Blog van Bert85

afbeelding van Bert85

Je kan je leven verbeteren door je innerlijk te veranderen

Het pijnlichaam 10 oktober 2006
Geplaatst door marco in : Balans, Bewustzijn, Emoties, Energie, Zelfdiscipline , Commentaar onderaan de pagina , trackback

In het boek ?¢‚ǨÀúEen Nieuwe Aarde' van Eckhart Tolle, schrijft hij over het bestaan van het pijnlichaam. Het pijnlichaam is dat deel van je Ego dat zich voedt met negatieve gedachten. Het is ontstaan uit een diep ongelukkig zijn (misschien wel van iemand anders, bijvoorbeeld door het zien van de ruzie tussen je ouders, of door gewelddadige situaties in je leven). Je zou het zelfs kunnen zien als een aparte identiteit binnen in jezelf, een soort parasiet, die zich voedt met negatieve situaties in je leven. Het is zelfs zo sterk dat het situaties in je leven blijft creëren, om zich te voeden aan de problemen die eruit voortkomen. Na een tijdje (een paar dagen of minder) zal het zich dan uitgeput terugtrekken, en het gewone Ego neemt het weer van je over. Het ?¢‚ǨÀúje' is in dit geval je werkelijke Zijns-toestand, het Tegenwoordige Zijn.

afbeelding van Bert85

Een beetje literatuur voor degenen die wat willen bijleren

Je kunt leren om je gelukkiger te voelen en met een optimistische blik naar de wereld te kijken. Als je jezelf op een negatieve gedachte betrapt, zet je de knop meteen om en kies je iets prettigs om aan te denken. Wanneer je een probleem hebt, concentreer je dan liever op een oplossing ipv te bedenken hoe slecht het allemaal wel is. Als je merkt dat je je stemming laat be?ɬØnvloeden door het slechte nieuws, dan zou je je kunnen beperken om het nieuws 1 of 2 keer per dag te bekijken en het voor de rest te laten voor wat het is. Probeer letterlijk een optimistische houding aan te nemen ook al voel je je niet zo. Je zult merken dat je stemming erdoor verbeterd (dus ook lachen). Opgewekte mensen praten met zekerheden en vermijden zoveel mogelijk woorden zoals "maar" en "proberen". Doe tenslotte de dingen die je graag doet.

afbeelding van Bert85

Voor de mensen die het eens van zich willen afzingen....

Hey allemaal,

Met deze post is het zeker niet mijn bedoeling om jullie er nog dieper in te krijgen, maar is het de bedoeling dat je eens wat frustraties van je kunt afzingen. Mij heeft het vele keren "geholpen" omdat het toen mij perfect op het lijf geschreven was... Het liedje heet "Poison" van "Alice Cooper"... Een typisch rockliedje uit de oude doos De tekst vindt je hieronder. Enjoy en zing het van je af!

Your cruel device
Your blood, like ice
One look could kill
My pain, your thrill

I want to love you but I better not touch (Don't touch)
I want to hold you but my senses tell me to stop

Inhoud syndiceren