Blog van Havana

afbeelding van Havana

Vergeven in (de) liefde

Bij vergeven denk ik vaak een lied van Andre Hazes met de tekst “liefde, wat is dan liefde, vergeven hoort ook bij de liefde”. Deze bekende volkszanger heeft het goed verwoord, vergeven hoort bij liefde en men moet in en met liefde vergeven, hoe moeilijk dat soms ook lijkt. Dan heb ik het niet alleen over vergeven binnen een liefdesrelatie maar ook mensen om zich heen kan men vergeven in liefde, ook in liefde voor zichzelf want vergeven doet men in eerste instantie voor de eigen gemoedsrust en niet in eerste instantie voor de ander.

afbeelding van Havana

Joepie,..

...het sneeuwt!!

Je wordt wakker, doet het gordijn open en.. het sneeuwt! Een warme kriebel trekt door je buik en een lach verschijnt op je gezicht. In gedachten ren je als meisje/jongen van 6 weer naar de schuur om de slee te pakken..

Dan schud je je hoofd en met een licht gevoel van spijt stap je onder de douche, op naar kantoor!

Waarom we met zijn allen zo blij worden van de sneeuw? Wie zal het zeggen. Misschien omdat het allerlei romantische taferelen met zich mee brengt, je doet denken aan ‘vroeger’, of gewoon omdat het zo mooi is om naar te kijken.

afbeelding van Havana

Het leven staat niet stil

Wat er ook gebeurt, het leven staat nooit stil. Soms gebeuren er prachtige dingen, en soms gebeuren er vreselijke dingen, maar nooit gebeurt er niets.

De dingen komen zoals ze komen, en gaan vaak ook vanzelf weer voorbij, of je dat nu wilt of niet. Natuurlijk kun je ook veel dingen zelf voor elkaar krijgen door er hard je best voor te doen, of kun je dingen juist voorkomen door ervoor te waken. Maar het besef dat zowel de goede als de vervelende dingen, buiten jouw invloed om, altijd weer plaats maken voor iets nieuws, kan je het leven op een heel andere manier doen beleven.

afbeelding van Havana

Missen

Iemand missen kan soms al je dagen beheersen. Je voelt je afwezig en verdrietig, of misschien juist blij omdat je iemand hébt om heel erg te missen.

En dan.. zelf contact zoeken, of wachten tot hij, of zij, het initiatief neemt? Of misschien is er wel helemaal geen mogelijkheid meer tot contact en mis je daarom juist zo erg.

Maar hoe, of waarom je ook mist, dat gevoel staat altijd voor iets wat mooi is, of is geweest. Dus probeer niet te veel te treuren om wat je niet hebt op dat moment, maar wees verheugd om wat je hebt gehad, of weer opnieuw zult hebben.

Havana

afbeelding van Havana

Kies je vanuit jouw hoofd of jouw hart?

Het kan lastig zijn te bepalen welke keuzes je vanuit je hart en welke je vanuit je hoofd maakt. Je hoofd staat immers 24 uur per dag ‘aan’ en mengt zich in elke keuze die je maakt. Een keuze vanuit je hart kan soms pijn doen, maar zal wel vaak uiteindelijk rust opleveren. Een keuze vanuit je hoofd kan je verharden en er uiteindelijk voor zorgen dat je onrustig blijft, wellicht ook ongelukkig met je keuze.

afbeelding van Havana

Jezelf gelukkig maken

Soms kan het ‘iemand missen’ je blind maken voor de dingen die er op dat moment wel zijn. Een leuke avond met vrienden, of juist lekker wat tijd voor jezelf… Meestal voelt het allemaal shit als je gedachte toch alleen maar bij die ene persoon zijn.

Maar wie zegt er, dat als je iemand mist je ook direct bij diegene moet zijn? Het zou toch veel fijner zijn als je gewoon kunt genieten van dit gevoel, namelijk het gevoel dat je van iemand houd.

Inhoud syndiceren