Van samenwonen naar latten, of naar helemaal niks meer.. (vervolg)

afbeelding van Noom28

Jeetje, ik merk echt dat t fijn is hier van me af te typen zeg !Wil niet steeds vrienden lastigvallen en toch is het t geen wat 24 uur per dag door me heen gaat. Balen dat ik zelfstandige ben, hoor van mensen die vasthouden aan hun werk en ik krijg mezelf er moeilijk aan.. zit tussen de verhuisdozen en pak een heel leven samen in, althans, dat zou de bedoeling moeten zijn, ik zit eerder of apathisch voor me uit te staren, verdwijn in schrijven of muziek, of wacht op hem.. ik besef me dat dit wellicht t laatste weekend is dat we samenslapen.. niet eens zozeer die weet breekt me, kan erg in het nu leven, ik kruip s'nachts gewoon bij hem of er niks aan de hand is, dan houdt ie me vast, of wil met me vrijen.. toch begint er iets te knagen. Zijn twijfels.. ik sta 100% in dit alles.. wil met hem door hoe K** ik het ook vind dat hij niet meer wil samenwonen met me en hij neemt met de dag meer afstand.. ik ben nogal direct, hij houdt niet zo van praten Knipoog .. maar vanavond kreeg ik er dan eindelijk wat uit, wat mijn onderbuik al zei eigenlijk.. hij zei "ik weet niet of ik je wel ga missen als ik straks alleen ben" en "de relatie heeft me zo slecht gedaan, ik moet eerst helen".. hele eerlijke dingen, het brak me maar gaf gek genoeg ook kracht, want dat in de wacht staan voelt afschuwelijk.. erna het " ik wil gewoon dag voor dag zien hoe het gaat " .. wat ik alleen aan mezelf merk ik dat ik met de dag meer breek, lijkt of ik de verkeerde kant op sla..of ik onzekerder wordt, aanhankelijker, en steeds zoek naar bevestiging.. heel irritant weet ik, ik kan daar zelf helemaal niet tegen als iemand dat doet en toch doe ik het. Was vandaag wel veel alleen, kon ook veel andere dingen schrijven. Na de dood van mn vader een half jaar terug is er in mij ook nog veel stuk, nu daarbij ook lijkt of ik huis, partner, werk (werkten samen) en alles kwijt raak, op straat kom te staan.. ik geen plek heb voor mijn kat die hij dus ook (tijdelijk) meeneemt en veel voor me betekend.. het is of ik kortsluiting heb, even niet meer helder kan nadenken. Ik heb een week terug pas voor t eerst (relatiedrama begon de dag van mn vaders crematie, zie vorig blog) kunnen verwerken dat mn pap dood is.. er zat steeds relatieverdriet tussen, ik had een time out van 3 weken voor mezelf genomen, en het eerste wat er uit kwam was dat mn pap overleden is, het is zo'n raar proces dat rouwen en nu staat de volgende crisis voor de deur.. woah.. overload..

Dan zitten we op de bank vanavond.. hij kust me zo passioneel, zo lief.. zo warm, handen op mijn wangen.. ik breek... ik breek in duizend stukjes, en daar heb je het.. ik schiet van de bank af en zeg " hoe kun je verdomme zo met mij kussen terwijl je me vanavond ook zei dat je niet weet of je me wel gaat missen als je straks alleen woont, hoe kun je voelen dat er zoveel liefde is, me zo kussen en me tegelijkertijd geen enkele zekerheid meer willen geven"?? ik brak gewoon echt..
de pijn hem kwijt te raken voelt ondragelijk, wellicht ook wel door wat er t afgelopen half jaar al speelt, icm dit raak ik het overzicht kwijt, het voelt groot, heel groot, heel pijnlijk..

toch schreef ik vanmiddag in mijn dagboek in alle rust over de liefde, over dat ik inzie dat 2 mensen beter heel kunnen zijn, en in balans, voordat ze liefhebben. mijn..eh..bijna-ex heeft een eigenwaarde issue.. en die ken ik ook wel.. alleen heb ik de afgelopen jaren zo leren overleven en mn mannetje te staan dat ik wel eens "te sterk" voor hem ben, vooral communicatief de kar trek. Ik dacht, als 2 mensen totaal heel zijn, in eigenwaarde, in zelfliefde, en dan elkaar liefhebben, is dat vanuit een bepaalde onvoorwaardelijkheid, en vanuit die kern is het heel, wellicht "ware liefde".. ik zie nu wel in dat hij en ik dat niet hebben...niet nu.. ik weet dat ik los moet gaan laten maar ik worstel er nog mee.. las net een artikel over rouwtaken, en stond ook een stuk in over onderhandelen.. dat dat een rouwfase is.. over dat je als een zotte compromissen wilt maken .. als je dan maar niet verliest... nou ik ben er druk mee bezig.. ga over mijn grenzen en zie in dat dat nu moet stoppen..

Ergens een stuk eigenwaarde dat zegt, Kom op.. je verdient iemand die helemaal voor je gaat, die niet over je twijfelt, die je niet laat vallen in de rouw na je vader.. zo makkelijk gezegd, gedacht.. maar ik ben er nog niet...

Als ik nog geen huis heb, over 2 weken sta ik op straat, overweeg ik even 2 maanden te gaan reizen, spanje.. weg van alles.. wellicht een vlucht, maar ik heb t gehad met dit jaar.. ik wil rust..

afbeelding van mrpither

Re:

Allereerst m'n complimenten voor je schrijfstijl, mooi en evenwichtig....

Je lijkt in een vacuum te zitten, waar geen toekomst en verleden is, echter alleen maar onzekerheden..

De manier waarop je de "ware liefde" omschrijft is een illusie, en geeft eigenlijk aan waarom dat niet bestaat.

afbeelding van Noom28

JA ik denk ook dat het een

JA ik denk ook dat het een illusie is, je leest hier zoveel..hij of zij IS de ware voor me.. Ik moet eerlijk bekennen dat t mij ook even duurde di illusie los te laten, de gedachte " als hij het niet is, is er wel iemand anders die beter bij me past en echt voor me gaat" deed me goed, zette me in mijn kracht..

dankje, ook voor je schrijf compliment, doet me goed Glimlach

Het vacuüm klopt ja, ik voel dat in het nu blijven helpt, zodra ik t verleden of de toekomst inga voel ik een paniek waar ik niet beter van word. Ook merk ik dat ik vanuit kracht moet communiceren, met mezelf, met anderen, met mijn ( ex?) lief .. Mezelf zwakker maken is zo zinloos en maakt dingen alleen maar erger..

vannacht ging ik door een emotionele hel, maar ik heb alles toegelaten, geschreven, hier en in mijn dagboek, gehuild tot ik er bij neerviel en t helpt echt, vannacht ging ik eindelijk een keer moe en voldaan slapen, naast hem en vanmorgen werd ik vrijer en krachtiger wakker. Vandaag zijn we de hele dag samen, het is warm, ik merk, zodra ik steviger sta ben ik ook aantrekkelijker voor hem, eerlijk is eerlijk, daar maak ik gebruik van.. Dit is fijner, voor beide..ik voel dat ik de toekomst wat kan loslaten, het reisplan voelt bevrijdend en dat hij zei vandaag ik hoop dat al deze spullen ooit wel weer samen in een huis komen deed me wel goed.. We zijn aan het inpakken, soms een brok in mijn keel, een heel leven dat ik loslaat, maar t gaat in zoveel harmonie dat ik wel dankbaar ben.. Geen ruzie om spullen.. In liefde verdelen.. Vandaag is een betere dag.

afbeelding van Noom28

Oh voor iedereen wellicht

Oh voor iedereen wellicht fijn, een geweldig blog, hier de originele link: http://www.urbanlotus.nl/liefdesverdriet.html wat ik online vond.. fijn!

k ben hersteld van een gebroken hart. Geen ‘gekwetst’ hart. Geen gewond hart. Een echt gebroken hart. De man op wie ik waanzinnig verliefd was geweest, en van wie ik dacht dat hij mijn levenspartner was, was niet verliefd op mij.
Het liefdesverdriet waarmee dit gepaard ging, was ontzettend zwaar. Hij was vreemdgegaan, dus ik wilde niet hem niet terug. Ik moest dus mijn liefdesverdriet verwerken.
Ik geloof bovendien dat we grotendeels zelf onze persoonlijke realiteit creëren, dus besloot ik om actief bij te dragen aan mijn genezingsproces om mijn liefdesverdriet te verwerken. Ik had te veel pijn om het gewoon maar wat ‘tijd’ te geven.
Dus leer liefdesverdriet verwerken met deze 7 eenvoudige stappen:
1. Maak een bewuste beslissing om je liefdesverdriet te verwerken
De eerste en heel erg belangrijke stap om je liefdesverdriet te verwerken is om een bewuste gelofte af te leggen dat je je hart zo snel mogelijk zult genezen. Je moet het namelijk wel echt willen om niet meer vast te houden aan je pijn. Soms wordt onze bewuste intentie overschaduwd door onze onbewuste verlangens.
Voorbeeldje: als je probeert af te vallen en probeert te minderen op koolhydraten, vetten of calloriën, dan is een deel van je geïnspireerd, toegewijd en opgewonden om jezelf 5 tot 10 kilo lichter te zijn. Maar aan het einde van de tweede week, begint een ander stemmetje in je een prominentere plaats te krijgen in je bewustzijn. ‘Wil je nou echt je hele leven geen pizza meer kunnen eten?’, zegt het dan. Of: ‘Dit is toch veel teveel gedoe!! Eigenlijk moet ik mezelf gewoon aanvaarden zoals ik ben.’
Een ander voorbeeld is wanneer je financiële overvloed probeert te creëren, maar een deel van je gelooft dat je je normen en waarden zou verliezen als je echt rijk was. Ja, dan is de kans klein dat je ooit echt blijvend financieel succes zult kunnen creëren!
Als een deel van je wel je gebroken hart wilt genezen, maar andere delen willen blijven vasthouden aan de pijn, dan kan het herstel heel lang duren. De beste manier om te ontdekken wat er diep van binnen in je omgaat, is om je ogen te sluiten en het aan jezelf te vragen. De antwoorden die vanuit de verschillende aspecten van je zelf komen, kunnen misschien heel onlogisch zijn, of zelfs nogal gek! Het is belangrijk dat je jezelf toestaat om alle emotionele gedachten en opvatting te uiten. Verderop in dit artikel over liefdesverdriet verwerken zul je lezen hoe maf sommige van mijn eigen innerlijke stemmen zijn geweest! Als je niet eens weet wat er binnen in je omgaat, hoe kun je dan je dromen realiseren?
Als een deel van je het tegenhoudt, communiceer er dan mee en bied alternatieven en oplossingen aan die al die kleine, maar wel oh zo belangrijke aspecten van je Zelf aanspreken. Voordat ik aan mijn genezingsprogramma was begonnen, zat ik op een avond op bed, lekker op een paar kussens, met mijn laptop op mijn schoot. Om er zeker van te zijn dat alle delen van me wel mee wilden helpen om een einde te maken aan mijn lijden, sloot ik mijn ogen, naam ik een paar lange, diepe ademhalingen en vroeg ik aan mijn onderbewustzijn: ‘Wat voor voordeel zou het me kunnen bieden om aan deze pijn vast te blijven houden?’ Ik was echt stomverbaasd om twee heel directe antwoorden te krijgen. ‘Als ik hier te snel overheen kom en hij belt me misschien en zegt dat hij me terug in zijn leven wilt, dan ben ik al over hem heen. Dan ben ik hem echt voorgoed kwijt.’ (Dit deel van me wilde niet geloven dat het echt voorbij is en wil dat ik aan hem blijf denken, gewoon voor het geval dat!) en ‘De pijn zal je eraan herinneren dat dit een belangrijke les is geweest die je niet licht moet opvatten.’
Je was je bewust van hoe hij zich keer op keer gedroeg, maar ondanks alles bleef je toch hoop houden. Je luisterde niet naar je eigen innerlijke wijsheid! (Dit deel van me wilde de pijn voelen zodat ik dit patroon niet bij toekomstige geliefden zou herhalen.) Dat waren mijn onderbewuste opvattingen over de voordelen van lijden. De jouwe zijn misschien heel anders, maar waarschijnlijk net zo ‘creatief’. Misschien geloof je wel dat als hij (of zij) via via hoort hoe dramatisch je lijdt, hij tot bezinning zal komen en zal inzien dat hij nooit zoveel van iemand kan houden als van jou! (Jah, tuurlijk!) Alle delen van je moeten bereid zijn om verder te gaan als je snel wilt herstellen van je liefdesverdriet.
Doe deze simpele oefening. Eer de gedachten die worden geuit, leer wat meer over jezelf, en wees bereid om je helemaal te richten op je nieuwe doel: je gebroken hart genezen.
2. Liefdesverdriet verwerken vergt energie, dus vertroetel jezelf!
Ga naar een restaurant dat je al een tijdje wilde uitproberen. Vraag je beste vriend(in) om met je mee te gaan. Probeer een van die chocolaatjes die je al zo lang probeert te weerstaan. Ga vroeg naar bed met een goed boek. Trakteer jezelf op een massage. Geef jezelf veel boodschappen dat je een geweldig persoon bent die het verdient om goed behandeld te worden. Sport! Wanneer je down en chagrijnig bent, laat niets je energie beter stromen (en je stemming verbeteren) dan een goede workout. Lichaamsbeweging voedt je lichaam door het de kracht en vitaliteit te geven die het nodig heeft om gezond en sterk te zijn. Het voedt je emotionele zelf door je te laten stralen dankzij je toegenoemen energie en zelfvertrouwen. Een goede workout, wandeling of sessie op je trainingsfiets zal je het gevoel geven dat je alles aankan! Probeer het maar eens – het werkt! Wees zo vaak als je maar kan in de natuur. Wandel in het park of op mooie looppaden. Dompel jezelf onder in het smaragdgroene licht van de zon, die de bomen op je pad verlicht. Luister naar het gezang van de vogels wanneer ze roepen en antwoorden en hun territoriums bewaken. Overal om je heen bruist het van het leven! Laat de schoonheid van het leven dat lege plekje in je opvullen. Open je voor de golven en ritmes van de helende energiën van Moeder Aarde.
3. Liefdesverdriet verwerken met visualisatie
Visualisatie kan een krachtige manier zijn om gestagneerde energie weer te laten stromen en ruimte te creëren voor genezing, en dus ook voor de genezing van je gebroken hart. Het onderstaande is een voorbeeld van een van de vele visualisaties die ik in een opwelling heb bedacht. Wees creatief en laat ieder uur van je dag een kans worden voor heling. Wanneer de zon opkomt aan de oostelijke horizon, ga dan bij je raam staan. Laat de zonnestralen zachtjes je hartcentrum verlichten. Voel het vloeibare gouden vuur van de zon langzaam alle duisternis uit je hart verdrijven. Laat dit licht door heel je lichaam stromen tot je je sterk, stralend en heel voelt. Adem… en begin je dag. Toen ik eens over de snelweg heenreed, werd er net mijn lievelingsliedje van dat moment op de radio gedraaid. Ik zong Safe in the Arms of Love van Martin McBride en voelde de armen van God/de Allerhoogste Geest me in de armen nemen en me vasthouden. Ik voelde me veilig… geliefd! Toen ze Gonna hang my heartaches out to dry zong, visualiseerde ik dat ik deken van duistere energie uit mijn hartcentrum pakte en het aan de waslijn hing in de felle zonneschijn, onder een stralende blauwe hemel. Ik keek toe hoe het fladderde in de wind en langzaam in een zachte kleur roze veranderde. De deken begon liefdesenergie uit te stralen, en ik voelde me licht van geest en gelukkig. Mijn voorstelling was compleet. Gebruik symbolen die je persoonlijke gevoelens van liefde, veiligheid en geluk voorstellen. Ook jij kan duisternis in licht veranderen en je liefdesverdriet verwerken – als je ervoor kiest!
4. Liefdesverdriet verwerken versnellen door iets nieuws te doen
Dit is het begin van een nieuwe cyclus in je leven. Begroet hem vol passie! Nu is het jouw tijd om je volledig op jezelf te richten. Wat maakt jou gelukkig? Vraag een catalogus van de LOI of je plaatselijke vrije universiteit aan. Zoek uit wat voor evenementen er bij jou in de buurt allemaal worden georganiseerd. Schrijf je in voor iets wat je altijd al hebt willen doen. Je zult nieuwe mensen ontmoeten, en wees er trots op dat je een ander aspect van je veelzijdige zelf aan het verkennen bent! Het punt is dat je iets totaal anders en nieuws moet doen, zodat je tenminste een beetje doorkrijgt dat er leven na je vorige relatie is. Dit is een belangrijke stap in liefdesverdriet verwerken. Het leidt je af van je huidige situatie en geeft je iets anders om over na te denken. En dat is iets goeds!
5. Zet de kracht van planten in om je liefdesverdriet te verwerken
Bachbloesemremedies zijn gebaseerd zijn op het werk van Dr. Edward Bach. De remedies helpen om emotionele en spirituele blokkades te verwijderen en kunnen goed helpen bij liefdesverdriet. Voel je diep verdriet en verlorenheid, en heb je de neiging om te mokken of je schuldig te voelen en te zwelgen in zelfmedelijden, dan kun je ‘Pine’ gebruiken. Walnut kan je helpen bij de overgang naar een nieuwe fase en de verbindingen met je oude relatie te verbreken. Gevoelens als woede, wraak en jaloezie zijn gebaat bij Holly, die je hart zal helpen om weer open, liefdevol en vergevingsgezind te zijn. Als je veel huilt, je helemaal radeloos voelt en misschien zelfs suïcidaal bent, dan zal Sweet Chestnut je weer hoop geven en ervoor zorgen dat je het licht aan het einde van de tunnel weer kunt zien.
6. Hou je voortgang van je liefdesverdriet verwerken bij
Hou een dagboek bij over je gevoelens en je proces met liefdesverdriet verwerken. Wees eerlijk. Schrijf in het begin over hoe de pijn van je gebroken hart voelt. Een flinke huilbui hier en daar kan helpen om de pijn los te laten en het helingsproces te laten beginnen. Maar aan de andere kant kan teveel huilen je vasthouden in een gewond emotioneel lichaam en je genezing vertragen. Dus… eer je gevoelens en uit ze zoals dat nodig is. Richt je op je vastberadenheid om voorbij de pijn te gaan. Schrijf over je herstellingsprogramma. Schrijf over de liefde en de schoonheid die ook een deel van je leven zijn! Als je een goede dag hebt gehad, wees dan trots op jezelf! Als je pas na een half uur nadat je wakker bent geworden aan hem denkt (terwijl hij daarvoor al het eerste was waar je aan dacht), besef dan dat je vooruitgang aan het maken bent. Schrijf het op! Nog even en dan zul je af en toe wel aan hem denken, maar dan zonder pijn. Je zult te druk bezig zijn met gedachten aan de nieuwe dingen in je leven om tijd te verspillen door te mijmeren over iemand die niet eens in staat was om de unieke en vitale persoon die je bent te waarderen. Laat je licht stralen!
7. Liefdesverdriet verwerken komt met eb en vloed
Tijdens je herstel van je liefdesverdriet zul je ook wel eens terugvallen. Dat deed ik in ieder geval wel. Dan ging het soms zo goed dat ik dacht: ‘Waarom heb ik me in hemelsnaam zo emotioneel gehecht laten worden aan die vent? Godzijdank is het eindelijk voorbij!’ En de volgende ochtend werd ik wakkeer en kon ik zijn aanwezigheid zo sterk voelen dat ik hem bijna kon aanraken. Dan was ik de hele dag superemotioneel, en moest ik voor het eerst in weken mijn tranen wegknipperen. Volledige heling gebeurt niet in één klap. Het gebeurt laagje na laagje. Overal in het leven is er een duisternis, en daarna komt het licht. Na de eb, komt er een vloed. Laagje na laagje. Als je eens een huildagje of -moment heb, besef dan dat het normaal en natuurlijk is. Het zal wel overgaan! Erken die emoties. Ga daarna op zoek naar iets om je op te kikkeren en de energie te veranderen. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen innerlijke omgeving. Constant huilen en jammeren over hoeveel liefdesverdriet je hebt, draagt niet bij aan je heling. Maar op alle mogelijke manieren liefde in je hart toelaten doet dat wel! Kies je gedachten met zorg uit!
Hoe lang zal het duren om liefdesverdriet te verwerken?
Hoe lang zal dit programma om een gebroken hart te helen en liefdesverdriet te verwerken duren? Dat is een hele individuele kwestie. Liefdesverdriet verwerken kan weken duren, of misschien zelfs maanden. Liefdesverdriet is niet niks. Maar net als met elk doel, zal het je helpen er veel sneller te komen als je een actieplan opstelt en het trouw opvolgt.
Dus… hou van jezelf… lach om jezelf… geniet van de prachtige schoonheid van elke nieuwe zonsopgang.
Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven en dromen en geef het nooit, maar dan ook nooit op!