1 minuut lijk wel 24 uur

afbeelding van JWillem

Waar zal ik beginnen.

Ben 25 jaar oud en heb al 9 jaar een relatie. Woon inmiddels ook al 3 jaar samen. De laatste 3 maanden is alleen mijn gevoel voor mijn vriendin totaal verdwenen. Daarnaast ben ik ook nog eens stapel gek geworden op iemand die ik via het internet heb leren kennen. Het begon als een gezellige chat, ook vocaal zeg maar via een praat programma. Vervolgens heb ik haar telefoonnr. gekregen en smsen we ook met elkaar. En nu ben ik dus ongelofelijk stapel verliefd op haar geworden.

Ze zit de hele dag in mijn gedachten. Van sochtends vroeg tot savonds laat.
Ik kijk de hele dag naar me telefoon of ik weer een smsje heb ontvangen.
1 dag geen bericht en ik zak door de grond en voel me dan eenzaam. Ik wordt er af en toe helemaal gek van.

Zij heeft ook een partner. Net een jaartje. Ze heeft zelf aangegeven dat ze mij ook heel leuk vind maar mij toch als een goeie vriend ziet. En ondanks dat ze weet wat ik voor haar voel wilt ze het contact houden. Kan me voorstellen namelijk dat als je weet dat iemand gek op je is dat je wat terughoudender wordt, maar dat is niet het geval. Ze geeft me haar telefoonnummer, stuurt leuke berichtjes, maakt opmerkingen waardoor ik hoop krijg op een toekomst met haar. Ik zou alles voor haar laten vallen.
De hele dag door schiet de vraag door me hoofd, hoe win ik haar voor me.

Het maakt me gek. Ik weet niet wat te doen. Kerst komt eraan en ik heb de neiging haar een dagje uit te geven. Samen, mekaar eens ontmoeten.
Maar ik ben ook bang om opdringerig over te komen. Ze geeft zelf aan mij als een hele goeie vriend te zien, ze heeft een vriend. Moet ik dit dan wel doen.

Het is misschien een warig verhaal, maar het zit me zo dwars. Het beinvloed me hele leven op dit moment. En heb natuurlijk zelf ook een vriendin, hoe ga je daarmee om! Ik weet het niet meer.

Vandaar dat ik het allemaal maar van me afschrijf hier. Misschien dat mensen dit herkennen of misschien tips hebben.

GRoetjes,

Jan-Willem

afbeelding van alettaaletta

jwillem

Hoi Jwillem,

Jeezz wat een situatie... ten eerste: de laatste week zijn er meer van dit soort verhalen op deze site geweest, ik geloof een van ster, en een reactie daarop van iemand die dit heel erg herkende. Wie weet dat je daar wat aan hebt?

Toch heb ik heel erg de neiging om aan je vriendin van 9 jaar te denken.. de meeste verhalen op deze site gaan over mensen die juist in haar schoenen staan. Ook al is je gevoel verdwenen, 9 jaar zeg.. Verdient zij het niet ook dat je eerlijk bent. En dan niet meteen door dit hele verhaal met haar te delen, maar dat je probeert stil te staan bij wat dit voor haar allemaal betekent? Zij zal heus wel wat door hebben, dat er iets anders is in de laatste drie maanden. Heeft het verlies van jouw gevoel voor haar alleen te maken met dit meisje van internet? Of komt dat ergens anders vandaan? Je zou alles laten vallen voor haar, zeg je. Maar als zij er niet zou zijn, moet je dan niet ook je relatie met je vriendin verbreken? Of zie je daar nog toekomst in?

Ik heb zelf sinds een jaar contact met een jongen via internet. Nadat mijn vorige relatie (voor de relatie waarvoor ik me ongelooflijk vaak op deze site begeef) uit ging ben ik gaan internet daten. Met een van die jongens heb ik veel contact. Heb hem nooit ontmoet. Heb leuk contact met hem, een tijd ook via zo'n voice programma, ook via sms. Op een gegeven moment wilde hij zo graag ontmoeten, ook wat jij zegt, vorig jaar kerst had hij ideeen over. Maar ik wilde niet, want ik vind en vond juist dit contact zo prettig. Zoals het nu is. Afstand van m'n eigen leven. En als ik hem ontmoeten zou, denk ik dat dat zoals het nu is weg zou zijn. Ik was ook niet verliefd op hem. Hij ook niet op mij volgens mij hoor. Toen hij zo begon aan te dringen heb ik hem een tijdje geblokkeerd op msn, tot ik weer een smsje kreeg en toen dacht ik, nou kan 't wel weer. Toen had hij ook een vriendin (net pas hoor). Mooi, veilig, dan kan ik weer lekker gewoon met hem omgaan dacht ik. Nu sinds een maand mijn relatie uit is , heb ik ook weer contact met hem. Weer fijn, lekker afstandelijk en op afstand, iemand die mijn leven niet kent. Hij begon laatst weer over het ontmoeten, maar ik wil dat nog steeds niet, heb hem dat ook gezegd, dat ik het wel prima vind zo. Nu heb ik hem al een week niet online gezien, vraag me af of hij mij nu geblokkeerd heeft. Jammer, maar geen drama. Als hij meer wil, kan ik hem toch niet bieden. Misschien een beetje de andere kant van jouw verhaal.

Toch schiet jouw vriendin me nog steeds door m'n hoofd. Misschien helpt het om de verhalen van de andere kant te lezen, om te zien wat dit met haar gaat doen. Het klinkt niet alsof jij je relatie moet doorzetten. En als je dat wel zou willen, moet je met je vriendin hierover praten anders komt dat echt nooit meer goed. De vraag is of je dat wil. Probeer het alleen dan met respect naar je vriendin toe te doen.

Dit is denk ik ook een warrig verhaal hoor.

Daarnaast, je bent op de goede plek gekomen. Heel veel mensen schrijven hier heel veel op. En dat zijn alleen maar de gebruikers. Jeezz.. op dit moment 1 gast online (dat ben ik) en 107 gebruikers. 107!! Zoveel mensen lopen rond met verdriet. Ik hoop echt dat het je helpt hierover te praten, kan me voorstellen dat dat in je eigen omgeving onmogelijk is.

Heel veel succes...

afbeelding van JWillem

Bedankt voor je antwoord en

Bedankt voor je antwoord en je tip om eens naar de post van ster te kijken!
Dit heb ik ook gedaan en zie veel overeenkomsten.

Mijn gevoel is verdwenen omdat we niets meer echt met elkaar gemeen hebben.,
Verschillende interesses. Wat ik leuk vind zit ze vaak op te katten. We maken meer ruzie dan wat anders. En ik denk zeker na wat dit voor haar betekend.
Soms roept ze zelf ook wel eens dat ze ermee wilt stoppen, in een ruzie dan.
Ik weet dat ik dit met mijn vriendin zou moeten delen, maar hoe.
Moet ik zeggen dat mijn gevoel weg is, moet ik erbij vermelden dat ik iemand anders leuk vind! In me hoofd speelt ook het huis een rol , we wonen samen hoe gaat dat dan allemaal. Maar dat is misschien niet het ergste.

Ik wordt gewoon helemaal gek van mijn gevoelens naar die andere meid.
De hele dag door denk ik nergens anders aan , en gisteren kwamen de emoties er ook nog eens bij! Heb me zus verteld wat er speeld en heb een uur jankend aan de telefoon gezeten. Ben gewoon stapel op die meid. Maar ik ben ook zo onzeker.
Vrijdag ontving ik nog 3 ontzettende leuke smsjes. Ze vind het leuk als ik sms, ze zegt leuke en liefe dingen etc. En vervolgens heb ik tot vandaag neits gehoord. Ik twijfel dan heel erg aan mezelf. Ik heb haar daarna nog zeker 4/5x gesmsed. Maar gewoon leuke dingen en interesse in haar examens die op dit moment aan de gang zijn (ze zit nu ook niet op internet). Dus ik weet dat ze druk is, maar dan 2 dagen ineens niets meer horen, dan maak ik me zorgen!
En ook dat maakt me gek. Gisteravond heb ik tot 3 uur achter de computer gezeten om op die manier me gedachten proberen te verzetten. Ook kijk ik tv tot diep in de nacht zodat ik iets heb om me op te focussen en eventueel vanzelf z op die manier in slaap te vallen. Soms zou ik wel van het dak willen springen zeg maar om hier vanaf te komen... tranen schieten nu gewoon weer in mijn ogen. Ik mis die meid zo erg, ik wil bij der zijn ... etc.

Bedankt in elk geval voor je bericht! hoop dat er meerdere zijn die dit met me willen delen of erover willen praten! het doet me in elk geval goed om het hier kwijt te kunnen.

JW

afbeelding van onzeker

onzeker

hoi JW begrijp ik hier uit dat je een vriendin hebt?

afbeelding van JWillem

Yep, nog wel! ik weet alleen

Yep, nog wel! ik weet alleen iet hoe ik het moet brengen naar haar.
Dat is ook een probleem. Op dit moment ontloop ik der gewoon, als ze thuis is ga ik met de hond wandelen of iets in die zin. Dit is me gewoon nog nooit overkomen en ik weet me er gewoon geen raad mee.

afbeelding van Speler

relatie

Hey JW,

ik begrijp het gevoel dat er niks is om verder mee te gaan, maar je weet pas wat je mist als het er niet meer is. Mss al eens gedacht om een relatietherapie te volgen. 9 jaar is lang en dus begonnen op je 16, das jong.
Maar als je dan toch uit elkaar wil doe het dan om de goede reden en niet om de reden van ik heb iemand anders en doei. Das het lafste, laagste, meest ... dat je kan doen. Goed hierdoor weet je ook mijn mening :s

Sterkte

Life is what you make of it...or not!
Don't let my nick fool you.
Don't be a rabbit, let the hunters see what you think of them!

afbeelding van JWillem

Heya, Een ander is ook niett

Heya,

Een ander is ook niett de hoofd reden! Ik zou nooit vreemdgaan zeg maar.
Het is gekomen nadat mijn gevoelens al waren verdwenen! En mijn schuldgevoel rijst ook de pan uit. 9 jaar is idd niets en misschien is therapie een goeie stap.

Bedankt voor je reactie

afbeelding van onzeker

OKe

Dat is bijna nooit de hoofd reden,als je dat echt wil zou ik dat heel moedig vinden. Mijn (ex) vriend wil er niet aan beginnen en heeft alles opgegeven.Daar kan ik dus niets meer mee. Maar als je er al over nadenkt is al een top stap. Proberen is altijd de moeite waard en wordt er sterker van...
Bedoel mijn berichtje van net niet rot, maar er komt bij mij veel naar boven als ik je verhaal lees..
wens je sterkte...

afbeelding van odie

Hoi JW

Pfff moet me even van het hart hoor. Als jij geen gevoelens meer hebt voor je vriendin, 9 jaar relatie, verdient zij het dat jij in eerste instantie met haar gaat praten!!! (sorry, ik zat aan de andere kant en door veel pijn en verdriet en niet communiceren erg er doorheen heb gezeten) Bij ons ontliep mijn man mij ook, niet praten en uiteindelijk weggegaan. Nou ja, staat allemaal op m'n blogs. Iig blijkt bij ons juist door het niet meer praten, ieder z'n eigen weg gegaan, daardoor geen gezamenlijke interesses meer enz enz en dan drijf je uit elkaar. Hij is er op tijd achter gekomen, nog voordat de scheiding is uitgesproken en nog voordat ik helemaal de andere weg was ingeslagen, een toekomst zonder hem. Realiseer je dat het gras altijd groener is aan de overkant. na zovele jaren samen krijg je ongetwijfeld sleur. Een relaie is iets wat je moet onderhouden, doe je dat niet dan bloedt het dood. Ga in relatie therapie JW dan kun je samen ontdekken of er nog voldoende is om samen verder te kunnen. En zo niet, dan heeft zij tenminste een eerlijke kans gehad, die verdient ze nl!!!

afbeelding van Robert507

Verbreek het contact met je

Verbreek het contact met je verliefheid (dat gaat gewoon over hoor), geeft het tijd (niet een paar dagen) om je vriendin opnieuw te leren kennen. Ze verdient het na negen jaar!!!

Maar wie ben ik...

afbeelding van ster

ik begrijp heel goed, wat je voelt

Hoi JWillem,

Ik begrijp heel goed wat je voelt. Ook begrijp ik de reacties, die hier gegeven worden. Het probleem is, dat je met je verstand andere keuzes kunt maken dan met je hart. Als je van iemand bent gaan houden, ook is het via msn kun je dat niet in eens weer stop zetten, en uitschakelen. Tenminste ik kan dat niet. Zelfs nu ik geen contact meer heb met mijn msn vriend ben ik er dagelijks, dat wil zeggen altijd mee bezig. Ook het contact afbreken zelf helpt , tenminste bij mij niet, om er niet meer mee bezig te zijn. Ik weet wel, dat het voor mij dan de foute tijd en leeftijd, de foute plaats en het foute leven is, om er iets mee te kunnen doen. Maar dat verandert mijn gevoel niet. Het doet heel veel pijn. Ik draag de pijn, ik heb ook geen andere keus. Zelf denk ik, dat het goed is, om uit te zoeken, waar je met je gevoel staat. Dan kun je ook bewuste keuzes maken, hoe je verder wilt met je leven. En laten we wel beseffen, aan vreemdgaan, echt, of alleen nog maar in gedachten gaat iets vooraf. In een relatie, waar je allebij heel gelukkig in bent ben je niet bezig met dit soort gedachten. Het gaat dan vooral niet om de schuldvraag, maar wat emotioneel speelt in bijde partners. Relatietherapie is zeker een goede optie. Ook daarin leer je beter kennen, waar je met je gevoel staat, en kunnen uiteindelijk meer bewuste beslissingen worden genomen.
Ik heb je nog een mail gestuurd

Groetjes, Ster

afbeelding van JWillem

Als eerste bedankt voor alle

Als eerste bedankt voor alle reacties.

Als ik zo de meeste verhalen lees hebben de meeste mensen verdriet om personen zoals ik. Dat maakt het enigzins wel raar en ik voel me best een beetje onwennig. Maar begrijp dat het voor mij ook moeilijk is. Het zou mooi zijn als je gevoel kon uitschakelen, maar dat gaat niet. Het grijpt je en je kan er geen controle over krijgen. Zou wat zijn, hey leuke meid "verliefdheidsknop aan" etc.

Na 9 jaar verdiend mijn vriendin een kans, maar hoe begin je. Zelf ben ik nu heel erg na aan het denken over een therapie. Maar hoe moet je beginnen daaraan met iemand anders in je gedachten. Ik zag werkelijk door de grond als ik wakker wordt sochtends en ik denk meteen aan iemand anders terwijl me vriendin om een knuffel vraagt. Het contact verbreken met die ander zou kunnen, maar we hebben mekaar via een gamingcommunity op internet leren kennen. En met haar contact verbreken zou dus ook inhouden met veel meer mensen die ik daar dagelijks ontmoet.

Wat ik ga doen is het haar in elk geval op korte termijn vertellen dat mijn gevoel weg is. Of ik er verstandig aan doe om ook van mijn gevoel voor iemand anders te vertellen, dat weet ik niet. Over die therapie moet ik echt goed nadenken. Wil ik verder yes or no. En dat het pijn doet dat geloof ik. Mijn moeder heeft het ook meegemaakt in het verleden dat haar man (niet mijn vader) haar in de steek liet. Tevens nog meer mensen in mijn omgeving. Maar ik zie ook mensen die zijn weggegaan bij iemand en die veel gelukkiger zijn geworden.
Het is geen excuus, maar ik probeer alle kanten helder te krijgen.

Anyway, ik moet zeggen dat ondanks ik me toch een beetje een vreemde eend hier voel, het toch prettig vind om hier me verhaal te doen.

JW

afbeelding van Hoop

Hoi JWillem

Niet alleen je vriendin maar ook jij verdient na 9 jaar investering een kans. Ik stond aan de andere kant maar nu kan ik wel heel goed begrijpen waarom het soms goed kan zijn om zo'n eerste relatie toch te verbreken omdat het heel goed kan zijn dat je bepaalde dingen nog niet ontdekt of geleerd hebt.

Maar om eerlijk te zijn..... Als jij je meteen in een nieuwe relatie gaat storten ben ik bang dat je die dingen nog steeds niet gaat leren. Soms moet je in je eentje dingen ontdekken.

In jou situatie zou ik er persoonlijk voor kiezen om eerst voor je huidige relatie te vechten en te kijken wat je er nog mee kunt. Niet in je eentje! Maar met z'n twee?ɬ´n. Vertel haar van je problemen. Doe dat wel tactvol en ik weet niet zeker of het wel zo goed is om te vertellen over je verliefdheid. Dat kan iedereen in een lange relatie wel eens overkomen. Bovendien ken je die persoon (volgens mij) alleen maar via internet dus in hoeverre is die verliefdheid betrouwbaar? Misschien kan je door dat te vertellen een hoop ellende aanrichten wat het helemaal niet waard is.

Het gevoel kan dan wel een paar maandjes weg zijn maar misschien moet je het weer "vinden." Wat is immers een paar maanden op 9 jaar? Ik denk dat je net zo goed als ik en iedereen hier op de site wel weet dat verliefdheid iets heel anders is dan "houden van."

Je wordt waarschijnlijk verliefd omdat je in je huidige relatie wat problemen ondervindt en zo'n nieuw fris meisje dan heel aantrekkelijk lijkt. Want je kent gewoonweg nog niet haar slechte kanten. Je woont niet met haar samen dus je hebt geen idee hoe zij is als ze een rothumeur heeft. Je huidige vriendin kan daar dan inderdaad aardig slecht bij afsteken. Niet helemaal eerlijk of wel? Want wat denk je wat er gebeurt als je met dat nieuwe meisje 9 jaar samen bent? Ik kan het mis hebben hoor. Misschien past ze daadwerkelijk wel veel beter bij jou. Maar vraag je wel eerst af of je haar wel net zo goed kent als dat je je huidige vriendin kent.

Het beste is misschien om een tijdje wat afstand te nemen van elkaar om te bekijken of het werkt om je relatie op een andere manier "in te richten." Ga eens goed onder de loep nemen wat er mis is en wat je zou willen met je leven maar waarom je huidige relatie die dingen tegen houdt. Maak een lijst van wat jij zou willen doen in je leven. Misschien heb je ruimte nodig? Maar misschien zijn er ook wel hele andere dingen aan de hand hoor? Maar probeer eerst uit te vinden wat er mis is met je huidige relatie.

En als je dat alles hebt geprobeerd kom je tot een conclusie. Of je door wilt gaan met de relatie of dat je verder wilt fladderen. Maar die verliefdheid.... Die kan de boel aardig vertroebelen en het heeft echt geen zin om daar naartoe te rennen volgens mij. Ik zou toch contact verbreken met dat meisje. Want hoe dan ook, mocht je relatie wel overgaan dan lijkt het me het beste als je eerst een tijdje alleen bent om goed te kunnen overdenken wat je werkelijk met je leven wilt. Want jij bent de enige die je leven kan inrichten. Een relatie moet een aanvulling zijn, geen invulling.

Sterkte en succes met je beslissing.

Liefs,
Hoop

afbeelding van krisje

hoi hoi

hey JW,zou je niet eens met die meid afspreken om te zien wie het is?In levende lijfe..Kan behoorlijk tegen vallen heb ik begrepen van een heleboel mensen.Ze heeft zelf een vriend van net een jaar,is ze wel van plan om die te verlaten voor jou?Verliefd is verliefd en niet houden van....verliefdheid is heerlijk en maakt blind maar kan je ook een hele hoop narigheid brengen,die je naderhand niet meer terug kan draaien.Ik zou er eerst maar eens goed over nadenken en onderzoeken wat die meid wilt.En anders zou ik aan je negenjarige relatie gaan werken!!Ik denk dat die meid bij haar vriend blijft?Sterkte

afbeelding van mamabutter

hoi

Misschien overbodig na wat de rest heeft gezegd, maar ik wil je echt aanraden om eerlijk te zijn tegen je vriendin. En wellicht met therapie je relatie te redden. Het is niet eerlijk tegenover je vriendin om haar straks het nieuws te vertellen als jij er al lang en breed over hebt kunnen nadenken en een beslissing hebt gemaakt.

afbeelding van kiek83

Hoi, Veel is al gezegd maar

Hoi,
Veel is al gezegd maar ik voel me toch aangesproken. Ook ik ben de gedumpte vriendin. Gedumpt voor een ander. Na een vrij intensieve relatie van 1,5 jaar deed hij de laatste twee weken heel raar. Blijkt dat hij verliefd was op een ander. Heel plotseling heeft hij me toen gedumpt en 10 dagen laten was hij met haar. Ik had dit nooit zien aankomen en het verdriet is nu echt niet te beschrijven (fijn 3 weken voor kerst). Wat het extra pijnlijk maakt is dat hij nooit met mij gepraat heeft over eventuele twijfels. Hierdoor kwam het echt als een donderslag. Waarbij het nog een keer extra rot is dat hij nu al doorgaat met haar.
Ik kan natuurlijk niemand verbieden het gevoel te volgen, maar als je zo lang bij elkaar bent is enig respect wel op zn plaats. Ik verwijt mijn ex dat hij nooit heeft gepraat, nooit heeft proberen op te lossen en ook niet eens de tijd neemt ons te verwerken. Ondanks dat je (en mn ex ook) waarschijnlijk flink in de knoop zit denk ik dat praten het beste is wat je kan doen. Vooral voordat je je eigen gevoel helemaal hebt afgebouwd en de nieuwe relatie eigenlijk al 'geregeld' hebt. Dit is bij mij gebeurd en mijn leven is nu echt ingestort. Het voelt machteloos en vreselijk, vooral omdat ik nooit een kans heb gehad.
Hoop dat je er wat mee kan. Het is maar een mening.
Liefs Marieke

afbeelding van onzeker

join the club kiek

hey kiek ja dat gevoel kennen we hier... kloten he, maar meid ook jij gaat je er door heen slaan.... 1 voor alle alle voor 1....
lekker van je af schrijven en lekker klagen.... net zoveel als je maar wild,en probeer uit de verhalen het positieve te halen ....
wens je veel sterkte meid kop op
you never walk alone
knuf onzeker