Blog van Hopenderwijs

afbeelding van Hopenderwijs

Opnieuw onzeker

Het is bijna carnaval (echte Limburger hier) en ik heb er zin in. Mijn lieftallige ex zit in dezelfde carnavalsgroep, maar ik kan het na twee jaar na onze relatie goed met haar vinden. Wij praten nog regelmatig over problemen en voelen ons veilig, omdat wij nu eenmaal een geschiedenis hebben met gevoelens. De gesprekken die af en toe plaats vinden doen ons zelfs beter met elkaar, dan met onze beste vriend of vriendin. Hiermee wil ik aantonen dat het wel kan en voor de mensen die het willen, het de tijd moeten geven. Bij mij heeft het twee jaar geduurd.

afbeelding van Hopenderwijs

Verliefd op liefde

Eerder heb ik gelezen in een vrouwenblad over verliefd zijn op verliefdheid. Het zoeken naar de kriebel in je buik, het zoeken naar de liefde die je ooit gekend hebt door deze te delen met een ander. Echter ben ik bang dat ik soms leidt aan verliefd zijn op liefde.

Ervaart iemand hetzelfde, kan iemand mij uitleggen hoe ik hier anders mee kan omgaan?

afbeelding van Hopenderwijs

Vergeven, vergeten, verder leven?

Soms vraag ik mij af wat wijsheid is.

Moet je mensen vergeven, vergeten en verder leven? Moet je nog met ze omgaan alsof er niks aan de hand is? Of moet je ze juist alleen 'hoi' zeggen en in hun eigen waarden laten.

afbeelding van Hopenderwijs

Vriend snuffelt in mijn liefdesleven

Na een half jaar, ben ik even hopeloos midden in de nacht en moet ik mijn verhaal kwijt. Ik ben inmiddels een half jaar tot een jaar vrijgezel en heb er vrede mee. Na veel liefdesverdriet is er plaats gekomen voor een gezellig vrijgezel leven.

Ik kan goed opschieten met mijn vriendengroep en die hebben mij ook al die tijd gesteund. Voor mensen die nog liefdesverdriet hebben, zoek het bij je vrienden, al staan ze niet altijd stil bij de pijn die jij hebt, ze nemen je wel weer mee op pad, op pad richting het lichtpuntje in het donkere bos.

afbeelding van Hopenderwijs

Warm hart toedragen

Bij deze wil ik de mensen die met een verse breuk vanavond/vannacht en komende dagen hun kerst vieren nog even een warm hart toebrengen. Lange tijd heb ik niks meer gepost hier. Inmiddels, zonder de stoplichtsituatie, 1 jaar vrijgezel. In dat jaar heb ik als vrijgezel mooie tijden meegemaakt, voornamelijk door de warmte van vrienden en familie. Ik hoop door deze medeling te doen, mensen moet/inspiratie/een gevoel mee te geven dat het kan. Ook als vrijgezel en je 'ex' (die ik momenteel liever een persoon waarmee ik ooit samenging noem) een ander heeft.

afbeelding van Hopenderwijs

Voel haat

Na een tijdje hier weg te zijn geweest, moet ik deze nacht toch even iets kwijt. Ik ben alweer een poosje vrijgezel. 2 maanden? Ik hou het niet bij, ben geen man van datums, zeker niet na zo een tijd. Mijn ex had de dag nadat ze het uit heeft gemaakt met een ander. Ze vroeg om beste vrienden te blijven, maar ze flikte dit de tweede keer, gelijk nadat het uit is met een ander te gaan. Ik heb gemene dingen gezegd, die toen pijn deden, voor beide kanten. Terug kreeg ik ook woorden na mij toe. Die dag zijn wij beide met de ruggen tegen elkaar elk zijn pad gegaan.

afbeelding van Hopenderwijs

Feestje, ex meeting bleh

Morgen zie ik mijn ex weer eens. Troelah krijg het voor elkaar gelijk na 2 weken haar vriendje mee te vragen, bij een aangetrouwde familie van mij. Bleh, dacht eerst die komt wel alleen, ik ben sterk genoeg om dat aan te kunnen, nee maar ze vraagt gelijk of haar nieuwe vriend mee mag!

Inhoud syndiceren