7 maanden verder

afbeelding van Peter1972

Hallo allemaal,

Zeven maanden geleden ging mijn relatie na 9 jaar uit. Nu 7 maanden verder zit ik weer even in een dipje. De afgelopen maanden ging het vrij goed met mij. Ik doe veel dingen en mijn leven loopt weer zoals het moet lopen. Het gemis van mijn ex was altijd nog ergens aanwezig. Maar nu zijn de gevoelens weer helemaal terug. Ik vind het keihard om na 7 maanden weer met gevoelens geconfronteerd te worden terwijl ik weet dat het voorbij is. Ik spreek mijn ex niet meer afgezien van een sporadisch mailtje. Ik ben ik nu raar? Hoe kan het nu dat ik na 7 maanden weer door een dal heen ga. Ik voel me nu slechter dan de afgelopen maanden. Stel ik nu hoge eisen aan mezelf? Ik heb eigenlijk ook nog steeds best wel veel vragen aan mijn ex. Is het verstandig om met haar nog eens een gesprek aan te gaan. Ik weet dat het voorbij is maar voor mijn gevoel is het kennelijk heel moeilijk te accepteren. Wie herkent dit en hoe moet ik hier mee omgaan? Ik hoop op een reactie.

afbeelding van roel32

Ik herken het Peter. Ik heb

Ik herken het Peter. Ik heb na zoveel maanden ook opeens hetzelfde gevoel. Alsof ik weer terug ben bij een paar maanden geleden. Ik weet dat het de pieken en de dalen zijn, je maakt nog even een flinke dip door voor je weer verder bent in het verwerken. Het lijkt dan net of je een paar maanden terug bent in de tijd. Ik had het eergister erg, nu gaat het gelukkig weer beter.

Het hoort er allemaal bij, ik voel namelijk precies hetzelfde. Om op je vragen terug te komen, het is mijns inziens zeker niet verstandig om een gesprek met haar aan te gaan. Ten tweede over hoe je ermee moet omgaan; laat het gewoon over je heen komen, ook deze (diepere) dip trekt weg. Zoek wat vrienden op, praat er desnoods even over en vervang zogenaamde gedachtes aan leuke momenten die je had met haar door minder leuke momenten die je zeker met haar hebt meegemaakt. Denk aan die momenten als die gedachtes bij je opkomen. Bij mij helpt het zeker.

groetjes roel

afbeelding van Steffie01

hmm...bij mij is het nu ook

hmm...bij mij is het nu ook 7 mnd. geleden. En ook ik heb nog steeds flinke dips. Ik ben er achter dat hij mij nog moest verwerken en dat proces is klaar...hij heeft het alleen wel met een nieuwe vriendin ernaast gedaan. Tuurlijk heeft iedereen zijn manier van verwerken, maar dit is toch wel de meest confronterende manier..voor mij althans, voor hem alleen maar 'iets' minder pijnlijk. Denk ik dan. Sterkte!

afbeelding van Peter1972

Ik ben 'blij' om te lezen

Ik ben 'blij' om te lezen dat het normaal is om af en toe terug te vallen in een dip. Het moeilijke is en blijft dat je gevoel erg sterk is. Rationeel is alles wel verwerkt maar dat verdomde gevoel komt steeds weer terug. Ik stel misschien ook wel hoge eisen. Je bent alleen en je mist iemand. Sterke gevoelens van vroeger komen dan snel terug en overmannen je meteen. Ik sprak laatst toevallig nog mijn ex schoonvader (wat overigens een goede man is). Ik vertelde hem over mijn gevoelens en hij begreep mij. Hij vertelde mij dat ik door moets gaan waar mee ik bezig ben. Leuke dingen doen, werken en nieuwe mensen ontmoeten. Accepteren dat je verdriet hebt, af en toe terug kijken naar de mooie momenten maar vooral vooruit kiken. Hij verzekerde mij dat er moment komt dat je iemand ontmoet waar je nieuwe gevoelens voor ontwikkelt. Pas op dat moment sluit je het verleden af en ben je pas echt bezig met de toekomst. Ik haalde wel wat kracht uit zijn woorden. Maar voorlopig gaat het met pieken en dalen. En nu ik weer hoor dat mijn ex verhuisd is en samen is gaan wonen met haar nieuwe vriend doet het toch allemaal weer pijn en voel ik me soms heel klein en ongelukkig worden. Ik probeer maar zo veel mogelijk vooruit kijken. Hoe lang duurt dit nog?

Misschien ontmoet je voorlopig nog niet iemand maar zij hij er komt een moment dat je plotseling iemand ontmoet waar je gevoelens voor krijgt. En dan zit je er opeens midden in.

afbeelding van roel32

Idd ik geloof wat je

Idd ik geloof wat je ex-schoonvader zei, het klinkt heel geloofwaardig. We moeten het iets meer tijd geven Peter, jij had 9 jaar en ik 5 jaar, het zal zeker slijten. Zo is het leven op deze wereld, verdriet, bliidschap, verdriet, blijdschap, verdriet, blijdschap enz enz.

groetjes roel

afbeelding van bertjuh25

het gevoel ken ik

ik heb het zelfde probleem een jaar terug is mijn vriendin na een relatie van 7 van de een op de andere dag weg gegaan de eerste 3 maanden waren het zwaarst ik heb zeker meer als een maand niks gegeten en alleen maar gedronken om maar te kunnen slapen ik woog 78 kilo binnen 3 weken woog ik nog maar 59 kilo ik woon in een hechte buurt die zagen het optijd dat het mis met me ging en als ik opdat moment geen hulp had gehad van hun had ik me zeker dood gezopen door dat elke dat iemand bij me was en me met een harde hand liet eten ben ik er weer boven op gekomen maar ik kan me ex nu nog steeds niet vergeten ik droom over haar dat ze terug is of terug komt heel met gesprekken komt ze naar boven bij mij en dan zeg ik van ja dat deed me ex ook zo nieuwe relatie's heb ik geprobeert maar het lukt me niet omdat ik steeds met de gedachten bij haar zit ..eigelijk nu kom je er pas achter hopeveel je van een meid kan houden ..je hebt altijd wel van haar gehouden maar onbewust heeft ze zig als een tattoo in je hard gegrafen en iedereen weet als je een tattoo laat weg halen komt er een lelijke wond die je altijd zal bij staan .....Bertjuh

afbeelding van Gijs

Ik ken het

Peter,
Ik had een relatie van 3 jaar, wat ze zo maar van de ene op de andere dag afbrak, en de dips worden wel minder, maar zijn er nog steeds, het is nu 7 maanden terug en ik mis haar nog steeds. Ik spreek haar af en toe een keer op msn of per mail, maar het wordt niks meer. Ze zegt dat ze nu niet gelukkig is, maar haar dochter is de baas en die eist moeder voor zichzelf op, dus anderen mogen daarniet aankomen.
Ik kan je 1 ding zeggen. Neem zo weinig mogelijk contact op, je zit gelijk weer in een dip, heel veel sterkte

Gijs

afbeelding van maily

Ik herken het ook, was 7.5

Ik herken het ook, was 7.5 jaar samen, trouwdag stond vast(alles was geregeld) en toen verliet hij me voor een ander en kon alles worden afgeblazen.En ik had het niet zien aankomen, we hadden het echt goed samen.
Dit is nu 9 maand geleden, maar wat voel ik me vaak eenzaam en ik mis mijn ex nog iedere dag.Het doet zo'n pijn te weten dat hij met haar samenwoont, samenleeft.Wat jou exschoonvader zegt is mooi, hij heeft vast gelijk, ik wou dat het al een jaar verder was,zo zwaar om steeds weer die dipjes te hebben, maar laat het maar toe.
Gister was ik jarig, mijn eerste verjaardag zonder hem, fijn met alle mensen om me heen die om me geven, maar wat was het kaal en anders.Ben blij dat de dag voorbij is, nu even geen bijzondere dagen in het vooruitzicht.

Maily:)