Verliefd op getrouwde man

afbeelding van Qtie

Ik heb me na lange tijd even terug aangemeld hier. Omdat ik weet dat ik hier een luisterend oor krijg, zonder veroordeeld te worden.

Ik ben verliefd op een getrouwde man, met haar heeft hij 2 kinderen. Voordat hij zijn vrouw leerde kennen was hij verliefd op mij. Na amper een jaar waren de gevoelens wederzijds, maar toen had hij zijn huidige vrouw net leren kennen, en zo geschiedde. Er is helemaal geen sprake van een affaire of zo, hoewel hij op de hoogte is van mijn gevoelens. Hij zegt dat ze wederzijds zijn, echter ziet het er helemaal niet naar uit dat hij zijn vrouw ooit voor mij zal verlaten. Daar geloof ik gewoon niet in.

Het feit dat er fysiek nog niks is gebeurd tussen ons komt vooral van mijn kant. Mocht ik de keuze aan hem overlaten was er volgens mij al lang iets gebeurd. Maar ik wil het niet, uit respect tegenover zijn vrouw. Maar ook om mijzelf te beschermen. In mijn hoofd speelt het scenario dat we fantastische seks hebben, dat hij vlak daarna terug naar buiten wandelt, in zijn auto springt en terug naar zijn gezin rijdt alsof er niks gebeurd is, terwijl ik ondertussen alleen en gebroken achterblijf. Een behoorlijk realistisch scenario.

Ik weet dat dit niet goed kan aflopen. Het beste verbreek ik alle contact en laat ik hem los. Echter ken ik hem al 15 jaar, zoiets gaat niet zo simpel.

Ondertussen ben ik in stilte aan het lijden. Mijn omgeving is helemaal niet op de hoogte hiervan, omdat ik weet dat ik toch alleen maar veroordelende reacties zal krijgen en met het belerend vingertje zal gewezen worden. Puur onbegrip omdat zij het geluk hebben gekend hun huidige partner jaren geleden tegen te komen, zonder al te veel moeilijkheden.

In mijn leven gaat alles me voor de wind, behalve op vlak van liefde. Alsof er een vloek op me rust. Het liefste wil ik een lieve man leren kennen die wel volledig voor me gaat, waar geen ander in het spel is, die alleen maar mij wilt en niemand anders. Maar dit overkomt me jammer genoeg niet.