A Farewell :-)

afbeelding van chelle

Ik heb ldvd.nl jarenlang bezocht en er met grote toewijding en compassie voor mijn (verdrietige) medemens, behoorlijk wat epistels, reacties en adviezen achtergelaten.

Zoals sommige van jullie weten ben ik, tijdens de periode van onzekerheid over ldvd.nl's bestaan, overgestapt naar een forum wat toen in alle haast is opgezet. Ik was tot kort geleden in de veronderstelling dat ik op beide sites actief kon blijven, er vanuit gaande dat ldvd.nl en het forum konden 'samengaan'.

Na hierover heen-en-weer gemailt te hebben met de nieuwe sitebeheerder van ldvd.nl, heb ik spijtig genoeg moeten vaststellen dat er hierover onverenigbare meningsverschillen bestaan. Onze intentie was om het forum als een extra aanvulling op ldvd.nl te laten bestaan en met een prominente link op deze site, bezoekers de mogelijkheid te bieden om ook het forum te bezoeken. De nieuwe sitebeheerder gelooft echter niet dat dit ldvd.nl en de gebruikers ten goede komt en heeft de wens om de bezoekers van ldvd.nl binnen eigen muren te houden.

Ik kan niet anders dan zijn wens respecteren en mij hierbij neerleggen.

Aangezien het forum op basis van bovengenoemde keuze niet aan ldvd.nl verbonden zal zijn en dus tot een op zichzelf staande site is gedwongen, zie ik er geen belang meer in om ook op deze site nog actief te blijven zijn. Ik heb dan ook besloten om mij volledig te gaan richten op het forum.

Ik wens iedereen hier alle geluk! Glimlach

warme groet,
Chelle

afbeelding van Jelle

@chelle

Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden, Chelle. De sites mogen dan wel onafhankelijk van elkaar bestaan, maar jij kunt wel in beide sites actief blijven op jouw manier... Jij hebt een eigen stijl die heel veel bijdraagt aan gekneusden in de liefde. Dat mag je best verspreiden.

Jelle.

afbeelding van chelle

@Jelle

Ik snap wat je wil zeggen, Jelle. Maar ik heb zo mijn eigen redenen om mijn focus op 1 site te richten.

Ik besteed altijd veel aandacht aan mijn reacties en er gaat best wat tijd in zitten om dit op de wijze en in de stijl te doen die men van mij gewend is. Het toegewijd actief zijn op twee sites, is alleen maar op een kwalitatieve manier voort te zetten als er de mogelijkheid zou zijn om, waar nodig, op eenzelfde soort onderwerp te verwijzen naar een eerder geplaatste reactie van mij die daarop aansluit. Dit is niet mogelijk wanneer ik actief ben op twee sites, waar het bij de één niet is toegestaan om te verwijzen naar de andere site van eenzelfde soort strekking.

Om op beide sites onafhankelijk betrokken te blijven, betekent dat ik dus veel meer tijd kwijt zal zijn om de kwaliteit van mijn reacties te kunnen blijven waarborgen. Ik zie dat eerlijk gezegd, uit tijdsbestek oogpunt, niet zo zitten. Ik wil benadrukken dat ik dit besluit weloverwogen heb genomen-- en niet impulsief, gedreven door verontwaardiging om het een of ander.

Daarbij bieden de uiteenlopende rubrieken op het forum mij gewoonweg meer mogelijkheden Knipoog

Dank voor je bericht!

afbeelding van Admin

@chelle

Het is mij onduidelijk waarom je één en ander zo gekleurd meent te moeten weergeven. Ik vind het niet zo nodig om het gesprek dat we via privéberichten voerden, nu publiekelijk voort te zetten, maar nu je onzinnigheden gaat verkondigen, wil ik toch even ingrijpen. Het is natuurlijk onwaar dat er niet naar Layla's forum gelinkt mag worden. Voor het overige is je publieke weergave van onze berichtenwisseling ook nogal gekleurd. Ik ben, in tegenstelling tot jij, van mening dat wij amper tot geen dialoog hebben gevoerd. Jij verzocht iets, ik heb je beargumenteerd verteld waarom ik er anders tegenaan keek. Jij reageert door te zeggen dat ik kennelijk toch mijn besluit al genomen heb en dat zowel jij als ik onze tijd niet moeten verdoen met deze discussie. Op mijn argumenten en alternatieve voorstellen ga je in het geheel niet in. Dat is geen discussie, dat voelt als een gebod. En ik vind het allemaal best dat je dat zo meent te moeten doen, maar dan begrijp ik niet goed waar deze publieke dimensie nu nog zo voor nodig is.

Ik vertrouw erop dat als je meent dat je over deze kwestie met mij nog iets uit te zoeken hebt, wij dat netjes kunnen doen. Een in privé gevoerde discussie publiekelijk maken heb ik zelfs nog niet echt problemen mee, maar blijf dan alsjeblieft wel eerlijk, ook naar je gesprekspartner.

Ten overvloede: uiteraard ben je nog immer welkom om hier te posten en heeft niemand je gezegd dat je niet naar Layla's forum mag linken. Je verzocht om redenen die ik niet overtuigend vond een prominente link naar een extern forum bovenaan op de site, terwijl hier gewoon al een pagina voor bestaat (en anders aangemaakt kan worden), namelijk een pagina met links. De link naar het forum staat al een poosje op de desbetreffende pagina (enigszins misleidend getiteld 'nu hulp nodig?', vandaar ook mijn alternatieve voorstellen). Van een boycot of iets dergelijks is dus absoluut geen sprake, van een wens om bezoekers 'ommuurd' te houden evenmin.

Ik hoop dat het niet nodig is deze discussie hier verder openbaar te voeren. Deze site gaat tenslotte over ldvd. In je laatste bericht betitelde je mijn argumenten als 'ruis'; ik vind deze discussie op een site over liefdesverdriet een vorm van ruis. Je bent altijd welkom om met me te praten, maar dan het liefst wel op de aangewezen manier. Je bent evenzeer welkom om afscheid te nemen van de site als dat is wat je wilt, maar geef dan mijn woorden niet zo gekleurd weer. Laat ze dan liever gewoon helemaal achterwege.

afbeelding van chelle

Soit.

Even voor de duidelijkheid: iedereen die hier besluit minder actief te zijn, laat dit vaak publiekelijk weten--al dan niet met de reden hiervan. Ik zie niet in wat mijn berichtgeving nu anders maakt, behalve dan dat mijn persoonlijke beslissing is gekoppelt aan ontwikkelingen op deze site waar ik mij niet mee kan verenigen. Ik heb hier jarenlang een prominente, waardevolle aanwezigheid gehad en vind het niet meer dan logisch dat ik gebruikers de reden laat weten waarom ik heb besloten hier niet meer actief te zijn.

Ik trek het heel slecht wanneer er een soort geheimzinnigheid bestaat over ontwikkelingen die zich achter de schermen afspelen. Ik hou van openheid van zaken en zie er dan ook niets verkeerds in om openbaar te maken dat wij simpelweg verschillen van mening: jij ziet een prominente link naar het forum vanuit eigen overtuiging niet in het belang van ldvd.nl-- en ik dus wel.

Waarom mag dat niet naar buiten komen? In mijn berichtgeving heb ik er echter wel op toegezien dat ik mijn reden van non-activiteit heb medegedeeld met zorgvuldigheid van informatie en na het teruglezen van mijn bericht kan ik dan ook nergens iets terugvinden wat de privé-inhoud van ons contact heeft geschonden.

Het stoort mij dat je jouw besluiten als site-beheerder hier nu rechtvaardigd op een manier die moet benadrukken hoe eerlijk, schappelijk en bereidwillig dit gebeurt en daarmee impliceert dat ik een onware ("onzinnige", volgens jou) uiteenzetting over zaken geef ten gunste van mijzelf, of het forum.

Wanneer jij spreekt over de wens om

Citaat:
'bezoekers van ldvd.nl het liefst op ldvd.nl houden'; daarmee fragmentering wil voorkomen, en dit nu weerlegd met het argument dat er geen enkele wens bestaat om bezoekers 'ommuurd' te houden--en dat ik gewoon naar Layla's forum mag linken, dan snap ik wederom niet jouw enorme weerstand met betrekking tot het plaatsen van een prominente, vaste link. Er is hier door een enkeling zelfs om gevraagd. Ik mag wel in mijn reacties naar het forum linken, maar een prominente link is dan weer niet in het belang?

Het komt op mij over als een soort principe-kwestie, wat mij niet in het belang lijkt van de gebruikers. Als je echt begaan bent met de site en het welzijn van de bezoekers, dan zou je in ieder geval de interesse en behoefte voor een prominente link naar het forum bij de gebruikers hebben kunnen toetsen. Ik vind jouw besluit dan ook eenzijdig genomen.

Wat betreft je verontwaardiging dat er nauwelijks dialoog is geweest en ik in het geheel niet op je argumenten en alternatieve voorstellen ben ingegaan, wil ik het volgende zeggen: wanneer je argumenteert vanuit de hoek 'niemand heeft Layla gevraagd om het forum op te zetten'--dus ldvd.nl is het forum niets 'verschuldigd', dan haal je in ieder geval bij mij de zin tot voortzetting van een eerlijke dialoog weg.

Nooit hebben wij geïmpliceerd dat ldvd.nl het forum op wat voor manier dan ook iets verschuldigd is, en het woord 'boycot' hebben wij al helemaal nooit gebruikt. Over gekleurde weergave van berichtenwisseling gesproken Knipoog Maar om weggeschoven tussen de suicide-en depressie websites vermeld te staan (jij noemt dit 'enigzins misleidend'), wekt niet alleen zeer ongewild een totaal andere beeldvorming op, maar geeft mij ook nog eens de indruk dat wij niet als serieus forum erkent worden.

Gedreven door de wetenschap dat er, ten tijde van onzekerheid over het voortbestaan van ldvd.nl, leden en gebruikers ontgoocheld en in verbijstering tegen de gesloten deuren van ldvd.nl stonden te kloppen, werd het forum in alle haast, als nieuw onderkomen, neergezet. Hoewel met liefde, gaf ik te kennen dat er tijd en moeite is ingestoken.

In jouw bericht terug, schreef je dat je de keuze voor het woord 'moeite', 'vreemd' vond: "iets wat 'leuk' is, staat volgens jou op gespannen voet met het woord 'moeite'". Ik vind deze argumentatie kortzichtig: hoe leuk iets ook is, en met hoeveel liefde en voldoening iets dan ook wordt gedaan, het impliceert niet automatisch dat er dus 'geen moeite' bij komt kijken. Het opzetten, bijhouden en aanvullen van een forum kost gewoon moeite, vooral wanneer dit op geheel vrijwillige basis naast en tussen de dagelijkse offline werkzaamheden en verantwoordelijkheden door, wordt ingepland. Dit zal jou bekend moeten klinken, aangezien onze link tussen de zelfmoord- en depressie sites wegens tijdgebrek nog niet is aangepast.

Ik blijf het merkwaardig vinden dat een bescheiden verzoek om een prominente link op de site, kennelijk bij jou de suggestie wekt dat wij een ereplaats proberen af te dwingen en nu is het zo gedraaid dat ik volgens jou een onware weergave van feiten uitstal.

Deze perceptie bemoeilijkt voor mij de voortzetting van een gesprek--en, inderdaad, ik zag er geen nut meer in om in te gaan op deze vormen van argumenten en jou te gaan overtuigen dat wij als forum een zeer welkome aanvulling kunnen zijn. Je hebt en had jouw besluit toch al gemaakt--kom er dan in ieder geval, zonder valse bescheidenheid, ook voor uit.

Ldvd.nl is een zeer prettige werkbare site (overzichtelijk, gebruiksvriendelijk, duidelijk), maar heeft ook zo haar beperkingen. Je hebt een blog-optie, een verhaal-optie en een mogelijkheid om een poll te starten--en that's it. Wanneer je bijvoorbeeld specifiek op zoek bent naar lectuur/literatuur die leden elkaar aanraden, zijn die niet terug te vinden. Daar kan een forum bij helpen.

Ook al is het forum dan in de kern een 'site van soortgelijke strekking', vanuit het welzijn van de ldvd-er bekeken, zie ik wél het belang in van de mogelijkheid om gebruikers meerdere (uitvals-)wegen te bieden en hen op die manier te voorzien van aanvullende informatie waar zij in hun persoonlijke situatie wellicht iets aan kunnen hebben.

Dat is waar ik voor heb proberen te pleiten. Mijn overtuiging is nog steeds: bied bezoekers in ieder geval de mogelijkheid en laat het verder aan hun persoonlijke voorkeur en initiatief over wat zij ermee doen.

Tot slot: hoewel er op ldvd.nl wel vaker hier en daar off-topic wordt gechit-chat over zaken die NIET expliciet over LDVD gaan (eerlijk is eerlijk), ben ik het eens met het feit dat deze discussie kan worden afgerond hier. Wel vond ik het nodig om te verduidelijken met welke overtuiging ik de discussie heb gevoerd.

Het heeft niets te maken met het eisen van ereplaatsen, dwingelandij, concurrentie of (ook zo'n makkelijke) 'zieltjes winnen'-- maar alles met geloof dat een aanbod van makkelijk te vinden toegangswegen voor bezoekers een waardevolle bron van informatie kan betekenen. Dat er 'gestreden' of 'gebedeld' moet worden om enige erkenning in de vorm van een duidelijke link, gaat veel te ver --en ik vind het spijtig dat het hierop is uitgedraaid. Ik kan mij inmiddels neerleggen bij het feit dat jij, als nieuwe beheerder, kennelijk heel goed weet wat wel en niet in het belang is van ldvd.nl.

Soit.

En daarmee wil ik afronden.