Advies over collega nodig

afbeelding van Nientjuh1

Hai allemaal,

Dit is misschien niet de juiste plek, maar ik moet het even kwijt.
Ik ben nu langer dan een jaar single, tussendoor wel wat scharrels gehad, maar nooit bij iemand meer gevoeld.
Nu heb ik een collega die een paar maanden terug heeft toegegeven via whatsapp mij wel leuk te vinden, maar ik heb toen gezegd dat ik me niet zo voel tegenover hem, maar hem meer als collega/vriend zie. Ik was toen (en nog steeds) niet toe aan een relatie en voelde me nog te leeg en ongemakkelijk om überhaupt serieus te daten. Vaak dates afgezegd op de dag zelf enz.

Na een paar maanden zijn we echt wel goede vrienden geworden, we zitten na werk vaak aan de bar wat biertjes te drinken, of gaan de stad in voor cocktails o.i.d.
Na dat appje heeft hij het er nooit meer over gehad, dus ik ging er maar vanuit dat zijn gevoelens gezakt waren en verder was gegaan. Ik vond het ook niet waard om erover te beginnen.

Een paar weken terug was het de laatste dag van een andere collega en hebben we met alle koks even een biertje op de zaak gedronken. Ik iets te veel bier op. Uiteindelijk waren we met z'n 3en over en hebben we die ene collega even weggebracht naar station en waren die ene jongen en ik over. Ik woon heel dichtbij het restaurant, dus hij bracht mij netjes thuis. Aangezien hij nog naar station moest lopen, omdat er geen trams meer reden, en hij vervolgens een stuk met de trein moest om thuis te komen, heb ik hem bij mij laten slapen, we moesten toch allebei om dezelfde tijd beginnen de volgende dag.
De bedoeling was dat hij op de bank zou slapen, maar nadat we bij mij thuis nog wat wijn en bier hadden gedronken zei ik dat hij ook best bij mij in bed kon liggen. Van het een kwam het ander en we hebben seks gehad.
Volgende dag kon ik me nog vrij weinig herinneren, maar dat dat gebeurt was was wel duidelijk. Toen de wekker ging ben ik meteen uit bed gesprongen, onder de douche gestapt en ontbeten.
Daarna is hij uit bed gegaan en zijn we naar werk gelopen. Beetje ongemakkelijk.
Die dag was het erg stil tussen ons, maar dat veranderde de dagen daarna weer en we werden weer normaal vrienden.
Hij had het voor we seks hadden gehad vaak over een meisje waar hij wel seks mee wilde enzo, maar nadat we seks hadden gehad begon hij er nooit meer over, dus heb ik ernaar gevraagd en ineens was zij heel irritant en vervelend. Hij wilde ineens niks meer met haar te maken hebben. Dus ik wist natuurlijk meteen dat dat kwam omdat we seks hebben gehad. Het was te obvious.

Weer een paar dagen laten stuurde hij mij flirterige appjes. Uiteindelijk kwam het er op dat hij mij toch wel leuk vond en als ik het niet wil ik dat nu moest zeggen. Dus ik weer gezegd dat ik heel erg dronken was; ik had er geen spijt van, maar beter dat het niet nog eens gebeurt:

En uiteraard gebeurde het weer. Weer seks gehad, weer dronken. Ik ben nu bang dat ik hem toch soort van aan het lijntje hou. Hij heeft gezegd dat hij ook geen relatie wil, maar hij appt me elke dag, hij flirt met me, maakt dubbelzinnige opmerkingen, nodigt mij uit voor een barbecue met zijn ouders en broer. Hij wil ook steeds dat ik langskom of na werk nog blijf hangen. Het wordt een beetje too much, maar het is een collega en durf niet zo goed te zeggen dat ik het te opdringerig vind en er een beetje eng van word. Ik doe soms al een beetje kortaf, maar dat heeft hij dan niet door.

Hoe kan ik het duidelijk maken, zonder dat ik hem kwets of dat wij niet meer goed samen kunnen werken?

afbeelding van Pim56

Toe aan een relatie?

Beste Nina,

Stel je de vraag: ben ik toe aan een relatie.
Na je blogs goed gelezen te hebben, denk ik van niet, maar alleen jij kan de vraag beantwoorden.
Je hebt 2 keer seks gehad met je collega/vriend in dronken toestand, deze dingen gebeuren soms.
Ik zou zeggen het is gebeurd, maar maak er geen gewoonte van. Ga je situatie weer 'nuchter' bekijken.
Geniet van je huidige leven en houdt het heft in eigen hand, blijf het nuchter bekijken.
Mocht 'de ware' langskomen, dan zal je hart van vreugde in je binnenste omhoog springen, dat is een belangrijk teken; maar ik weet ook uit ervaring dat het geen garantie is voor het leven, alhoewel we er misschien wel naar verlangen.
Ik wens je veel wijsheid en liefde.

Groet, Pim