Twee dames in je leven, help!!

afbeelding van blikjebier

Hoi allemaal

Een dilemma wat mij elke dag helemaal gek maakt en ik absoluut NIET weet wat ik moet doen en ik kan er met niemand serieus over praten, dus ik hoop dat één van jullie met een hoop levenservaring mij kan steunen/advies geven.

Ik ben ongeveer anderhalve maand intensief aan het daten geweest met een dame (ik noem haar even #1), ik werd verliefd op haar en zei ook op mij, ze had alleen psychische problematiek en moest daardoor nog teveel op zichzelf focussen en wilde geen relatie. Met dat gezegd te hebben besloten we om te stoppen met af te spreken. Twee weken later leerde ik een meisje kennen die echt een perfect innerlijk heeft (noem haar even #2), ze past goed bij mijn omgeving/vrienden/werk en kan er hard mee lachen en het belangrijkste: geen psychische problemen. Nu zou je denken perfect, alleen ik wist niet of ik verliefd op haar kon worden. Ik had niet de lichamelijke aantrekkingskracht (en dit klinkt heel oppervlakkig) maar vond haar stuk minder knap dan #1. En op een één of andere manier word ik dan sneller verliefd als ik me echt aangetrokken voel en "trots" ben als mijn vriendin naast me loopt die ik echt knap vind.

Na 1maand gedate te hebben wilde #1 plotseling iets serieus met mij, na twee weken afspreken hadden we besloten om dit voort te zetten. In de tussentijd heb ik alles uitgelegd en eerlijk geweest tegen #2 dat ik gewoon vrienden wilden blijven, we zien elkaar af en toe nog als vriend (terwijl ze gister heeft gezegd dat ze iegenlijk nog verliefd op me is). Nadat het 2dagen serieus was met #1 gebeurde er iets met haar pychische problematiek en door o.a. haar onzekerheid heeft ze met een andere jongen gesmst met berichten: ik mis je knapperd. (hier ben ik achter gekomen en gigantisch boos op haar geworden, ze had oprecht spijt, veel kaartjes gestuurd en gehuild etc etc dus dat zit weer goed). Echter door haar psychische problemen en door die grap met het smsen, weet ik niet meer wat ik moet doen.

#1: Veel aantrekkingskracht, knap, klikt goed, kan zeker verliefd op worden!...nadeel: Psyschische problemen weet ik niet zeker of ik het aankan, ze geeft zelf aan dat het al een stuk beter gaat (is in nazorg, volle therapie afgerond) en door die grap met het smsen moet het vertrouwen weer opnieuw opgebouwd worden
#2: Perfect innerlijk, grappig, klikt zeker goed: weet alleen niet of ik verliefd op haar kan worden doordat ik haar niet zo heel aantrekkelijk vind.

Ik weet echt niet wat ik moet doen en het slikt mijn hele leven op...
Ik hoop graag op wat nuttige tips!

Groetjes,

Blikjebier

afbeelding van kiki70

Blikjebier

Blikjebier,

Het valt me op dat je het telkens hebt over haar Psychische problemen, als je echt gek op haar bent neem je dat er voor lief bij. En wat is mooi? Van een mooi bord kun je niet eten hoor.

Ik denk dat je ze beide aan het lijntje houd en dat kun je niet maken. Neem zelf de juiste beslissing en kijk wat jou gelukkig maakt.

Kiki

afbeelding van petals

wat dacht je van allebei niet

wat dacht je van allebei niet als het niet werkt? Als je niet verliefd bent dan werkt het niet, al ben ik het wel met Kiki eens dat uiterlijk niet altijd alles bepaalt. Maar als je geen enkele aantrekking voelt dan houdt het volgens mij wel op. Ik zou niet meer met haar afspreken, ook even niet als vrienden, blijft voor haar moeilijk denk ik. Zij verdient ook iemand die vol voor haar gaat en haar de allermooiste vindt!

En die dame met psychische problemen moet denk ik echt even haar eigen dingen oplossen. Ik weet niet wat voor problemen ze heeft, of het dieper zit en blijvend is - zo ja dan zou ik nog maar eens heel goed nadenken. Als het met therapie op te lossen is dan kun je het de tijd geven maar zou er niet te snel in duiken in ieder geval en dit soort grappen van haar niet nog een keer accepteren. 2 dagen serieus en dan alweer gedoe klinkt in ieder geval niet erg gezond op dit moment van haar kant en dat is toch echt haar ding, waar ze zelf mee aan de slag moet. Psychische problemen of niet dit is niet acceptabel voor jou.

afbeelding van mrpither

Re:

Tjonge....
Ik denk dat je even helemaal geen keuze moet maken.
Je behandelt het als een supermarkt artikel....

Toch maar even een blikje fris...