Pilot liefdesverdriet chat

afbeelding van Admin

De wens om te kunnen chatten over liefdesverdriet (en eventueel andere zaken) op ldvd.nl heeft altijd bestaan. Ooit was er een chatmogelijkheid. Deze was log, traag en gebruiksonvriendelijk, maar bood de bezoekers wel de mogelijkheid om rechtstreeks met elkaar te praten in een soort chatbox. Hoewel er wel gebruik van werd gemaakt, verdween deze chatmogelijkheid op een gegeven moment. Lange tijd kon er niet meer gechat worden en regelmatig waren er bezoekers die de wens uitten dat het toch weer mogelijk zou worden.

Vlak voordat ik de site overnam van Tijs, de vorige beheerder, was er daarom opnieuw een chatmogelijkheid toegevoegd. Ook deze verdiende echter bepaald geen schoonheidsprijs en veroorzaakte de nodige moeilijkheden. Dat was voor mij reden om bij het opnieuw configureren van de site, deze chatmogelijkheid achterwege te laten.

Nu, na enige tijd, heb ik dan een nieuwe chatmogelijkheid aan de site toegevoegd. Dit chatprogramma lijkt een beetje op dat van Facebook: onderin is nu een balk verschenen, waarin je een venster kunt uitklappen met een lijst van online gebruikers. Klik de naam aan van degene met wie je wilt praten en je kunt beginnen met chatten. Voordeel is dat het makkelijk, snel en overzichtelijk is; nadeel is dat chatten slechts één-op-één mogelijk is.

Ik heb erover gedacht om vanuit privacyoverwegingen de chatmogelijkheid alleen beschikbaar te maken voor buddies. Buddies zijn immers, zo mag je aannemen, mensen die je kent en vertrouwt. Zoals het nu is, kan iedere ingelogde gebruiker met je beginnen te chatten en het kan zijn dat niet iedereen dat prettig vindt. Eventueel zou ik nog een speciale categorie 'chatbuddies' aan kunnen maken, al betwijfel ik of dat echt een meerwaarde heeft.

Zoals je dus kunt merken, bevindt de chat zich in een proeffase. Een pilot zogezegd. Daarom wil ik graag al jullie reacties hierop vernemen. Ik zal ook nog een speciale poll aanmaken om het makkelijker te maken je mening te geven. Reageer dus vooral!