2006 a year to remember!

afbeelding van Hoop

Morgen is het 9 maanden geleden dat mijn ex onze relatie verbrak. Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. Ik heb maandenlang ontzettend veel verdriet gehad en ben door het diepste dal gegaan. Niemand had ooit verwacht dat het "perfecte stel" uit elkaar zou gaan. Zelfs hij niet. Er waren geen signalen. Tot op de laatste dag bleef hij "Ik hou van je" zeggen. En nog steeds zal hij het menen. Ik weet inmiddels dat we niet uit elkaar zijn door een gebrek aan liefde. Het is moeilijk uit te leggen maar misschien zou je zelfs kunnen zeggen dat er té veel liefde was. In ieder geval zijn we tot de conclusie gekomen dat we allebei gevers waren. Maar zo jong al een serieuze relatie.... De manier waarop we in de relatie stonden heeft ervoor gezorgd dat we bepaalde dingen in ons leerproces hebben overgeslagen. We zijn dan wel samen opgegroeid maar daardoor hebben we bepaalde dingen ook niet geleerd.

Van alles wat dit jaar is gebeurd heb ik geleerd. Zoveel... Ik heb de tijd genomen om mij bewust te worden van mijzelf, de maatschappij, mijn ex enz enz. Ik heb boeken gelezen die mij zoveel hebben geholpen. Ik heb geleerd hoe je innerlijke rust kunt krijgen. Dat je het bij jezelf moet zoeken. Dat je alleen jezelf gelukkig kunt maken en je daar zelf verantwoordelijk voor bent.

Ik heb geleerd dat je in liefde kunt loslaten. Net als ouders dat bij hun kinderen doen. Met een warme herinnering terugkijken naar de voorbije periode. Je kunt nog steeds van die persoon blijven houden. Maar dan op een andere manier. Dat is onvoorwaardelijke liefde. Liefde zonder voorwaarden.

Het was een hele harde en moeilijke periode maar het is waar. "What doesn't kill you, only makes you stronger."

Ik ben nu zoveel sterker dan dat ik vroeger ooit was. Ik voel me goed en heb zelfs sinds kort een nieuwe liefde. Enerzijds vind ik het nog eng maar anderzijds geniet ik enorm. Ik weet niet hoe het gaat lopen maar dat geeft niet. Een relatie is niet langer een invulling maar een aanvulling.

Ook heb ik geschreven over het feit dat mijn ex en ik graag vrienden blijven. Dit lukt ook heel goed en daar ben ik zo ontzettend blij mee. Ook hebben we gezamenlijke vrienden en dat gaat ook goed. Ik heb zelfs een paar weken geleden mijn ex-schoonouders bezocht en dat was heel gezellig en he-le-maal niet vervelend. Ik ben dol op die mensen en heb voor mezelf besloten om contact te houden. Misschien verwaterd het, maar misschien ook niet. Ik wil ze in ieder geval 1 tot 2 keer per jaar opzoeken.

Mijn ex en mijn ouders hebben voor volgende week afgesproken. Dat vind ik mooi.

Om een vriendschap met je ex te kunnen behouden is het belangrijkste dat je respect voor elkaar hebt. Daarnaast moet je alle wrok, woede, verdriet en dergelijke hebben laten varen. Je moet geaccepteerd hebben dat de relatie over is. Respect hebben voor de keuze die de ander maakt. Door die keuze wordt jezelf in een situatie gebracht waar je niet om gevraagd hebt maar het heeft geen zin om slachtoffer te spelen. Soms moet iemand gewoon voor zichzelf kiezen en dat hoeft helemaal niet ten koste van een ander te gaan. Sterker nog, daardoor ben ik ook gegroeid dus voor mij is het ook nodig geweest. Zonder dat ik het zelf eerst door had.

Mijn ex en ik waren voor onze relatie ook hele goede vrienden. Misschien helpt dit ook wel bij onze hernieuwde vriendschap.

En inmiddels is op mijn pad een hele leuke jongen gekomen. We doen het rustig aan en dat vind ik heerlijk. Ik voel me zo op mijn gemak bij hem. Het is heerlijk om weer verliefd te zijn. Mijn ex weet er ook van en die gunt me alle geluk van de wereld. Hij heeft altijd het belangrijkste gevonden dat ik gelukkig was. Daardoor heeft hij jammergenoeg zichzelf onbewust weggecijferd. Zonder dat iemand het door had. Zonder dat ik het door had. Niet alleen in onze relatie maar ook in relatie met zijn werk, zijn familie en vrienden.

Mijn ex is vrijgezel en werkt, volgens mij hard aan zichzelf. Precies datgene wat hij van plan was. Ik hoop dat ie een beetje zijn draai gaat vinden en ontdekt wat hij wil met zijn leven. Hij doet het goed. Neemt daar de rust en de tijd voor.

Het is goed zo.

Iedereen veel sterkte gewenst. Ook al zit je in zo'n diep dal. Herinner je mijn verhaal en weet dat je er uit komt. Sterker dan ooit. Ik hoop dat jullie allemaal enigzins leuke feestdagen kunnen hebben. Hou in je achterhoofd: "Alleen jij kunt iets veranderen aan je situatie en je leven." Probeer jezelf zo snel mogelijk uit de slachtofferrol te halen en ga voor een nieuw begin.

Veel geluk.

Liefs,
Hoop

afbeelding van jaspera

Wijze woorden

Dat zijn wijze woorden, maar ook woorden die moeilijk op jezelf te projecteren zijn wanneer je nog niet alles hebt laten varen.

afbeelding van Hoop

Hee Jaspera

Maar dat geeft ook niet. Je hebt gewoon tijd nodig maar ooit zul je ook dat punt bereiken. Ga in ieder geval voor jezelf. Kies. Kies ervoor om dat schilderij te schilderen zoals jij dat wilt. Om even met de woorden van "Freespirit" te spreken. Zij is overigens ook diegene geweest waardoor ik ge?ɬØnspireerd raakte om echt wat te doen met deze periode. Om die levenslessen te leren. En daardoor heb ik een aantal boeken gelezen (en ben er nog steeds mee bezig) die eraan hebben bijgedragen dat ik nu heel anders in het leven sta. Dat ik vaste gedachtenpatronen van de maatschappij heb losgelaten. Alhoewel het toepassen in de praktijk nog niet altijd even makkelijk gaat aangezien de maatschappij er soms anders tegen aan kijkt.

Mmmm klinkt misschien een beetje vaag h?ɬ®..... Nou vooruit dan ga ik nog 1 laatste keer reclame maken voor de boeken die mijn hebben geholpen:

* Een ongewoon gesprek met god - Neale Donald Walsch

* Een nieuw gesprek met god - Neale Donald Walsch

* De kracht van het "Nu" - Eckhart Tolle

* Een paar "Mars en Venus" boeken van John Gray, alhoewel ik het niet met alles eens ben wat er in staat maar er toch ook wel weer veel herkenbare dingen uit heb gehaald.

* de website www.herinnerjezelf.nl

* de website www.gesprekmetgod.nl

* de website www.liefdescursus.nl (let vooral op de geweldige humor)

* simpel maar heerlijk relativerend, gek genoeg: www.loesje.nl (heeft me echt ook geholpen!)

En natuurlijk last but not least, deze geweldige site.

En dan nog het allerbelangrijkste: Naar je eigen innerlijke stem luisteren.

In het begin wilde ik overigens te snel en ging alles heel snel achter- en door elkaar lezen. Daarom ben ik ook opnieuw begonnen in "Een ongewoon gesprek met god" en ben ik van plan om nog eens rustig alles na te lezen en dan verder te gaan met de andere delen.

Maar goed. Dat is dus mijn manier. Het zijn gewoon tips. Eenieder moet zelf weten wat ie ermee doet.

Het klinkt misschien allemaal vrij zweverig maar ik kan je verzekeren dat het absoluut niet zo is. Gewoon simpelweg een manier om te leren hoe je bewust wordt van jezelf en je omgeving en welke reacties bepaald gedrag oproepen en welke reacties je zelf geeft.

Anyway ik dwaal af. Jaspera, jij komt er ook wel. Veel sterkte. Volgens mij ben je ook al aardig op weg. Ik was vanaf augustus ook al op weg. En nu heb ik alles definitief verwerkt. Een enkele dip daargelaten.

Liefs,
Hoop

afbeelding van Bert85

Super Hoop :-). Ben echt

Super Hoop Glimlach. Ben echt blij dat het zo goed gaat met jou! Ondertussen heb ik het eerste boek van Neale Donald Walsch ook achter de kiezen en meermaals herlezen. Momenteel ben ik bezig met de kracht van het Nu. Ik doe het allemaal op mijn tempo, maar als ik had geweten dat spiritualiteit zo'n hulp kon zijn, dan had ik het al eerder gedaan. Anyway, veel succes met je nieuwe liefde en blijf zo verderdoen Knipoog.

Tot ooit nog eens...

afbeelding van Hoop

Hey Bert!

Leuk om nog eens wat van je te horen! Ik wist gewoon wel dat jij ook verder ging met de boeken! Ik heb het 1e boek ook meerdere malen herlezen en ben nu (opnieuw) begonnen in het 2e boek. Dat was een tijdje geleden nog iets te vroeg voor me en ik had het gevoel dat ik het 1e boek nog beter in me op moest nemen. Ik doe het ook in mijn eigen tempo. Heb ze ook even 2 maanden links laten liggen maar ben net weer begonnen.

Wat heerlijk dat spiritualiteit zo'n hulp kan zijn h?ɬ®. Zo jammer dat zoveel mensen er een vooroordeel over hebben dat het zweverig zou zijn en dat dat dan weer iets verkeerds is enz. enz. Heb jij het er veel over met mensen in je omgeving?

Ik stuur dit bericht ook wel even als PB'tje want volgens mij ben je net als ik niet zoveel meer op de site en zou je dit bericht kunnen missen.

Jij ook veel geluk!

Liefs,
Hoop

afbeelding van panic

heel mooi Hoop

Ik krijg er echt even tranen van in mijn ogen. Gewoon omdat jouw verhaal me even weer confronteert met mijn eigen gevoelens. Hoewel ik weet dat het al zoveel beter met me gaat, en nu heel goed begrijp wat je bedoelt met innerlijke rust. Het is zo'n proces waar je doorheen moet. En ik weet dat dat proces bij mij nog niet ten einde is. Ik ben heel blij voor je met je nieuwe liefde. Geniet ervan!

afbeelding van Hoop

Hoi Panic

Maar ook jij bent nog maar minder lang op weg dan ik. Je weet dus dat jij ook dat punt zal bereiken. Een vaste tijd staat er natuurlijk niet voor.

Fijn dat het ook al zoveel beter met je gaat. Het is inderdaad dat proces. Een echt rouwproces.

Sterkte en liefs,
Hoop

afbeelding van Freespirit

Hoi Hoop

Hoi Hoop,

Prachtig stuk!
Je bent echt een zwaan geworden....Knipoog

Je mag trots op jezelf zijn.

knuf FreeSpirit

Ik ben slechts jou in een andere vorm...

afbeelding van Hoop

Thanx Free

Zoals ik ook al eerder schreef, dankzij jou heb ik de keuze gemaakt om een bepaald pad te gaan bewandelen waar ik me goed bij voel. En in de verwerking van mijn verdriet, de opbouw van een vriendschap met mijn ex en het openstellen voor een nieuwe liefde heeft het al heel goed gewerkt. Ik ben blij dat je me destijds die boeken van Neale Donald Walsch hebt aangeraden.

Ik ga mooi door daarmee. Glimlach

Liefs,
Hoop

afbeelding van Dinges

Erg sterk...

Hee Hoop,

Ik wilde bij deze even zeggen dat ik het echt heel knap vind hoe jij en je ex op dit moment met elkaar omgaan en hoe jij na de breuk je leven weer (zo relatief snel) hebt opgepakt. Ook vind ik het erg sterk zoals je de dingen relativeert en verwoordt die er echt toe doen in de liefde en in relaties.

Als ik je verhaal zo lees dan zie ik ook gelijk waarom mijn ex en ik hier niet toe in staat zijn geweest. In mijn geval is er namelijk nog steeds sprake van een zekere wrok en "woede" richting mijn ex. Deze wrok is zeker niet ongegrond als je kijkt naar de wijze waarop mijn ex en ik uit elkaar zijn gegaan, maar dit belemmert mij wel nog altijd een beetje in het hele verwerkingsproces. Na bijna 5 jaar zijn we namelijk uit elkaar gegaan zonder tekst en uitleg en we hebben elkaar sindsdien niet meer gezien (een enkel feestje van gemeenschappelijke vrienden daargelaten). Theoretisch gezien zou het voor mij het beste zijn om alles alsnog na 2 jaar een keer goed uit te praten, maar ik ben veel te trots (en eigenwijs) om terug te komen op mijn beslissing haar nooit meer te willen zien, horen, of spreken. Bovendien is de kans aanwezig dat een dergelijk gesprek helemaal niets opleverd en eerlijk gezegd vind ik het ook een beetje vreemd om na zo'n lange tijd nog eens contact met haar op te nemen.

Maar goed, ik heb er hoe dan ook veel van geleerd en ik kan met enige zekerheid zeggen dat me dit nooit meer zal gebeuren. Ik wens jou en je nieuwe vlam in ieder geavl alle geluk toe en ik hoop dat je het verleden nu definitief kan laten rusten; maar dat zit wel goed volgens mij.

Geniet ervan meid..., liefs Dinges

afbeelding van Hoop

Thanx dinges

Ja het verleden mag inderdaad lekker rusten. Dat je nog met wrok rondloopt... Begrijpelijk als je niet alle antwoorden hebt gehad. Daar heb ik wel geluk mee gehad hoor. Door de band die mijn ex en ik hebben behouden heb ik wel alle antwoorden gekregen. Hij wist het zelf eerst ook allemaal niet maar na maanden zijn we daar samen een beetje uitgekomen in goede gesprekken. Ik denk dat dat een heel belangrijk gedeelte in het proces is waarom ik alles al heb kunnen afsluiten.

Je kunt ervoor kiezen om nog een gesprek aan te gaan. Misschien is ook nu pas bij jou ex duidelijk waarom die destijds bepaalde beslissingen heeft genomen. Je zou het kunnen proberen.... Maar misschien krijg je wel geen antwoorden. Toch heb je weinig te verliezen mijns inziens. Maar misschien heb je het uiteindelijk ook wel helemaal niet nodig zo'n gesprek. Kan je dat laatste beetje wrok kwijtraken door zelf bepaalde conclusies te trekken. Of door gewoonweg te accepteren dat de dingen in het leven niet altijd gaan zoals je zelf wilt. Immers als je geliefde komt te overlijden krijg je ook niet antwoord op de vraag waarom hij/zij nu ziek moest worden of moest worden geschept door die ene auto.....

Sterkte en veel geluk Dinges.

Liefs,
Hoop

afbeelding van Chriske

Mijn ex is vreemdgegaan en

Mijn ex is vreemdgegaan en woont nu samen met zijn nieuwe vriendin. Ik zal nooit vrienden met hem kunnen worden of de antwoorden krijgen die ik wil horen. Ik zal mijn ex nooit kunnen en willen begrijpen. Dus dat helpt ook niet echt bij mijn verwerking. Ik zal mijn afsluiting moeten krijgen door het gewoonweg te accepteren...

* When does the hurting stop.. *

afbeelding van panic

accepteren

Ik moest even denken bij jouw zin Hoop waarin je zegt `Immers als je geliefde komt te overlijden krijg je ook niet antwoord op de vraag waarom hij/zij nu ziek moest worden of moest worden geschept door die ene auto.....?Ǭ¥Een tijdje terug zat ik er heel erg mee dat het laatste gesprek met mijn ex in zo?Ǭ¥n irritatie was geeindigd. Dat wilde ik niet. Kort daarna moest ik voor mijn werk veel in het ziekenhuis zijn. En dan zie je al die zieke mensen, sommigen hoopvol, sommigen niet. Daardoor moest ik terugdenken aan het feit dat dit jaar een vriendin van me na een moedige strijd is overleden. En weet je wat dat verder met me deed... ik besefte me dat ik niet als vijanden tegenover mijn ex wilde staan. Natuurlijk zou ik het aller, allerliefste willen dat die ruzies bij ons nooit ontstaan waren, dat we nog een gelukkig stel zijn. Dat dat niet zo is, daar moet ik me bij neerleggen. Maar door in te zien dat er zoveel dingen gebeuren die je niet in de hand hebt, wilde ik dat kleine beetje waar je wel controle over hebt veranderen. Vandaar dat ik mijn ex gevraagd had of ik mocht bellen, waarna hij reageerde mij te bellen. Om het kort te stellen, de strijdbijl is begraven. Al snap ik dingen van hem nog steeds niet, al reageert hij nog altijd op een manier die ik niet terecht vind. Het is nu eenmaal zo,e n we zijn geen stel meer. Maar gelukkig ook geen vijanden! Want er is al zoveel onrecht in deze wereld, laten we proberen om het niet erger te maken dan dat het is.
Misschien klinkt mijn verhaal wat vaag. Het komt er op neer dat ik gewoon zoveel mogelijk rust en vrede wil....

afbeelding van Freespirit

Hoi Panic

Hoi Panic,

Je moest eens weten ( en dat 'besef' komt ook nog wel bij jou) wat een 'gezonde houding' dit is die je er nu op na houdt...Bravo! Juist door z?ɬ? te denken en z?ɬ? te handelen naar je ex toe, kr?ɬ?jg je ook die rust en vrede die je nodig hebt. Je ziet en accepteert het zoals het IS....En vertel me niks...zucht...je zou het z?ɬ??ɬ??ɬ??ɬ? graag anders zien. Maar er liggen andere dingen voor jou in het verschiet..dingen die je 'nodig' hebt om te groeien. En je bent al ( vindt ik dan hoor) z?ɬ? goed bezig! Je ziet duidelijk de wegen die naar iets toe kunnen leiden, en al is het met een krop in de keel en een pinkende traan...je z?ɬ?et h?ɬ©t! je g?ɬ°?ɬ°t verder..al is het met een bitterzoete zweemp door je hart. Ik wil je adviseren n?ɬ©t als ik Hoop toen heb gedaan, om te gaan lezen...
Z?ɬ?dr?ɬ° je je met d?ɬ© levensvragen gaat bezighouden..lezen...

Panic..je bent een vrouw met een heel groot hart...(hard van buiten, zacht van binnen)
Ik hoef jou ook niet veel meer te vertellen eigenlijk...je hebt het allemaal wel op een rijtje...
Het enige wat jij behoeft is af en toe een 'bevestiging' dat je het bij het goede eind hebt'..dat je op de goede weg zit...En dat z?ɬ?t je ook...
Maar om wegwijs te worden in die zee van gevoelens en emoties m?ɬ?et je bepaalde 'stoffen' ( lees boeken/materie) tot je nemen...Bereid zijn om de antwoorden op alle vragen te ontrafelen...Want je wilt toch de antwoorden?
Zowel de jouwe , zowel d?ɬ© levensvragen : Hoe, Wat, Waarom, Wanneer...en met w?ɬ©lk doel in Godsnaam!....
Aan innerlijke rust moet 'gebouwd' worden, en met die materie doe je dat..
Je bent op de goede weg en behoeft alleen af en toe een duwtje in je rug op weg naar de goeie richting..meer niet.
Ik sta nu dus te duwen h?ɬ©...Glimlach
Er straalt kracht van je af Panic..vind ik dan...En ik ben er van overtu?ɬ?gd dat jij hier sterker, krachtiger, mooier, gevoeliger,wijzer, met meer eigenwaarde, eigenliefde uit zal komen....
Ik hoop dat je kunt zien d?ɬ°t het niet allemaal lelijk was...dat er gegeven is wat er gegeven kon worden, en genomen wat er genomen kon worden....En voor de be?ɬ?den heeft de scheiding pijn gedaan..alleen heeft de een het ervaren als slachtoffer..en de andere als dader...Het feit dat de dader 'de boosdoener' is, wil dat nog niet zeggen dat hij of zij geen verdriet heeft ervaren bij het ontdekken dat zijn of haar gevoelens 'veranderd' waren...(uitzonderingen daar gelaten)
Het zat in jullie beiden 'pakketje' om bepaalde tijd met 'elkaar op te trekken' om de 'verschillen' te leren kennen. 'Inzichten' die je weerbaarder maken in het leven..de liefde..de maatschappij...W?ɬ©?ɬ©r een stapje hoger op die ladder van 'die levenswijsheden'
En ja, lieve Panic...dat gaat soms met de 'oerkreten' die je laat van welke emotie dan ook, gepaard.
Maar jij bent een 'servivor'...z?ɬ©ker weten!
Struin mijn blogs nog maar eens door...je zal ze nu misschien met ander ogen lezen...

Heb vertrouwen in je eigen kunnen Panic...m?ɬ©?ɬ©r heb je niet nodig...Luister naar je hart...die diepe innerlijke stem...d?ɬ?e w?ɬ©?ɬ©t het. Hoe vaak heb je achteraf niet gezegd of gedacht dat je naar je ?ɬ©?ɬ©rste ingeving moest luisteren..want dan had het w?ɬ©l zus of zo, of dit of dat...Ik bedoel maar ...LUISTEREN...Je gevoel belazerd je niet!
Als je het beste bent en doet en laat zoals je maar kan zijn...
Als je in staat bent een ander te behandelen zoals jijzelf behandeld wilt worden...op zijn minst een poging daartoe waagd....kan er niks fout gaan...
Heb vertrouwen Panic..vertrouwen dat ?ɬ°lles op zijn pootjes terecht komt...en dan k?ɬ?mt ook ?ɬ°lles op zijn pootjes terecht...gel?ɬ??ɬ?f daarin! Dat zal je mijlen-ver brengen...

De boekentips van Hoop zijn z?ɬ©?ɬ©r bruikbaar...voor Iedereen trouwens die d?ɬ© levensvragen (ook over ldvd) voelt borrelen.. Glimlach
Als je 'bereid' bent, dient wat je nodig hebt zich aan...

Lieve Panic, ...Kop omhoog! Schouders recht!.....Go with the flow...

Dikke knuf, FreeSpirit

Ik ben slechts jou in een andere vorm...

afbeelding van panic

dank je Free

Sorry Hoop, ineens gaat het even over mij op jouw blog.... Hoop dat je het niet erg vindt.
Dank je Free, ik moest jouw verhaal zonet even thuis overlezen. En wat je zegt klopt allemaal.
Ik houd me van tijd tot tijd al wel langer bezig met levensvragen, dit vanwege dingen die op mijn pad komen. Vroeger was ik meer "de harde", maar dit is de laatste jaren veranderd. Vooral omdat ik er niet gelukkig van werd de harde te zijn. Hard van buiten, zacht van binnen....dit gold heel lang voor mij. Nu moet ik er weer voor zorgen niet t?ɬ© zacht van buiten worden. De emoties liggen nu soms zo erg aan de oppervlakte, ik heb nog nooit zoveel gehuild als de laatste maanden. En dan ook nog niet altijd op de beste momenten.
Ik zal je advies opvolgen en me weer meer verdiepen in de levensvragen om dingen een plekje te geven. Mijn ex is de 'boosdoener'en jij zegt dat beide kanten hun pijn hebben. Tja, dat zal bij hem wel, maar hij schuift dat zo ontzettend weg. Hij heeft "gewoon` losgelaten en is verder gegaan en is weer gelukkig (niet met een ander hoor, een relatie wil ie momenteel ook niet. dit komt weer door een vorige ex). Ach, ik ben erachter gekomen dat hij emoties wegschuift. Hij heeft me al wel eerder gezegd een muur te hebben (hij herkende dat mij in mijn verhaal over hoe ik vroeger was) en volgens mij wil hij ook niet nadenken of dieper voelen/ ervaren. Het is veel makkelijker om zich te storten op zijn nieuwe bedrijf etc.
Maar ik ben inmiddels wel zo ver dat ik me daar niet meer mee bezig wil houden. Ik ben niet degene die hem het inzicht gaat geven dat je moet omgaan met emoties. En misschien leert hij het wel nooit, misschien is hij zo wel gelukkig. Natuurlijk heb ik ook mijn zwakke momenten.
Het moeilijke vind ik nog dat onnatuurlijk: een tijd lang was je er voor elkaar, deelde je alles. En nu, nu weet ik bijna niks van hem. Voelt als de navelstreng die doorgeknipt wordt.
Dat maakt het momenteel ook moeilijk om aan de leuke dingen terug te denken. Ik weet dat dat ooit wel komt hoor. Daarom heb ik hem ook gevraagd me de foto's van het laatste uitje te mailen. Nu kijk ik er niet naar, maar later komt dat wel.
Mijn gevoel doet hard zijn best het verstand te volgen, en meestal lukt dat.
Maar Free, enorm bedankt dat je vandaag reageerde!! Want juist vandaag had ik dit even heel hard nodig. Want het klopt, die duw in de goede richting is soms even nodig.
Je bent nooit te laat om te leren, dit is een cliche, maar klopt wel. En dit jaar was in meerdere opzichten een grote levensles.
Dikke knuffel terug!

afbeelding van Little roos

Vrienden zijn

Als ik dit lees van iedereen, voel ik me toch een beetje schuldig. Vrienden zijn met je ex! Echt knap en het lijkt me ook wel leuk als je na verloop van tijd het toch samen nog gezellig kan hebben. Misschien duurt dit ook wel een tijdje. De laatste keer dat ik mijn ex heb gesproken heb ik hem helemaal **** gescholden dmv sms-jes. Niet erg netjes van mij, maar is was zo enorm boos op hem. Ik denk ook zo van: 'Wat als hij nu een auto-ongeluk krijg en ik hem nooit meer heb gesproken?' Ik houd ook helemaal niet van ruzie maar ja, toch zie ik het niet zitten om weer contact met hem te hebben. Het voelt zo als een nederlaag voor mij, dan moet ik zelf weer zoals altijd de stap zetten om contact met hem op te nemen. Hij heeft ook niet eens op mijn boze smsjes terug gereageerd. Dus waarschijnlijk maakt het hem ook weinig uit dat hij mij niet meer spreekt. Nadat het de vorige keer uit was, hoorde ik ook nooit meer iets van hem en dit heeft acht maanden geduurd. Misschien zit vrienden worden met mijn ex er voor mij ook niet in, dat kan ook natuurlijk.
Over een poos hoop ik dat ik ook zo'n positief verhaal kan schrijven zoals Hoop! Veel geluk met je nieuwe liefde en geweldig dat het zo goed met je gaat!

Liefs, little Roos

afbeelding van alettaaletta

boeken besteld

Dag hoop en freespirit,

Jullie verhalen inspireren me om het beste uit deze verdrietige periode te halen en om er inderdaad sterker, beter, rustiger uit te komen. Ik heb zojuist de boeken besteld net die jullie voorstellen. Volgende week ga ik op vakantie, en dan ga ik die eens mooi lezen. Ik ben echt heel erg benieuwd...

liefs aletta

afbeelding van Hoop

Hee Alettaaletta

Ik ben heel benieuwd wat je van de boeken vindt! Laat het me nog eens weten in een PB'tje. Van tijd tot tijd zal ik mijn mailbox hier nog wel eens checken.

Dit is inderdaad een hele goede manier om te leren van zo'n verdrietige periode.

Sterkte, succes en veel geluk,
Hoop

afbeelding van Freespirit

Hoi Alettaaletta

Hoi Alettaaletta,

Het kan zijn dat als je aan Walsch/ Tolle begint, je er misschien niet 'doorheen' komt..
Denk dan aub niet dat het aan jou ligt of dat je 'dom' bent...helem?ɬ°?ɬ°l niet.
Het is dan gewoon een kwestie dat dit boek n?ɬ©t iets t?ɬ© vroeg voor je komt.
Leg het dan weg en probeer later nog eens na een paar weken.
Je mist dan een bepaalde ondergrond..een basis waarin je een aanloop hebt of krijgt voor deze 'zwaardere materie'. Maar het kan ook zo zijn dat je er zo doorheen fietst hoor Glimlach
Als het niet gelijk lukt met Walsch/Tolle dan raad ik je aan andere boeken te lezen van lichtere stof.
Ik noem bv 'Niet Morgen Maar Nu, Mijn Ziel Mijn Zaligheid, Eerst Geloven, Dan zien' van Wayne Dyer of 'De Celestijnse Belofte' van James Redfield of "Vier vragen die je leven veranderen' van Byron Katie. Dat zijn allemaal boeken die je iets te vertellen hebben, zowel voor jezelf als over anderen en je omgeving. Probeer 'openminded' en zonder vooroordeel deze boeken ter hand te nemen, oordeel achteraf....
Neem wel de tijd om deze boeken te lezen en dan bedoel ik, lees ze niet in de bus of zo waar er veel afleiding is. Er moet wel 'aandacht' aan geschonken worden Glimlach
Rest mij alleen nog je een h?ɬ©le fijne vakantie toe te wensen en hoop dat je veel leesplezier mag beleven Glimlach

Een warme groet, FreeSpirit

Ik ben slechts jou in een andere vorm...

afbeelding van Unremedied

2006 moet dood

De titel van jouw post is precies het positieve pendant van wat ik maandenlang heb geroepen: 2006 moet dood. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat dat ook voor deze maand december (nou ja, de maanden daarvoor gingen eigenlijk ook al wel okee) nou zozeer geldt (en daar kom ik binnenkort nog wel een keer in een blog op terug), maar voor de rest heb ik dat het grootste deel van de tijd wel gedacht. Jij geeft er een positieve draai aan, waar ik het weer wel helemaal mee eens kan zijn. Maar zelden heb ik zo'n ellendig jaar gehad en hoewel ik misschien ook zelden een jaar heb gehad waarin ik - net als jij - zo gegroeid ben, zie ik 2006 nog niet als een 'jaar om te herinneren'. Vermoedelijk is dat iets wat nog wel zal komen, misschien ben ik ietsje langzamer Knipoog.

Hoe dan ook: goed om te horen dat de positieve lijn bij je flink heeft doorgezet. Jij en ik hebben ook nogal wat met elkaar gebabbeld via deze site en dat het al een poosje heel erg de goeie kant opging, was duidelijk. Het lijkt erop dat je definitief uit het dal geklommen bent en hoewel je het vanaf die hoge bergtoppen heus nog wel zult zien liggen, kun je er kennelijk met een glimlach naar terugkijken - een glimlach die alleen maar versterkt wordt als je vervolgens kijkt naar de spierballen die je onderweg door het klimmen gekweekt hebt.

Ik kom je binnenkort wel even handje schudden daar aan de top, want ook ik moet concluderen dat het erop lijkt dat die niet ver meer weg is. Tot snel.

afbeelding van littleme

hey 2006 sucked horses'

hey 2006 sucked horses' balls yo!! (except for this summer... was the best in all my life)
but hey!! hahaha cant wait for it to be gone!!

xmas and oud&nieuw... weet ook niet wat ik moet doen.. ben zeker niet meer depressief, maar heb ook zeker geen zin om gemaakt happy en gezellig te doen! zo van : we HAVE to coz its christmas dread!!!

nonono.. no can do.. but.. hey.. laten we met zn alle vieren dat 2006 over is om 12uur!!

maar liever duik ik gewoon vroeg mijn bed in.. no big party.. im counting the days that im going to sxm.. saint maarten!! in februari

afbeelding van panic

dank Hoop en Free

Ik ben nog maar net begonnen in het boek "De kracht van het NU" van Eckhart Tolle (ik had het al eerder besteld, maar TNT is het kwijt geraakt...), en ik kan maar 1 ding zeggen: verbazing! Ik ben echt met stomheid geslagen. Nog maar net begonnen met lezen en die man slaat nu al de spijker op zijn kop. Ik wou dat ik het eerder gelezen had. Ik weet dan ook zeker dat het boek een openbaring voor mij zal zijn. Hierna zal ik me gaan richten op de boeken van Walsch.
Maar voor een ieder die al wat verder is in het verwerken, die weet dat na ieder antwoord op een vraag, er weer een nieuwe vraag komt, voor diegenen die het denken en piekeren stop willen zetten: lees het!
Hoop en FreeSpirit, enorm bedankt dat jullie deze ontdekking met mij wilden delen.

afbeelding van Hoop

@ Panic

Graag gedaan hoor! Tis altijd zo fijn om te horen dat andere mensen ook een beetje dezelfde weg gaan bewandelen als die mij ook zo ontzettend heeft geholpen. Leuk h?ɬ®, die verbazing!

Het betekent echt niet dat dit toverboeken zijn maar je kunt er wel erg veel sterker van worden. Maar ook ik heb af en toe nog mijn dipjes. Zelfs m?ɬ©t nieuw vriendje. Het blijft toch echt een rouwproces.

Maarre, eigenlijk moet je "Free" het meeste bedanken want door haar ben ik ook dit pad gaan bewandelen en deze boeken gaan lezen.

Ik ben momenteel opnieuw begonnen in het 2e boek van Walsch. Maar heb er deze week niet in gelezen.

Weet je wat fijn is? Ik had deze week even een dipje en nu je dit bedankje schrijft helpt het me ook gelijk even weer herinneren dat ik in het "NU" moet leven en weer even aan het pad moet gaan denken. Het voelt haast alsof het dipje weer weg is. Jeetje, wat zo'n bedankje al niet doet ook weer voor mij.

Ik wens je ondank je verdriet hele fijne feestdagen en een heel gelukkig en gezond 2007 toe. Dat geldt ook voor de andere mensen op deze site.

Liefs,
Hoop