Moeilijk

afbeelding van Bullah

Ik heb het moeilijk.

Mijn ex en ik hebben samen besloten om uit elkaar te gaan. Dit was al in Mei van dit jaar en in het begin was er wel wat verdriet maar ik ben er nu achter dat ik in ontkenning zat. Vooral ook omdat we het ook een periode over latten hebben gehad en dat we allebei dachten dat het wel weer goed zou komen. Nu wonen we al die tijd nog samen omdat zij geen huisje kon bemachtigen (Koophuis is van mij.). Intussen heeft ze een woning toegewezen gekregen en verwacht ik dat ze met een week of 3 kan over verhuizen.

Nu een week of 6 geleden is er een hele verandering in de situatie gekomen. Blijkbaar had ze in de tussentijd alles al op een rijtje gezet en wil ze helemaal van mij af. En toen kwam er een andere man in het spel die ze had ontmoet op een feestje. Na een paar dagen kreeg ik argwaan en ben ik gaan azen op haar telefoon. Toen viel het me op dat ze wel heel voorzichtig met haar telefoon omging en dat ik weinig kans had iets te vinden omdat ze opeens ook al haar berichten ging verwijderen. Onder het mom van "dan hou ik meer overzicht". Omdat het gevoel dat er wat aan de hand was niet wegging heb ik uiteindelijk haar whatsapp kunnen "hacken". En toen kwam ik erachter dat ze al "spannende" chats met elkaar hadden gehad.

Ik was er echt kapot van want het voelde nog steeds als verraad omdat ik nog wel alles voor haar doe. Maar ze garandeerde me dat er niets is gebeurd en dat het nooit wat zou worden met hem. Nu 4 weken later is het gegaan van: hij is alleen een vriend naar er is alleen seksuele spanning naar een paar dagen geleden we vinden elkaar wel leuk. (Dit allemaal terwijl hij nog een relatie heeft.)

Nu ben ik er vandaag achter gekomen dat de laptop automatisch inlogt op haar Facebook. En laat het toeval nu wezen dat ze met elkaar aan het chatten waren op Facebook (Zo ver ik weet doen ze dat eigenlijk alleen maar op de app) En lees ik dat mijn ex hem heeft gevraagd om te kiezen tussen haar en zijn vriendin. En dat hij het eigenlijk al een soort van heeft uitgemaakt maar zijn vriendin wil dat hij er nog goed over nadenkt.

Als ik dit zo zelf allemaal op schrijf zie ik ook wel dat het niet meer wat word tussen mij en mijn ex en dat ik dat moet accepteren dat ze door is gegaan. En ik schop haar liever vandaag mijn huis uit dan morgen. Maar helaas is het niet zo simpel, want we hebben ook twee kleine kinderen samen en ik doe alles voor ze. Ik ben me de laatste tijd vooral aan het inhouden om te zorgen dat hun papa en mama nog door 1 deur kunnen maar het lijkt wel of mijn ex er alles aan doet om te zorgen dat ik breek.

Nu slaap ik bij mijn Vader om de druk van de ketel te halen en we hebben een afspraak met elkaar dat ze geen seks zal hebben terwijl ze bij mij woont (Heb hier grote twijfels over) en dat hij niet meer in mijn huis komt. Maar nu heeft ze vandaag een open uitnodiging gestuurd naar hem waarin ze zegt dat hij bij haar (in mijn huis) langs mag komen als hij even uit zijn situatie wil.

Ik weet niet zo goed hoe ik hier mee om moet gaan. Het liefst ga ik elke avond nu langs mijn huis om te checken of hij daar niet is maar ik wil onze "goede" verstandshouding ook niet kapot maken vanwege de kinderen.

Ben gewoon radeloos in deze situatie

afbeelding van jamor

iets met stinkende wonden...

Dat je probeert het voor je kinderen zo netjes mogelijk te doen is zo begrijpelijk. Echter uit je verhaal blijkt dat dat alleen voor jou geldt!. Je hebt gelijk dat ze is verder gegaan. Een duidelijk gevalletje gras is groener.... Daar zal ze uiteindelijk zelf ook wel achter komen.
Waar jij voor moet waken is dat je niet over je heen laat lopen en dat laat je nu wel doen. Jij gaat jouw huis uit, zij is uitgekeken op jullie relatie, zij bekommert zich niet over de kinderen... etc.
Ik kan je maar één advies geven en dat is stel je harder op dan je nu doet. Neem je eigen huis terug en laat haar maar iets anders zoeken... Tenslotte wil ZIJ toch niet meer, moet jij daar dan de negativiteit ondervinden, laat die ook bij haar.
Stuur haar naar een hotel met de woorden, als je zo graag je lover uit wil nodigen dan doe je dat toch lekker in een hotelletje, tenslotte gaat het alleen maar om lichamelijk activiteit.
Kom op kerel, even je schouders eronder en deze vrouw laten weten waar ze staat!