Ik begin nu echt woede te voelen

afbeelding van Roberto

Ik begin er nu echt gek van te worden. Ik heb mijn leven weer aardig op orde, probeer het los te laten maar ik krijg via andere mensen zulke intieme dingen uit de relatie met mijn ex te horen. Ik wordt hier echt woest van, zelfs problemen uit ons sexleven krijg ik in door haar verdraaide versie te horen. Ik vind di echt verschrikkelijk. Ik wil geen contact met haar maar ik heb haar vanavond een hele boze mail gestuurd dat ik wil dat dit op houd. Heeft ze dan geen enkel respect voor mij. Ik negeer nu al weken dat ze allerlij verhalen verdraaid ik haar voordeel, ten koste van mij omdat ik het los wil laten. Het gaat nu echter echt te ver. We kennen veel de zelfde mensen en ik wil niet dat we via hen communiceren maar ze gaan echt onjuist over mij denken als ik dit allemaal laat gebeuren. Ik wil echt een gesprek met haar hierover maar ik ben bang dat ik ga ontploffen, al wil ik de eer nog zo graag aan mezelf houden.

Roberto

afbeelding van mike_r

je ex is echt een

je ex is echt een roddeltante roberto...sommige dingen hou je gewoon voor jezelf, vooral intimiteit.

afbeelding van Daphne1978

wat vervelend

Roberto,

Wat een vervelende situatie zeg! Stom is dat eigenlijk he?! Dan deel je zo veel jaar lief en leed met elkaar, dan is de relatie over en dan begint het geroddel. Echt irritant!

Wens je veel sterkte!

Dikke knuff van Daphne

afbeelding van Roberto

het erge

Het erge is dat ze alles verdraaid zodat het allemaal aan mij ligt en ik kan niet in details treden maar het komt er op neer dat ik een hoop geduld heb gehad met haar en het nu ineens allemaal aan mij heeft gelegen en de hele wereld mag het weten. Ik wil zo graag verder maar dat is zo lastig als je steeds gevoed wordt met deze verhalen. Mijn hele omgeving denkt nu van alles en en als ik het recht ga zetten met de waarheid, dan doe ik het zelfde maar ik begin ondertussen te overwegen gewoon het hele verhaal aan mensen te vertellen, hoe lullig dit ook voor haar is.

afbeelding van Hoop

In principe

In principe ben ik er nooit zo voor om jezelf "te verlagen" naar haar niveau maar in dit geval zou ik zeggen dat je het inderdaad misschien maar moet doen. Want blijkbaar schaadt het jou en je moet toch wel aan jezelf denken.

Als je gewoon eerlijk het hele verhaal vertelt is het misschien wel het beste. Het kan wel lullig zijn voor haar maar dan had ze maar beter moeten nadenken toen ze begon met het geroddel.

Probeer er eerst wel achter te komen of die roddels inderdaad bij haar vandaan komen. Kloppen de feiten want dan moet het wel of niet? Want het kan natuurlijk ook altijd bij iemand anders vandaan komen die zin heeft om te "stoken."

Of misschien moet je eerst met haar zelf gaan praten? En haar zeggen dat je de waarheid gaat vertellen als zij het niet doet?

Liefs,
Hoop

afbeelding van Roberto

Het zijn details

Het betreffen details die alleen bij haar vandaan kunnen komen. Ik denk dat ik haar ga bellen vanmiddag maar dan moet ik wel eerst even stomm afblazen want anders scheld ik haar helemaal verrot.

afbeelding van Hoop

Goed idee

Goed idee, Roberto. Probeer in je gedachten te houden dat ze die dingen zegt uit een soort van angst. Mmm moeilijk om nu zo 1,2,3 uit te leggen maar ik heb een boek gelezen, aangeraden door freespirit, waarin staat dat we al onze handelingen doen voortkomend uit angst of uit liefde. Misschien had ze een angst dat jij juist die dingen op tafel ging gooien (en haar dus niet in een positief daglicht zet) en ze daarom voor de zekerheid maar zelf dingen op tafel heeft gegooid, die niet kloppen. Ik denk niet dat het komt dat ze je bewust pijn wil doen. Tenminste... Ik ken haar natuurlijk niet maar dat zou wel heel raar zijn. Jullie hebben toch heel lang de belangrijkste plek in elkaars leven ingenomen.

Dus hou in gedachte dat ze dit doet uit angst, misschien helpt het om dan de dingen niet uit de hand te laten lopen?

Liefs,
HOop

afbeelding van Roberto

gesprek

Ik heb haar via sms uitgenodigd voor een gesprek want ik wil haar in een 1 op 1 gesprek duidelijk maken dat ik geen moddergevecht wil maar dat ze het me wel erg moeilijk maakt om niet terug te gaan gooien. Dat ik niets meer met haar te maken wil hebben en dat het fijn zou zijn als ze me die kans ook geeft.

afbeelding van Hoop

Hee Roberto

Heel verstandig, hoe je het hier omschrijft komt ook heel assertief over. Zeg het gewoon ook op deze manier tegen haar.

Liefs,
Hoop

afbeelding van Dearest

Oooh, ja dat is heel

Oooh, ja dat is heel vervelend! Mijn ex begon ook dingen te verdraaien over wie het haduitgemaakt. Nu ben ik de schuldige!
Je moet je idd niet verlagen tot haar niveau. Wees de verstandigste en als mensen er naar vragen moet je ze gwn de waarheid vertellen...
Dat gesprek is idd handig, gwn zeggen waar het op staat en dan wel proberen rustig te blijven!
Sterkte...

Liefs,
Dearest...

afbeelding van Speler

Hey Roberto, Niet leuk als

Hey Roberto,

Niet leuk als je ex dingen gaat verdraaien en dan als waarheid gaat rondstrooien. Echter de meeste mensen beseffen dat ze op een bepaald ogenblik wel maar 1 versie van het verhaal horen. Ik denk dat als iemand je daarover aanspreekt dat je je verhaal kunt doen, zonder daarbij al te veel in detail te treden, iets wat je ex dus precies wel doet. Indien je niet in detail treedt, maar toch genoeg opklaart zal dat zeker in je voordeel spelen en je integriteit blijft bewaard.
Echt smerig is wel van de problemen van je sexleven, das een beetje te veel detail vind ik, maar goed aanvaard dat iedereen andere normen en waarden heeft. Soms geloof ik dat maar weinige nog (hoge?) standaarden hebben.

Hopelijk kan je tijdens je gesprek je hoofd koel houden!

Sterkte en onthou de tekst uit de film West Side Story
Cool boy, crazy boy, just wanna be cool boy

Speler

Life is what you make of it...or not!

afbeelding van Roberto

Lange mail gestuurd

Ze kon dat gesprek niet hebben vanmiddag dus ik heb het hele verhaal naar haar gemailed. Een reconstructie van waarom ik boos ben en een verzoek om allebei te stoppen met het voeden van verhalen. Ik hoop maar dat dit helpt want ik wil graag door met mijn leven maar wordt steeds afgeleid door dit soort verhalen. Ik hoop echt dat het helpt want anders wordt dit een moddergevecht via alle vrienden waar ik helemaal geen zin in heb. Ik weet ondertussen niet meer wat ik van haar kan verwachten, dus ik wacht het maar af.

afbeelding van Roberto

gesprek

Nou ik heb haar telefonisch gesproken en ik ben er weinig mee opgeschoten. Ze snapt er niets van want ze heeft het maar met 3 mensen erover gehad en duidelijk gezegd dat het aan haar lag. Ze geeft wel toe dat ze niet eerlijk tegen me is geweest en dat dat slecht is maar op sorry hoef ik geloof ik echt niet te rekenen. Wat een klote wijf zeg! (sorry voor het taalgebruik)

afbeelding van Roberto

mail

Mevrouw dacht na dat gesprek wat ik uiteraard weer netjes heb gehouden dat ik wat positiever gestemt was en stuurde een mail dat ze hoopt dat we weer samen door 1 deur kunnen. Heb haar even duidelijk gemaakt dat dit wat mij betreft toch wel uitgesloten is. Ik ben zo in de maling genomen, wil echt niets meer met haar te maken hebben. Het doet me allemaal nog meer zeer dan ik hoopte.

afbeelding van Hoop

Hee Roberto

Wat vervelend dat je niet echt tot een goed gesprek bent gekomen. Ik hoop echter wel voor je dat het stomme geroddel nu stopt.

Misschien hier een goede oneliner voor je die je nu ongetwijfeld niet wilt horen omdat je nu met veel woede zit maar ik zeg hem toch maar:

Vergeven verplaatst je van de rol van slachtoffer in die van winnaar.

En een link die misschien interessant is. Ik zeg niet dat je het meteen moet doen en dat is ook hartstikke moeilijk maar op den duur is het voor jezelf misschien wat prettiger

http://www.thebecompany.nl/vergeven.htm

Maar het zijn ook wel k*tacties van haar hoor. Ik weet nog in het begin toen ze volgens mij ook iets tegen jou heeft gezegd van dat ze "tijd nodig had" ofzo, toch? En dan zo snel iemand anders. Allemaal wel raar en erg kl*te voor jou.

Liefs,
Hoop

afbeelding van Roberto

tijdelijk uit elkaar

Tijdelijk uit elkaar om aan jezelf te werken en binnen 1 week nadat ik de deur uit ben met een andere gozer in mijn bed liggen. Dat is voor mij gewoon vreemd gaan maar denkt zij anders over. Ik haat haar nu echt en dat is voor het eerst in mijn leven dat ik zoiets voel. Ik moet even stoom afblazen en dan vooral geen contact meer hebben. Is het enige wat de rust doet weder keren.

afbeelding van Hoop

Ja dat lijkt

Ja dat lijkt mij nu ook het beste.

Hoe durft ze h?ɬ®, bah.

Sterkte,
Hoop

afbeelding van Roberto

heb ik me dus niet aan gehouden

en de consequentie is dat ik me nu nog beroerder voel!

afbeelding van Fay_

Verwachtingen

Elk contact wat je met elkaar hebt zal waarschijnlijk op een teleurstelling uitlopen voor je. Je hebt op 1 of andere manier toch een bepaalde verwachting als je een lange mail stuurt. Ik herken dit maar al te goed. Je denkt voor jezelf dat het toch zo klaar als een klontje is en dat diegene niet kan maken wat hij/zij doet. Maar diegene steekt alleen maar z'n kop in het zand en zal never aan de verwachting die jij hebt kunnen voldoen. Zo dacht ik na 2 maanden dat het wel veilig was om weer contact op te nemen met mijn ex. Ik wil geen relatie meer met hem, maar wilde hem laten weten geen verwijten meer te willen maken e.d. Ik kreeg naar m'n kop geslingerd dat zijn leven perfect nu was en dat hij mij helemaal niet meer nodig had. Ik voelde me zo vreselijk klein op dat moment. Ik dacht dat ik hem kende, dat we er redelijkerwijs wel uit konden komen. Ik verwachtte (blijkt nu) te veel van hem. Achja, karma is a bitch denk ik nu maar.

If you love someone let it go.
If all is well it should return. But if you have to cling it was never yours in the first place.

afbeelding van Roberto

Opgeven

Ik geef het nog niet op. Ze heeft hele erge dingen gedaan en zoals ik in mijn nieuwe blog al schreef wil ze nu een gesprek. Ik heb haar even aan de telefoon gehad net en ik had het idee dat ze het er toch moeilijk mee heeft. Ik wil haar niet mee terug maar het is gek genoeg belangrijk voor me dat zij het er moeilijk mee heeft en niet doorgaat alsof er niets aan de hand is. Ik denk dat mijn email waarin ik heb geschreven wat wij hadden en wat we allemaal hebben meegemaakt haar toch geraakt heeft. Het zou kunnen dat het een teleurstelling wordt morgen maar ik heb eigenlijk niet echt verwachtingen. Ik heb me voorgenomen in ieder geval geen gevecht te gaan strijden. Ik hoef niets te winnen, ik hoop gewoon dat na het gesprek duidelijk is wie wat wie kwalijk neemt. We zien het wel.