Enorm wanhopig en radeloos.

afbeelding van zuchttt

Hoiiii,

Ik zit dus met een probleem, vorig jaar kwam ik een meisje tegen via social media laten we haar Loes noemen.
Ik was eigenlijk al 3 jaar verliefd op haar... ja I know super weird en dan denk je hoe kan je verliefd worden op iemand die je niet kent maar er is zeg maar zo een site ik noem hem niet maar je retweet als het ware dingen bijv. denk wijze, politieke mening eigenlijk alles wat je maar bedenken kan, kunnen ook liefdes dingen zijn en ik voelde me daardoor zo aangetrokken tot haar persoonlijkheid. Ook kleedde ze zich als een lief net verzorgd Nederlands meisje ze zag er gewoon uit als iemand die vertrouwen opwekt dat hielp ook wel:)

Maar anywayys... Na 3 jaar raapte ik al mijn moed bij elkaar en maakte ik een instagram account en volgte ik haar op insta heel spannend allemaal, maar goed ik reageerde dus op een van haar foto's en dat was best wel een risky reactie zeggen namelijk niet zo veel jongens! ( was niet lullig ) ik liet echt duidelijk weten van jij bent perfect wat ik ook echt vond waardoor al haar vrienden allemaal erop gingen reageren enz. vervolgens werd het DIE DAG niks.
Maar werd ik oh zo gelukkig wakker toen al die vriendinnen mij begonnen te berichten van dat we zouden moeten daten bla bla ik werd door hun in een groepschat gedumpt met het meisje dat ik leuk vond!
( ik was hier 17 ) Ik was helemaal in shock en vlinders gierde door me buik:D
( doe dit soort dingen nooit want ben best wel serieus als het om liefde gaat en sowieso enorm verlegen en best wel onzeker:P En heb eigenlijk nog nooit een vriendin gehad wel meerdere crushes )
Het ging het helaas op sommige vlakken fout. Ik moest namelijk vaak liegen om niet verkeerd over te komen bij haar en dat viel soms een beetje op bijvoorbeeld dat ik naar mijn familie moest dat moest niet het was ramadan en die vriendinnen wilde afspreken waarschijnlijk om mij te leren kennen( ben niet meer gelovig en kan trouwens ook niet overweg met mijn famillie )
Ook vroeg ze waarvan ik haar kende ik zei via insta dat was niet zo het was per ongeluk via via maar op zich niet zo een big deal DENK IK . Ook ging het fout want er zat een meisje in de groep met dezelfde afkomst als ik
( laten we zeggen dat we beiden allebei uit het midden oosten afkomstig zijn ) En waarom zeg ik dat nu het is 9 van de 10 keer zo dat een soort zijn eigen opzoekt logisch natuurlijk, alleen zij was een beetje het buiten gevalletje van de groep dat viel gelijk op. Had die dag ook wel gepraat met het meisje dat ik leuk vond buiten de groepschat! Glimlach dus leuk appen met haar het ging over van alles: een bucketlist, wat ze wil doen na school etc. Alleen kreeg ik soms laat een reactie dus was ik al een beetje bang dat ze me niet leuk vond. Nog iets dit is wel even ter zijde van alles
( dit was voor het geapp ik volgte haar op insta maar on volgde haar weer snel omdat mijn account niet optimaal was uiteindelijk is mijn account dat wel, en plaats ik de risky reactie zoals ik al zei haar vriendinnen draaide door en begonnen erop te reageren en vertelde me dat ik haar uit moest vragen deed ik ook zij zei nee op zich wel logisch maar ja who knows. Dus ik on volgde haar weer om me voor te bereiden voor een rot proces genaamd ldvd totaal niet gelukt en deal er nog steeds mee )
uiteindelijk kwam het groepsapp en de persoonlijke app gedoe en ik volgde haar weer me broer zei dat dit heel dom was omdat dat raar overkomt dus ja daar blunderde ik alweer. zucht...

Maar weer terug naar de het leuke gesprek althans ik vond het leuk om met mijn crush te appen zij denk niet want ze blokkeerde me omdat ik vroeg "beetje van je vrijdag avond aan het genieten" super rot dus maar ze deblokkeerde me weer wel na een uur idk misschien vond ze het lullig ofzo?!! Verdrietig En in keer begint dat buitenlands meisje mij te appen we noemen haar Ellis.

Dus allemaal vraagtekens in me hoofd natuurlijk maar goed ik ging er neutraal in. Ze was dus allemaal aan het slijmen dat ik zo een goede jongen was en dat ik met andere meisjes moest daten etc. heel raar allemaal, maar ja ik dacht hmmm misschien als ik goed overkom bij een van haar vriendinnen geeft mij crush mij misschien nog een kans... slechtste idee ooooit ik raad het je echt af niet doen!!!
Want ik had uiteindelijk wel leuk contact met dat meisje, maar toen ik met haar ging afspreken ging het pas slecht! Wat gebeurd er ze komt binnen we praten wat en er is nog geen half uur voorbij en ze roddelt over Loes dat ze dom is en dat ze raar is en dat ze niet mooi is dus uhhh ja daar zit je dan met een geval. Maar ik dacht laten we gewoon normaal doen niet teveel op in gaan ik gaf eigenlijk nooit een reactie ze vroeg wel eens wat vind jij zo leuk aan Loes waarop ik zei ja ik vind haar knap en ze lijkt me een lief meisje ik kon natuurlijk niet vertellen dat ik haar al 2 tot 3 jaar volg op een site waarop staat hoe jij denkt over de wereld!
Maar zoals ik al zei ik ging er niet te veel op in dan komt alles goed dacht ik maar nee hoor het word erger ze
( Ellis ) vraagt op 5 verschillende manieren als het niet meer is of het ooit iets word tussen ons...
( tussen mij en Ellis ) Arrrgghhh dus ik werd daar best wel geïrriteerd van waardoor we verknoopt raken in een hevige discussie omdat ik tegen mijn broer zei van hey hoe kan ik haar nu op een lieve en vriendelijke manier duidelijk maken van ik wil vrienden blijven en verder niks!! Want mijn broer heeft veel relaties gehad en is ouder dan ik dus die zal dan wel ervaring daarin hebben nu moet ik er wel bij zeggen dat het contact tussen mij en mijn broer slecht is. Zijn denk wijze klopt niet in vergelijking met een normaal persoon dat is niet alleen met mij zo maar bij iedereen valt het op het word het nog erger want hij appt mijn crush en zij raakte verknoopt in dat gesprek bla bla... dikke hel uiteindelijk!!
( die discussie was ongeveer 6 maanden later)

Uiteindelijk bood ik de volgende dag me excuses aan aan mijn Loes en dat ik haar nooit meer zou lastig vallen:( was enorm kut om te zeggen want ik wilde en hoopte dat er op wonderbaarlijke wijze nog contact tussen ons zou bloeien maar goed. Ook heb ik verteld dat mijn broer een moeilijke is en dat hij degene was die haar ( Loes) erbij betrok.

Even met Ellis gepraat te hebben stelt ze zich enorm aan en speelt ze enorm in de slachtoffer rol!! En zo erg was het niet wat er gezegd was!! Er waren bijvoorbeeld dingen gezegd zoals: Zou je niet meer van die vragen willen stellen die betrekking hebben op een relatie tussen ons, zou je niet meer slecht willen praten over Loes, en het lastigste van allemaal is zou je me alsjeblieft niet meer op bed willen trekken en mij lopen knuffelen! Ook werd er gezegd dat ze moest kappen met het slechte gepraat over mijn vrienden en die van haar. ( hoe ik het nu formuleer is heel oppervlakkig )
Maar ja dat vond ze allemaal niet kunnen dat ik ( mijn broer) dat zei.

Ik wist uiteindelijk dat Ellis van deze situatie misbruik zou gaan maken.
Dus ik vond het contact gewoon niet meer fijn tussen mij en Ellis, ook zoent Ellis met erg veel jongens ik denk namelijk gewoon omdat ze onzeker is ( zei ze ook een keer ) geen probleem ieder zijn ding, heeft ze ook bij mij geprobeerd maar wilde dat niet want ik zat nog met Loes en voelde me niet tot Ellis aangetrokken.
Alleen wilde ik nog wel is afspreken met Ellis want het kon leuk zijn ondanks haar karakter.
Maar dat ging in een keer zo moeizaam op zich wel logisch dacht ik maar nee ik zat helemaal fout!! Ze was in een keer heel geheimzinnig en als ik interesse in haar toonde negeerde ze me bijvoorbeeld of gaf ze halve antwoorden waar ik niks mee kon. Uiteindelijk nodig ik haar 5x keer uit om iets leuks te doen over een verstrekte periode, waarop ze steeds moeilijk antwoord gaf ik dacht laat ik er maar niet te veel achter zoeken. Bijna 1 maand later vraag ik dus heel casual hey Ellis hoe is het waarop ze dus antwoord geeft heel goed ik heb gezoend met bijna 5 jongens -_- ik dacht wow interessant zeg, vaak ging het bij haar nooit verder dan dat!
Maar goed toen vertelde ze me dat het tussen die en die tijd was gebeurd en toen begon alles op zijn plaats te vallen…

Ik word opzij geduwd en blijkbaar gebeurde dat bij meerdere, daar had ik in eerste instantie geen probleem mee alleen vond dat geheimzinnige contact niet fijn daarna kreeg ik om de maand een appje dus ik kreeg het gevoel dat ze dit deed om mij aan het lijntje te houden voor het geval dat iedereen haar een beetje opzij duwt. Dus afspreken was geen optie meer appen ook niet dus ik dacht als dit zo door gaat dan blokkeer ik haar, wat ik vervolgens doe want ik begon me gebruikt te voelen en het contact werd gewoon oprecht kut! Ook kwam ik erachter dat mijn crush mijn niet mag omdat we verknoopt raakte in die discussie. Via een gesprek heb ik kunnen achterhalen wat ze zei ze vond me in haar woorden een sukkel omdat ik tegen Ellis zei van ik wil niet meer dan vrienden blijven:) lekker kut Verdrietig

maar goed alles begint te bedaren alleen niet hoe ik had gehoopt mijn crush mag mij niet en heeft waarschijnlijk een heel slecht beeld van mij en ik verlies een vriendin soort van.
1 jaar later word ik aangenomen bij een supermarkt en ontmoet daar een meisje vind haar niet leuk of zo maar ze is wel het meisje waar ik van denk hey ik mag jou wel, zei is dan ook echt het type waar ik op val alleen voel ik nog niks voor haar of zo. Ik begon daardoor ook heel verlegen te lachen en zij dus ook maar voelde me wel bij haar op me gemak ik volgde haar op insta zij mij yayyy happy me!! maar kom er dus achter dat heel die vrienden groep van Loes dus ook Ellis haar volgen en het vrienden zijn.

Nu maak ik me zorgen want ik hoop dat op wonderbaarlijkewijze ik en Loes nog in aanraking komen met elkaar niet compleet onmogelijk heb haar al 2x in korte tijd gezien in de stad helaas met haar vrienden dus dat is wel awkward dan maar ik rekenen er niet al te veel op. ;_;
En die vrienden kunnen nu zien dat ik haar volg en zij mij en dat ze dan slecht over me gaan praten bij haar en dan vooral Ellis want ik weet dat zij dat goed kan aangezien ze mij ook vertelde dat ze mensen graag verdrietig en onzeker ziet ja best wel evil!! :/
Ik zit hier gewoon heel erg mee en weet gewoon niet meer wat ik moet doen en ik kamp hier al zolang mee ik zit helemaal in de knoop en Loes heeft waarschijnlijk een heel slecht beeld van mij en ik weet niet meer wat ik hier mee aan moet. Verdrietig

Oh ik ben trouwens 18 en zei is 16.

voor meer vragen plaats een reactie!

afbeelding van hortensia

@zuchtt

Ellis was jaloers en wil iedereen aan zich binden ..? leuk gevonden worden en bij meerdere mannen het middelpunt van de belangstelling blijven ? Je zegt dat ze het fijn vind om te zien dat mensen verdriet hebben, het komt op mij over dat ze met alle liefde stookt tussen andere mensen ? zo iemand moet je niet in je leven willen denk ik dan. Wat haar reden voor haar gedrag ook mag zijn , is niet jou probleem .
Misschien ook Loes loslaten , meestal als je afstand neemt en het loslaat dat het later op een veel betere manier weer op je pad komt , niet via socialmedia blijven volgen dan ook .

Het nieuwe meisje ...ik denk dat vriendschap een mooie basis is om mee te beginnen . Mochten er verhalen van die vriendengroep over je rondgaan, jullie er als een soort van vrienden over kunnen praten . Dat is toch anders dan als je iets met elkaar hebt , nu spelen die gevoelens allemaal nog niet zo mee, zijn de dingen makkelijker bespreekbaar . Ook jij kunt het voortouw nemen om haar in vertrouwen te nemen . Niet door meteen de hele zooi op haar bordje te deponeren, maar als ze iets hoort het niet als een totale surprise terecht komt in haar oren.

Je broer , broederlijk advies van iemand die door zijn omgeving als "raar "wordt bestempelt. Ik kan me voorstellen dat je soms iemand nodig hebt voor advies , maar hij gaat nog een stap verder , te ver zelfs omdat hij zich belangrijker gaat maken dan dat hij is en het eigenlijk alleen doet om voor zichzelf voordeel eruit te halen...denk ik .
Heb je niet iemand in je omgeving waar je wel goed contact mee hebt en echt naar jou luisteren wil , het is soms niet eens echt dat je advies nodig hebt , maar je verhaal kwijt kunnen bij iemand die vertrouwd is al heel veel doet . Soms als je met iemand praat waar je je goed bij voelt , lijkt het soms net alsof je je eigen antwoorden al vind...

afbeelding van zuchttt

Bedankt voor je reactie het

Bedankt voor je reactie het doet me heel erg goed! Lachen
Heb helaas momenteel niet echt iemand om hierover mee te praten maar dat komt wel goed. :$
Alleen Loes is voor mij de eerste verliefdheid die maar blijft terugkomen en maar niet weg gaat, cognitief dan!
Heb al van alles geprobeerd met andere meisjes contact zoeken, niet meer volgen op social media maar het gevoel blijft terugkomen.
Voor mij is het meisje van me werk een soort van laatste redding, omdat zij in mij ogen overkomt als een betere versie van Loes, niet dat ik verliefd ben maar in mijn ogen valt ze onder potentie. Ik ben dus bang dat ik ga blunderen en fouten ga maken bij haar zoals bij Loes terwijl al mijn intenties goed waren werd het door iemand verpest.
Maar echt waar bedankt voor je reactie het deed me heel erg goed!!! Glimlach

afbeelding van hortensia

@zuchtt

Misschien is heel het idee , om maar contact te moeten hebben met meisjes om erover heen te komen juist des te meer verwarrend voor je Het lijkt het sneeuwbal effect te worden, ik denk dat je wel begrijpt hoe ik dat bedoel.
Stel nu eens dat je probeert om even he le maal niets te willen , niets met Loes , Ellis uit je leven schopt en leuk vriendschappelijk contact houdt met je collega vriendin . Je bijvoorbeeld gaat richten op iets wat je echt leuk vind om te doen, sport , of iets dergelijks . Iets waar jij je helemaal op kunt richten in je vrije tijd.
De vriendengroep waar de meisjes mee omgaan in de ijskast zet en lekker kiest voor Zuchtt zelf . Meisjes contacten om een ander te vergeten werkt voor nu niet en om dat te gaan afdwingen ....?
Ik snap heus hoe het voelt als je nog gek op iemand bent , dat gevoel wat maar op de achtergrond blijft zeuren , maar weet je wat het is...hoe harder jij erin opgaat om alles in goede banen te willen zien , des te moeilijker en ingewikkelder de situatie blijkt te worden. Teveel mensen die zich ermee bemoeien, teveel gepraat en geroddel waar je niks mee kunt, echter jou zelfs schaadt en als je dingen uitlegt wordt het weer uit zijn proportie gerukt .
Laat eerst die sneeuwbal smelten en misschien als er een tijd overheen is gegaan en je op de achtergrond blijft , die groep is jou dan allang weer vergeten, die blijven echt niet stil staan , misschien dat je dan Loes tegenkomt en alles veel vanzelfsprekender zal gaan . Laat zien dat je erboven staat en je lekker je eigen leven lijdt . Ik denk dat dat Loes iig zal aanspreken als ze dat ziet Glimlach

afbeelding van zuchttt

Echt super bedankt voor het

Echt super bedankt voor het top advies die ik van jou krijg het doet me heel erg goed!
Ik ga er ook zeker gebruik van maken nu moet ik er even bij zeggen dat ik gelukkig al lang geen contact meer heb met Ellis.
Maar omdat ik zo een interesse heb in het meisje van me werk weet ik niet wat ik moet zeggen omdat ik verlegen van haar word, het lukt me heel gemakkelijk bij veel collega's van mij behalve bij haar omdat ik interesse in haar heb en verlegen van haar word, dus weet ik niet zo goed hoe ik moet beginnen met praten tegen haar. :$
Heb je daar misschien nog advies voor om daar over heen te stappen? Glimlach

afbeelding van hortensia

@Zuchtt#acceptatie

Lachen lastige vraag hoor ....
Soms helpt het als je gewoon spontaan als eerste een opmerking maakt , zonder af te wachten totdat je verlegenheid een rol gaat spelen , want dan ben je het al voorbij
Blijf jezelf , humor en af een toe een klein gebaar wat alleen zij "kan " zien doet wonderen
Succes !

afbeelding van zuchttt

Bedankt voor al je advies,

Bedankt voor al je advies, het heeft me echt geholpen.
Zal er zeker gebruik van gaan maken Glimlach