2,5 maand later

afbeelding van s.nikki25

Hallo, even een update van mij, 2,5 maand later nadat het uit is gegaan tussen mij en N. (Lees deel 1 t/m 6.)

Het gaat heel langzaam de goede kant op, maar ben er nog lang niet.

Het is ongelofelijk wat voor een impact het op mijn leven heeft gemaakt, hoe veel energie het mij allemaal heeft gekost en met hoeveel pijn ik moet dealen.

Hetgeen wat het meest pijn doet, is dat na alles wat er is gebeurd ik gewoon dood voor hem ben. Waar hij mij voorheen nog wel eens de hemel in prijsde als het uit was, waarin hij me bedankte voor de fijne tijd en dat hij nog voor me klaar stond als er wat is, besta ik nu gewoon helemaal niet meer. Ik had altijd het idee dat hij heel erg veel om mij gaf maar daar twijfel ik nu aan.

Vlak nadat het uit was had ik hem 2 keer benaderd, gevraagd hoe het met hem ging enzo, waarop ik 2 keer bot werd afgekapt.

In de afgelopen 2,5 maand heeft hij niet één keer omgekeken, niet één keer gevraagd hoe het gaat, helemaal niks. Hij heeft me alleen een paar dagen voor mijn vakantie, 1,5 maand geleden een goede reis gewenst, maar dat was meer uit beleefdheid denk ik. Ik heb een reisje door Indonesië gemaakt in mijn eentje maar hij heeft niet eens gevraagd hoe het ging. Hij heeft me gewoon gewist uit zijn hoofd alsof het allemaal niks is geweest. Hij is volgens mij ook al met een ander meisje bezig. Terwijl ik mijn wonden nog zit te likken.

Aan de andere kant ben ik wel blij dat hij me eindelijk met rust laat zodat ik verder kan, maar pff de pijn... Verdrietig

afbeelding van NanoZ

Nikki

Ik heb een tijdje terug al je delen gelezen en mijn god wat een naar verhaal.

Oneerlijk is het eh?
Jij doet zo je best gedurende die hele periode, gaat tig keer over je grenzen heen.
Maar vanuit liefde blijf je het proberen en hopen dat het een keer in rustig vaarwater komt.
Wat goed dat je naar Indonesië bent geweest, hopelijk heeft het ook geholpen om je hoofd wat leger te maken.

Ik kan begrijpen dat het voelt en jij denkt dat jij dood bent voor hem.
Maar ik weet wel bijna zeker dat hij nog aan je denkt, dit soort mensen houden echt niet voor altijd op.
Zelfs het 'rare' feit dat jij nog opzoek bent naar een vorm van communicatie.
Je denkt terug aan de fijne momenten en wanneer je daaraan denkt terwijl jij je eenzaam voelt, wil je terug naar die tijd.

Toch zal jij je ook wel realiseren dat je met zo'n persoon niet een volwaardige toekomst kan opbouwen, ook al wou je dat voorheen misschien té graag.
Ik heb de afgelopen maanden geleerd, door met veel mensen over mijn situatie te praten. Dat er mensen zijn die weinig tot geen schuldgevoel hebben en niet de consequenties van hun acties willen ondergaan. Daarmee bedoel ik een goed afsluitend gesprek te voeren of begrijpen hoe ongelofelijk veel pijn zij jou hebben aangedaan.

Ik hoop dat jij je weet te herpakken en weer gaat genieten van de dingen en mensen om je heen.
Het zou toch belachelijk zijn om je zo verpest te voelen, terwijl de ander jou dit heen aangedaan en gewoon verder gaat met zijn leven.

afbeelding van s.nikki25

NanoZ

Hi Nanoz,

Oneerlijk is het zeker, dat hele spel van hem met manipuleren, afkraken, aantrekken en afstoten breekt je letterlijk geestelijk op.

Die stiltebehandeling van hem doet misschien nog wel het meeste pijn, want ik begrijp niet waar ik dat aan verdient heb. Ook merk ik dat zijn aandacht, zowel positief als negatief zo op me ingehakt hebben dat ik nu het gevoel heb dat ik aan het afkicken van een verslaving. Het is vergelijkbaar met een verslaafde aan sigaretten. Je wilt heel graag roken maar je weet dat het niet goed voor je is. De hele tijd dat smachtende gevoel naar die peuk. Dat heb ik nu met zijn aandacht. Mijn lijf verlangd terug naar de ellende met hem met af en toe een hoogtepuntje waar je dan die kick van krijgt tussen alle ellende door. Heel ziek ik weet het. Zo giftig was de relatie blijkbaar. Na mijn reis toen ik nog steeds niks had gehoord en ik had heel veel last van woede heb ik hem een bericht gestuurd over hoe ik het hele gebeuren ervaren had en me bespeeld voelde van begin tot eind. Hij zei prima Nik, laten we het hier bij? Ga dat ongelofelijke kutverhaal maar bij iemand anders uiten. Ok snap die reactie weer.

Toen het volgende, we hadden een gezamelijke muziek app waar we onze favoriete nummers bewaarde en luisterde. De favorieten lijst was inmiddels alweer een paar weken leeg en opeens voegde hij het nummer toe: "I Need a new Beginning" (zonder tekst en echt totaal geen liedje wat hij denk ik leuk zou vinden, ging volgens mij puur om de titel.) Paar dagen later kwam er bij: "You are Somebody Else". Hmm oke. Dagje later "Omarm Me" van Blof.
Heel vreemd en ik ga natuurlijk weer van alles denken. Mijn gedachten schieten dan alle kanten op. Het grappige is dat ik daar voorheen op in zou gaan door ook een liedje toe te voegen ofzo (het is niet de eerste keer dat hij die app gebruikt om contact met mij te leggen.) En dan hadden we voor ik het wist weer wat heen en weer gedoe om vervolgens weer teksten te krijgen dat hij mij in zijn leven wilt enzo. Maar ik ging er niet op in deze keer. Zo volgde er steeds meer liedjes, onder andere liedjes waar wij samen verliefd op zijn geworden en liedjes met teksten "do you want me crawling back to you." Nog steeds geen reactie van mijn kant maar het begon me wel heel erg dwars te zitten en ik begon te denken dat het misschien niet goed met hem zou gaan waardoor ik me zorgen ging maken om hem. Misschien had hij daarom juist zijn zin omdat ik er mee bezig was in mijn hoofd.

Ik zag via social media dat hij een andere identiteit aan begon te nemen, hij begon zich te vormen naar het meisje waar hij mee bezig is. Zelfde interesses als haar aannemen, zelfde dingen doen en zelfde liedjes luisteren als haar. Wat hij eigenlijk ook bij mij deed in het begin.

Daardoor werd ik nog gekker en verwarder want hij draaide "onze" liedjes nu eigenlijk voor haar? Ik ging aan al dat piekeren onderdoor en ik wilde niet meer in die muziekapp kunnen kijken, want ik ging steeds vaker kijken of hij een "boodschap" had achtergelaten of dat ik er uit kon halen of het op haar betrekking heeft of op mij.
Ik vroeg hem netjes via de app of hij zijn wachtwoord kon veranderen want ik pijnigde mezelf alleen maar. Ja hoor geen probleem hij veranderde zijn wachtwoord en ik kon er gelukkig niet meer in.

Nu ging hij via instagram liedjes uitzenden zoals "I need You" enzo. Ja ik keek af en toe stiekem. Ik trok het niet meer en vroeg hem op de man af of die liedjes alles te maken hadden met zijn nieuwe liefde. Hij zei welke liefde? Nee ik moest niet overal iets achter zoeken en het leven gaat toch gewoon door voor hem en voor mij?
Ik zat al een paar dagen ziek thuis en hij vroeg mij "En jij bent ziek?". Ik legde uit dat het heel slecht met me ging sinds het uit was. Hij vond het heel erg voor me en hoopte dat ik snel beter was.

Afgelopen vrijdag avond trok ik het niet meer en heb ik allemaal onbeantwoorde vragen op papier gezet en hem gevraagd of ik hem mocht bellen.
Ik zei dat ik hem niet belde om verwijten te maken en dat ik het nog steeds niet af heb kunnen sluiten omdat ik zo veel vragen heb en omdat we het via de app hadden beëindigd, voelde het alsof er nog een afsluitend gesprek nodig was. Met een heel vriendelijke stem begon hij een paar minuten lang verwijten naar mij op te noemen. Ik was kortaf geweest en had een profielfoto met een Indonesische jongen en het was niet handig dat ik zo kort na een break up naar Bali was geweest, en toen ik ook nog eens die lap tekst stuurde na mijn vakantie was hij in huilen uitgebarst en daarna was hij er echt helemaal klaar mee. Sindsdien gaat het ook best wel goed met hem, zei hij. Hij was nog lang met me bezig geweest maar is daar op een gegeven moment mee gestopt en toen zag hij licht aan het einde van de tunnel (heel toevallig sinds hij in contact kwam met dat meisje...) en sindsdien gaat het al een paar weken goed.
Hij begon heel minachtend over de lange email die ik hem had gestuurd toen het voor de 3e keer uit was gegaan. Dat hij wéér lappen tekst van mij krijgt waar hij niks mee kan. Terwijl, wtf, die email kwam recht uit mijn hart en was ook heel lief eigenlijk als afscheid. Hij heeft daar trouwens ook nooit iets mee gedaan.
Hmm nja ik incasseerde alle verwijten en ik zei dat ik blij voor hem was dat het nu goed met hem gaat. We hadden het nog een tijdje over mijn situatie en hij vond het echt verschrikkelijk voor mij, zei hij. Hij had allemaal tips en goedbedoeld advies voor me, hij liet zich even van zijn beste kant zien. Oké toen mijn vragen. Ik vroeg aan hem wat ik fout heb gedaan (DE vraag die elk uur door mijn hoofd spookt). Hij zei je hebt NIKS fout gedaan echt niet, je bent een heel goed mens met een goed hart, je hebt echt niks fout gedaan. (Zijn stem brak een beetje.) Ik vroeg vond je me nog wel leuk de laatste maanden want ik kreeg heel erg het gevoel dat je me niet meer zag staan. Zijn antwoord: "Ik begon me steeds kutter te voelen omdat ik bij jou heel erg het gevoel kreeg dat ik het niet goed deed, ik zat verstrikt in mijn eigen gedachtes en dat koste me zo veel energie. Maar ik kwam nog altijd wel graag naar je toe hoor."
Hij legde uit dat ik een heel eerlijk persoon ben die zegt wat ze denkt of dwars zit en daar kan hij niet altijd goed mee om gaan. Hij vertelde weer over dat onze karakters gewoon heel erg verschillen en dat we niet goed bij elkaar passen (wat hij eigenlijk vorig jaar ook al zei voordat hij me zo nodig terug moest hebben). Hij gaf ook toe dat hij soms echt verschrikkelijk was naar mij toe en dat hij er veel van heeft geleerd voor de toekomst. Het raarste wat hij zei was; "we kunnen het verleden niet veranderen maar weten nooit wat de toekomst brengt..."
Ik vroeg aan hem hoe hij terug keek op onze relatie. Hij zei: "echt niet alleen maar ellende hoor we hebben ook heel veel mooie tijden gekend. We moeten het gewoon zien als lessen die we hebben geleerd." "En het is alleen maar mooi dat we zo veel van elkaar hielden dat we het een tweede kans hebben gegeven, maar we zaten gewoon beiden met te veel pijn nog die we niet verwerkt hadden."
Hmm hij vergat er even bij te vermelden dat het al kans 5 of 6 was en hoe hij met mij is omgesprongen is wel heel erg pijnlijk geweest voor mij, niet voor hem. Hij was meestal gevoelloos geweest. Maar ik hield het allemaal voor me want ik wist dat het een discussie zou worden die op niks uit zou lopen.
Hij gaf als voorbeeld; ik had bijvoorbeeld veel angst als hij bij me weg ging in de ochtend want het was al vaker gebeurd dat hij dan opeens niks meer stuurde en geen gevoel meer had. Hij daarentegen kon soms een uur niet slapen als ik nog geen slaap lekker terug had gestuurd of als ik kort antwoordde. Het komt er op neer dat hij steeds het gevoel had dat hij steeds het gevoel had dat hij iets niet goed deed en ik oude pijn had.
Hij vroeg verder niks aan mij, over hoe ik bepaalde dingen zag ofzo en ook geen sorry voor wat dan ook.

Ik had op zich wel wat aan zijn antwoorden, onder andere zag ik in dat het nog steeds een egoïst is en dat hij me gewoon nog steeds in mijn gezicht wrijft wat ik allemaal fout doe. (Waardoor ik gedurende de hele relatie fucking onzeker van ben geworden.) Zijn probleem is gewoon dat hij zelf zo gevoelig is dat hij constant denkt dat hij iets fout doet, dat hij mij ook fouten gaat toespelen zodat hij voor zichzelf niet de enige "boosdoener" is. Terwijl ik hem juist altijd heel voorzichtig behandelde en juist altijd vanaf het positieve, wat hij wél allemaal goed deed, omdat ik wéét dat hij er slecht tegen kan als je hem een gevoel geeft dat hij iets niet goed doet.

Ik wilde er een eind aan breien maar ik merkte dat hij niet op wilde hangen, hij begon steeds over allemaal andere dingen om maar aan de praat te blijven. Zo hebben we een uur met elkaar gebeld.

Na het gesprek heb ik nog even gehuild en toen voelde ik me beter. Ik zag dat hij ook helemaal opleefde met allemaal selfies en perfect life foto's op instagram. Hij groeide er gewoon van dat ik me zo slecht voelde.

Sindsdien begin ik steeds meer de realiteit onder ogen te zien, ook al merk ik dat ik het soms niet wil zien en dan ga ik het allemaal weer idealiseren. MAAR hij is helemaal niet leuk en ook geen geschikte partner. Hij heeft me hele luchtkastelen beloofd maar hij heeft het nog nooit waargemaakt. Ik heb zooo lang en veel de hele tijd de fout bij mezelf gezocht, zo erg dat ik mezelf gewoon één grote mislukking vind en soms zelfs dood wil. Maar daar moet ik echt mee ophouden nu. Ik heb hem echt heel eerlijke kansen gegeven namelijk en ik heb écht mijn beste beentje voorgezet. Door dat aantrekken en afstoten van hem heb ik mijn hele gevoel van eigenwaarde aan hem af laten hangen ofzo. Maar ik moet mezelf gewoon bedenken of ik überhaupt wel met zo iemand een relatie wil hebben. Ik heb zo lang mezelf niet op de eerste plek gezet dat ik niet eens meer weet wie ik ben.

Ik heb met een vriendin The List gemaakt en dat helpt ook echt:
- Hij kan niet met geld om gaan
- Hij is geen doorzetter (geen diploma's, doelen, nog steeds bij ouders thuis, zeuren om zijn niet leuke baan in het magazijn maar ondertussen niet verder durven solliciteren etc.)
- Geen verantwoordelijkheidsgevoel
- Zou geen goede vader zijn voor mijn kinderen (hij is zo sociaal ongemakkelijk, hij kan niet eens met volwassen omgaan, laat staan kinderen.)
- Heel snel persoonlijk aangevallen
- In zichzelf gekeerd (geeft soms niet eens antwoord als je tegen hem praat en leeft echt in zijn eigen wereld)
- Hij geeft geen gevoel van samen zijn (zelfs niet als je samen met hem woont, hij sluit je buiten, denk maar aan die vakantie met zijn vrienden boeken en zo heb ik wel meer voorbeelden...)
- Hij maakt onaardige opmerkingen
- Hij is niet trots op zijn vriendin (maakt niet uit hoe mooi je jezelf hebt gemaakt)
- Hij kan me niet steunen. (Ja tot minimale hoogte wel, maar niet in de diepte)
- Je mag hem absoluut niet zomaar bellen zonder aankondiging om gewoon even lekker te kletsen (eerst even vragen..)
- Hij denkt met alles dat ik spelletjes zit te spelen met hem
- Ik mag absoluut geen vragen stellen, niet over schuld, huis, hoe het met hem gaat, wat hij over mij denkt, etc. gewoon niet doen als je geen ruzie wilt...
- Kan ontzettend onvoorspelbaar reageren. Dus altijd maar op eieren lopen en kijken naar zijn blik wat voor dag het zal worden.
- WOEDEUITBARSTINGEN
- Wordt chagrijnig als het niet gaat zoals hij het wilt
- HEEL erg koppig, wilt absoluut niets aannemen, vooral niet van een vrouw (zijn eigen woorden)
- Kan niet blij voor me zijn, als ik bijvoorbeeld een opleiding krijg van mijn werk doet hij kort en lijkt hij wel jaloers of bedreigd?
- Heel erg op zichzelf gericht, wat wilt hij en niet wat wilt zij (kan ik nog wel wat van leren Glimlach)
- Rare trekjes (niet dat ik dit ooit een probleem vond, heb er nooit iets van gezegd omdat ik hem in zijn waarde wilde laten. Na een jaar ofzo vroeg ik of hij het door had dat hij het deed. Knijpen en rollen met ogen en gromgeluidje uit keel.)
- Somber
- Denkt steeds dat ik tegen hem ben ipv mét
- Kijkt niet naar me om
- Denkt altijd moeilijk
- Veel klagen maar geen problemen aanpakken
- Negatief
- Hij geeft me continue een onzeker gevoel
- En de belangrijkste; ik heb hem meerdere kansen gegeven maar hij heeft het nooit waar kunnen maken

En ja er waren wel hele fijne en mooie momenten en hij kan ook wel lief en zorgzaam zijn, vooral via de app was het een heel grappig gezellig kerel, maar achteraf gezien ging het me denk ik vooral om de kleine "succesjes" tussen de minder leuke dingen door. Mijn probleem is dat ik me veel te verantwoordelijk heb gevoeld om hem en zijn problemen en dat ik hem op de 1e plek heb gezet in plaats van mezelf.

Nanoz, ik heb jouw verhalen ook gelezen en ik snap ook hoe jij je voelt. Misschien heb je dezelfde fouten gemaakt zoals ik, zoals niet jezelf op de 1e plaats zetten. Zij klinkt wel nog veel gekker als N., en zelfs bij N. zal ik nooit dat bevredigende gevoel krijgen van een goede afsluiting of antwoord op al mijn vragen. We zullen ons altijd afvragen waar we het aan verdiend hebben. Ze hebben inderdaad geen empathie genoeg om zich ooit te kunnen inleven of om zich schuldig te voelen. Ze zullen zo doorgaan en meer slachtoffers maken of iemand vinden die net zo ziek is als zij zelf waarmee ze het lekker samen in stand kunnen houden. Soms doet het pijn dat N. al zo snel met een ander bezig is, maar aan de andere kant ben ik blij, want dan laat hij mij eindelijk met rust. Ik weet niet of ik zelf ooit de kracht had gehad om hem af te wijzen als hij het weer zou proberen.
Hij is gewoon zo leeg vanbinnen dat hij zich weer helemaal hervormd en zich aan iemand nieuw vastklampt.
We moeten gewoon uit de buurt blijven van deze mensen want ze zijn kort gezegd gewoon schadelijk voor ons welzijn.
Heel veel sterkte NanoZ.

afbeelding van s.nikki25

Tja

Tja, was er maar een makkelijke truc voor om in één keer van al die gevoelens af te komen. Het is mijn eerste echte heartbreak en het is gewoon een proces. Mijn verhaal op deze site delen heeft mij in ieder geval enorm geholpen om het inzichtelijk te maken voor mezelf, het helpt echt om ervaringen met elkaar te delen en tips en adviezen van vreemden te krijgen op de meest eerlijke en anonieme versie van je verhaal.

Daarnaast helpt het ook om het af en toe terug te lezen van mezelf, en dan in te zien dat ik zelf inderdaad behoorlijk naïef ben geweest en dan lees ik ook een heleboel rode vlaggen waar ik hopelijk van geleerd heb voor in de toekomst.

Ik snap ook wel dat dit "gejank" een soort van zonde van mijn tijd en leven is maar aan de andere kant moet het wel even uit mijn systeem. Gevoelens wegdrukken en maar doorgaan heb ik al eens eerder geprobeerd maar dat was op de lange termijn ook geen succes.

Bedankt Ellie, Nientjuh en Nanoz.
En Nanoz ik zie je reactie graag verschijnen.

afbeelding van NanoZ

Nikki

Hey Nikki,

Tja, dat hele spel van manipuleren, aantrekken en afstoten is op een gegeven moment een verslaving. Maar wel eentje die je haat en wilt tegelijkertijd. Ik begrijp je daarin heel goed, toch is het verstandig om daar totaal niet meer naar om te kijken. Probeer alles te negeren en naast je neer te leggen, want jij hebt zijn aandacht echt niet nodig. Je kon het daarvoor ook en dat gaat je nu dus ook lukken. Daarbij komend, je zou nooit een gelijkwaardige relatie en toekomst met zo'n persoon kunnen opbouwen. Jij doet eigenlijk hetzelfde als ik door hem een bericht te sturen omdat je boos bent. Alleen zo'n persoon gaat helemaal niet inzien dat hij fout ziet en vind het bericht alleen vervelend. Of hij gaat dat op een gegeven moment als een reden zien om je lastig te vallen.

Door die muziek app, zou je kunnen zeggen dat hij je al op een bepaalde manier aan het lastig vallen is. Grote kans dat hij inderdaad via die slinkse maniertjes jouw gevoelsmatig probeert te bereiken. Hopende dat hij je van je stuk brengt, waardoor je hem in woede nogmaals een bericht stuurt. Vervolgens krijgt hij je weer te spreken en kraakt hij je af, zo blijft de situatie hetzelfde. Je zei dat je hem vroeg om het wachtwoord te veranderen omdat jij je er pijn mee doet. Heb je dit letterlijk zo tegen hem gezegd?

Je kijkt op zijn insta, de muziekapp, je belt nog met hem. Eigenlijk alleen maar met de reden om iets positiefs te horen, terwijl je dat gewoon niet meer gaat krijgen. En geloof mij, je wil niet weer terecht komen in die situatie met hem. Als je straks een paar maanden verder bent, dan zie je hopelijk in dat je die aandacht nooit nodig hebt gehad.
Ik lees dat je na het krijgen van die antwoorden nog een uur met hem belt en hem daarna weer bekijkt op insta.
Waarop ik mij afvraag waarom je zo'n persoon nog wil volgen..

Door deze hele slechte relatie zijn je grenzen verschoven en is het inderdaad aannemelijk dat je eigenwaarde flink is gezakt. Dus probeer jezelf alsjeblieft op nummer 1 te zetten. Ga leuke dingen doen, ga sporten en zoek afleiding. Wis hem uit alles in je leven. Gooi je telefoon leeg, blokkeer hem op alles en neem als het nodig is een nieuw nummer. Jij hebt hem niet nodig en je kan hem al helemaal niet vertrouwen, zo iemand verdient je niet.

Je zegt het zelf ook al in je lijstje, (ik denk dat een lijstje sowieso een goed idee is, omdat je daarmee wordt geconfronteerd met de slechte kant van hem. Op die manier creeer je afgunst en hopelijk afstand)dat hij geen goede vader zou zijn voor je kinderen. Iets wat ik ook de afgelopen maanden heb geleerd is om een ander nooit op nummer 1 te zetten. Hou de eer aan jezelf en probeer volledig los te komen, te zijner tijd gaat het wel goed komen.
Er lopen nog genoeg eerlijke en betrouwbare mannen rond in Nederland, jij komt er ook wel één tegen.

Onze relaties/verhalen lijken inderdaad op een hoop op elkaar. Zo zie je maar dat er mensen zien die niet dezelfde waarden en normen hebben als dat wij hebben. Het heeft ook geen zin om ze te begrijpen, want vaak begrijpen zij zichzelf niet eens.

In ieder geval, veel sterkte de komende tijd en ik hoop dat het de goede kant opgaat.
Hou ons op de hoogte en als je wil, deel met ons hoe het de komende tijd gaat. Zodat wij je hopelijk kunnen ondersteunen.

afbeelding van s.nikki25

Nanoz

Je hebt gelijk, ik moet het ook niet eens willen en nodig hebben en dat heb ik ook niet. Stel dat ik op dezelfde voet met hem verder zou gaan, wat brengt het me dan? Precies niks.

Heb jij ook spijt van de boze berichten die je gestuurd hebt? Ik wel, ik voel me daardoor zwak en alsof ik me heb laten kennen. Ik wou dat ik het nooit gedaan had.

Ja zou hij echt alleen maar willen dat ik contact met hem opneem om me vervolgens af te kraken? Wie is nou zo?
Ik heb letterlijk gevraagd: Zou je je wachtwoord van Deezer kunnen veranderen.

Helaas doordat ik nu al even ziek thuis met waarschijnlijk een burn out, zit vind ik het lastig om afleiding te zoeken en vooral om trots op mezelf te zijn op dit moment. Ik voel me alleen maar meer waardeloos op dit moment en dat ik ook de reden denk ik dat ik nog zo lang met de hele gebeurtenis bezig ben. Ik pieker namelijk over letterlijk alles en hij is nu eenmaal een lekker piekeronderwerp. Ik denk niet dat het nodig is om een nieuw nummer te nemen want ik verwacht niet meer dat hij me lastig gaat vallen.

Dank je, is het met jou ook goedgekomen?

Ze zullen zichzelf inderdaad niet eens begrijpen, laat staan dat wij dat doen.
Dank je wel Nanoz!

afbeelding van NanoZ

Nikki

Ja, grotendeels heb ik spijt van de berichten die ik haar heb gestuurd.
Die berichten waren overigens bijna allemaal hele nette normale berichten, zelden tot nooit ben ik boos op haar geworden.
Toch heb ik er spijt van omdat ik mij ook zwak voelde en ik kwam ook zwak over op haar.

Het is nog niet goedgekomen, er zijn wel veel momenten waarop ik mij goed voel.
Maar er zijn ook avonden waarop ik mij nog flink genaaid voel en er veel aan terugdenk.
De reden daarvan is omdat wij nu al sinds september zo nu en dan naar elkaar uitreiken.
Zo belt ze mij af en toe, zegt niks aan de telefoon en ik reageer op haar.
Soms zie ik haar voorbij komen op insta en de volgende dag ben ik weer geblokt, ach ja als zij daar blij van wordt.

Vorige week is het ook flink uit de hand gelopen, dus helaas blijft het gaande.
Het is nu al een maand of 6 voorbij en het schiet voor geen meter op. Gelukkig heb ik sinds vorige week niks meer van haar gehoord. Maar ik weet nu al dat zij over een maandje weer begint met die telefoontjes.
En wie weet op wat voor andere manieren ze door blijft gaan.

Ik vind het trouwens oprecht akelig dat je vanwege deze ellende ziek thuis moet zitten. Afleiding zoeken is inderdaad dan lastig, maar misschien dat een goede serie je op weg kan helpen. Aan je verhalen te lezen kom je over als iemand die veel over heeft voor je partner. Dan is het nog vervelender dat je in een zwart gat terecht komt door juist die ex-partner.
Ook las ik dat je niet veel mensen hebt in je directe omgeving, dat klopt toch?
Als je er een keer over wil praten, kan je mij altijd aanschieten. Zo helpen we elkaar hopelijk erdoor heen.

afbeelding van Time

kap met die wonden likken,

kap met die wonden likken, ffs. kap met dat gejank, doe iets met je leven!

afbeelding van Ellie92

Als je niks beters te zeggen hebt..

@Time wat een nare reactie zeg! Iedereen is welkom om hier zijn of haar ei kwijt te kunnen. Zulke reacties helpen daar niet bij. Als je niks beters te zeggen hebt, ga je door naar het volgende of - beter nog - een andere site.

afbeelding van Nientjuh1

Time

Als je zo verliefd op iemand bent geweest duurt dat vaak heel lang voor het echt uit je systeem is. Bij de een duurt het langer dan bij de ander.
Ze heeft nogal wat meegemaakt. Deels naïviteit van haar, dat ziet ze denk ik zelf ook, maar liefde maakt blind, dat zegt men niet voor niets.
Wij staan er buiten en zien heel makkelijk wat er speelde, wat ze het beste had kunnen doen, hoe ze nu het beste kan reageren, maar hoe ze zich voelt kunnen wij nooit weten!
we kunnen er alleen maar voor elkaar zijn

afbeelding van Time

klopt, is misschien een 'niet

klopt, is misschien een 'niet zo leuke' reactie maar dat is wel het beste wat je kan doen, beetje mee huilen hier helpt ook niemand. Je moet door met je leven, je leeft maar een keer, haal er het meeste uit.

afbeelding van NanoZ

time

Daar ben ik het niet mee eens.
Het helpt wel degelijk om je verhalen te delen.
Daarnaast helpt het ook om tips en adviezen te krijgen van mensen die in een soortgelijke situatie hebben gezeten.
Ik zal vanmiddag uitgebreid op je verhaal reageren Nikki, helaas wat weinig tijd gehad deze week.

afbeelding van Ellie92

Hi Nikki, Het duurde even

Hi Nikki,

Het duurde even voordat ik al jouw blogs doorgespit had. Wat een heftig verhaal zeg!
Allereerst wil ik je zeggen dat je niet 'jankt' en dat zeker geen verspilling is om je verhaal te delen en na te denken en je gevoelens te uiten. Het is - volgens mij - heel waardevol en zal je verder helpen in het (verwerkings)proces.

Tijdens het lezen van jouw blogs, vroeg ik mij af of je een maatje mist met wie je alles kan delen of echt jouw ex als persoon. Het lijkt er op dat er geen gezonde relatiedynamiek is/was tussen jullie en het is moeilijk om het te doorbreken. NanoZ haalt (bijna) terloops aan dat je je eigen grens hebt en bent blijven oprekken voor jouw ex. Misschien waardevol om te kijken waar dit bij jou weg komt. Wat maakt dat jij jouw grenzen opschuift of er (zelf of door anderen) overheen gaat. Wat denk jij (of hoop jij te bereiken) door je grens op te rekken?

Het aanhoudende contact (lastig te doorbreken of überhaupt cold turkey van af te kicken) maakt het jezelf moeilijker. In deze ben ik het toch eens met NanoZ; waarschijnlijk is het beter om voorlopig deze media te vermijden. In ieder geval tot je sterk genoeg bent om niet (weer) in de bekende valkuil te lopen. Wat haal je er op dit moment - en wellicht in de toekomst ook - uit om hem te volgen? Het lijkt erop alsof je daarmee de pijn ook zelf in stand houdt. Je geeft hem namelijk de ruimte om terug te komen. Ervaring leert dat deze liefdes je af en toe komen porren en in je hoofd gaan spoken. Moeilijk om van los te komen. Als iemand de gouden tip heeft, ik bied me ook aan!

[Tja, dat hele spel van manipuleren, aantrekken en afstoten is op een gegeven moment een verslaving.] Lastig als je constant wordt terug gezogen in emoties en in het vertrouwde kat- en muisspel zoals je eens kende. De vraag is of je dat wil, want ook hierin speel jij een rol. Logisch want je zoekt dat 'vertrouwde' gevoel weer op, maar is het ook veilig?

Ik wens je veel sterkte en blijf van je afschrijven. Jij en jouw gevoelens, gedachten en emoties mogen er zijn. Je bent van harte welkom om jouw verhaal hier - met ons - te delen.

Liefs,
Ellie'tje

afbeelding van s.nikki25

Ellie

Dank je wel, fijn om te lezen.

Ik denk dat ik wel zeker een maatje miste om dingen mee samen te doen. Maar echt gezellig was het nooit met hem. N. was eigenlijk de enige die ik echt had, dus ik maakte er het beste van, ik nam hem op sleeptouw. Ik voel me eigenlijk al mijn hele leven eenzaam en eindelijk voelde ik me compleet met hem, ook al was het niet altijd goed voor me. Hij is de eerste persoon in mijn leven waaraan ik me heb gehecht.

Mijn grenzen zijn inderdaad heel ver opgerekt voor hem en mede daardoor ook heel wat eigenwaarde verloren. De reden daarvoor is denk ik de manier waarop hij het steeds goed praatte. En hij nam mijn gevoelens niet serieus, ze mochten er niet zijn. Nu ben ik dit ook gewend vanuit mijn jeugd dus het was me wel vertrouwd. (Hij lijkt in zekere zin eigenlijk wel op mijn stiefvader met zijn gedrag.)
En als iemand waar je tegen op kijkt en veel van houd continue je grenzen en gevoelens niet serieus neemt, ga je (ik in dit geval) het zelf ook minder serieus nemen.
Mijn eigenwaarde is al nooit groot geweest, en ik besef wel na dit alles dat ik met mezelf aan de slag moet en moet gaan oefenen met mezelf op de 1e plek zetten.

Jullie hebben ook gelijk, ik had beter gewoon niks kunnen sturen en niet meer kunnen bellen. Maar aan de andere kant, heeft het me wel geholpen met dingen afsluiten. Ik heb nog heel lang een gejaagd en angstig gevoel (tot buikkrampen aan toe) gehad dat hij elk moment weer aan kon komen kloppen, zoals al 100 x is gebeurd, en nu ik aan hem heb gemerkt dat hij er echt helemaal klaar mee is en dat hij er al overheen is ben ik minder angstig geworden.
Ik denk niet meer dat hij het gaat proberen, en dat is maar goed ook want ik ben heel bang dat ik er op dit moment weer ik zou trappen in die mooie praatjes omdat ik nu zwak ben. En nee, een relatie met hem is niet veilig en gezond voor me en ik wil het niet meer.

De pijn houd ik wel zelf in stand door op social media naar hem te kijken inderdaad, soms lijkt het net of ik niet wíl loslaten. Iets in mij wil het vasthouden en ik zou willen weten hoe ik het allemaal 100% los moet laten Verdrietig en ja social media verwijderen enzo heb ik allemaal al gedaan maar ik bedoel in mijn hoofd wil het niet loslaten...
Daar zou ik wel de gouden tip voor heeft?

Ik zit momenteel ziek thuis met waarschijnlijk een burn out. N. is niet het ergste en enigste wat ik meegemaakt heb in mijn leven maar wel de druppel geweest. Mijn hoofd heeft geen filter meer ik blijf maar piekeren. Er kan geen meditatie oefening tegenop en N. is ook een heerlijk onderwerp om heerlijk continue over te piekeren. Pff.

Met afleiding van werk, sporten, leuke dingen doen met vrienden weet ik dat ik het proces kan versnellen, maar ik heb gewoon de kracht niet eens om boodschappen te doen, laat staan al dat andere. Dus ik zit hier een beetje vast.

Heel erg bedankt Ellie, liefs Nikki