'even clean up my apartment but i really don't know what for..she's gone'

afbeelding van frederik

Ik had me had voorgenomen geen woord of gedachte meer te besteden aan die mevrouw van me. Hier lees ik echter zoveel overbekende gevoelens dat het me ook niet meer lukt me de zieligste persoon ter wereld te vinden. Zelfs eenzaam zijn kun je blijkbaar in groepsverband doen.
Mijn juffie heeft er anderhalve maand geleden een punt achter gezet. Niet voor het eerst. Januari, mei en juli. Ha! Wat nou gezegden over ezels die kunnen tellen..
De eerste twee keer was het binnen een week weer aan. Reden toen was het feit dat de verliefdheid die ze in het begin voelde aan het veranderen of verdwijnen was. Dat het onmogelijk is je permanent over iemand te blijven verbazen zoals in de eerste paar maanden als je elkaar nog maar net kent, dat zoiets verandert, geloofde ze niet. Nog steeds niet overigens. Er bestaat een eeuwigdurende sublieme liefde die altijd even sterk blijft. Kortom; uit, aan, blij blij, weer uit, 3 uur praten en weer aan, leuk leuk, onbekende vraagt de weg, spontaan verliefd en ja, je kunt niet verliefd worden op iemand als je relatie goed is. Zegt ze.
Kan waar zijn, ik heb geen verstand van liefde, geloof ik. En nu is het wel definitief heb ik de indruk. Het gekke is dat ik een par avonden voor het voor het laatst uitging nog tegen vrienden zei (en dat wel meende ook) dat als het nog eens zou gebeuren, ik er geen traan om zou laten.
Ai. M'n hart dacht er anders over. Anderhalve maand absorbeert het gebeurde al m'n tijd. Elke minuut lijk ik er aan te denken, bedenkend waar ik steekjes heb laten vallen. Waarom ik er niet mee kapte toen weer eens als een zoutzak niks zat te willen. Hoop op betere tijden? Angst alleen te zijn? Vechtlust? Beats me. Inmiddels is die spontane verliefdheid van haar alweer aan het wegebben maar dat maakt voor ons niks uit. Ik blijf haar tof vinden terwijl ze mij ijskoud laat vallen. Strange huh? Misschien is het gewoon goed ermee te kappen als de verliefdheid begint te verdwijnen- permanent op jacht naar de kick van het verliefd zijn. Mij lijkt het vermoeiend maar je voorkomt wellicht pijnlijke tijden.