In therapie gaan?

afbeelding van vergeetmijnietje

Zit momenteel zo diep in de put dat ik er over nadenk om in therapie te gaan. Heeft iemand hier ervaring mee? Nu heb ik het gevoel dat ik hier nooit meer uit kom. Kan bijna niet geloven dat dit goed komt door er over te praten. "Praat" hier ook regelmatig en krijg heel lieve en goed bedoelde antwoorden maar ik kom geen stap vooruit. Het is 2 maanden geleden dat ik nog van hem gehoord heb. Ben ik te ongeduldig?

afbeelding van PoemLover

Met therapie kun je jezelf

Met therapie kun je jezelf wellicht veel leed besparen, als je het goed doet.

afbeelding van vergeetmijnietje

Hoe dan ,goed doen? Dat is

Hoe dan ,goed doen? Dat is toch praten, en nog eens praten?

afbeelding van PoemLover

Vergeet mijn vorige reactie

Vergeet mijn vorige reactie maar.

afbeelding van Lieve47

goed

Hoi Vergeetmijnietje,

Mij heeft het in iedergeval enorm geholpen na een hele lange relatie, zat ik er helemaal door heen, kon daardoor voor me zelf kiezen en mn leven weer op de rit krijgen
Je leert loslaten.
Als je het gevoel heb dat je dat moet doen, ga er dan voor, des te eerder voel je je miss wat beter.

Sterkte

afbeelding van sweetygirl

hoi vergeetmijnietje, Mij

hoi vergeetmijnietje,

Mij heeft het ook echt geholpen en juist door therapie ben ik anders naar dingen gaan kijken. Zij hebben er andere zicht op. zie me laatste blog. Je doet er denk ik wel goed aan als ik het zo lees. Maar uiteindelijk moet je het ook echt zelf willen. En natuurlijk, therapie is in het begin niet leuk, want ik had dat ook na de eerste gesprekken....was dat het? en nu? Ik had nog meer verdriet na het gesprek dan daarvoor. Maar met de tijd mee, ga je zien wat voor efect het op je heeft. Ondanks de goede bedoelingen van mensen om je heen, moet je toch proberen zelf in actie te komen om je zelf er ook echt er uit te helpen. Wens je heel veel sterkte!

afbeelding van SensitiveMale

Misschien moet je eens met jouw man gaan praten.
Dat zal meer helpen dan therapie.

afbeelding van vergeetmijnietje

Kiezen uit gevoelens

Als we nu eens allen konden beslissen wat en voor wie we iets voelen Dat zou toch fantastisch zijn. Dan was deze site helemaal niet nodig. Veroordeel me aub niet.

afbeelding van SensitiveMale

Ik veroordeel jou niet.

Ik geef mijn opinie over hoe je jouw situatie zou kunnen verbeteren.

Mits je dat zou willen natuurlijk...

afbeelding van Quasimodo

InsensitiveMale

Ik waardeer je oprechtheid, ook uit je vorige reacties, maar dit keer vind ik je toch een tikkeltje "insensitive". Een beetje meer "tact" zou je goed staan.

Want JUIST in therapie zou ze kunnen LEREN hoe ze t.o.v. haar man zou kunnen/moeten handelen. Andersom is het paard achter de wagen spannen.

Sorry, wie kaatst moet ook de bal terug verwachten.

afbeelding van mars

geen ervaring

Hi Veergeetmijnietje
Ik heb zelf geen ervaring met therapie, wel ken ik mensen in mijn omgeving die in therapie zijn voor sommige is dit een hulpmiddel, maar niet altijd. Wat ik wel zie is dat therapie kan helpen de dingen in perspectief te zetten, maar wat het belangrijkste is om dingen te accecepteren (de consequentie van onze acties en beslissingen) hoe moeilijk en pijnlijk deze ook zijn, op het moment dat je dat doet kun je een (nieuw) begin maken.
Sterkte, een van mijn beste vrienden heeft in een soort gelijke situatie gezeten en dit heeft zoveel consequenties gehad, ik hoop dat je dat bespaart blijft en de goede beslissingen neemt.

afbeelding van Quasimodo

Hoi Vergeetmijnietje, Jij

Hoi Vergeetmijnietje,

Jij schreef: Hoe dan ,goed doen? Dat is toch praten, en nog eens praten?

Ik heb er ervaring mee, in eerste instantie dacht ik "is dat alles?"
Wat er in therapie gebeurt is heel anders dan op dit forum.
Hier krijg je steunbeteugingen (of juist niet) en adviezen.
In therape past men de "methode van de vrije associatie" toe.
Daarbij worden je (op professionele slimme wijze!) vragen gesteld, telkens weer vragen waarop jij antwoorden geeft. Gaandeweg "sturen" ze jou in een richting waarvan je denkt: "Goh, zo had ik het nog nooit bekeken!"
In feite laten ze "jezelf ontdekken" waardoor je UIT je eindeloze gedachtenkringetje komt.
Voor wat het je waard is. Ik zal je blogs blijven volgen.
Intussen heel veel wijsheid en sterkte gewenst!

Vriendelijke groet, Quasimodo.

afbeelding van vlindertje59

Hai, Ik ben net nieuw hier en

Hai,
Ik ben net nieuw hier en moet mijn verhaal nog schrijven. Mijn relatie is zo goed als kapot en ikwist van mezelf dat ik in therapie moest. Gelukkig kon ik heel snel terecht want ander trok ik het echt niet meer. Nu nog steeds eerlijk gezegd niet, maar ja. Helemaal niks doen is ook niet goed.

Veel sterkte