2008 in een notendop. Of toch niet?

afbeelding van Justsomeone

Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom ik hier zit, maar ik ga toch een poging wagen een stukje te schrijven. Ik heb er denk ik gewoon even behoefte aan om het te delen met jullie. En dan met name over het afgelopen jaar, wat het mij gebracht heeft.

2008 begon voor mij redelijk slecht. Een relatie van tien maanden (bijna elf) hield op te bestaan, halverwege 2007. Ondanks dat ik het destijds uitgemaakt, heb ik me er lang niet goed bij gevoeld. Ik begon te twijfelen aan mijn gevoelens voor haar. Maar, wat mocht ik haar graag zeg. Ze wilde heel graag duidelijkheid over de relatie, en gevoelens.. toen heb ik gezegd dat het uit was. En daar heb ik het nog lang moeilijk mee gehad. Direct daarna werd het contact slechter, en verdween ze binnen no-time uit mijn leven. Daar gaan (bijna) elf maanden dan zo maar even.. maarja, wat kun je haar kwalijk nemen? Niets. Zo tot begin februari heb ik het daar toch wel moeilijk mee gehad. Daarna hoorde ik dat ze een nieuwe vriend had, en opvallend genoeg heeft dat mij doen realiseren dat het geen zin had om stil te staan. Ik moest verder.

Zo ging de tijd wat voorbij. Zo af en toe eens wat geflirt, of gescharrel hoe je het ook wil noemen. Maar niks serieus. Tot april. Ik was uitgenodigd voor een feestje, hier net buiten de stad. Ik had er geen zin in, en twijfelde heel erg of ik wel zou gaan. Uiteindelijk toch maar gegaan.

Het was gezellig, klein maar fijn. Laten we het zo maar noemen... En toen plots deed een toch wel erg leuke meid haar entree. En wat denk je, na wat oogcontact heen en weer stapte ze op mij af. Wat ik dus nooit gedacht had; maar het gebeurde wel. Voor ik het wist stonden we buiten te zoenen. Zo ging de avond wat verder, leuk gekletst maar ook met anderen. Niet alleen met haar. Zo tegen het einde van 't feestje heb ik toch maar haar nummer gevraagd. Om haar vervolgens de dag daarna te sms'en dat ik het toch wel erg leuk vond. Dat was wederzijds, liet ze weten.

We smsten flink wat, eigenlijk elke dag wel wat. Maar zij nam ook het initiatief, wat natuurlijk een must is. Ik heb een paar pogingen gewaagd om eens wat af te spreken, maar het mocht niet baten. Ergens in mei reageerde ze niet meer op een smsje van mij, toen heb ik het er maar bij laten zitten.

Als bij toeval kwam ik een vrouwelijke collega tegen op straat. Ik had haar al vaker gezien op werk, en we konden wel gezellig en leuk met elkaar praten. Na even op straat met elkaar gepraat te hebben vroeg ze me uit het niets of ik zin had om mee te gaan naar een feestje, en of ze mijn email adres mocht hebben. Met enige tegenzin had ik het gegeven, aangezien ik haar niet echt aantrekkelijk vond op dat moment. Bovendien zat ik nog met dat meisje van het feestje in mijn hoofd.

Ik kreeg al snel het idee dat ze in mij meer zag als een gewone collega. En dat bleek ook. In rap tempo groeiden we naar elkaar toe. Had ik zelf ook niet verwacht, maar ik begon echt wat voor haar te voelen. Het meisje van 't feestje vergat ik al snel. Binnen twee maanden na de ontmoeting op straat hadden we al een aantal keer afgesproken, en ja ook het bed gedeeld. Achteraf bleek het veel te snel. We waren elkaars tegenpolen. Ze heeft een moeilijk verleden, wat het wellicht ook moeilijk maakte. Zo halverwege augustus was het definitief gedaan. Ze begon me te negeren, en ik kon niks meer goed doen. Ik heb me daar nog lang rot over gevoeld. Zeker tot oktober, was er geen dag dat ik er niet aan dacht.

Tot weer een andere collega toenadering zocht. Ik merkte dat ze altijd opgewekt deed als ze mij zag. Ze toonde interesse in me, wat mij er toe deed besluiten om eens te peilen hoe ik eigenlijk tegenover haar stond. Heb de stoute schoenen aangetrokken, en haar nummer gevraagd. We hebben een aantal keer gedate, wat elke keer super gezellig was! Een leuke meid, maar ze was zelf niet zo van het initiatief nemen.. Ik moest het telkens regelen. Maar ze leek 't wel naar haar zin te hebben met mij. De laatste keer dat we plannen hadden (vlak voor kerst) heeft ze afgezegd. Ze was ziek. Ik heb haar nog beterschap gewenst, maar heb niets terug ontvangen. Misschien maar beter zo..

Conclusie: 2008 was een jaar met enorme pieken en diepe dalen. Toch heb ik er veel van geleerd. Hopen dat dit jaar wat meer geluk brengt. Voor iedereen hier! Reacties zijn welkom Knipoog

- Justsomeone

afbeelding van Vallen

Bewogen jaar

Als ik dat zo lees, heb je een enorm bewogen jaar gehad. Het is mooi dat je er achteraf nog vrij positief tegenover staat (lijkt me, aangezien je ervan hebt geleerd, en als je dat toegeeft is dat meestal een goed teken.)
Achjah, heel veel van nut kan ik hier ook niet vertellen. Gewoon: laat 2009 komen zoals het komt, en dan zal het vast een gewéldig jaar worden! Geniet ervan.

afbeelding van Justsomeone

Dank voor je reactie Vallen.

Dank voor je reactie Vallen. Het is inderdaad het meest bewogen jaar geweest tot nu toe wat betreft de liefde voor mij. Over het algemeen positief, maar toch is het nog wel eens pijnlijk. Met name de kortstondige affaire wordt ik wel eens aan herinnerd. Ik zie haar nog al eens lopen, aangezien ze vlak bij me in de buurt woont.

Dan merk ik toch dat ik het jammer vind. Dat het zo gegaan is. Want ik vind haar nog steeds wat hebben.. Maar het is niet anders, zo is het leven nu eenmaal..

afbeelding van langenbp

welk

bedrijf werk je? Glimlach
goedweekend en geluk!