3x, maar geen scheepsrecht

afbeelding van aevo

Dat het spreekwoord niet altijd op gaat, heb ik aan den lijve moeten ondervinden.

Vanaf mijn 16e heb ik 3 langdurige relaties gehad. Bij mijn eerste twee relaties zag ik de relatiebreuk aankomen. Het liep al een tijdje minder en je voelde de relatie doodbloeden. Deze beide relaties liepen uiteindelijk stuk doordat de ander vreemd ging.

Met mijn derde relatie had ik voor het eerst het gevoel de ware te hebben gevonden. Zij was niet alleen mijn vriendin, maar ook mijn beste maatje. We begrepen elkaar zonder woorden en hadden altijd de grootste lol. Nog nooit heb ik met iemand zoveel leuke dingen beleefd als met haar. Toch liep het stuk. Ook zij ging vreemd!! Ze ging op vakantie met een vriendin, leerde daar een groepje Italianen kennen en heeft haar hoofd op hol laten brengen door zo'n gladjanus.

Met mijn laatste ex is de klap extreem hard aangekomen, omdat we samen juist zo gelukkig waren! Dat erkent ze ook en geeft toe dat het echt niet aan mij heeft gelegen. Ze had een ongelukkige jeugd gehad, veel gemist in het leven en kon daardoor niet goed met emoties en verlangens omgaan. Ze heeft oprecht heel veel spijt en heeft het gevoel dat ze de ware uit haar handen heeft laten glippen. Ze doet ook echt haar best om het goed te maken.

Ik zit nu vast in mijn eigen emoties. Ik kan haar niet vergeven wat ze heeft gedaan, maar ik kan haar ook niet loslaten. Ik weet dat ze in alles de ware is, maar wat ze gedaan heeft is voor mij onvergevelijk. Als we elkaar zien is het fijn, vertrouwd en gezellig. Zodra we afscheid nemen overheest de pijn en het verdriet.

Mijn exen kon ik vrij makkelijk loslaten. Ik wist dat het al een tijdje niet meer ging en het was goed zo. Er was vrede. Bij mijn laatste ex zijn er nog zoveel open eindjes. Zoveel vakanties niet gemaakt, zoveel ervaringen niet gedeeld. De plannen die we samen hadden liggen in duigen.

Dit is de moeilijkste keuze die ik ooit in mijn leven heb moeten maken. Het is kiezen tussen twee kwaden. Haar vergeven voor haar fout is pijnlijk, maar haar loslaten minstens even pijnlijk. Ik ga er ondertussen echt aan onderdoor en mijn hele leven begint eronder te lijden.

Ik vraag me ook af hoe het verder moet als ik besluit haar niet te vergeven. 3 relaties, 3x ging de ander vreemd. (EN DAN HEBBEN MANNEN DE NAAM!!!) Mijn vertrouwen in mezelf en anderen ligt zo ongeveer onder het vriespunt. Ik ben inmiddels 31 jaar en mijn hele omgeving is al getrouwd, samenwonend en aan de kinderen. En ik......ik ben weer alleen. Weer zonder vriendin naar verjaardagen, weer zonder vriendin met de feestdagen.....weer niemand om mee op vakantie te gaan.

Hoe kan ik ooit nog een normale relatie met iemand hebben, na alles wat er is gebeurt? Zal ik ooit nog iemand leren vertrouwen? Moet ik mijn ex loslaten, of haar terug nemen? Waar vind je op je 31e nog een leuke vrouw......ik ken niet één vrijgezelle vrouw en in daten ben ik nooit een ster geweest.

Kortom; allemaal vragen die mij 24/7 bezig houden. Ik kan zo echt nket verder met mijn leven.

It hurts like hell!!

afbeelding van petals

vertrouwen

ik snap je zo goed!! gelukkig heb ik het vreemdgaan dan wel nooit moeten verwerken, maar ik heb ook wel eens een deja vu gevoel, heb verschillende exen zien weggaan om de meest stomme redenen. Ondertussen zit ik met een behoorlijke dosis verlatingsangst, beschadigd vertrouwen en net als jij vraag ik me af: waar vind je op je 30e nog een leuke man die er echt voor gaat? Ik had de afgelopen week een zeer confronterende ervaring: 12 jaar geleden deed ik mee aan een internationaal muziekkamp. Nu had er iemand van dat kamp het initiatief genomen om via facebook elkaar toe te voegen. Echt iedereen is gewoon getrouwd of heeft een langdurige relatie, ik zie kinderfoto's, trouwerijen. Dan bekijk ik mijn eigen leven, ik ben weer heel erg verdrietig na de zoveelste relatie. En ook ik zit weer te denken, hmmm met wie dan op vakantie? Het enige wat ik ermee wil zeggen is: je bent niet alleen, en er zijn echt ook nog dames die met hetzelfde zitten, en die het niet in hun hoofd zouden halen om vreemd te gaan.

Over vergeven: ik zou het heel knap vinden als je het kan, het lijkt mij een bijna onmogelijke opgave, ik ben zelf ontzettend tegen vreemdgaan en zie dat tot nu toe behoorlijk zwart wit: het is een absolute nee. Maar jij kent haar echt het beste, en ik heb het zelf ook nooit meegemaakt dus misschien zou ik als het zover is ook wel iets heel anders doen. Ik zou, als je echt van haar houdt en je ziet dat ze er echt spijt van heeft, niet meteen kiezen om de relatie te verbreken. Je vertrouwen is zowiezo al geschaad en het zal ook bij een nieuwe vriendin een tijd duren misschien voor je haar weer vertrouwt, als je huidige partner echt voor jou gaat en alles eraan doet om over haar eigen issues heen te komen, dan is dat ook een teken dat ze wel echt voor jou wil gaan denk ik. Maar ze zal heel veel begrip moeten hebben dat jij heel erg gekwetst bent. Wist zij overigens dat jij het al twee keer had meegemaakt? Zo ja, dan vind ik het bijna nog erger, want ze weet hoeveel pijn jij al had... Geef het ruimte, loop niet 24/7 te piekeren want dan word je helemaal gek en kan je ook niet helder beslissen, maar praat er vooral ook met anderen over, geef het tijd en kijk dan wat je gevoel doet. Beslis niet te overhaast.

afbeelding van aevo

Er zullen ongetwijfeld meer

Er zullen ongetwijfeld meer singles van mijn leeftijd bestaan, maarja....waar vind je die? Ik ken ze niet. Maar dat is voor later zorg Glimlach

Wat vreemdgaan betreft ben ik ook altijd heel zwart wit geweest. Voor mij was dat onbespreekbaar het einde van een relatie en bij mijn vorige exen was dat ook zo. En ja, mijn laatste ex wist van het vreemdgaan van mijn andere exen.

Bij mijn laatste ex ligt het allemaal wat gecompliceerder. Ik kan er nog steeds maar moeilijk mee leven, maar bij haar waren er wel een aantal "verzachtende" omstandigheden. Ze was bijvoorbeeld redelijk jong en onervaren toen we een relatie kregen. Eigenlijk nog niet klaar voor een serieuze, vaste relatie. Er spelen ook een aantal zaken uit haar jeugd mee.

Ik praat zeker niet goed wat ze gedaan heeft, maar het heeft me wel geleerd dat zwart wit ook wel eens grijs kan zijn. Zag ik het maar zwart wit, dan was de keuze een stuk makkelijker geweest en had ik de relatie allang achter me kunnen laten.

Het doet me wel goed om te zien dat het haar oprecht zoveel spijt en ze bereid is voor de relatie te vechten.

afbeelding van Petras5

@aevo en Petals ..

Voor mijn laatste relatie met Erwin ben ik 4 jaar single geweest ...en ja veel van mijn vrienden zijn ook getrouwd etc
maar omdat ik geen zin meer had om daar als enige single tussen te zitten heb ik een andere vrienden groep opgebouwd ...en er veel gevonden heerlijk
Er zijn genoeg singles in de 30/40 etc ...en de meesten zitten ook goed in hun vel .
Staan open voor anderen en weten inmiddels wat belangrijk is in je leven
Geen nood lieverds .....vasthouden aan een relatie uit angst om alleen achter te blijven ....dat is en mag nooit een optie zijn .
Liefs Petra xx

afbeelding van aevo

@ Petra

Ik zou ook NOOIT bij mijn ex willen blijven uit angst om alleen achter te blijven. Liever happy single dan ongelukkig getrouwd.

Ik zit op dit moment nog middenin de relatiebreuk. Een nieuwe relatie is voor mij nog ver weg. Het is wel iets wat me bezig houdt, omdat ik zelden vrouwen van 25+ tegen kom die nog single zijn. Een relatiebreuk én ontrouw verwerken is één ding, de gedachte een verstokte ouwe vrijgezel te worden een tweede.

Nog maar niet aan denken dus en eerst alles laten bezinken en een plekje zien te geven.

afbeelding van ief

@aevo

31 is niet stokoud en je komt heus wel weer iemand tegen maar daar gaat het niet echt om natuurlijk. Denk dat je voor jezelf moet nagaan in hoeverre je vertrouwen hebt in de oprechte spijt van je ex. Het echte vertrouwen in haar ben je natuurlijk voorlopig en misschien wel hele lange tijd kwijt lijkt me dus het wordt een afweging tussen je principes en hoe graag je verder wilt met haar. Voor beide is wat te zeggen. Je hebt het over verzachtende omstandigheden, diep die eerst eens goed uit met haar zodat je een beetje weet wat je redelijkerwijs kunt verwachten. Mensen zijn niet zwart-wit, het zou zo makkelijk zijn als dat wél zo was.
Vroeger was ik veel radicaler dan dit hoor, zie nu wat meer nuances en ik weet inmiddels dat het wel mogelijk is om weer een redelijk normale relatie met iemand te hebben. Het kan alles ook wat realistischer maken, meer met beide benen op de grond zeg maar. Niet dat het beter is in mijn ogen, een klein stukje is kapot en tot nu toe heb ikzelf het kunnen afdekken, maar gerepareerd is het nog steeds niet. Voor mij dus blijvende schade die niet nodig geweest was en een blijvend gevoel van 'jammer' (en hij is er niet eens mee in bed gedoken Glimlach ).
Volgens mij is het gewoon moelijk om vreemdgaan in welke vorm dan ook te kunnen begrijpen als je zelf niet zo in elkaar steekt, voor mij is er in wezen geen enkel excuus mogelijk. Als je een ander wilt sluit je eerst het vorige af is mijn heilige overtuiging maar ja... niet iedereen denkt zo, niet iedereen heeft die morele 'rem' meegekregen. Het maakt ze niet meteen tot een slecht of onwenselijk persoon.
Weet niet wat mijn raad precies is eigenlijk, kwestie van afwegen en dat is heel persoonlijk. In ieder geval heel veel sterkte met alles.

Ief