eenzaam

afbeelding van Gast

bah, wat is dit toch een *** gevoel. Met de dagen die verstrijken lijkt het alleen maar weer erger te worden. Pfff jaa rationeel is alles makkelijk te benoemen; het is goed zo, het wordt beter, alles veranderd weer, betere dagen komen. En ik geloof dat ook wel ergens hoor, maar er midden inzitten en erdoorheen gaan is zoo pijnlijk!

Mn lichaam is ook echt weer uitgeput door de stress en de malende gedachten. En vandaag voel ik me heel eenzaam. Omdat er gwn niet veel uit mn handen komt en alle prikkels van mensen en buiten nu ff teveel zijn. Ik ben moe.
Voel me echt in een soort gevangenis.
Gelukkig zorg ik wel goed voor mezelf, zorg dat ik mezelf goed voed en hup elke dag even naar buiten al is het maar voor een wandeling. Maar feestjes of veel mensen trek ik nu echt niet.
Het is weer even stap voor stap, elke dag even overleven, eerst zorgen dat mn lichaam rustig wordt en de stress wat verdwijnt.

Het stomme is dat ik dit vorig jaar ook heb meegemaakt, alleen toen kwamen we weer samen na 4 maanden.
Nu voelt het echt anders, we zijn echt aan het loslaten en dat geeft me echt een gevoel van onmacht, stress, paniek en angst. Ik wens dat ik iig wat minder moe ben aankomende dagen zodat ik iig mn gewone ritme een beetje kan oppakken. Dan deal ik daarnaast wel met het verdriet, maar nu is het echt even overlevingsstand en echt eenzaamheid.

afbeelding van jamor

waarom verdriet?

Waarom zo'n verdriet?
je zou eigenlijk een gat in de lucht moeten springen. Genieten van je vrijheid. Waarom die eenzaamheid, of is het misschien geen eenzaamheid!...

Als je het vorig jaar al een keer hebt ervaren, waarom blijf je dan nu in de modus staan dat je bij diegene moet zijn. Kijk het is niet vreemd dat je lichamelijk en geestelijk even weer moet wennen aan een veranderde situatie. Een leger huis, meer stilte, minder aanspraak, alleen eten, één kopje koffie ipv twee, maar dit heeft niets en dan ook niets met eenzaamheid te maken.
Heb je het de vorige keer overleefd? Ja, want anders schreef je nu niet. Hoezo overleven? Omdat iedereen deze term altijd gebruikt als mensen uit elkaar gegaan zijn?... Of heeft je ex daadwerkelijk een tijdbom in je huis geplaatst.
Als je je eigen naam eer aan wil doen dan zal je je niet langer in een 'overlevingsstand' moeten blijven functioneren, want dat slaat namelijk nergens op.
En wat is het verschil tussen echte eenzaamheid en normale eenzaamheid, is dat nog een stuk eenzamer??? Vlg mij is dat ook niet een werkelijk beeld.
Dus niet zeuren en leven!!

afbeelding van Puresoul

nu een paar weken verder en

nu een paar weken verder en lees je antwoord nu pas!
Ok, moest er eerlijk gezegd ook een beetje om lachen, omdat je het eigenlijk heel nuchter goed verwoord!! Glimlach
Kan niks anders zeggen dat als ik je antwoord zo lees, ik je gelijk moet geven.
(Ok, daarbij speelt wel wat oud trauma zeer mee en wat andere dingen die nu moeilijk zijn, kan de vermoeid ook door komen)
Maar wat betreft de ex, heb je helemaal gelijk.