Veelgestelde vragen

Uiteraard doen we ons best, maar soms gaat er wel eens iets mis met deze site of is iets niet meteen duidelijk. Met een beetje geluk vind je een oplossing op deze pagina.

Wie zitten er achter deze site?
Deze site is in 2004 begonnen door twee vrienden omdat zij signaleerden dat een serieuze discussiesite over liefdesverdriet en relatieproblemen ontbrak op het internet. Sinds de oprichting wordt deze site beheerd door vrijwilligers zonder winstoogmerk. In april 2010 hebben de oorspronkelijke beheerders de site overgedragen aan een nieuwe beheerder. Deze beheerder is iemand die, voordat hij beheerder werd, zelf vele blogs, verhalen en reacties op de site heeft geschreven gedurende lange tijd. In december 2013 heeft de beheerder een moderator aangesteld, iemand die in principe losstaat van de site, maar deze wel goed kent en een goede vriend is van de nieuwe beheerder. De onderhouds- en hostingkosten worden voldaan via advertenties op de site en donaties.

Is ldvd.nl een commercieel initiatief?
Nee. Er is slechts één beheerder en één moderator en zij doen het werk aan de site in hun vrije tijd. Advertenties dienen om de hostingkosten van de site te dekken. Er wordt geen geld mee verdiend. Ldvd.nl is derhalve ook onafhankelijk van welk bedrijf of welke organisatie dan ook. Daardoor is er soms ook beperkte tijd vanuit de zijde van de beheerder(Dronken om in te grijpen op de site of berichten te beantwoorden.

Kan ik mijn eigen naam gebruiken?
In principe ben je vrij om dat te doen als je dat graag wilt, maar het is het beste om zoveel mogelijk een nickname (schuilnaam) te gebruiken en niet teveel over jezelf te vertellen waar je echte identiteit uit blijkt. Als je verhaal eenmaal op internet staat, is het erg lastig om het er weer vanaf te krijgen. Zelfs indien de inhoud van deze site verwijderd zou worden, kan het vaak via andere kanalen als archieven en zoekmachines nog weer teruggevonden worden. Als je twijfelt, is het dus altijd beter een verzonnen naam te gebruiken.

Wat is het verschil tussen verhaal of blog?
Het onderscheid tussen verhaal of blog is in een ver verleden ontstaan. Om deze reden bestaan beide categorieën nog steeds. Eigenlijk is er nauwelijks verschil. Het enige verschil is dat blogs in onderlinge samenhang kunnen worden bekeken. Als je op een gebruikersnaam klikt, kun je alle blogs terugzien in de rechter zijbalk. Zo hangen alle blogs samen. Een verhaal staat daar niet tussen. Dat staat dus op zichzelf en is niet zo eenvoudig en rechtstreeks aan je gebruikersnaam te koppelen. Als je niet weet welke van de twee je moet aanmaken, luidt het advies: maak een blog aan.

Hoe gaan jullie om met mijn gegevens en mijn privacy?
Mede gezien de gevoelige en persoonlijke aard van veel inhoud op deze website, gaan wij uiteraard zeer zorgvuldig om met je gegevens en je privacy. Je kunt hierover meer lezen in ons privacybeleid.

Ik kan niet meer inloggen, wat nu?
Als je niet meer kunt inloggen, zijn er een aantal dingen die je kunt proberen:

  • Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je via deze link een nieuw wachtwoord aanvragen.
  • Weet je zeker dat je geen typfouten hebt gemaakt? Kopieer en plak voor de zekerheid je gebruikersnaam en wachtwoord (die je per e-mail hebt ontvangen) in de invoervelden om in te loggen.
  • Lukt het nog niet, kijk dan in je browserinstellingen of je browser wel 'cookies' toelaat. Om in te kunnen loggen moet je browser 'cookies' ondersteunen. Je vindt deze optie veelal bij de veiligheidsinstellingen.
  • De laatste optie is om eens een andere browser te proberen. In principe zou alles in ieder geval in Firefox goed moeten functioneren.

Lukt het nog steeds niet? Stuur dan een e-mail aan de beheerder.

Hoe maak ik een blog-item, een verhaal of een poll aan?
Je kunt een blog-item, een poll of een verhaal aanmaken door in het menu rechtsboven, onder je gebruikersnaam, de optie 'inhoud aanmaken' aan te klikken. Je kunt vervolgens kiezen uit de verschillende typen inhoud om aan te maken.

Is er een moderator?
Ja, er is zowel een moderator als een admin op ldvd.nl. Je kunt hem via privéberichten bereiken als je denkt of vindt dat er iets gebeurt op de site dat niet goed is. Het account van de moderator kun je hier vinden: http://www.ldvd.nl/user/moderator en het account van de admin hier: http://www.ldvd.nl/user/admin

De chat lijkt steeds weg te vallen, hoe kan dit?
De chatfunctionaliteit die nu op ldvd.nl gebruikt wordt, functioneert inderdaad niet altijd even goed. Af en toe komen berichten niet of niet goed over. Wij zijn ons hiervan bewust. De chat is echter niet door onszelf gemaakt, maar door derden en is op dit moment voor een site als ldvd.nl het beste wat er publiekelijk te verkrijgen is. Zodra wij een chatapplicatie vinden of ontwikkelen die beter werkt, zullen wij deze natuurlijk installeren.

Hoe kan ik mijn profiel verwijderen?
Als je de site niet meer gebruikt, hoef je je profiel niet te verwijderen. Als je je profiel gewoon laat voortbestaan, blijven de bijdragen die je hebt gepost gewoon gemakkelijk toegankelijk voor andere bezoekers van de site, die hier misschien weer iets aan kunnen hebben.

Mocht je echter je profiel toch willen verwijderen, dan kun je dit doen via het tabblad 'Bewerken' op je profielpagina. Onderaan de pagina die nu verschijnt, staat een knop waarmee je je account kunt verwijderen. Je dient dit nog eenmaal te bevestigen en indien je dit doet, is je account verwijderd. Let wel op: deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt!

Als je je profiel verwijdert, blijven je bijdragen op de het openbare gedeelte op de site, zoals blogs, verhalen, polls en reacties, in beginsel gewoon zichtbaar. Indien je dit niet wilt, kun je handmatig je bijdragen verwijderen. Let er wel op dat je dit doet voordat je je account verwijdert, na die tijd kan dit niet meer! De enige bijdragen die je niet kunt verwijderen, zijn reacties op berichten van anderen. Dit heeft ermee te maken dat anderen daar wellicht ook weer op gereageerd hebben en indien jouw reactie wegvalt, zou de logica van het geheel kunnen vervallen. Je kunt hier meer over lezen in het privacybeleid van ldvd.

De site ziet er vreemd uit op mijn computer, wat nu?
De site draait het beste onder de browser Firefox van Mozilla, maar in principe zou de site via alle moderne browsers goed moeten functioneren. Probeer de pagina eens te verversen of eventueel de browser af te sluiten en opnieuw op te starten. Indien dit niet werkt en het om een blijvend probleem lijkt te gaan, maak dan een screen shot van wat je op je scherm ziet en stuur deze naar info@ldvd.nl. Wij zullen dan ons best doen dit probleem te localiseren en zo snel mogelijk op te lossen.

Hoe kan ik de personen achter deze website bereiken?
Eigenlijk is het niet personen, maar persoon; de website wordt op dit moment door één persoon beheerd. Je kunt de beheerder bereiken door een e-mail te sturen naar info@ldvd.nl of een bericht achter te laten via het contactformulier.