Drie keer is geen scheepsrecht

afbeelding van Noreaga

Na een relatie van vijf jaar hebben mijn ex en ik er twee dagen geleden een punt achter gezet. De liefde was er, maar werd door ons beiden anders ingevuld. Het bleek zover uit elkaar te liggen dat we hebben besloten een eind aan het verhaal te maken.
Eigenlijk is dit de derde keer dat het uitgaat. Drie keer met dezelfde reden. Ik moest bewijzen dat ik van haar hield en ik ben op mijn beurt makkelijk. De laatste keer dat we elkaar weer in de armen vielen, waren we vastbesloten om te gaan trouwen. Zij stapte de relatie op dat moment in met die gedachte. Ik was en ben daar nog niet aan toe, maar wist dat als ik dat zou zeggen, ze weg zou gaan. Ik hoopte dat het wel los zou lopen en dat ik zodoende nog meer tijd kreeg.
In mei van dit jaar werden de plannen echter steeds concreter. We hadden een datum, de locatie was zo goed als rond en ja, ik had zelfs een ring gekocht. Ik geloofde op dat moment dat ik er klaar voor was. Dit bleek niet zo te zijn. Ik heb dat aan haar verteld en ze was er hevig van ontdaan. Ik ben een type voor een latrelatie, ben ik achtergekomen, en op termijn trouwen. Het gevoel zat dus gewoon niet op een lijn. Waar het door komt weet ik niet. Ik bouwde, omdat het al twee keer eerder uit was geweest, reserves in. Maakte meer tijd aan hobbys en vrienden op zodat ik niet in een gat zou vallen mocht het (weer) verkeerd gaan. Mijn ex kent me door en door en merkte het aan me. Het deed haar veel pijn. Zij kon niet terug naar een relatie waar over trouwen nog niet gesproken werd, en daarom hebben we er een punt achter gezet. Nu voel ik zo'n raar gevoel in mijn onderbuik en zou willen dat het weer goed was. Toch hou ik me stil, want als ik nu ga bellen ga ik weeeer dingen beloven die ik niet waar kan maken. Dan krijgen we over een jaar hetzelfde probleem en zal de klap steeds groter worden. Ik hoop dat ze gelukkig wordt. Ze verdient een beter iemand dan mij, denk ik nu. Althans, iemand die hetzelfde denkt als zij. Ik kom hier wel doorheen en misschien dat we elkaar nog eens als vrienden kunnen opzoeken. Ik zal in ieder geval altijd een speciaal plekje in mijn hart voor haar blijven houden. Ik denk dat zij dat ook omgekeerd heeft.

Mark