Waar kan ik terecht voor hulp?

Ldvd is opgericht voor mensen die een vervelende ervaring hebben doorgemaakt of doormaken met hun relatie en daar graag hun verhaal over kwijt willen. Dat lucht over het algemeen op en vaak kunnen andere ldvd leden hulp bieden met tips of simpelweg doordat zij iets vergelijkbaars hebben meegemaakt. Het kan natuurlijk dat je je zo kut voelt dat je even echt met iemand wilt praten of graag de mening van een professionele hulpverlener zou horen. In zo'n geval zijn de reacties van andere leden niet altijd toereikend. Hopelijk vind je op deze pagina meer informatie over waar je in zo'n geval terecht kunt.

Waar kan ik terecht voor hulp?

Als je denkt dat je depressief bent of misschien zelfs denkt aan zelfmoord kan je nog altijd het beste eerst de huisarts bellen. Hij of zij kan vertellen wat voor hulp je nodig heeft en waar je terecht kan.

Voor directe hulp bij psychische en sociale problemen kan je bellen met de Hulp- en Informatielijn van de Stichting Korrelatie: 0900-1450. De hulplijn van Korrelatie is dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 18.00 uur (15 eurocent per minuut). De psychologen en maatschappelijk werkers van Korrelatie geven gratis advies en hulp, aan iedereen die erom vraagt. Dit kan anoniem, zowel telefonisch als via de mail of chat. Kijk op www.korrelatie.nl. Je kan ze ook mailen: vraag@korrelatie.nl.

113online.nl is ook een telefonische hulpdienst. De site en telefoonlijnen worden bemand door vrijwilligers en ze zijn in principe dag en nacht bereikbaar op 0900-1130113. Via de site kan je ook met een hulpverlener chatten.

Ook bij Sensoor kun je het hele jaar door dag en nacht terecht om via de telefoon, chat of e-mail anoniem en vertrouwelijk met iemand te spreken. Je mag overal over praten, wat je ook maar dwarszit. Via deze link kom je op een speciale pagina over liefde, relaties en seksualiteit.

Wilt je hulp van een instelling voor geestelijke gezondheidszorg of verslavingszorg? Zoek dan via de website van de GGZ een instelling bij jouw in de buurt.

Websites en fora

Verder zijn er natuurlijk ook over dit soort onderwerpen sites en fora te vinden op internet. Dit zijn enkele suggesties van Ldvd gebruikers. Mis je hier nog een site die er zeker bij zou moeten staan? Mail ons dan.