding van Jim30

Bedankt voor de berichtjes.

Bedankt voor de berichtjes. Ik lees veel terug wat er momenteel ook door mij heen gaat.

Het is moeilijk om je "levensdoel" te moeten loslaten.

Gisteren toevallig weer wat minder leuke dingen gehoord en gelezen, welke ik toegestuurd kreeg van gemeenschappelijke vrienden, ik heb meteen aangegeven dat ik het nog allemaal niet meer wil weten.
Doet op dat moment even pijn maar omdat het mij laat inzien dat het allemaal definitief is, helpt het ook wel weer met het een plaats te geven.

Jullie hebben gelijk. Ik moet mijn energie nu in andere zaken steken zoals vrienden en sport. Daar ben ik nu ook mee bezig en het bevalt goed. Af en toe krijg ik nog wel een terugval, maar ik kan onderhand wel weer eten en slapen. Dus het slijt.

Ook het van me af schrijven en meningen van andere horen doet me goed. Het is normaal dat het tijd nodig gaat hebben maar het gaat iedere dag een beetje beter.

Gr. Jim

afbeelding van rik21

Goed op weg

Je bent goed op weg Jim!

Je zult zien dat het elke week een stukje beter gaat!
Terugvalletjes horen er zeker bij, maar ook daar kom je keer op keer sterker uit!

Als ik heel eerlijk ben, heb ik zelf ook de fout gemaakt om teveel aan de kant te zetten voor mijn ex.
Natuurlijk is het normaal dat je dingen aan de kant zet als je een relatie hebt, maar je moet zeker opassen hoe ver je hierin gaat. Ook doe je er inderdaad goed aan om je vrienden te vertellen dat je (voor nu iig) even niets over haar hoeft te horen. Dit brengt alleen maar meer onnodig verdriet / vervelende gevoelens met zich mee.

Jij komt er wel!

afbeelding van Jelle

@Jim30

Hey Jim,

Je verwoordt goed wat er door je heen gaat.
Zelf heb ik er jaren over gedaan om over mijn relatiebreuk heen te komen, iets wat ik jou niet kan aanbevelen. Ik had veel verkeerde keuzes gemaakt tijdens en na de relatie, maar als ik de kans zou krijgen om dingen anders te doen dan ik toen gedaan had, zou ik niks veranderen. Af en toe moet je gewoon flink op je bek gaan om wijzer te worden.

Dit is wat je kunt doen om je rouwproces te rekken:
- Blijven vasthouden aan hoe oneerlijk dingen zijn gelopen.
- Fantaseren hoe je relatie zou zijn gelopen als je dingen anders had gedaan (met de kennis die je toen niet had maar nu wel).
- Niet praten met vrienden over de breuk maar dingen opkroppen.
- Begriploos worden omdat niet iedereen begrip voor je heeft.
- (Te veel) rebound relaties aangaan.
- Zuipen, vreten, ongezond leven.

Dit is wat je kunt doen om een mooier leven te hebben:
- Beseffen dat jij de belangrijkste persoon in je leven bent, met of zonder relatie. (Had ik ook tegen je gezegd als je een vrouw was.)
- Jij bent ook de eerste en laatste persoon die verantwoordelijk is voor hoe gelukkig jij bent. Neem die verantwoordelijkheid en geef mensen zoals je ex niet die verantwoordelijkheid.
- Je storten op je nieuwe baan, hobby's, en dingen waarbij je uitgedaagd wordt om jezelf te overtreffen, en waar je energie van krijgt. Doe dingen waarbij je trots over jezelf kunt zijn.
- Veel mensen gaan veel sporten na een relatiebreuk, bijvoorbeeld hardlopen. Van flink bewegen ga je je beter voelen en ook positiever denken.
- Veel groente en fruit eten. Hoe je je voelt heeft te maken met hoe fit je bent.
- Leer te vergeven. Dat is: niet je negatieve emoties over je ex vasthouden of koesteren, maar keihard werken aan een mooier leven voor jezelf. Vergeven doe je niet voor je ex maar voor jezelf.
- Af en toe moet je flink op je bek gaan om waardevolle lessen te leren. Live and learn. Van een relatiebreuk kom je er achter wat jij belangrijk vindt en wat niet, je prioriteiten worden duidelijker.
- Je kunt niet alles beheersen in je leven, zeker niet de keuzes die andere mensen maken. Leer los te laten en dingen te laten zijn zoals ze zijn. "You can worry but know that the real troubles in your life come from things that you did not expect." (Baz Luhrmann)
- Geniet van de mensen waar je goed mee kan praten, want blijkbaar kon dat met je ex niet. Leer nieuwe mensen kennen waar dat mee kan. Zoek contact met mensen met dezelfde interesses als jij.
- Als je probeert de gebroken glassplinters van je relatie te lijmen, krijg je bebloede vingers en het resultaat zal nooit mooi zijn. Op dit soort momenten kun je maar beter de splinters laten liggen en doorlopen.

Ik hoop dat je in de nabije toekomst diepgaande en open gesprekken zult hebben met mensen, waarbij je tot de conclusie komt: het was zo ver gekomen dat dit soort gesprekken niet (meer) konden met mijn ex, dus we waren geen team.

Het komt wel goed hoor. Het leven gaat niet altijd over rozen, en het zijn juist de moeilijke periodes waar je het meeste van kan leren.

afbeelding van rik21

@jelle

Je beschrijft precies alle stappen die ik meteen heb ondernomen nadat mijn relatie stuk liep.
Was er eigenlijk vrij snel overheen dus ik raad deze aanpak zeker aan.

afbeelding van Jim30

Bedankt Jelle, Het klopt dat

Bedankt Jelle,

Het klopt dat je niet alles kunt beheersen wat er gebeurd. En hoe moeilijk het ook is, als een ander een keuze maakt moet je je daar maar bij neerleggen.

Allemaal makkelijk gezegd natuurlijk, maar de tijd heelt...

Gr. Jim

afbeelding van Jelle

@Jim30 De tijd heelt

Hoi Jim30,

De tijd heelt inderdaad.
En tijdens periodes dat je zo geconfronteerd wordt met wat je totaal niet wil, leer je jezelf kennen.
Het is geen zekerheid of een partner je hele leven bij je blijft, en of jullie gedurende die lange tijd gelukkig blijven samen.
Wat wel een zekerheid is: de keuzes die je in het hier en nu maakt.
Maak dus de keuzes waarbij je toekomstige ik dankbaar kan zijn voor je ik van nu.