Afspraak

afbeelding van drbibber

Vandaag naar het consulaat om de buitenlandse scheidingspapieren via de notaris te ondertekenen.
(Voor degenen die mijn verhaal niet kennen: ik was in Nederland getrouwd, hier zijn we inmiddels gescheiden. Maar in het buitenland zijn we nog een keer getrouwd en dat liep dus nog.)

Ik kwam binnen en mijn ex zat al in de wachtkamer. Het stelde allemaal niet veel voor; eerst geld betalen en dan door naar het volgende loket (!) en daar in het bijzijn van alle andere mensen je rechterhand opsteken en zweren dat je de waarheid en niets dan de waarheid spreekt. Document tekenen en klaar.

Tussendoor bij het wachten kreeg ik zoals altijd weer een vragenvuur over mee heen.

Hoe gaat het met je?
Ben je druk?
Hoe gaat het op je werk?
Worden er nog mensen ontslagen?
Wat zijn je plannen voor dit weekend?
Hoe bevalt je nieuwe huis?
Waar loopt je hypotheek?
Wat betaal je dan per maand?
Hoe gaat het verder met je?
Heb je het naar je zin?
Maak je wel lol?
Wat gebeurt er verder allemaal in de leven?
Hoe was je weekend weg?
Je ziet er goed uit (plus een aai over mijn bol??!!)

Ook een ongevraagde update van zijn priveleven

Uitkering is net te hoog voor huursubsidie
Kamer bij die "vriend" wordt opgezegd
Hij trekt "tijdelijk" bij haar in
Hij wil nu weer verhuizen naar Groningen (*locaties wisselen per week)
Ze hebben een nieuwe kitten
Hij heeft een vakantie naar Rome geboekt
Deze tweede scheiding kost nu al 7500,-
Als ze de papieren niet goedkeuren moeten we alsnog voor de buitenlandse rechter verschijnen
Waarom krijg ik steeds brieven van het pensioenfonds

Ik had me van te voren heel duidelijk voorgenomen om niet mee te gaan in zijn mindfuck. Ik heb gisteren en vanochtend wel honderd keer tegen mezelf gezegd: niet reageren. Niet ingaan op wat hij zegt of doet. YOU ARE A GREY ROCK. Hij heeft meer dan genoeg emoties van mij "aangeraakt" en "genomen" en ze vervolgens weggegooid en er op staan stampen. De deur is definitief dicht. Hij kan niet meer met mij sollen. Ik laat het simpelweg niet meer toe.

Dat lukte aardig. Ik was beleefd maar gaf niet echt antwoord op al zijn vragen.

Ondanks de zenuwen heb ik me aardig op de oppervlakte weten te houden.

Toch heb ik weer een beetje het gevoel dat hij onder mijn huid is gekomen. Brrrrrrrrrrrr. Net alsof hij in mijn aura hangt. Dit klinkt misschien heel erg zweverig, maar mensen die ervaring hebben met narcisten begrijpen waarschijnlijk wel wat ik bedoel. Ook die aai vond ik vreselijk, maar ik kon hem niet tegenhouden. Het ging heel snel en onverwacht en voor ik het wist was het al gebeurd!! Aargh! Toch een beetje van mijn stuk gebracht.

Na afloop liep hij mee naar mijn fiets. Hij had gedacht dat we samen nog ergens koffie zouden gaan drinken (????) maar ik liep mijn werk binnen en zei doei, ik moet gaan.........

afbeelding van waterman

Hoi Bibber

Citaat:

Dat lukte aardig. Ik was beleefd maar gaf niet echt antwoord op al zijn vragen.

Ondanks de zenuwen heb ik me aardig op de oppervlakte weten te houden.

Toch heb ik weer een beetje het gevoel dat hij onder mijn huid is gekomen. Brrrrrrrrrrrr.

Ik denk dat je het goed gedaan hebt...... Uiteindelijk was dit natuurlijk een heel spannende gebeurtenis. Maar het was de laatste geplande gebeurtenis, toch? Je bent nu los van hem.............. Geen banden meer, en steeds meer afstand van hem.

Citaat:

Na afloop liep hij mee naar mijn fiets. Hij had gedacht dat we samen nog ergens koffie zouden gaan drinken (????) maar ik liep mijn werk binnen en zei doei, ik moet gaan.........

Goed zo dame....... Goed zo. Ik ben trots op je Knipoog

Heel veel liefs van Waterman

afbeelding van drbibber

Thanks! Wat me nog steeds wel

Thanks!

Wat me nog steeds wel verbaast (en stoort) is zijn 'Er is toch niets aan de hand?' houding? Denkt hij nou echt dat we gewoon beste vrienden kunnen zijn na alles wat er gebeurd is?? Pffff....

afbeelding van waterman

Misschien snapt hij werkelijk niet....

....wat er aan de hand is..... Is er misschien in zijn ogen werkelijk niet zo veel gebeurd. En is wat er gebeurde allemaal hoogstelijk aanvaardbaar geweest. Voor hem, maar zonder rekening te houden met jou. Des te meer reden om heeeeeel lang met een heeeeeele grote boog om hem heen te blijven lopen. Te egocentrisch, te weinig inlevingsvermogen.

Bibber, hij is voorlopig weer weg!!!!!! Eigen huisje, eigen leventje!!!!!!!!

afbeelding van drbibber

Meevallen?

Iemand die een zelfmoordpoging heeft gedaan en gered is door zijn echtgenote vindt een scheiding misschien wel meevallen, gewoon een kleine volgende stap? Ach, no big deal.... zoiets?

Ik snap er niks van. Maar ja, het is nu eenmaal gebeurd en het ligt achter ons. Dat heb ik geaccepteerd. Maar dat negeren van de feiten en gewoon vrienden zijn vind ik wel lastig om mee om te gaan.

afbeelding van waterman

Hoi Bibber

Probeer het niet meer te snappen, he... Je hebt lang genoeg geprobeerd hem te snappen. Hij lijkt steeds toch terug te vervallen in het gedrag dat jouw gevoelens, jouw emoties van weinig belang voor hem blijken.......... Hij heeft steeds heeeeeel erg weinig rekening met jou gehouden. Heel weinig respect voor jou getoond.

Citaat:

Ik snap er niks van. Maar ja, het is nu eenmaal gebeurd en het ligt achter ons. Dat heb ik geaccepteerd.

Ik denk dat dat verstandig is. Als het je lukt te accepteren, prima. Maar laat het in ieder geval achter je, sluit het voor jezelf af....... Voor jezelf.

Citaat:

Maar dat negeren van de feiten en gewoon vrienden zijn vind ik wel lastig om mee om te gaan.

Ik denk dat jij dat "vrienden zijn" heeel erg lang niet moet willen. Laat hem maar. Maak hem nooit meer onderdeel van je leven.

Liefs van Waterman. Sterkte!!!! Je hebt het bezoek aan het consulaat achter de rug. Zoek je rust en je stevigheid nu weer.

afbeelding van waterman

Plaatje voor de keiwijven

afbeelding van Hetlevenismooi

Nog een plaatje, sterk en mooi nummer...

afbeelding van waterman

Heeeee Leven, en andere wereldgrieten

goed plaatje!!!!!!!!!!!!

Sterkte allemaal!!!!! Waterman

afbeelding van drbibber

Lekker hoor

Genoeg gepraat voor nu... even lekker swingen. Ik wil ook naar de rollerdisco!
Wie gaat er mee?

FUCK IT!

Liefs van Dr B

afbeelding van waterman

Yippieeeee Bibber!!!!!

indrrdaad, he.... Vaak moet je denken... Fuck-it!!!

afbeelding van waterman

Plaatje voor dames

afbeelding van Hetlevenismooi

Heeee waterman en wereldgrieten

Goed hè!

Muziek doet veeeeel, het geeft je kracht en een andere twist. Knipoog
Tuurlijk ga ik mee, dr bibber.


Veel liefs voor jullie!

afbeelding van Hetlevenismooi

Music!

Ik zit er helemaal in. Lachen Wat een goed nummer................! Grijns

afbeelding van petals

ja dat herken ik maar al te

ja dat herken ik maar al te goed... ze kruipen onder je huid, ze weten namelijk precies wat ze moeten doen om op jouw gemoed in te spelen. Ik heb nu ook weer met een giftig persoon te maken op mijn werk en moet nog tot de zomer in een gebouw verkeren met hem, ook al weet ik hoe hij is en heb ik zijn gedrag nu heel goed door, en ook al gaat de omgang met hem steeds beter, toch zit ook hij onder mijn huid en moet ik iedere keer als ik hem zie weer een soort van 'afkicken'. Ze hebben een heel vreemde energie om zich heen, ze trekken aan en stoten af tegelijkertijd. Doen er alles aan om jou uit te lokken, je aandacht te trekken maar niet op een normale manier. Gray rock is the way to go, maar zelfs dan lukt het ze nog... ook als jij niet reageert komt wat zij zeggen en doen toch heel erg bij je binnen.

Dat we doen net alsof er niks gebeurd is hoort er ook echt enorm bij. Een normaal mens zou na gemeen gedrag zijn excuses aanbieden of heel ver weg blijven en zich kapot schamen, zo niet deze lui... die komen nadat ze je verrot gescholden hebben of mishandeld hebben, doodleuk langs om een bakkie te doen. Van de een op de andere dag naar intens gemeen, laag gedrag naar jou toe, naar hey hoe staat het leven zullen we even een ommetje maken. Mijn ex deed dat ook, kwam na de ergste verbale mishandeling en maanden van geen contact doodleuk aan met ja alles goed met jou en ik denk nog aan alle positieve momenten. Man op het werk doet het net zo. Presenteert mij totale b*llsh*t en is dan verbaasd dat ik niet nog even blijf voor een kopje thee en een lekker stukje taart.

Goed gedaan!!! En nu weer geen contact, dan zakken die nare gevoelens vanzelf weer weg.

afbeelding van Pallie

@petals....

ik weet dat jij niet gaat reageren op mij, en dus ook geen antwoord op mn vraag gaat geven, maar misschien een puntje voor jou zelf....vraag jij je nooit eens af waarom jij steeds de mannen treft die narsistische trekjes heeft, of waarin jij als persoon dat denkt te zien in de mannen die jou pad kruisen? zoek jij ze dan niet bewust op? of zit je zo in die overtrap van narcisme en wil je graag zien dat een man die trekken heeft? 

ik vraag je dit, omdat ik zie dat je leden met moeilijke relaties of waar jij enigzins herkenning in ziet, de label narsisme aan hangt, en ik vraag me af of dat reeel is? zoals je waarschijnlijk wel weet, ben ik geen voorhanger van labels, daarom ook misschien mn reactie, iemand met een slechte jeugd of iemand die beschadigd is, is nog altijd geen narcistisch persoon, je zou mij na het lezen van mijn verhaal de titel, borderliner kunnen geven! ik heb daar trekken van, absoluut...ontken ik ook niet...... maar ben ik dan ook een borderliner??? 

ik persoonlijk zou nee zeggen, jij kan vinden van wel, maar is dat dan gegrond om die titel er aan te hangen? gaat dat niet verder dan een aaantal trekjes, die overeenkomen met!!!

het feit blijft dat jij steeds maar weer mannen treft die onder je huid gaan zitten en daar de titel narcist aan hangt, maar wat is het nou,  dat jij steeds maar weer dat soort mannen treft? kijk je hierin ook naar jou eigen gedrag, want is het niet zo dat een narcist altijd bezig blijft, met zijn eigen persoon, ongeacht de ander? en van daar uit zijn keuzes maakt??? dan kunnen we jou dus ook als narcist bestempelen?? ook jij geeft namelijk aan dat t altijd aan de ander ligt, al die mannen die jij tegen komt, zijn druk met hun eigen geluk? maar waar ben jij petals? is dat dan ook niet en narsistich trekje van jou uit? 

ik besef me dat ik hier een beerput open trek, en jij direct in verweer zal gaan, maar...ik vraag me echt af waarom die afkeer? op mannen die niet weten hoe het daadwerkelijk moet, in de ogen van de vrouw...want de vrouwen willen dit en de mannen doen nou eenmaal dat....

pallie

afbeelding van Hetlevenismooi

@drbibber

Indrukwekkend, emotioneel allemaal lieve drbibber, gelukkig hielp GREY ROCK ook wel wat.

Logisch ook wel, dat hij een beetje onder je huid is gekomen, Brrrrrrrr, hoop dat hij er gauw weer onder uit is.
Heeft hij niks meer te zoeken!!!

Het beste met je en heeeeel veel liefs! x

afbeelding van Pallie

drbibber

vraag? hoe zie jij je ex?

ik heb een vraag voor je, geef jij nu je ex de titel narcist of zoals petals eerder aangaf de titel borderliner? 

is het niet zo om ook naar je eigen aandeel te kijken in het hele geheel? 

ligt het echt allemaal alleen aan hem? of is er ergens een wisselwerking tussen jou en je ex? waar jij zelf ook een kleine rol in gespeeld hebt? gewoon zomaar een vraag van een buitenstaander!

Pallie