"Healing from a broken heart" en andere wijze filmpjes

afbeelding van Gast

Ontzettend goeie wijsheden zitten in deze films. Ze zijn in het Engels. Wil je een specifiek filmpje graag vertaald hebben, laat het me weten.

LINK - Part 1 Healing from a broken heart
Moralen:
- Wanneer je meer slechte dingen dan goede dingen uit de relatie herinnert, komen exen niet meer terug.
- Denk ook aan wat jij beter had kunnen doen zodat de relatie verder heeft kunnen gaan.
- Er zijn dingen die je moet loslaten, en er zijn dingen die je moet vasthouden. Een onwetend persoon die niet wil werken aan een relatie met jou is iemand die je loslaat.
- God die Eva aan Adam geeft als helpster betekent niet dat Eva een assistente is, maar "Adam, jij bent beter dan Eva, en daarom hoor jij háár te helpen."
- Wij zijn vaker egoïstisch in een relatie dan we denken. Hoe vaker we dat niet erkennen, hoe meer je de basis in de relatie afbreekt.

LINK - Part 2 Vroegtijdige relatie
Een boel wijsheden in dit filmpje!! De belangrijkste:
- Je gebroken hart is van jou. Jij, repareer je gebroken hart. Jij, leer zélf hoe je anderen beter kunt behandelen. Jij, leer zélf beter wat liefde is.
- Echte liefde is wanneer twee mensen dezelfde mentaliteit hebben: dat ze 100% bereid zijn om de ander te geven wat die nodig hebben. Niet: dat de ander aan jou moet geven wat jij nodig hebt.

LINK - Philosophy on Cry for help
Moraal van dit filmpje: Hoeveel de duisternis je ook overweldigt, bij jou is altijd een vlam die nooit gedoofd kan worden. Heel het universum kan het licht van dit vlam nooit doven. Dit vlam is liefde en is je grootste kracht. Weet dit en laat dit licht groeien.

LINK - Philosophy on LET IT GO
Moraal van dit filmpje: Vasthouden aan pijnlijke dingen aan het verleden is als vasthouden en spelen met stront. De natuur en Moeder Aarde kan met stront overweg, maar wij mensen zijn er niet voor gemaakt. Laat het los, loop erom heen. Speel met bloemetjes, niet met stront.

Ik ben het op één punt niet met hem eens. Om iets los te laten waar je niks aan hebt, moet je eerst erkennen dat het bestaat. Dat kan betekenen dat je in de beerput moet duiken om te realiseren wat je zo lang weggestopt houdt.

Overpeinzingen: "Sometimes people are so full of shit and they don't realize it, the shit of their life and the shit in their hearts just spill out of their mouths and ears. Whatever comes out of them is dirty, not positive, because the shit is supposed to go out of their anuses, given to the earth. Not to be held up inside."

LINK - What's making you angry and sad is the memory. Let go of the pain, and you're left with someone to love.
LINK - Philosophy on material "LOVE"
Overpeinzingen: "You won't fully be able to give and receive love until you can continually let go of shit."