Voor altijd

afbeelding van Kylara

Hallo allemaal,

Het leek me fijn als ik ook mijn verhaal kwijt kon. Hopelijk helpt het dat het er dan tenminste uit is...dat iemand het leest.

Het grootste gedeelte van mijn leven voel ik me niet echt gelukkig, ik voel me meestal eenzaam. Laatste jaren is dat gevoel steeds erger geworden. Sinds de eerste keer dat ik verliefd werd, is het allemaal ellende. Het is voor mij echt een vloek. Steeds afgewezen worden, buitengesloten voelen, eenzaam...
Maar goed.
Eindelijk kreeg ik dan toch een vriendje, 9 jaar lang ben ik samen met hem geweest. Maar ik voelde me daar ook niet echt gelukkig mee, zat opgesloten, als een soort prinses in een toren. Leefde als een soort kluizenaar, bang voor de wereld. Maar ik was wel bezig met mijn dromen.
Eerst had ik er vrede mee dat ik niet meer op hem gericht was en met mijn eigen dromen bezig ging, maar ik voelde me ook heel eenzaam en leefde niet het leven wat ik wilde. Wilde eigenlijk een heel ander soort vriendje, een ander leven, avontuur, persoonlijke ontwikkeling, weer verliefd worden. En ja hoor, mijn wens werd vervuld! Ik ontmoette, terwijl ik mijn grote dromen najoeg en steeds meer hoop kreeg in het leven weer iemand. Steeds als ik hem beter en beter leerde kennen, voelde ik me steeds verliefder en kwam ik erachter dat hij heel goed bij me zou passen. Ik denk dat ik de liefde van mijn leven heb ontmoet! Zo voelde het. Toen moest ik een keus maken, na heel lang en goed nadenken en sommige dingen waar ik over twijfelde waagde ik het toch om het risico te nemen. Ik moest sowieso bij die andere vriend weg (die nog steeds een plekje in mijn hart heeft en waar ik ook nog goed contact mee heb).

Ik gooide mijn leven om, eerst was ik zielsgelukkig. Een nieuwe kans! Misschien wel mijn ware! Wauw!
Maar ik moest ineens heel veel. Huis zoeken. Werk zoeken. Dingen in mijn relatie verbeteren, de lange afstand tussen ons overleven en mee omgaan. Mijn vele angsten overwinnen. Zoveel stress, mijn vriend die me wilde helpen en maar het lukte hem niet. Ik raakte gestresst en hij ook. Hij nam een pauze van me. Daarna wilde hij me niet meer helpen, maar gewoon leuke dingen met me doen en naar me luisteren wanneer nodig. Daar was ik al kapot van, ik voelde me schuldig... had dat wel geaccepteerd en voelde me toch heel blij als ik samen met hem was.
Er is door mijn persoonlijke problemen zoveel gebeurd, zoveel pijn. Ik heb me ook heel raar gedragen, niet zoals ik echt ben, niet de echte versie van mij waar hij ook verliefd op werd. Ik heb wel heel erg mijn best gedaan om dat waar hij problemen mee had goed te maken, maar ik verander heel langzaam.
En nu, nu wil hij niet meer, hij voelt het niet meer. Hij gelooft niet in lange-afstandsrelaties en ik heb te veel problemen, moet eerst aan mezelf werken. Eerst hield hij zoveel van me dat hij dat nooit bij iemand anders had gevoeld. Maar nu is het voorbij.

Ik ben zo ongelukkig. Hij is alles voor me. Na alle verliefdheden die ik in mijn leven heb gehad...en ik ben al bijna 28. Ondertussen heeft hij een hechte band opgebouwd met andere vrouwen, als vrienden maar toch pijnlijk dat andere mensen nu zoveel meer voor hem betekenen dan ik. Omdat ik problemen heb. Hij heeft me nooit echt leren kennen, zo jammer.

Hij vertelt wel dat het weer terug zou kunnen komen en dat ik niet uit zijn leven verdwijn. Dat geeft me wel een beetje hoop.

Eigenlijk is het beter om (een tijdje) geen contact meer met hem te hebben, maar dat is lastig. Doordat ik een psychische ziekte heb, ben ik heel eenzaam. Ik kan niet zonder en we werken ook nog samen.
Zou het ooit nog goed komen? Of blijf ik maar contact met hem hebben om die hoop en omdat het beter is dan niks, en dat ik uiteindelijk helemaal bezwijk als hij iemand anders heeft?
Snif. Ik heb hem zoveel gegeven als ik kon, zo jammer dat ik hem niet kon geven wat hij nodig had. Dat andere mensen dat wel kunnen. Waarom.

Ik wou dat mijn leven niet zo gelopen was, dat ik niet zo bang was geweest al die tijd, dat ik meer risico's nam. Dat ik hem eerder ontmoette, toen hij niet zo ver weg woonde.
Nu zit ik alleen, in mijn eigen huisje, nog steeds op zoek naar een goede baan, een goed leven. Weinig vrienden...ik heb gevoel dat mijn leven op het randje staat.
Ik vertel hem veel over de veranderingen die ik maak, de dingen om mezelf en mijn eigen leven te beteren. Maar dan nog ziet hij me niet staan. Ik word er hopeloos van. Eerst gaf hij me tekens me nog wel leuk te vinden, maar vervolgens deed ik weer iets stoms en kreeg ik commentaar dat ik naar hem toe niet verander...:'(

Ik wil het zo graag oplossen. Zo graag hem terug. Ik hou zielsveel van hem. Maar ik moet met mijn eigen leven bezig. Het is lastig. Alles doet me aan hem denken, kan niet stoppen met aan hem denken.
Het stomme is dat ik voor altijd van iemand blijf houden, ik vind het heel moeilijk om los te laten. Ik wil iemand anders leuk vinden, afleiding...

Dit voelt als een soort vloek, waar ik maar niet vanaf kom. Weer, net als vroeger. Snif.
Hoe kan het ooit nog goed komen met mij?

Zo alleen. Mijn hele leven. Ik wil niet meer zo alleen voelen. Snif.
Ik ga me maar wijden aan mijn passies, mijn dromen. Afleiding zoeken. Op een afstandje van hem houden, blijven lief zijn, zonder iets terug te verwachten...

Ik ben hem wel heel dankbaar dat hij me heel veel heeft laten beseffen. Dat is heel erg pijnlijk geweest, maar door dat besef kan ik er nu ook iets mee doen...

afbeelding van hortensia

@Kylara#doelen stellen

Ten eerste laat stress denk ik ook niet de mooie kanten van iemand zien ...
Je verteld dat je je dromen najoeg , was dat iets specifieks of bedoel je van huisje boompje beestje ? en wat voor problemen veroorzaakte je dan precies , waardoor jij moest veranderen vond je ?

igenlijk is het beter om (een tijdje) geen contact meer met hem te hebben, maar dat is lastig. Doordat ik een psychische ziekte heb, ben ik heel eenzaam. Ik kan niet zonder en we werken ook nog samen. schreef:

Waarom is dat lastig ivm je psychische ziekte ? en je schrijft dat jullie samen werken , maar later dat je zonder baan zit ?

Citaat:

Ik wou dat mijn leven niet zo gelopen was, dat ik niet zo bang was geweest al die tijd, dat ik meer risico's nam.

wat voor risico s nam je dan die achteraf niet goed bleken te zijn ?

Kun je niet gewoon doelen gaan stellen, goed je hebt pijn en verdriet dat begrijp ik, maar als je eens een begin vind met dingen op te lossen , begin van het draadje weet te vinden ? en vandaar uit wel verder ziet hoe het één en ander zich ontwikkeld. Gewoon beginnen ergens , voor jezelf , om je eigen leven draaglijker te maken ? Kijken eerst hoe jij jezelf op de rit kunt krijgen zonder angsten en zonder een kapstok te zoeken in een ander . Jou geluk niet van een ander af te laten hangen. Durf je angsten opzij te zetten en probeer lekker de deur uit te gaan en mensen te ontmoeten en zo je wereld groter te maken dan hij nu is . Als jij maar in een heel klein wereldje blijft zitten valt alles des te zwaarder ,op deze manier blijf je in die zwaar beladenheid zitten als er nooit geen andere input is, wat je eens even uit deze nare sleur wegtrekt .

afbeelding van BenIkTeLief

Je bent niet alleen

Ik heb helaas geen pasklaar antwoord voor je maar misschien geeft het je een beetje troost dat je weet dat je niet alleen bent. Jouw verhaal lijkt helaas veel op het mijne.

Ik heb ook erg veel last momenteel van dat eenzame gevoel. Ook mijn leven is door mijn ziekte niet even soepeltjes verlopen en daardoor ook niet zo veel vrienden.

Afleiding werkt bij mij best aardig. En herken ook het gevoel dat je soms door de kleinste dingetjes weer aan je ex partner word herinnerd.

Ik ben er nog lang niet boven op, en ivm mijn ziekte weet ik ook niet goed hoe verder te gaan.... Heb wat professionele hulptroepen op de wachtlijst staan, hoop dat die me wat kunnen helpen.

Kleine stapjes, en niet te veel nadenken, en focussen op de leuke dingetjes, hoe klein ze ook zijn is goed advies. Probleem is vaak echter dat emoties lastige dingen zijn die zich lastig laten controleren.

Beetje van je af schrijven hier kan af en toe ook best wel wat helpen.

afbeelding van BenDJ89

Hey, Je lijkt me een leuk

Hey,

Je lijkt me een leuk persoon. Iemand met het hart op de juiste plaats. Ik weet hoe je je voelt, ikzelf ben het ook beu om telkens verlaten te worden. Maar je lijkt me een vechter, en ik zou aanraden om dat te blijven doen. Dan moet het uiteindelijk goed aflopen niet? Of het nu met hem is, of zonder...want eerlijk, zelf al heb je "problemen" zoals je het omschrijft, in liefde is niets onoverwinnelijk. Ik weet dat het maar een schrale troost is, maar trek je recht aan de doelen die je probeert te verwezenlijken. If it's meant to be, it ll be. Ik wens je alvast veel sterkte toe, en als je ooit eens wil praten, stuur me een berichtje, of iemand anders hier op het forum. En ik weet hoe dit overkomt, maar geloof me, ik zit zelf met een gebroken hart, Sterkte.