Aan Admin

afbeelding van waterman

Ga je nog ingrijpen? Al een paar jaar word ik systematisch uitgescholden, beledigd, verketterd en zo voorts.

Het is een klein groepje mensen wat continu de sfeer op deze site loopt te verzieken. En blijkbaar moet dat over mijn rug heen. En blijkbaar ook over de rug van een paar van mijn buddies.

Admin, dat lijkt mij zeer onwenselijk gedrag, en ik heb je er vaak genoeg op gewezen. Nu loopt het weer uit de hand. Admin, je moet ingrijpen, anders gaat je site naar de knoppen.

Met vriendelijke groeten
Waterman

[Twee daagjes later]

Lieve mensen, dank allemaal voor je input. Ik denk dat mijn punt wel gemaakt is. Admin moet ingrijpen, en we moeten ophouden op deze manier op elkaar te reageren. We moeten ons allemaal aan de forumregels houden. En die zijn heel duidelijk. Niet reageren op blogs, reacties of opmerkingen die je niet zinnen.

Olie op de golven gooien, geen olie op het vuur gooien.

Mensen, nogmaals dank voor jullie input. Het is duidelijk genoeg zo.

Liefs allemaal.
Waterman

afbeelding van Nientjuh1

Ik neem aan dat je het hebt

Ik neem aan dat je het hebt over reacties op de blog van voorspelbaar? Waar meer dan 35 reacties op zijn, die helemaal niet meer over de blog gaan? Ik heb niet alles gelezen, want het ging uiteindelijk helemaal nergens meer over. Iedereen wilde z'n gelijk halen of andere mensen de grond in drukken. Dat is toch niet de bedoeling van dese site? Dat dacht ik in ieder geval. Ik vond het nogal lullig voor 'onvoorspelbaar'.
Als je iemand wil beledigen/kwetsen of je gelijk wil halen, doe dat dan even lekker in een privé bericht en niet als reactie op een blog. Erg laag van iedereen. Ik ben zelf ook een beetje klaar met de site. Was hier nog om af en toe te helpen waar kan, maar ben zelf ook een paar keer de grond ingeboord. Terwijl ik alleen probeer te helpen. Als het advies niks is kan je dat zeggen, maar laat het dan daarbij en ga niet een heel verhaal vertellen hoe jij denkt dat ik ben. Dat is natuurlijk bull-shit. Niet iedereen kan het beste advies geven. Ik heb iedereen hier slecht advies zien geven, ga ik ook niet raar over doen. Beetje respect voor elkaar he.

afbeelding van Nientjuh1

Oh en de reacties op het

Oh en de reacties op het verhaal van Mercedez! Damn, had ik niet eens gezien. Ook niet helemaal gelezen. Is niet nodig. Toen ik net op deze site kwam in maart dit jaar was het zo'n fijne site. Iedereen hielp elkaar, probeerde het in ieder geval. Erg jammer dit. Meen ik echt! Maar goed. Op dit blog komen er vast ook weer respectloze reacties!

afbeelding van chelle

#Don't Worry

Waarom deze oproep? Zit de mailbox van de admin alweer zo vol? Hoevaak heb je dit soort bloggies al wel niet geplaatst, zeurpiet?

Ik snap het wel, hoor, dat je nu – per blog, notabene – een oproep plaatst om de Admin te laten ingrijpen. Er wordt door je vriendinnetje, zonder dat ze dit zelf in de gaten lijkt te hebben, op het forum even uit de doeken gedaan hoe jij omgaat met privé informatie die per PB met jou wordt gedeeld. En vervolgens door jou weer wordt doorgespeeld naar derden.

Ai-ai!

Dat staat niet best op je forum CV.

Ga eens samen met ’t Leven op een lange vakantie weg van alle forumzorgen. Je zit er veel te diep in, man.

De onstuimige driehoeks-affaire die jij en t Leven al jaaaarenlang hier hebben met LDVD.nl, zal nog lang voortleven als een van de prachtigste liefdesgeschiedenissen ooit verteld!

You will be remembered, don't worry Knipoog

afbeelding van Nientjuh1

@Chelle

Het is toch niet nodig om zo'n reactie te plaatsen?
Op het moment dat waterman dit had geplaatst, wist ik meteen dat er mensen meteen weer zulke reacties moesten plaatsen. Beetje kansloos vind je niet?
Kunnen we niet afspreken elkaar met rust te laten als je iemand niet mag, of iemands reactie/blog/verhaal niks vind?
Anders moeten jullie zelf maar een forum starten en lekker vitten op elkaar. Ik vind dat deze site moet blijven voor mensen met ldvd en andere mensen die willen helpen. Nu zitten er bijna alleen nog mensen op die elkaar willen beledigen.
En ik heb het niet alleen over Chelle. Zijn we niet volwassen genoeg elkaar gewoon te negeren als je iets niet bevalt, ipv meteen in de aanval te gaan?

afbeelding van Hetlevenismooi

@Nientjuh1

Heb je gelijk in Nientjuh maar wij negeren al zo lang.

En dan nog blijven ze doorgaan. Al jaren.
Dat kan toch niet?

afbeelding van waterman

Admin

Ingrijpen please

afbeelding van mrpither

Re:

Aandoenlijk..... een volwassen kereltje?

afbeelding van Hetlevenismooi

Admin

Kun je alsjeblieft gehoor aan waterman geven en de anderen?
Je weet dat het zo is.

Ik snap dat je er een dagtaak aan hebt omdat je ernaast werkt maar er moet toch een oplossing kunnen zijn?

Vriendelijke groetjes.

afbeelding van torn

#Manisch

waterman schreef:

Admin?
Forumregels?

Admin, ingrijpen!!!!!
Waterman

waterman schreef:

Ga je nog ingrijpen?

Met vriendelijke groeten
Waterman

waterman schreef:

Admin?
Forumregels?

Admin, graag ingrijpen!
Waterman

waterman schreef:

Ingrijpen please

waterman schreef:

Forumregels?

Tijd om in te grijpen
Waterman

waterman schreef:

Forumregels?

Admin, ingrijpen graag
Waterman

waterman schreef:

Ingrijpen graag

Sterkte!
Waterman

waterman schreef:

Admin?
Forumregels?

Admin, graag ingrijpen. Het loopt uit de hand.
Waterman

waterman schreef:

Admin?
Forumregels?

Admin, graag ingrijpen

waterman schreef:

Admin?
Forumregels?

waterman schreef:

Admin?
Forumregels?

Admin, het wordt tijd dat je gaat ingrijpen.
Waterman

En dat in een tijdbestek van pak'm beet 4 uur. En dat voor iemand die het steeds heeft over loslaten, ga leuke dingen doen, en 'wait until de bladibladibla'. Waarschijnlijk zit je alles wat je niet gezind is ook nog copy-pasten, zoals je wel vaker doet....

Dit is geen betrokkenheid bij een forum, dit is manisch, dwangmatig en obsessief gedrag. Durf je het aan een keer je huisarts hier met je mee laten kijken.....
Ga eens lekker van bil of zo, doet wonderen. Knipoog
Haalt de spanning eraf, lekker een ijsje gaan eten of zoek een leuke hobby.

mag je nu weer gerust een Admin oproep onder plaatsen hoor

afbeelding van waterman

Admin

Forumregels?

Kan je ingrijpen? Het loopt uit de hand, zoals je kunt zien. Ik heb je al vaker hiervoor gewaarschuwd

Sterkte!!!!!!
Waterman

afbeelding van torn

# Manisch II

waterman schreef:

Ik heb je al vaker hiervoor gewaarschuwd

komt wat belerend en dwangmatig over...

Rechtsboven in je scherm zit een knop genaamd 'uitloggen'.

Misschien verstandig voor jezelf om daar op te klikken.....en lekker een borrel te gaan halen.
Je slaat helemaal door......

De Admin zou je de hand reiken door je een ban van tenminste 3 maanden op te leggen.
Kan je weer even tot jezelf komen, je focus verleggen, je leven weer op een ander manier gaan invullen en vreugde en genoegdoening uit het echte leven gaan leren halen............

afbeelding van mrpither

Re:

Doe maar 6 maanden want het moet in heeeele kleine stapjes...... Lachen

afbeelding van torn

#Leave of absence

waterman schreef:

Admin, je moet ingrijpen, anders gaat je site naar de knoppen.

De site was al naar de knoppen sinds jij jezelf hier hebt gepositioneerd als de 'ultieme redder van mensen in nood en geen ander geluid meer naast je duldt wat niet van je buddy's afkomt.

Mijn advies aan de Admin; Dit gekrijs van jou keihard negeren, omdat je een onderdeel bent van de onderhuidse problematiek/ziekte die hier heerst op het forum. waar ik hem tijden geleden al op gewezen.

Mijn advies aan jou als voormalig buddy: Neem een sabbatical van dit forum. Maandag direct de huisarts bezoeken, vertellen dat je dag-in dag uit, blog-in blog uit op een liefdesverdriet forum aanwezig bent , intolerant gedrag vertoond richting mensen die een andere visie hebben of manier van reageren, sociaal-wenselijk en stiekem gedrag vertoond wat je voor jezelf altijd weet goed praten.....

Zelfs Joni haalt opgelucht adem als jij een tijdje niet aanwezig bent..... Tong

Zwaai!!! Mag je weer een Admin's oproep onder plaatsen of copy-pasten!!!

afbeelding van Anna36

Waterman

Hallo allemaal. Mijn naam is Anna, jullie hebben nog niet eerder wat van me gehoord, maar ik lees al heeeel lang mee. In 2012 had ik zelf ldvd en heb ik ook nog wat geblogd hier ( destijds met een andere naam) Dat vond ik erg fijn en helpend. Ik ben blijven lezen nu en dan, ook al was ldvd al lang voorbij. Nooit de behoefte gevoeld te reageren tot nu....ik wil nl proberen om aan jou, waterman, uit te leggen wat ik denk dat het probleem is.. Ken je die reclame met Tom de Ridder van mkb brandstof? Was op zich geen irritante reclame, maar de enorm hoge frequentie waarmee hij voorbij kwam wekte veel irritatie op bij radioluisteraars. Welnu, ik zie jou toch een beetje als de Tom de Ridder van dit forum. Op zichzelf niet irritant, maar de enorm hoge frequentie waarmee je je vaak repeterende boodschap brengt, wekt, bij mij althans, irritatie op. Wat ik ook lastig vind, is dat we vrijwel niets van jou weten. Je hebt ooit in 2013 twee blogjes geschreven over jouw ldvd, maar je daarna alleen nog maar bemoeid met anderen. Hiermee meet je jezelf als het ware een soort abstinentie aan die past bij een therapeutenrol, maar niet bij een lotgenotencontact, waarvoor mi een forum vooral bedoeld is. Het is dus jouw rol als zelfbenoemde forumtherapeut die me stoort. Ik vraag me eigenlijk ook af wat maakt dat je hier zo lang en zoveel bent? Het lijkt me een beetje ongezond. Alsof het voortdurend focussen op anderen een manier is om niet met jezelf en jouw problemen bezig te zijn. Anyway, ik heb geen hekel aan je. Als ik soms geen zin heb om reacties van jou te lezen, sla ik ze over and that's it. Maar nu wilde ik toch graag even reageren omdat ik echt denk dat je het mss niet helemaal snapt. Je tegenstanders op dit forum krijgen het je ook niet meer duidelijk gemaakt omdat ze mi te agressief hun boodschap brengen. Zoekend naar citaten waarover ze kunnen vallen en je mee kunnen beschimpen. Dit is evengoed iets waaraan ik me geërgerd heb. Ik denk, zonder cynisme of boosheid dat het echt een goed idee zou zijn als je even een forum pauze neemt en je leven irl gaat leven. Ik hoop dat je snapt dat ik t niet verkeerd bedoel. GRt Anna

afbeelding van Nientjuh1

Anna

Wow, mooi beschreven. Ik zit zelf niet zo heel lang op deze site en lees lang niet alles meer. Helemaal niet als het niet meer over de blog of het verhaal gaat. Dan komen bij mij ook de irritaties naar boven, dus stop ik gewoon met lezen. Maar dan niet alleen bij de reacties van Waterman, maar van meerdere ldvd'ers. Maar goed, ik ken de geschiedenis ook niet. Ik vind dat je het heel netjes hebt geschreven en ik hoop dat het op deze manier wat vriendelijker word op de site en dat het echt om de ldvd'ers gaat en niet meer om het aanvallen en gelijk halen. Toppie gedaan Knipoog

afbeelding van chelle

#klimaat, sfeer & ban

Ik begrijp wat hier gepoogd wordt te doen. Het is enorm te waarderen dat er momenteel een paar gebruikers wensen op te staan die zich uitspreken over het klimaat op deze site. En dan eens niet vanuit een aanvallende positie waarbij er alleen maar naar 1 of meerdere specifieke gebruikers wordt gewezen, maar waar er kritiek wordt geplaatst op de jarenlange constant gespannen sfeer die op dit forum bestaat.

Ik heb bewondering voor jou, Anna, dat je een ergernis waarvan ik me bewust ben dat deze steeds vaker doorschemert in mijn reacties, zo scherp weet bloot te leggen. Vooral dat je dit weet te doen vanuit oprechtheid en zachtmoedigheid naar de persoon in kwestie.

Ik erken eerlijk: dat kan ik niet meer. Fijn dat er nog mensen hier zijn, die dat nog wel op die wijze kunnen. Is leerzaam. Ik heb helaas – zoals ik dat jaren geleden nog wel wist op te brengen – niet meer het geduld om in elk blog, bij iedere keer diezelfde repeterende boodschap, mijzelf met begrip en zachtmoedigheid uit te leggen waarom ik die repeterende boodschap nou zo godsgruwelijk irritant vind. Het gebeurt ook zo vaak, onverbeterlijk met zoveel dwang, lijkt het, dat het gewoon ook inmiddels een goal-in-open-doeltje is geworden. Waar ik een andere invalshoek naast zet. Ik geloof nog steeds dat het gebruikers ten goede komt, om te kunnen vissen in een vijver waar er meer wordt aangeboden dan alleen ‘dat ene gekwaak geluid iedere keer’.

De aandacht lijkt nu gericht te zijn op het ‘verketteren’, het ‘bespotten’ en het ‘beschimpen’ waartegen vervolgens met een ‘Oproep aan de Admin’ in opstand wordt gekomen.

Toch – en deze is wel belangrijk in het geheel - als we jouw feedback aanschouwen waarmee je een gedrag met voelbaar respect aankaart, dan komt daar van de persoon tot wie jij je richt geen enkele reactie op. Wordt er verder ook totaal geen aandacht aan geschonken.

Sterker nog: de focus wordt gewoon op andere blogs/bloggers gelegd en het repeteren wordt gewoon weer voortgezet.

Het is, althans voor mij, heel moeilijk om dit handelen niet te zien als simpelweg een totaal gebrek aan bereidheid van iemand om naar eigen gedrag te willen kijken. Onwil om dit te veranderen of om sowieso eens naar onafhankelijke feedback te luisteren. Lijkt toch een bepaalde starheid vanuit te gaan. Het zou, bij uitstek, een moment kunnen zijn geweest om enige openheid te bieden in een gedrag wat kennelijk door meerdere gebruikers met vraagtekens wordt waargenomen. Bijvoorbeeld, die zelf toegeschreven therapeut-positie die soms echt benauwend aandoet.

Jij verkettert hem niet. Geen spot aanwezig. Je reactie voelt als ‘heel zuiver’, althans, zo ervaar ik het. Bewondering voor. En toch wordt je poging volledig genegeerd. Roept bij mij iets op. Vooral wanneer ik wel weer de inmiddels 19e of 20e (ben de tel inmiddels kwijt geraakt) Admin-oproep! tussen de reacties zie verschijnen. Dat dan weer wel.

Je kunt veel van mij, en de buddies die mij na staan, zeggen; inclusief mijn eigen aandeel die ik heb in sommige toestanden op deze site. Maar ik ben – en ook zij zijn –wel bereid de dialoog aan te gaan. De één wellicht veel feller dan de ander, maar er is dialoog mogelijk. Bereidheid om zich te laten bevragen en (als ALLE 'spelers' dit nou eens zouden doen?) verantwoordelijkheid te dragen voor eigen handelen hier. Zich uit te spreken, ook al zijn we wellicht inmiddels op het randje geraakt van 'iets doodlullen'. Ik kan je verzekeren dat de manieren waarop ik & zo enkelen met mij (Pallie liet het zelf ook al weten) in het verleden ben ‘benaderd’, daar bij lange na niet zoveel zachtmoedigheid en begrip bij kwam kijken.

Het is uiteraard meer dan schrijnend om te lezen hoe andere gebruikers die langs de zijlijn deze toestanden aanschouwen, het klimaat hier ervaren. En dat het ten koste gaat van het doel waar deze site echt voor bedoeld is. Vind ik heel spijtig. Is helemaal niet de bedoeling dat je je in al je kwetsbaarheid ook nog eens staande moet houden tussen de conflicten die in publieke reacties zo voelbaar zijn. Dat je jezelf daar toch, ongewild, in verzeild ziet raken. Da's schrijnend. Ik begrijp dit, ook al kan ik het niet in mijn eentje veranderen. Maar die meningen doen er toe. Het geeft een collectieve beleving weer en deze is verre van okay te noemen.

Ik herinner mij deze site ten tijde van mijn eigen liefdesverdriet. Toen velen van de oud-gebruikers nog niet op het toneel waren. Toen was het nog een site, waar diverse invalshoeken en meningen gewoon naast elkaar konden bestaan. Zonder verborgen nijd en rancune dat achter de schermen geconserveerd bleef. Het voelde veilig. Je mocht jezelf uitspreken. Er werd bevraagd, uitgewisseld. Soms ging het er wat feller aan toe en werd je op de tenen getrapt. Was er soms miscommunicatie. Maar altijd keerde de rust weer terug. Je leerde elkaar wel kennen en daardoor bleef dat respectfilter ook intact. Veel inzichten verkregen toen.

Het gaat de meeste mensen hier natuurlijk niet aan welke jeukende frustraties er allemaal nog onderhuids spelen. Is voor hen helemaal niet relevant. Daarom ook niet iets waar ik het nu over ga hebben.

Maar er gebeurt wel heel veel achter de schermen, of op die late uurtjes wanneer er weer eentje tot diep in de nacht ‘iemand zit bij te praten’.

En dan ettert het dus door. Onzichtbaar.

Ik ben de afgelopen 6 maanden op deze site niet eens actief geweest. Was gewoon weggegaan. Doe ik soms; even mijn horizon bijstellen. Het leven in. Andere zaken aandacht geven. Voor mij is het dan verbijsterend om weer eens in te loggen en PB’s te lezen die mij op de hoogte stellen dat er weer allerlei totaal verwrongen uitlatingen over mij blijken te zijn gedaan door ‘die en die’. En dan ben je er 6 maanden niet! Vind ik shocking. Blijkt het, ook tijdens mijn afwezigheid, gewoon 'door te zijn gegaan'. Da's veel meer dan 'ongezond'; dat is een chronische ontsteking.

Als ik dan eventjes langer blijft hangen, inmiddels zo'n twee weekjes, zien dat er nog steeds diezelfde 2 oud-gebruikers zijn, die hier nog dagelijks het Wel & Wee op de site blijven bepalen. Iets waarvan ik zelf van mening ben, dat die frequente aanwezigheid die zichtbaar nooit lijkt te evolueren naar iets dat wellicht minder gaat zijn, ook zonder twijfel zijn weerslag heeft op dit forum.

En al heel snel heb ook ik alweer mijn positie om mij af te zetten tegen de mechanismen hier, aangenomen. Wat vervolgens, uiteraard, ook weer irritatie opwekt.

Daarom – en ik heb dit zelf al jaren geleden een paar keer geopperd – zou een ban voor alle betrokken ‘spelers’ de beste en ook meest logische ingreep zijn. Ik ben helemaal vóór. De ziekte bij de wortels eruit. Geef mij maar die ban. En met mij, ook al die ‘anderen’ wiens naam steeds in een forumbrand voorkomt. Dan ben je meteen geheid van het geëtter af. Ik vermoed dat een behoorlijk aantal van die ‘spelers’ prima zonder dit forum kunnen. De uitdaging ligt waarschijnlijk vooral bij diegenen die dit forum inmiddels zo’n grote dagelijkse zingeving hebben toegeschreven, dat ze qua frequentie niet meer zonder lijken te kunnen.

Zonder ingreep van een ban, verwacht ik allang niet meer dat het hier zal gaan veranderen. Ik zie het daarom als het best werkzame middel om deze site terug te geven aan de mensen die 'm echt het hardst nodig hebben.

Dank voor de bijdragen, allen. Hoewel ik het vermoeden heb, dat dit blog wel weer snel zal worden verwijderd.

afbeelding van Binas

Precies!

Precies. I rest my case.
Had nog een heel betoog, maar voel de noodzaak niet meer als het hier bij kan blijven.
Gooi die bans er aub in, ook voor mijn persoontje. Bedankt!

afbeelding van petals

alternatieve en veel simpeler

alternatieve en veel simpeler oplossing, en wel vanaf nu:
- eenieder die scheldt: waarschuwing
- eenieder die nogmaals scheldt, ban
- eenieder die onnodig op de man speelt, andermans reacties onnodig aanvalt of steeds negatief commentaar geeft in plaats van in te gaan op de blogger, waarschuwing
- eenieder die dat blijft doen na waarschuwing: ban

Hier wordt vuil spel gespeeld op een heel laag niveau. Er wordt onrust gestookt, steeds weer drama gecreëerd, vervolgens net gedaan of dat drama van Waterman en HLIM komt terwijl het toch heel erg zichtbaar niet van hun kant komt. Admin kan het natellen hoeveel keer zij hebben uitgelokt of gescholden, en hoeveel bagger er aan de andere kant tegenover staat, hoeveel scheldpartijen ze over zich heen hebben gekregen. Persoonlijk negeer ik al 1,5 jaar alle onnodige reacties die er steeds weer komen dat mijn reacties belachelijk zijn, want oh wee als ik erop zou reageren dan ben ik 'onderdeel van het conflict' dat steeds alle blogs vervuilt. Je moet je op deze site bijvoorbeeld maar laten zeggen dat je een kankergezwel bent door Chelle in hoogsteigen persoon, die hier nu weer even de vermoorde onschuld komt spelen. Admin kan natellen hoeveel keer HLIM of Waterman zich hebben verlaagd tot dit niveau.

Vervolgens wordt er gezegd ja we hebben toch allebei schuld en ik bied dan ook wel aan om mee van de site te gaan. In het belang van de site. Met als gevolg dat mensen die van hun levensdagen op dit forum nog niet gescholden hebben, er dan mee af zouden moeten. Zodat die mensen, als ze dat heel terecht zouden weigeren omdat ze namelijk geen ene moer verkeerd hebben gedaan, weer de schuld kunnen krijgen geen constructieve bijdrage te willen leveren aan de site. En Chelle wast zoals altijd haar handen weer in onschuld.

Vuil vuil spel. Dat is alles wat ik erover kwijt wil.

Nogmaals: mensen die schelden: eraf. Mensen die op de man af reageren: eraf. Al het gescheld weg van de site. Simpel. Verder de vrijheid voor iedereen op de site om te schrijven wat hij of zij wil zonder steeds het onnodige commentaar van anderen dat zijn reacties nergens op slaan.

afbeelding van Binas

Goede oplossing. Niet haalbaar ben ik bang.

Dat Chelle haar handen in onschuld wast ben ik het meer dan mee eens.
Ik denk alleen dat je oplossing niet haalbaar is, want dit vraagt veel van de admin die blijkbaar "niet thuis" geeft.
Een rigoreuze oplossing lijkt mij daarom noodzakelijk.
Ik vind dat deze site niet is voor mensen die hier maar blijven hangen. Als je echt liefdesverdriet hebt zit je in zo'n andere emotie. Dat is als je eruit bent, niet meer goed te bevatten. Gelukkig maar.
De steun van mensen die er ook in zitten geeft juist kracht. Het lijkt er af en toe op, dat iedereen hier de taak van internet psycholoog uitvoert.

Naast dit ben ik erg geschrokken van het feit dat je zelfs op het Viva forum niet meer veilig bent.
Ik zie er hier op gewezen worden en met grote verbazing lees ik zoiets.
Het voelt voor mij als internet bullying. Iets wat na mijn idee in de leeftijdscategorie van 16 jarigen voorkomt.
Ik heb jullie allen toch wel hoger zitten dan dat.

Stuk voor stuk hebben jullie mooie reacties gegeven. Van sommigen heb ik geleerd.
Het lijkt wel of dit een eigen leven is gaan vormen en internet belangrijker wordt dan het dagelijks leven.
Kan mij anders geen voorstelling maken hoe de emotie zo hoog oploopt, dat zelfs een andere site niet meer veilig is om anoniem je verhaal te doen.

Naar.

afbeelding van chelle

#wel objectief blijven

Binas schreef:

“Dat Chelle haar handen in onschuld wast ben ik het meer dan mee eens.”

Uit deze uitspraak blijkt maar eens, dat het eigenlijk helemaal niks uitmaakt wanneer je luid en duidelijk zelf toegeeft ‘je eigen aandeel te herkennen’. Zie ik 'die anderen' niet doen, jij, Binas? Al probeer je de ‘oude koeien’ te vermijden, dan is er alweer eentje die driftig aan een oud runderkarkas begint te trekken. Effe geen zin om hierbij quotes uit mijn stukje erbij te halen, want het is zinloos.

Mensen lezen toch hoe zij het willen lezen.

Jezelf ontvankelijk verklaren om een ban toegewezen te krijgen – inclusief met jou alle gebruikers die vaak bij deze toestanden betrokken zijn - wordt afgedaan als ‘vuil spel’. Dan ‘was je je handen in onschuld’. Zie niet in hoe je dat aan het doen kan zijn, terwijl je bekend je je eigen rol in het geheel ziet en jezelf dus in een eventuele ingreep/ban volledig meerekent.

De aversie en nijd is overduidelijk aan beide kanten voelbaar, maar het is veelzeggend dat dit maar niet wordt toegegeven. Op ‘hun’ gedrag valt tenslotte ‘niets aan te merken’. De beeldvorming aan ‘die andere kant’ is namelijk nog steeds, ‘dat zij er geen aandeel in hebben’.

Heel geloofwaardig, allemaal.

Als je er zo in staat, is er duidelijk iets mis met je ethische huishouding.

afbeelding van waterman

[Twee daagjes later]

[Twee daagjes later]

Lieve mensen, dank allemaal voor je input. Ik denk dat mijn punt wel gemaakt is. Admin moet ingrijpen, en we moeten ophouden op deze manier op elkaar te reageren. We moeten ons allemaal aan de forumregels houden. En die zijn heel duidelijk. Niet reageren op blogs, reacties of opmerkingen die je niet zinnen.

Olie op de golven gooien, geen olie op het vuur gooien.

Mensen, nogmaals dank voor jullie input. Het is duidelijk genoeg zo.

Liefs allemaal.
Waterman

afbeelding van chelle

#naleving van de forumregels?

Geef jij jezelf dan ook feedback op jouw eigen gedrag, waar het diezelfde forumregels betreft?

#1: Trek je wat aan van feedback die je [erop] krijgt.

#8: Dubbele posts worden dan ook zoveel mogelijk verwijderd.

#11. het blijven hameren op jouw mening, jouw overtuiging, jouw stokpaardje

#11. onaangepast gedrag: continu zuigend…[…]

Zinloos. I rest my case.

afbeelding van waterman

Hoi Chelle

Goed, we zijn het dus eens. Forumregels volgen, en conflicten voorleggen aan Admin.

Prima. Dan kunnen we nu overgaan tot de orde van de dag.

Liefs
Waterman

afbeelding van chelle

#eens/oneens/gelijk/geen gelijk/zwart/wit/goed/fout

waterman schreef:

“Goed, we zijn het dus eens. Forumregels volgen, en conflicten voorleggen aan Admin.”

Wat je nu doet, is voorbarig ff de conclusie trekken dat ik het dus ‘eens zou zijn’ met iemand die zichzelf, verheven boven allen en iedereen, de positie heeft verschaft om bij de reacties die hij persoonlijk afkeurt, selectief te gaan lopen ‘manie-spammen’ met de waarschuwing/oproep ‘je aan de forumregels te houden!’.

Zien we nu, in dat spammen wat je de afgelopen 2 dagen overal loopt te doen, jouw vertaling in actie waar je spreekt over ‘Respect voor elkaar, elkaars mening respecteren – en dat soort dingetjes’? Je roept het wel heel hard, maar lijkt er tegelijkertijd zichtbaar namelijk een merkwaardige ‘dubbele standaard’ op na te houden. En dan heb ik het nog niet eens over hoe dat zich dan vertaalt in ‘hoe jij je in de buitenwereld tegen normale mensen zou gedragen.’ Ook zo?

Had je graag een ander antwoord gegeven, onder de noemer 'lieve vrede' en 'wapperend wit vlaggetje' en zo, maar nee. Jij en ik zijn het in deze niet met elkaar eens.

Ook omdat jij ondertussen zelf ook steeds aanwijsbaar een aantal van die door jou o-zo gerespecteerde forumregels aan je laars blijft lappen. Kennelijk zijn ze op jou niet van toepassing?

Door jezelf te zien als de aangewezen persoon om anderen hier ter verantwoording te roepen met ‘je forumregeltjes’ - want dat 'mag' volgens die regeltjes die jij zo graag nageleefd wil zien, namelijk ook niet, hé, 'dat gebruikers andere gebruikers openbaar ter verantwoording gaan roepen'? - distantieer jij jezelf welkom van de ene rol (die waar jij ook een aandeel draagt), om jezelf tegelijkertijd met volle overtuiging weer een andere rol toe te eigenen (die waar jij je luid- and in our faces - boven iedereen plaatst).

afbeelding van waterman

Mooi, we zijn het dus eens

Forumrgels. Anders loopt het uit de hand.

Waterman

afbeelding van chelle

# eigenaarschap

Net zoas je op blogs reageert, LEES je weer niet. Maak je ervan wat jij ervan wil maken. Of, in dit geval, hoe het jou uitkomt.

Forumregels? Nah.

Ik heb het voorstel al eerder gedaan. Gewoon een ban voor alle hoofdrolspelers, waaronder Chelle en enkele van haar buddies. En waterman en enkele van zjn buddies.

Als je zo begaan bent met dit forum en ook inzicht hebt in je eigen gedrag hier, dan is ook waterman vast bereid om het eigenaarschap van dit forum terug te geven aan de mensen die het ècht nodig hebben Knipoog

afbeelding van petals

wat een nobel voorstel in het

wat een nobel voorstel in het belang van het forum, NOT.

Nogmaals, een paar mensen waaronder jij lopen de boel hier op te stoken, te verdraaien en keer op keer te schelden. Wij proberen het zo goed en zo kwaad nog te ontwijken / negeren omdat we weten dat anders weer het hele blog vervuild is, maar we kunnen hier niet eens meer schrijven zonder dat we elke godganse keer commentaar krijgen, of flauwe grapjes, of harde woorden 'die toch echt niet zo bedoeld waren'. En dan zouden wij van het forum af moeten?

Dit is een valse keuze die jij de lezers geeft: "als Waterman echt geeft om het forum, gaat hij er nu toch van af. Als hij er dus niet vanaf gaat, zie je wel, dan denkt hij alleen aan zichzelf en is hij niet begaan met het forum / heeft hij geen inzicht in zichzelf."

Als mensen massaal aangeven dat mijn reacties op hun blogs ze niet helpen, dan ga ik van het forum af.
Als ik ga schelden of rotzooi trappen, dan mag admin mij een ban geven. Net zoals ieder ander.

Als jij weg wilt gaan, omdat je denkt dat het daarmee kalmer gaat worden, ga je gang. Dat is jouw eigen beslissing.
Maar ga geen valse voorstelling van zaken geven over anderen die ook op het forum zitten.

Dit is verdomme te gek voor woorden.

Admin, kom op, ga nou alsjeblieft gewoon de forumregels handhaven.

afbeelding van waterman

Hoi Chelle

Fijn dat je het met me eens bent. Dat we ons ALLEMAAL aan de forumregels gaan houden. Zodat we voorkomen dat mensen hier weggepest worden. Zoals in het verleden net iets te vaak is gebeurd. Door scheldpartijen, valse beschuldigingen, insinuaties en vuile groepstiranniek ( groepsdynamica?). Zodat we elkaar niet uit gaan schelden. Zodat mensen hier hun verhaal kunnen houden, en hun reactie kunnen geven. Jij ook. In een veilige omgeving. Fijn dat je dat met me eens bent. Gelukkig.

Dus chelle, forumregels? Afgesproken?
Waterman

afbeelding van Anna36

Redelijk irritant?

waterman schreef:

Fijn dat je het met me eens bent. Dat we ons ALLEMAAL aan de forumregels gaan houden. .(.............) Fijn dat je dat met me eens bent. Gelukkig.

Dus chelle, forumregels? Afgesproken?

Interessant dat je zo blijft benadrukken dat Chelle en jij het zo fijn eens zijn, terwijl Chelle al meerdere keren heeft laten weten dat ze het NIET met je eens is. Je gaat ook maar door en door over die forumregels zonder inhoudelijk op Chelle ( of wie dan ook) te reageren.
Wat ik me nu afvraag; is dit jouw onbeholpen manier om een conflict te sussen en de verbinding met Chelle te zoeken? Want dan wil ik je toch meegeven dat deze methode niet gaat werken, teveel dwangmatige herhalingen en een te star negeren van alles wat daar op teruggezegd word door de ander.... Of weet je stiekem heel goed dat je op deze manier irritatie oproept en is dat juist je doel? Een soort onderhuids getreiter dat aan de oppervlakte door moet gaan voor redelijkheid. Ben benieuwd, maar een antwoord zal wel uitblijven vrees ik.

afbeelding van waterman

Hoi Anna

Dank jou ook hartelijk voor je bijdrage.

Citaat:

Al een paar jaar word ik systematisch uitgescholden, beledigd, verketterd en zo voorts.

Weet je....... Je hebt helemaal gelijk. Het is eigenlijk helemaal geen kwestie of Chelle het met mij eens is. Want het gaat om de forumregels. En daar moet je je gewoon aan houden. Dat is geen kwestie van of je het daar mee eens bent. Of dat je liever hebt dat regels voor de anderen gelden, maar liever niet voor jou. Of dat er andere regels gelden. Of dat regels echt alleen maar vodjes zijn. Regels, daar moet je je gewoon aan houden, toch? En als je dat niet doet, dan heb je hier eigenlijk niets te zoeken. Toch? Om het leefbaar te houden. Want schelden is wel irritant. En misschien wel extreem irritant. Schadelijk. Disrespectvol. Onbeleefd. Tegen de regels. Daarom zijn er toch forumregeltjes?

Dus je hebt gelijk. Chelle zou zich gewoon aan de forumregels moeten houden. Net zoals jij en ik. Dat zal ze toch wel met me eens zijn. Of ze het nou met me eens is of niet.

Anna, ik ben wel een beetje benieuwd, eerlijk gezegd......... Jij was hier een paar jaar terug ook, zeg je. Onder welke nick trad jij toen hier op? Zou je dat willen zeggen, of ligt dat misschien wat gevoelig? Misschien kunnen we nog wel wat gezamelijke herinneringetjes ophalen....... En het praat misschien wat makkelijker.

Met vriendelijke groeten
Waterman

afbeelding van hortensia

@Anna

Misschien zou dat inderdaad een stukje openheid geven Anna ...onder welke nick was je hier toen ? je hebt veel te melden ineens uit het niets en weet het allemaal zooo goed, misschien dat je even iets over jezelf kunt vertellen ?

afbeelding van Anna36

Hortensia en Waterman

Fair enough, snap dat jullie je dat afvragen. Het ligt niet gevoelig hoor, behalve dat ik mezelf met terugwerkende kracht wat pathetisch vond, toen ik er weer wat bovenop was.. Mijn naamdestijds ( begin 2012) was " geenhoopmeer" en ik heb een paar blogs gewijd aan dat ik vlak na mijn scheiding vreselijk verliefd was en na een paar weken gedumpt werd.
Kan me niet herinneren toen contact te hebben gehad met jou, Waterman, dus herinneringetjes kan ik niet met je delen. Zoals gezegd ben ik sinds die tijd regelmatig blijven lezen, wisselend qua intensiteit. Maar genoeg om in grote lijnen gezien te hebben dat hier al een tijdje een clubje zit dat niet botert... Hortensia, jij merkt op dat ik het zooo goed weet, maar eerlijk, zoveel kennis hoef je niet van deze site te hebben om te kunnen zien wat er gebeurt hoor. Het is geen hogere wiskunde, en alle ins en outs van " het conflict"zijn ook geen noodzakelijke kennis. Zoals iemand hier mooi schreef: er is geen kip of ei meer, er is alleen maar rotzooi. Ik heb alleen gereageerd op wat ik als buitenstaander ( en iedere andere buitenstaander ook) zo kan zien. Daar is weinig spannends aan hoor. Heb wel vaker hier van die rel-topics voorbij zien komen en nu dacht ik: ik doe eens mee, ook als is mijn cv op ldvd beperkt. Kan soms gewoon eens fijn zijn om je hart te luchten.

afbeelding van Binky

Anna

Pseudologia phantastica! Zolang je er zelf maar in geloofd! Knipoog

afbeelding van Anna36

Re

Roepen dat iemand liegt is altijd makkelijk. Makkelijker dan dat het voor de ander is om dat te weerleggen. Ik ga daar ook de energie niet in steken, want geen zin in spelletjes.. Denk maar wat je wil..Wil enkel zeggen dat ik me zeer gevleid voel dat jij, wie je ook mag zijn , speciaal een (extra?) accountje hebt aangemaakt voor deze reactie! Ik voel me heel bijzonder, dank je

afbeelding van chelle

#Teletubbies On Speed

Heel inspirerend dat een petal, waterman en een hlim wel in staat zijn om een correcte voorstelling van zaken te geven.

Wat zijn jullie zelf toch ongelofelijk in orde! Glimlach

Dus..

Wanneer de onwillige ex van een blogger, zonder enige vraagstelling, al meteen in de hoek wordt geschopt van Narcist, Manipulator, Controleur, dan mag je daar niet over schrijven dat het ‘niet objectief en constructief is’, want 'dan denk je het beter te weten’ en zeg je eigenlijk ‘dat die andere reactie dus achterlijk is’. En wie denk je wel niet dat je bent, Chelle, dénken dat je zélf wel objectief bent! Als je vervolgens het standpunt verder uiteenzet, namelijk dat deze 1 dimensionale kijkrichting het werven van zelfinzicht in eigen gedrag van een blogger vermoeilijkt, dan ben je er alleen maar op uit 'om te rellen’. Oh, en: ‘dan denk je het ook weer beter te weten’.

Maak je graag gebruik van metaforen en beeldspraken (bijv. waar ik ‘Het Afweergeschut’ op dit forum vergelijk met een gezwel), dan worden deze uit de context gehaald en volledig verdraaid weer terug geworpen. ‘Chelle heeft mij een kankergezwel genoemd!!!’ krijg je dan. Of: 'Chelle vindt onze reactie een kankergezwel, omdat het haar niet aanstaat!'. Om even uit te vergroten, wat een hypocriet die Chelle is. En hoe Chelle alles verdraait! Hoe erg zij scheld. En hoe lelijk ze doet. Moet je horen wat zij schreef! En dan haar vieze handjes in onschuld wassen, bah bah!!

Maar Chelle corrigeert het Petaltje even. Want Petaltje leest weer eens niet heel goed en krijgt de hele, letterlijke context in haar gezichtje geduwd. En dan horen we het Petaltje weer heel verongelijkt schel gillen omdat haar wordt geschreven 'dat ze niet kan lezen’. Inderdaad. Dat kun je ook niet, Petal. Daar zien we hier toch letterlijk, feitelijk, het bewijs van? En dan nòg incorrect blijven invullen. En niet 1 keer, maar keer op keer, zelfs jàren later en dan nog steeds die metafoor niet kunnen plaatsen in de context. Ga ik geen eigenaarschap over dragen. En dan, oei, boos dat ze is!! Hele jerrycans met bitter zwavelzuur worden er dan leeggegooid.

*En omhoog gaan de borden, en op stijgen de kreten, en het gehuil en het geschreeuw* BOOO!

Ageren tegen het onverbeterlijke starre fanatisme waarmee een waterman zich in bijna elk blog met dezelfde boodschap laat horen, maar daar geen enkel dissident geluid op duld, daar moet je vanaf blijven, ‘want het is een ontzettende keikerel, een lieverd die heel begaan is met iedereen!!!’. Hoe dúrf je kritiek of kanttekeningen te plaatsen waar hij al die ‘onbruikbare kereltjes van exen’ zonder bevraging, structureel stigmatiseert, categoriseert en demoniseert? Daarmee ben je hem aan het verketteren! En wat maak je je toch schuldig aan gestook en geëtter wanneer je de respectabele man om een onderbouwing van zijn beweringen vraagt! Natuurlijk overtreed je de forumregels wanneer je pester-brein zich hardop af vraagt waarom die man elke dag, in elk blog, vaker in herhaling valt dan een Teletubby op speed, maar zich nooit ergens op laat feedbacken! Moet je niet benoemen! Is onrust zaaien! Stop met trollen!

Als je die observatie wèl publiekelijk uitspreekt, wordt meteen het volgende alweer in werking gezet:

De Dame Met Haar Zwavelstokjes. Daar komt ze. Hlim die zich structureel met virtuele omhelzingen bevestigend op de reacties van ‘haar helden’ en medestanders gaat werpen, maar haal het niet in je trollenhoofd om je daar afkeurend uit te laten over haar geveinsde onschuld als reactie op een uitslaande forumbrand. Ook al heeft zij deze notabene zelf, nogal opzichtig ook, eigenhandig helpen opstoken. Blazend over de smeulende kooltjes, onze Hlim 'die nooit wat doet!' Daar moet je dus gewoon je bek over houden en vooral niet benoemen, want anders ben je ‘aan het stoken’. Hoe zichtbaar het dan ook is dat zij nergens in staat is om ook maar één logisch-consistent argument bij te dragen, alleen maar zuigen met ‘jij ziet het goed, hoor!’, ‘jij hebt helemaal gelijk, hoor!’, ‘aan ons ligt het niet, hoor!’, 'zij doen dit al jaaaaren, dat zieken, wij niet!', daar mag je je aandacht niet op vestigen, want anders ben je ‘een trol’.

*En omhoog gaan de borden, en op stijgen de kreten, en het gehuil en het geschreeuw* BOOO!

Wat een ongelofelijke goeierts zijn jullie toch! Glimlach

Maar gaan al deze beweringen en uitlatingen, met een beetje uitzoomen op links en rechts, dan niet genadeloos mank?!

Is er niet aanwijsbaar en zichtbaar te zien dat er een totaal gebrek aan bereidheid tot introspectie bestaat, gecombineerd met de allesverzengende behoefte je moreel verheven te voelen boven die verschrikkelijke Chelle, die Pall en die torn die volgens jullie onbesmettelijke weergave van hoe het ècht zit, altijd maar pestende, ziekende, verstorende, het altijd beter wetende, op de man af valse spelletjes zitten te spelen?

Nee! Jullie gedrag is vlekkeloos, niks op aan te merken! Dik in order, hoor, jullie! Lekker in een coma laten liggen, die zelfreflectie. Valt tenslotte niks te reflecteren op een gedrag waar gewoon niets op aan te merken is. Dus lekker laten lullen, joh. Jullie zijn Oké!

Net zo laten lullen als met die totaal verzonnen en zuiver gebaseerd op levendige fantasie verhalen, waar hier en daar weleens wat (oud) gebruikers uit de school klappen met onthullingen over de actief-repressieve Heers & Verdeel-praktijken ‘op de achtergrond’. Dat zijn die trollen zelf met fake accountjes! Onmogelijk dat een onafhankelijk forumlid zien wat die trollen zien! Waar sympathie voor een torn, of een Chelle, of een Pall, heel stiekempjes via PB's wordt gecorrigeerd en neergesabeld 'want, nee, dan zie je het niet goed', allemaal verzonnen! En dat de gebruikers wiens naam daarin veelvuldig wordt genoemd, nu de individuutjes zijn die het hardst en luidst protesteren ‘dat de rotzooi nooit van hun komt’, nou, als je dáár wat over zegt, ben je aan het vingerwijzen om te zieken. Ben je 'aan het verdraaien'! Niks van waar, namelijk!

En dat ene Binky, onze nieuwste aanmelding, vers met 'ldvd' natuurlijk, zich vanuit het niets doelbewust op Anna stort met de implicatie dat ze een leugenares is, heeft ook hélemáál níks te maken met het feit dat Anna het in haar hoofd durfde te halen om de Waterman feedback te komen geven. Hoe kom je daarbij?!? Dus, nah. Als je je bedenkingen plaatst bij de verschijning van deze 'Binky', ben je weer 'onrust aan het zaaien'! Allemaal bullshit. Klopt niks van, zie ik gewoon verkeerd, verdraai ik natuurlijk, of bestaat gewoon niet. Jullie hebben nog nooit iets fout gedaan!

Gaan we daarom niet over lullen en al zeker niet de forumregeltjes op toepassen, toch?

Stuk voor stuk, volledig geconsumeerd door de wildgroei van gekwetste trots die het gevolg is van de scherpe en inhoudelijke manier waarop sommigen van jullie reacties worden ontzenuwd. We hebben scherpe argumenten en we schrijven dat – dit is een forum – gewoon op. Hoe weerzinwekkend je dat ook vindt.

Het aspect dat namelijk nog steeds onderbelicht blijft, is dat ‘kritiek uiten’ niet betekent ‘iemand de mond willen snoeren’. En dat ‘feedback geven’ niet betekent ‘dat iemands mening er niet toe doet’ of ‘dat je dus achterlijk en dom bent’. Als dat is hoe je ‘feedback’ beleeft, is het toch je eigen verantwoordelijkheid iets met die extreme overgevoeligheid te doen. Daarom gaat het eventuele 'actief modereren op die favoriete forumregeltjes' ook geen bal uithalen. Het is gewoonweg HET NIET DULDEN van een ander geluid, invalshoek, visie, standpunt. En daar valt niet tegen aan te modereren, zelfs al worden beeldspraak, metaforen en taalillustraties vanaf nu verboden.

En laten we ons nu weer lekker richten op hoe verpletterend in orde Petal, Waterman en Hlim zijn!

Jullie zijn oké! Stuk voor stuk Glimlach

afbeelding van torn

# De Ergste van Allemaal!!

chelle schreef:

gecombineerd met de allesverzengende behoefte je moreel verheven te voelen boven die verschrikkelijke Chelle, die Pall en die torn die volgens jullie onbesmettelijke weergave van hoe het ècht zit, altijd maar pestende, ziekende, verstorende, het altijd beter wetende, op de man af valse spelletjes zitten te spelen?

En dan vooral die torn, dat is de ergste van allemaal !! Steve
Als je het zelfbenoemde 'leuke' vrouwtje en meerwaarde voor dit forum, het petalsje moet geloven...

Begint spontaan met rollende ogen in haar hoofd te schuimbekken en stuiptrekken als ze de naam torn alleen al leest, dat zogenaamde o'zo onschuldige leuke vrouwtje die structureel een verknipte twist en draai weet te geven aan de woorden en intenties van enkele forumleden........

Heb ik volgens mij zo 3 of 4 kenmerken weten aan te wijzen van het lijstje waar zij zelf altijd bij het minste geringste over exen mee loopt te wapperen...

Maar Petalsje is net als de rest van het trio Kwik, Kwak en Kwek helemaal Oke!!
En die andere niet.....

afbeelding van chelle

@torn: forumregels, makker!!!

Ben je nou helemaal van de pot gerukt, trol die je bent! Dit zeg je toch niet!

Denk aan de forumregels, torn!! En dat geldt ook voor die Chelle. Omdat ze dit heeft geschreven:

Chelle schreef:

"...waarom die man elke dag, in elk blog, vaker in herhaling valt dan een Teletubby op speed, maar zich nooit ergens op laat feedbacken!"

Want uiteraard gaat zij, dat.....

torn schreef:

...."o-zo onschuldige leuke vrouwtje die structureel een verknipte twist en draai weet te geven aan de woorden en intenties van enkele forumleden..."

...dat metafoor weer op z'n petaliaans interpreteren en teruggeven in deze 'correcte' vertaling:

"En dan moet je het godverdomme zeker maar normaal vinden dat die Chelle, trol dat ze is, over waterman gaat zeggen dat hij flink aan de speed is!?!?"

*Chelle rent meteen naar de kast waar de forumregels bewaard worden om er torn en daarna zichzelf mee op de vingers te slaan*

afbeelding van Binas

Chelle

Ik ben heel objectief. Voor mij gaat het om een ander recent issue, die ik beloofd heb privé te houden.

Ik vind je voorstel perfect, ik heb hem hier zelf ook neergezet dus sluit er alleen maar op aan. Ik vind dit niet duiden op je handen in onschuld wassen. Juist op een kracht en inderdaad het gedoe bij de wortels pakken en eruit trekken.

afbeelding van waterman

Helemaal eens met Petals

Iedereen zich aan de forumregels houden.
Iedereen die scheldt een keer waarschuwen.
Bij herhaald slecht gedrag er af gooien.

Alleen dan is de site leefbaar. Als Admin niet zijn verantwoording neemt, zullen we het zelf moeten doen.
Niemand meer schelden, dus. Niemand meer op de man spelen dus.

Hartelijk dank
Waterman

afbeelding van Hetlevenismooi

@petals

Dank je wel petals!

Ik hoop dat Admin dit leest en er iets mee doet.
Dat er misschien meerdere moderators kunnen ingezet worden. Ik herinner me iemand die dat wel wilde doen, toen op de site. Elkaar helpen om dit beleid weer op poten te zetten. Wat als een hobby voor de Admin zou kunnen blijven. Natuurlijk ga ik daar niet over, het is een idee.
Het is een podium met een verantwoordelijkheid.
En het is niet niks als mensen niet meewerken.
Om dat treiteren op de site tegen te gaan.
De Admin heeft ooit eens gezegd als je elkaar niet ligt, ga elkaar uit de weg. Heel mooi! Na vele van discussies die uit de hand liepen zijn wij dat gaan doen. Niet meer reageren. Soms zeg je dan weer wat omdat het te ver gaat, het blijft aan de gang. Heeft het al die jaren zin gehad petals? Die discussies? Of het niet reageren? Moderatie is de oplossing, de punten die jij aangeeft.
Jij krijgt ook altijd van alles naar je hoofd geslingerd. Al jaren.
En dan nog zo mooi dat je opkomt voor de site, hoop dat de Admin dit leest. En het weer als voorheen, als een welkome site omtovert.

afbeelding van chelle

#Ho, daar.

petal schreef:

“Je moet je op deze site bijvoorbeeld maar laten zeggen dat je een kankergezwel bent door Chelle in hoogsteigen persoon.”

Ho daar, Petal. Stop eens met mij woorden in de mond leggen. Ik acht mij niet verantwoordelijk voor het gebrek aan jouw begrip van beeldspraak & tekstinterpretatie. Even die Ouwe Koe die je er nu bijsleept, ontleden zoals deze in elkaar zat.

Dit heb ik toendertijd geschreven:

Citaat:

Dit afweermechanisme, […] begint een ziekelijke, kwalijke en gruwelijk ongezonde vorm aan te nemen. Een allesverslindend, om zich heen bijtend kankergezwel dat maar blijft groeien.”

Werd door jou weer magistraal verdraaid tot:

petal schreef:

“En daarna noem je mensen op het forum een kankergezwel”

petal schreef:

“Forumgebruikers bestempelen als kankergezwel”

En nu doe je het weer. Niks geleerd, dus, want: nee. Dat is er nooit geschreven.

Ik heb mij toendertijd nog uitgebreid uitgelegd in de vorm van een Groep 6 lesje in beeldspraken. Tot ik blauw in het gezicht zag. Ga ik niet meer doen.

Dus ook voor de gebruikers, zoals jij, die volledig op tilt slaan omdat zij simpelweg beeldspraak niet snappen en dan verontwaardigd in compleet overspannen toon gaan reageren, dan ook een waarschuwing? Had je nu dus een ban gekregen, onder het mom ‘een ieder wiens onvermogen tot tekstinterpretatie nogmaals de boel doet opvuren: een ban’.

Legt meteen bloot hoe moeilijk het is om een duidelijke grens te stellen, wanneer een reactie nu ‘schelden’ is. Of waar de grens ligt wanneer er ‘op de man’ wordt gespeeld en niet ‘op de bal’. Jij speelt nu toch ook ‘op de vrouw’, petaltje? Mag het dan wel?

Draag je eigen aandeel in het geheel met je ‘je handen in onschuld wassen’.

Ps.

waterman schreef:

"Niet reageren op blogs, reacties of opmerkingen die je niet zinnen."

Als dat jouw interpretatie is van hoe een forum behoort te worden vormgegeven, zit je overduidelijk op de verkeerde plek.

afbeelding van waterman

[Twee daagjes later]

[Twee daagjes later]

Lieve mensen, dank allemaal voor je input. Ik denk dat mijn punt wel gemaakt is. Admin moet ingrijpen, en we moeten ophouden op deze manier op elkaar te reageren. We moeten ons allemaal aan de forumregels houden. En die zijn heel duidelijk. Niet reageren op blogs, reacties of opmerkingen die je niet zinnen.

Olie op de golven gooien, geen olie op het vuur gooien.

Mensen, nogmaals dank voor jullie input. Het is duidelijk genoeg zo.

Liefs allemaal.
Waterman

afbeelding van petals

Andere mensen schrijven hier

Andere mensen schrijven hier op een manier die jou niet bevalt en dan worden hun reacties bestempeld als kankergezwel. Iedere keer als wij iets schrijven dat jou niet bevalt, wordt dat tot in den treurnis benadrukt, hoe achterlijk die reacties zijn en dat jij toch echt de enige bent die objectief reageert. Ik heb 1,5 jaar niks teruggezegd en nog steeds doe jij hetzelfde bij elke reactie die ik waag te schrijven. Jij moet je gelijk hebben en tolereert geen anderen, dat is het probleem. En je rust niet tot wij weggepest zijn. Verdraai het maar weer zoals jou uitkomt want anderen begrijpen toch nooit de hogere betekenis achter jouw zeer laag gekozen bewoordingen, ligt altijd en eeuwig aan de anderen. Noem het dan beeldspraak, wat jij wil. Op een site als deze hoort dit niet. Ik zit op een ander forum waar dit nog geen dag wordt getolereerd, en terecht.

afbeelding van chelle

#betonnen plaat

petal schreef:

"...en dan worden hun reacties bestempeld als kankergezwel."

Het afweermechanisme, Petal. HET AFWEERMECHANISME.

Mijn god, wat een PLAAT. Als je niet eens de grondbeginselen van tekstbegrip onder de knie hebt, dan is de rest van je betoog wat dus gebaseerd is op 'het niet kunnen interpreteren wat bedoeld wordt', gewoon los zand.

Citaat:

"Iedere keer als wij iets schrijven dat jou niet bevalt, wordt dat tot in den treurnis benadrukt, hoe achterlijk die reacties zijn en dat jij toch echt de enige bent die objectief reageert."

Je punt? Ik vind het inderdaad 'objectiever' om niet meteen allerlei karaktereigenschappen toe te schrijven aan een ex wiens intenties, belevingen en gevoeligheden niemand hier verder van op de hoogte is. Ten gunste van een blogger, vind ik het essentieel om die behoedzaamheid mee te nemen in een reactie. 'Achterlijk' heb ik het nooit genoemd. Wel kun je er de klok op gelijk zetten dat jij weer verschijnt op het moment dat jij in het verhaal van iemand weer de 'narcistische trekken' bij een mannelijke ex denkt te herkennen. En dan ga je al snel in 'de conclusies' zitten, wat vaak aandoet als projectie. Feedback jij jezelf daar weleens op? Beetje je eigen oogst dan vervolgens gaan zaaien op het pad van een ander. Vind ik niet constructief.

Ik mag daar 'wat' van vinden en mij ook over uitspreken.

#2. Discussiëren is op de site toegestaan...[...]
#2. Ga in op de argumenten van de ander en het bericht van de ander...[...]

Blijf jij lekker lezen wat je wil lezen.

afbeelding van petals

jij bent niet degene die mij

jij bent niet degene die mij vertelt wat ik wel en niet mag schrijven, dat is mijn punt. Als je nou je eigen site start, dan mag jij daar helemaal zelf bepalen wie wat schrijft. Dit is een open forum waar alle ruimte moet zijn voor verschillende standpunten en ik beslis nog altijd zelf of ik zelf denk dat ik een ander wat zinnigs te melden heb.

Als je dat dan dus 1 keer gezegd hebt, of misschien 2 keer, of misschien wel 5 keer, is het totaal ongepast om dat 1000 keer te herhalen. Dat is doorzeiken en niets anders dan doorzeiken, met als doel om de ander te hinderen, en dat gaat in jouw geval zover dat je dus reacties die jij niet zinnig acht, maar even bestempelt als kankergezwel. Inmiddels is het bijna standaard begin van jouw stukjes een of twee alinea's met omschrijving waarom de reactie van een ander toch oh zo slecht is. Ellenlange epistels worden er gewijd aan meta-commentaar op andermans reacties. Als jij dat allemaal zelf een gezonde inhoudelijke reactie vindt op de aanwezigheid van andersdenkenden, dan hebben wij duidelijk een ander beeld van wat 'gezond' en 'inhoudelijk' inhoudt.

Als ik kenmerken van narcisme meen te herkennen, zeg ik precies dat, dat ik kenmerken van narcisme meen te herkennen. Als ik dat niet meen, dan zeg ik dat dan dus ook niet. En het is nog altijd aan de blogger zelf om te bepalen of hij / zij iets aan mijn reacties heeft.

Ik wil deze discussie verder niet meer met jou aan want we hebben hem al eerder gevoerd. Nieuwe mensen zitten hier ook totaal niet op te wachten. Die wil gewoon graag advies van verschillende mensen.

afbeelding van chelle

#Rechten

petal schreef:

“jij bent niet degene die mij vertelt wat ik wel en niet mag schrijven, dat is mijn punt.”

Je punt wankelt, petal. Wat onderbelicht blijft is dat bij jou precies dezelfde sluimerende aversie en irritatie bestaat, omdat ik het principieel met jou oneens ben wanneer jouw insteek weer standaard wordt ingezet op ‘die narcistische trekjes’ die je weer, vanuit eigen trauma, in iemands ex denkt te herkennen.

Niemand heeft jou hier ooit geschreven ‘dat jij het recht niet hebt om zelf te beslissen dat jij een ander wat zinnigs te melden hebt’. Dat is toch je eigen beleving (gevoeligheid?) in deze kwestie; denken dat jouw mening er niet toedoet. Ik vertel jou niet 'wat je wel en niet mag schrijven'. Vanuit jouw unieke positie een relatie te hebben gehad met volgens jou ‘Een Narcist’, lijkt het je alleen mateloos te irriteren dan een ander, die misschien ook vanuit ervaring spreekt, toch een ander standpunt wenst in te nemen in het hele ‘Wel Of Niet Een Narcist’-debat.

Ik kan dat debat inhoudelijke gewoon aangaan. Zie daar niks kwalijks in. Het lijkt eerder een verwachting van jou te zijn, dat er moet worden ‘afgebleven’ van de dingen die petal schrijft. Alleen lezen, dus? En daarin wordt geen ander standpunt dus geduld? Tja, beste petal, dan zit je op een forum toch verkeerd.

Je vergeet namelijk te verbinden dat diezelfde overtuiging en het ‘recht’ dat jij vind dat je hebt (waar) om aan een blogger te schrijven 'wat petal wil', dat dus óók automatisch voor een ander geldt. Ongeacht wanneer het JOU niet bevalt dat jouw reactie ook wordt meegenomen in het andere perspectief. Of is het een 'ikke wel, maar jij niet'-gevalletje?

Dat jij ‘op een ander forum zit waar dit niet nog geen dag wordt getolereerd’, maakt wat jij hier vervolgens ‘ook zou willen zien’ nog niet De Norm. Mij verzoeken ‘een eigen site te starten waar ik zelf mag bepalen wie wat schrijft’, daarin sijpelt voornamelijk je eigen droombeeld in door. En als ik volgens jou 1000 keer in herhaling val, dan zal jouw narcisten-diagnose dus ook al zo'n 1000 keer voorbij moeten zijn gekomen. Want ik reageer, volgens jouw stelling, tenslotte 'iedere keer op jou' Knipoog

Ik vind het prima, wanneer iemand zich tot mijn reactie wenst te richten en uitspreekt dat mijn insteek of standpunt ‘niet constructief’ is. Graag! Kom maar met je inhoudelijke argumenten. Zet uiteen, leg uit waarom jij dat dan vindt. Daar ga ik echt niet van piepen of oproepjes aan de admin voor plaatsen. Het argument 'maar wij doen dat toch ook niet bij jou, of wel dan?!', vind ik zwak. Da's jouw 'norm'. Maakt nog steeds niet dat het dan ook automatisch de mijne behoort te zijn. Kom je toch weer terecht bij het Forum Beginsel en kunnen we wel alle platforms gaan sluiten. Het lijkt er vooral op dat de gebruikers die zich storen 'aan al die tegen- en bijgeluiden', zich gewoonweg niet staande kunnen houden tijdens het beargumenteren van de standpunten die zij, bij voorkeur, alleen maar bij de blogger willen neerleggen. Komt daar vervolgens vanuit een andere kant feedback op, dan wordt het ervaren als ‘doorzeiken en niets anders dan doorzeiken, met als doel om de ander te hinderen.” Da’s jouw forumbeeld, petal. En die mag je houden.

De mijne ziet er inderdaad anders uit. Dat je, ongeacht het principieel oneens zijn met sommige visies, ook in staat bent onderscheid te kunnen maken in waar je je wél in kunt vinden en dit zelfs óók kunt uitspreken:

http://www.ldvd.nl/in-de-war-iemand-tips#comment-147171

En nog een keer:

Citaat:

“…en dat gaat in jouw geval zover dat je dus reacties die jou niet zinnen bestempelt als kankergezwel.

HET AF-WEER-MECHANISME, petal. Ik begin gewoon te denken dat je onvermogen om te lezen wat er stáát en dit vervolgens te interpreteren, een uit vrije wil gekozen 'Ich Bin Blind'-karaktertrek is geworden. Hardnekkig, hoor.

afbeelding van petals

Andere mensen schrijven hier

Excuses, dubbel

afbeelding van Anna36

Re Chelle

Respect, mooie blog. Je bent een van de weinigen die kan reflecteren en kan uitzoomen. Maar goed, het probleem wordt direct duidelijk als je de reacties ziet die volgen... Jammer jammer. Je reactie komt op mij iig oprecht over.
Dat de forum therapeut niet reageert op mijn blog had ik wel verwacht hoor...dat is niet nieuw. Die gaat gewoon onverminderd door met hetzelfde as we speak. Ik ben bang dat ie z'n internet therapeutenrol veel te hard nodig heeft om zich staande te houden en zich belangrijk te voelen... Die pet laat ie zich echt niet zomaar afpakken, die zit veel te lekker. Bij mij niet de heftige emoties door gebeurtenissen in het verleden, dus het krijgen van een reactie was niet zo belangrijk. Ik kan me wel voorstellen waarom dat voor jou ivm opgebouwde frustratie wel zo is. Echt heel erg wat je allemaal beschrijft. Je oplossing is rigoureus maar ongetwijfeld effectief. Ik denk alleen niet dat zoiets in de nabije toekomst mogelijk is, dus doorbijten Chelle, en proberen er het beste van te maken.

afbeelding van Binas

De kracht van de site

Toch nog even een account aangemaakt omdat ik deze site belangrijk vind voor mensen met LDVD, in de hoop op beterschap.
Ik zit sinds 2006 op deze site en vanaf 2012/2013 is er af en aan onderlinge frustraties.
Zonde vind ik dat. Ik heb bij lange na niet alles gevolgd, ben er vaker meerdere maanden/jaren even uit geweest. Maar telkens als ik kwam gluren, was er wel gezeur.
Ik stoor mij er aan, vaker geprobeerd te bemiddelen of achter de schermen erover gepraat en proberen te begrijpen.

Ik zelf denk dat voor meerdere ldvd'ers een stop erg gepast is. Om de site weer te laten zijn waarvoor het bedoeld is, mensen met ldvd.
Ik ben ontzettend geschrokken van wat hier gebeurt. Fake accounts, dingen die benoemd worden o.a. richting mij, dat ik denk waarom?
Ik kom hier om te verwerken en te steunen, heb ongelooflijk veel aan deze site gehad. Geen zin in ruzie, gekkigheid.. Dat raakt me.
Ik heb mij altijd afzijdig proberen te houden, nooit ergens in mee gegaan, wel af en toe proberen te bemiddelen jaren geleden.

Ik heb mijn account gewist, omdat ik geen deel meer uit wil maken van al het gekonkel. Mensen die je niet kent en die zich ongelooflijk aan elkaar zijn gaan ergeren. Ik ken een aantal mensen irl, dat is voor mij belangrijk en van waarde geweest.
Wat ik nu belangrijk vind, is dat deze site weer kan worden zoals ik hem in 2006 heb leren kennen, daarom voel ik toch de noodzaak nog wat te posten.

Lieve ldvd'ers, kap nou toch eens met deze bullshit.
Ik pleit voor permanente bannen, de Admin weet echt wel voor wie, ook voor mijn IP adres. Zodat de rust terug komt en de site weer waardevol is voor diegene die het nodig hebben.
Ik zou in 2006 en mijn ldvd van 2012 niet zonder hebben gekunt.
De meesten zitten hier nog van 2012 jullie allen ontzettend bedankt! 1 in het bijzonder. Het is van onschatbare waarde geweest en ik heb ontzettend veel lol gehad en gelachen hier destijds. En ook mijn ei kwijt gekund, steun gekregen, kunnen leunen en zelf tot steun geweest. Stuk voor stuk bedoeld iedereen het hier goed. Zijn er briljante blogs geschreven, reacties gegeven, wijsheid gedeeld, lessen geleerd. Mooi!
Alleen is dit gedoe toch een keer leuk geweest? Schat in of je nog van waarde bent, zo ja negeer dan hetgeen waar je niet tegen kan.

I know, wat doet mijn mening er verder toe. Ik hoop alleen dat admin inderdaad ingrijpt. Zo niet dat iedereen hier zich van zijn volwassen kant kan laten zien en zich richt op de mensen die in verdriet zitten. Laat de site weer van hen zijn, bedenk je hoe je het zelf nodig hebt gehad en hoe onveilig het kan voelen als je in dat verdriet zit en er onderlinge ruzies onder je blogs worden uitgevochten.

Niet prettig en de waarde van deze site daalt daarmee in mijn ogen. Het is nu al jaren zo, wanneer is het eind?
Ik hoop van harte dat er wat gebeurt en deze site zijn kracht kan herpakken.

Liefs Binas

afbeelding van Anna36

Binas

Dat heb je mooi verwoord Binas! Ik sluit me daar echt helemaal bij aan, er is al zo lang gezeur hier omdat een aantal ldvd ers elkaars aanwezigheid niet lijkt te kunnen verdragen. In mijn vorige reactie heb ik me vooral kritisch uitgelaten over Waterman, maar ik ben het met je eens dat het voor meer mensen een goed idee zou zijn om even rust te nemen van het forum. Op het moment dat je ELKE reactie op een blog begint met een sneer naar een ander forumlid ( in dit geval Waterman), is er ook iets niet ok. Dan geldt net zo goed dat je obsessief en dwangmatig bezig bent met alles wat die ander doet, en dat rust en afstand voor sommigen van zijn felste tegenstanders waarschijnlijk ook een goed idee zou zijn. Ik kan me in ieder geval niet voorstellen dat nwe gebruikers, die middenin hun verdriet zitten, hierop zitten te wachten. Het blog van voorspelbaar is daar een tragisch voorbeeld van. Alleen maar grote ego's die strijden over wie het meeste bestaansrecht heeft hier, en slechts weinig woorden van steun voor voorspelbaar. Jammer hoor, het kan zo'n fijne site zijn. De immer door afwezigheid stralende admin helpt mi ook niet echt. Ik heb hem of haar in ieder geval al lang niet meer op een reactie of op ingrijpen kunnen betrappen. Als je deze site een veilige plek wilt laten zijn voor iedereen met ldvd, is ingrijpen hier echt noodzakelijk.