Vorm

afbeelding van pientje

Zwijg zwijg, mijn brekende hart
Mijn stille hart, zwijg en bree:
het leven, de wereld en ikzelf zijn veranderd
omwille van iets dat een droom bleek.

Christina Rosetti

Ik ben blij dat je er ben. Ben( t) met een t zei hij dan, en ik ergerde me een beetje. Nu hij niet meer in mijn buurt is probeer ik de t toe te voegen waar die hoort.
Hij was eerst een vriend, niet zomaar een maar iemand waar je wel van moet houden, met zijn krullen en zijn prachtige blauwe ogen. Helemaal overrompeld door onze eerste kus vroeg ik me tegelijkertijd af of dit wel goed was. Blij door de verliefdheid maar ook verdrietig door het afscheid van onze vriendschap. Alsof er geen weg terug meer was, ik dacht het en hij sprak het uit, zomaar op een avond.
Jij bent het, jij bent de man van wie ik kinderen wil, de man met wie ik oud wil worden. Twee en een halve maand na onze eerste kus zijn we weer terug bij af, of vraag ik me af of we terug zijn of helemaal bij het einde.
Mensen hebben de neiging zich vast te houden aan een bepaalde vorm en als deze vorm niet werkt geen mogelijkheid te laten voor een andere. Misschien kun je samen wel verder, maar niet in de vorm waarvan je dacht dat het de juiste was. Was het een droom, of een vergissing. Mijn gevoel zegt dat hij een hele speciale en bijzondere man is. Of hij er nu als vriend of als vriendje is, als ik hem maar mee mag maken.