8 jaar samen, en nu zo kil. Onbegrijpelijk

afbeelding van RaraM

Mijn inmiddels ex-vriendje heeft het een dikke maand geleden met me uitgemaakt (een maand en 2 weken op precies te zijn). We waren 8 jaar samen, en ik kan het nog steeds niet geloven. Of accepteren. We zijn/waren echt niet slecht samen! Dezelfde interesses, meningen.. Alles. We waren beiden 16 jaar toen we elkaar leren kennen hebben, en nu 24 jaar.

Het is echt moeilijk. Hij stuurt direct zo afstandelijk, formeel en kil. Ik kan het niet begrijpen. Hij ziet er zelfs uit als een ander persoon. Het rotte aan de hele situatie: na 2 weken was hij al aan het daten met iemand anders (iemand die hij kent van het kapsalon waar hij naartoe gaat). Ik kreeg een afbeelding opgestuurd van hem met dat meisje (mijn hart brak). 8 jaar samen, en zo snel vervangbaar? En toen ik ernaar vroeg zei hij letterlijk: "Goed dat je het weet. Korte pijn. Hoef ik me er niet slecht meer om te voelen. Als mijn gevoel zegt doe het, ja dan doe ik dat. Ik kan er niet tegen vechten".

Hij weet dat ik een heel afhankelijk en jaloers iemand ben, wat ook ons struikelblok was. Maar net omdat hij mijn wereld was en ik zo zot van hem liep, en ik kost wat kost wou vermijden dat hij iemand beter/ anders leerde kennen, heb ik hem net weggejaagd. Maar toen hoorde ik dat hij al met een ander meisje uitging (altijd sms'en, en iets drinken in de stad) was ik zoooo boos. Hij vertelde ook dat hij wil het rustig aan doen met haar.. Hoe kun je je nu al emotioneel binden aan iemand nieuw? Het rotte: ze is ook nog eens mooi, potver!

Hij is mijn eerste liefde, en ik besef nog altijd niet hoe hij me dit kan aandoen. Ze is Hoe kan hij alles zomaar weggooien? Alsof het niets is? Hij werkt veel, gaat veel sporten en heeft nu al een vervanger gevonden.

Hij belde me zelfs dit weekend (en sms'en én me aangesproken op Instagram) omwille van een beledigend bericht dat mijn nicht naar zijn nieuwe vlam had gestuurd. Maar het was niet mijn fout, en hij was zo boos op me! (We hebben elkaar op elk medium gewist en geblokkeerd, maar ik zag wel dat zijn nieuw vlam dagelijks op mijn Istagram zat en mijn verhaal bekeek. En hij wou geen jaloers iemand??)

Hoe lang duurt het normaal om te beseffen wat hij heeft weggegooid? En krijgt de schok van: shit, wat heb ik gedaan? ALS hij het krijgt ....

afbeelding van Julia29

Wat verschrikkelijk voor je

Wat verschrikkelijk voor je zeg. Je moet je echt rot voelen nu! Gooi alles eruit, huilen huilen huilen, schrijf hem brieven en gooi ze weg (of verbranden, of bewaren, in ieder geval niet opsturen), ga naar je vrienden, en vooral: GEEN contact, dit is moeilijk maar wel efficiënt.

Ik weet dat je nu denkt dat het helemaal aan jou lag omdat je te jaloers was oid, maar je gaat inzien dat dit niet zo is. Een relatie werkt niet door 2 mensen, niet alleen door jou. Dus probeer je zelfvertrouwen de behouden door dingen te gaan doen die je leuk vindt en door bijvoorbeeld te sporten, dat is ook heel belangrijk! Maar pas als je eraan toe bent. En nogmaals, laat alles er vooral uit, anders komt het later dubbel zo hard terug.

Sterkte!

afbeelding van T16

@ raraM

Jeetje wat een verhaal. Enorm lang samen ook, zoveel opgebouwd en pats het is weg. Ja ik kan me echt goed voorstellen dat je hier kapot van bent.
Eerlijk gezegd.. elke ex komt ooit terug in je leven op welke manier dan ook. Je zal hem vast ooit spreken.
Voor nu gaat jou dat echt nul komma nul verder helpen. Je zal echt afstand moeten bewaren. Eigenljik denk ik dat je er het beste aan doet om deze man gewoon te blokkeren en uit je leven te flikkeren. Op die manier heb je zelf tijd om te helen.

afbeelding van RaraM

Al geblokkeerd

Hi T16,

Ja, veel lief en leed gedeeld. Samen praktisch opgegroeid, en we waren beiden eerste serieuze relatie. Mijn eerste liefde. Maar ja, het feit dat hij alles zo makkelijk en snel kan wegsmijten, zegt genoeg over hoe hij onze relatie zag. Maar hé, je zou dat ECHT niet gezegd hebben in onze relatie zelf. Lief, aantastelijk, ook fysieke aantrekking was er (elke keer als we elkaar zagen, was het wel van dat).

Maar dat hij na 3 weken alweer aan het daten is. En nu zelfs veel over haar praat tegen vrienden. Hij krijgt er gevoelens voor, en dat doet pijn. Hij zocht zelfs op hoe je indruk maakt onder de lakens. Hij is dus vanalles van plan Glimlach Als het al niet zover was. Zeer pijnlijk, want een andere jongen is het laatste waar ik aan denk. Eerst herstellen, maar hij heeft dat duidelijk niet nodig. Mij missen? Niet. Of me mankeren? Duidelijk ook niet.

En elke ex komt ooit terug? Ik wee tdat niet zo. Eerder elkaar ergens tegenkomen, wat alleen maar pijnlijk gaat zijn. Mijn ex is iemand die hard is en kan zijn. Dus ja.
Hij heeft me geblokkeerd op Facebook, ik hem op Instagram. Ook zijn nummer heb ik geblokkeerd. Het doet me zo'n pijn dat je denkt die man te kennen, en dat hij je nu zo veel pijn doet. Niet eens de tijd neemt om alles te verwerken, maar direct interesse toont in iemand anders...

afbeelding van T16

@ raraM

pff zo een lange en eerste liefde maakt de situatie er ook echt niet beter op denk ik. Weet je ik denk dat zijn tijd nog wel komt. Ik geloof er niet zo in dat mensen meteen gevoelens kwijt raken en door kunnen. Door kunnen ze wel maar de klap en het vergelijken komt nog wel. Straks als het nieuwe eraf is, hij de wilde haren wat verloren heeft gaat hij door hetgeen heen waar jij nu doorheen gaat. Misschien op een andere manier maar het zal gebeuren.

Los daar van maakt dat eigenlijk geen zak uit. Ik weet wel dat het fijn voelt om te merken dat iemand je mist, of dat hij niet meteen doorgaat en zo koud is. Maar aan de andere kant maakt dat de situatie er niet beter of anders op. Je zal hoe dan ook moeten om gaan met het gemis van hem in je leven.. en dat is een hele opgave.

Goed van je dat je alles hebt geblokkeerd. Je hebt tijd nodig om te helen. Hoe gaat het nu met je.

afbeelding van RaraM

Klopje?

Hi T16,

Ja, best heftig. Zo'n lange relatie en dan zo gekwetst worden. Geen respect naar mij toe hebben. Hij wilt direct de schade inhalen Verdrietig

Veel mensen zeggen dat zijn klop nog moet komen, maar ik betwijfel dat echt. Ik denk dat hij onze relatie gewoon al langer had afgesloten, maar wat aanmodderde en het goeie moment afwachtte. Dan heb je er sowieso minder last van. E het vergelijken... Wie weet is zij echt gewoon beter voor hem.

Al zou het mijn ego gewoon even goed doen. Dat hij lklop krijgt en denkt: shit, wat heb ik gedaan. Maar dat zie je enkel in films. Of emotionele quote's Glimlach.

Hij is ook helemaal anders, van uiterlijk en interesse's. Voordien moest ik zeuren om hem mee te krijgen naar een discotheek, en nu gaat ie uit met vrienden. Ook zijn baard en snor laat ie staan, en heeft zich in het nieuw gezet. Hij lijkt een totaal ander persoon, zowel uiterlijk als zijn gedragingen.

Vandaag een beter dagje. Gsteren en eergisteren heel diep gezeten toen ik dat filmpje tegenkwam van 'hoe een vrouw gegaranderd orgasme bezorgen'. Kreeg klopje omdat ik weet dat hij betrekking met haar heeft of gaat hebben, en zo snel na mij. Dat doet zo'n pijn, omdat ik dat echt niet in hem zag. Ik vond hem altijd zeer lief, en empatisch. Echt het gevoel dat ik veel meer voor hem betekende, maar tevergeefs. Zoals ze zegge,: uit het oog is uit het hart.

afbeelding van Amsterdam31jrMan

Hoe meer aandacht jij hem

Hoe meer aandacht jij hem schenkt.. hoe beter hij zich gaat voelen.
Weet dat het moeilijk is, maar het leven is veelste groot om je zorgen te maken om 1 figuur.. die je uiteindelijk toch gaat haten.

Stel hij neemt je nu terug, zou je hem dan nog kunnen vertrouwen?

afbeelding van RaraM

Goed voor ego, slecht voor vertrouwen

Hi Amsterdam31,

Goh, eerlijk? Ik denk het niet. Ik zou hem ook niet kunnen terugnemen, hij heeft me daar te veel pijn voor gedaan. Ben echt gebroken. Niet meer dezelfde opgewekte persoon. En het vertrouwen is inderdaad weg. Dat je zo snel na iemand kunt gaan, na 8 jaar. Onbegrijpelijk. Maar hij is single, dus zijn keuze. Maar dat er al gevoelens zijn, doet pijn.

Ook weet ik dat hij niet zou terugkomen, ook al zou mijn ego dat goed doen. Gewoon het feit van: 'zie jij nu maar 1/10 af van wat ik heb afgezien'. En je zou je minder waardeloosvoelen. Minder het slechte vriendinnetje, omdat hij je nu plots wel apprecieert.

Gisteren gemerkt dat hij zaken opzoekt hoe 'je een vrouw onder de lakens soigneert'. Een orgasme kunt garanderen. Dus, hij is echt op het punt om met haar verder te gaan. Wat mijn hart echt breekt. Maar ja, ik was zijn eerste. Moest er sowiso van komen, maar 1 maand en 2 weken na mij? Dat da nu al kan? Je emotioneel en fysiek binden aan iemand.

Ik heb hem nu 2 weken niet mer gehoord, en ga dat ook zo houden. Het boeit hem ook duidelijk niet meer.