Blog van hex

afbeelding van hex

Verdrietig -> boos -> gelaten

Het is nu ongeveer 9 maanden geleden... dat hij vertelde dat hij een andere vriendin had. Het is nog steeds aan met haar. Het doet mij nog steeds verdriet, dat hij niet voor mij wilde en wil kiezen. Hij wil wel contact houden, ik ben een goede vriendin, zegt hij. Daar heb ik wat aan... Maar zoals hier al meerdere malen gezegd is: je kunt het verdriet alleen verwerken als je helemaal geen contact meer hebt. Ik denk dat jullie gelijk hebben... ik ga het nogmaals proberen. Dat moet nu in de vakantieperiode gemakkelijk zijn... zucht...

Hex

afbeelding van hex

Erkenning & Vergeving

In aanvulling op Vergeving van Jelle en Erkenning van Chelle:

Heeft iemand al eens geprobeerd om de mogelijke redenen voor een breuk in kaart te brengen?
Bijvoorbeeld:
1. Je bent uit elkaar gegroeid, één van beiden wil er daarom mee stoppen
2. Eén van beiden is (om onverklaarbare reden!) verliefd geworden op een ander
3. Er is irritatie ontstaan, die steeds erger wordt
4. Jouw grenzen zijn overschreden, je accepteert dit niet (meer) van je partner
5. Het is uitgegaan na een onzinnige, uit de hand gelopen ruzie
6. Invloeden vanuit de omgeving (familie, vriendenkring)

afbeelding van hex

Wat is loslaten moeilijk!

Mijn ex heeft nu ruim 6 maanden een andere vriendin. De eerste 4 maanden heb ik (via de mail) gescholden, gehuild, gesmeekt, en hele discussies met hem gehad. Daarna ontdekte ik deze site, en kwam er achter dat er veel meer mensen met dezelfde moeilijke gevoelens zitten. Dat heeft me echt geholpen, ook het idee dat je je verhaal nu ook eens aan iemand anders kwijt kunt en dat andere mensen meeleven. Daardoor lukte het me eindelijk om eens een weekje geen contact op te nemen, niet te sms'en of te mailen. Afstand te nemen.

afbeelding van hex

LDVD: wel of geen contact meer?

Ik heb ernstig last van LDVD, en zoek al een half jaar naar een manier om er van af te komen. Mijn ex heeft zomaar via een datingsite een nieuwe vriendin aan de haak geslagen. Ik heb nu nog mailcontact, maar zit me af te vragen wat erger is: onrust en LDVD omdat je geen contact meer hebt, of enige gevoelsrust omdat je wel contact hebt, maar LDVD omdat hij een ander heeft?????
Wat gaat sneller over?

Inhoud syndiceren