Blog van diep

afbeelding van diep

Reflecting

on the past 20 years
and some who were part of it
ex, friends, family

open heart surgery

diep

afbeelding van diep

Gedichtendag 27 januari : een opwarmertje.......

Volgende donderdag 27 januari is het alweer in Nederland en Vlaanderen gedichtendag.
Het thema dit jaar is NACHT.

Vorig jaar hebben we met ldvd vlijtig meegedaan (http://www.ldvd.nl/donderdag-28-januari-gedichtendag-plaats-een-gedicht-...) en gezien er velen van diegenen die toen bijgedragen hebben nu alweer een jaar verder zijn, zou het wel eens leuk zijn om te weten hoe het nu met hen gaat....

Voor de nieuwe of recent toegetreden leden een uitnodiging om de emoties eens in een andere stijl weer te geven en het hoeft echt niet te rijmen, kort of lang het doet er niet toe.

afbeelding van diep

Positief alfabet

Positief alfabet

Ik kreeg op mijn laatste blog meerdere pb’s met de vraag om nog te posten in deze stijl of verwant eraan. Jazeker ik had al beloofd dat ik nog iets zou schrijven over gevoelens en gedachten maar dat is helaas nog niet klaar. Het is iets dat ik boetseer naargelang de gebeurtenissen en verwerkingen.

afbeelding van diep

JEZELF terug vinden

Vroeger zou ik als een pijl uit een boog een reactie geplaatst hebben op een blog met titel “je ex terug winnen” doch ik heb geleerd om de dingen wat te laten bezinken en dingen waar ik me aan erger om te turnen naar een positieve gedachte. Nu moet ik zelf lachen om dat blog, nou ja niet lachen zoals bij een leuke grap maar met de gedachte van “hij doet maar” en sluikreclame kan niet.

afbeelding van diep

1 jaar

24 juli 2009, een jaar geleden werd ik zonder enige uitleg uit een relatie gezet van bijna 3 jaar.
“Gedumpt” en dan alleen maar stilte. De ontkenning en de pijn die hierop volgde net zoals de meeste ldvd-ers het meemaken. Hem zodanig missen dat ik er misselijk van werd.

Op 1 of andere manier zorgde de stilte er voor dat ik zelf voor stilte koos naar hem toe in de hoop dat dan toch een contact van zijn kant zou komen. Geen telefoon, sms, email, ook niet op de plekken komen waar hij zou kunnen zijn. Daarnaast vele dagen wakker worden met tranen, gaan slapen met tranen.

afbeelding van diep

Moederdag

LDVD leert je (verplicht je soms) te relativeren. Het zou mooi geweest zijn om op moederdag de "vader" te horen zeggen :"mama ik ben trots op je, je hebt het voorbije jaar je taak als moeder heel goed gedaan". Deze woorden uit de mond van de "vader" klinken voor mij althans veel belangrijker en waardevoller dan een ontbijt op bed, een bos bloemen, een cadeau,...
Die woorden hoor ik dus niet vandaag.
Was ik wel een goede moeder in de afgelopen 10 maanden?

afbeelding van diep

Geloven in het leven ?

Wordt dit een anti-dip hit voor ldvd-ers?

Ik hou de jaren niet meer tegen
Ik tel de vogels in mijn hand
Ik streel de wind en drink de regen als hij valt
Omdat de waarheid nooit veranderd
Omdat het licht niet eeuwig brand
Overheerst toch nooit een ander mijn verstand
voor eeuwig vrij leef ik in mij

Liever weten wat ik wil dan dat ik alles weet
Liever schamen voor mijn fouten dan mijn goedheid vergeten
Liever sterven in het vuur dan langzaam aan gedoofd
Mijn hart en hoofd, geloven in het leven

Inhoud syndiceren