Relatie adviezen van 1500 gelukkige koppels

afbeelding van Jelle

De jaren na mijn laatste relatiebreuk worstelde ik met de vraag waarom het uit was gegaan, en wat de geheimen waren van een succesvolle, duurzame relatie.

Pas toen ik lange tijd was gestopt met worstelen en zoeken, kwam het antwoord op mijn pad. Het antwoord kwam uit de pen van iemand die duizenden mensen om advies vroeg. "Wat maakt een relatie een gelukkige, duurzame relatie?" vroeg deze persoon aan duizenden mensen.

En hij kreeg antwoord van zo'n 1500 mensen. Daar zaten veel koppels tussen die al meerdere decennia gelukkig waren samen, en koppels die in het verleden een relatie van tussen 10 en 15 jaar hadden. Hij las al hun berichten. Wat hij in al die 1500 berichten las, kun je opzoeken in de link onderin deze blog.

Het kan zijn dat voor jou nu niet het moment is om dit te lezen. Dat het te hartverscheurend is dat het niet meer mogelijk is om te gebruiken wat je in die adviezen leest. Je kan ermee geconfronteerd worden met wat had kunnen zijn, als je maar dit had gedaan, als je maar dat had gedaan...

Bewaar in dat geval deze link. Je toekomstige ik zal je bedanken dat je het zult hebben bewaard, op een moment dat je er meer aan toe bent om op zoek te gaan naar een nieuwe relatie.

Dit is de link: https://markmanson.net/relationship-advice