Again at that point, even afstand nemen en dan?

afbeelding van Grapes

Beste lezers,

Meer dan een jaar geleden schreef ik hier een blog. Tijd heelt wonden. Van de zomer ontmoette ik een leuke dame via happn. Vervolgens via een mutual friend in contact gekomen en dat klikte. Een mooie dame van 23(ik 27), runt een bedrijf voor iemand, in maart oid een nieuwe baan met meer vrije tijd(9-5 baan), veel karakter en pit(iets wat ik nodig heb anders wals ik erover heen). Een paar dates gingen voorbij. Toen in juli ging ik even langs in de kroeg waar ze was op haar vraag en ze bleek dronken en deed allerlei uitspraken over mij tegen mij. Wat voor type ik was enz.. Ik was hier niet van gediend en ben toen opgestapt.

6 weken later appte ze en lang verhaal kort ze wilde praten. E.e.a. bleek een misverstand en we losten het op. Sindsdien hebben we veel gedate. Ze was wel vaak druk vanwege werk(5/7 dagen per week van 9-23u werken). Desalniettemin dronken we vaak wat op haar werk, in de stad, bij mij thuis, bij haar enz. Enkele vriendinnen ontmoet, zij vriendin van mij enz.. Sliepen veel bij elkaar enz. Geen sex though omdat we beide zoiets hadden even rustig aan, de uitspraak was 'we hebben hetzelfde doel samen een toekomst toch?' dat zei ze net zoals ik.. eenmaal we er aan toe waren waren er even vrouwen problemen. Ach alles op zn tijd..

Toen kwam er een terugkerende discussie over dat ze haar afspraken zo nu en dan niet nakwam. Ik kon daar moeilijk mee overweg..
Woensdag 1 week voor kerst hadden we er eentje. Dat losten wij die donderdag samen op. Een goed lang gesprek. Die zondag hadden we weer dezelfde discussie(vrij en za kon ze niet vanwege afspraken en zo wel en toen ik zondagochtend door uitval van een afspraak wel kon, kon zij weer niet).. Toen ging er een week voorbij van weinig appjes heen en weer. Toch spraken we af om het te bespreken. Ze gaf aan gek op me te zijn, kreeg kussen, knuffels, aanrakingen, genoeg positieve aspecten benoemde ze maar ze twijfelde nu. Ze twijfelde aan ons..Ik heb toen gezegd dat dit goed te overbruggen was maar dat zij dit wel moest willen. Dat ik ook mn twijfels had maar wel gek op haar was, ik boodt mijn excuses voor de laatste discussie aan want de oorzaak lag daarvan bij mij, en het een kans wilde geven. Het was een volwassen gesprek met liefde maar geen druk op haar. Ik liep na afloop even mee na haar werk en gaf haar een knuffel en kus etc. Ze was verdrietig zag ik. Ik zie, jij appt mij voordat ik jou app.

Die dag erna was kerst. Ze appte me fijne kerst etc... Lief dacht ik. Een week later appte ik of we eens konden meeten om te praten. Ze kon niet voor oud en nieuw maar wel erna met een kus erbij etc.. Toen kwam oud en nieuw.. Ik wenste haar een fijn oud en nieuw. Ze zei 'happy newyear babe(smiley met blaashartje) en ze probeerde een gesprek aan te knopen. Ze wilde weten waar ik was en zou bellen als ze ook zou komen naar de stad. Uiteindelijk bleef ze thuis doordat iedereen daar dronken was en liep te kotsen etc.. opsich begrijpelijk...

Daarna geen contact gehad. Ik heb afgelopen donderdag wat gestuurd ivm afspreken dat ik dat fijn zou vinden even.. geen reactie op mijn app. De app is zelf geeneens gelezen. Nu weet ik wel dat ze werkelijk afgelopen week elke dag heeft moeten werken. Vandaag was haar eerste vrije dag...

Donderdag gaat de mutual friend even polshoogte nemen.. Dat zal vast wel iets voortbrengen. Voorheen(voor het laatste gesprek) begon ze er ook wel eens over tegen hem om haar ei kwijt te kunnen enz. Nu heeft hij haar sindsdien niet echt kunnen spreken omdat ze elke keer aan het vergaderen was etc,
Lang verhaal kort, ze twijfelde, ik heb ruimte gegeven. Nu heb ik haar 2 weken ong niet gezien en 1 week niet gesproken. Periode wise valt het mee maar dit ben ik niet van haar gewend.

Wat stellen jullie voor? Ik ben wel gek op de aap en zou graag er verder mee gaan indien zij dat ook wilt. Wat is de juiste aanpak?

groetjes Grapes

afbeelding van petals

mijn advies? Laat dit gaan.

mijn advies? Laat dit gaan. Het lijkt alsof het helemaal van jou aan het komen is op het moment. Stuur niks meer, en kijk of zij initiatief neemt. Op een appje kun je ondanks een drukke werkdag echt wel antwoorden hoor, als ik echt gek op iemand ben dan antwoord ik echt nog wel dezelfde dag!

En mijn advies zou ook zijn: zet er een deadline op. Bijvoorbeeld: over drie maanden of zo moet het beter gaan. Ik ben helemaal voor rustig aan doen, en natuurlijk moet je de eerste paar maanden wennen en kijken hoe je dingen doet etc., maar op een gegeven moment moeten dingen volgens mij wel de goede kant op gaan en zal zij ook moeten laten merken dat zij er ook voor gaat, want hier heb jij helemaal niks aan.

afbeelding van Max1974

Te druk?

Ik sluit me volkomen aan bij petals. Hier is iets niet in de haak, deze dame gaat niet 'all-in'. En dan heb ik het zéker niet over het feit dat er nog niets is gedeeld tussen de lakens, hoewel dat na zo'n lange tijd eigenlijk in een gezonde situatie al had moeten mogen voorkomen... Maar goed, dat zou ik verkeerd kunnen inschatten. Ze zou inderdaad druk kunnen zijn, maar dan is het niet lezen van een appje best een ultraflauw excuus mijns inziens. Ze laat je zo bungelen. Blijkbaar kan ze je verwachtingen niet waarmaken en nu ze dat zelf begint te beseffen komt er meer en meer afstand lijkt me. Onbewust zal ze de druk best wel voelen en nu begint ze ontwijkend gedrag te vertonen. Terwijl jij graag wilt weten waar je aan toe bent, helemaal wanneer jullie proberen af te spreken! Je hebt groot gelijk!

Ben je misschien een rebound-vriendje..? Heeft ze nog gevoelens voor een ex? Anyway, dit lijkt een onserieuze kant uit te gaan met jou als grootste slachtoffer.

afbeelding van Grapes

Klopt er is idd niet iets in

Klopt er is idd niet iets in de haak. Ze kan zich niet volledig focussen op ons oid. Wil of kan het niet.
Wat betreft onder de lakens dat was onze gezamenlijke keuze, niet elkaar zo leren kennen puur banaal maar op een andere manier. Uiteraard gebeurde er uiteindelijk genoeg onder de lakens Knipoog
Vreemd genoeg heeft ze wel weer mn snapchat verhaal(algemeen verhaal) zitten bekijken. alle 4 dan ook weer. vreemd..
Nee ze heeft geen gevoelens voor een ex, dat is al lang geleden en daar was helemaal klaar mee.
Ik wacht even af wat het gesprek van vandaag met die mutual friend oplevert.
I agree dat het weinig effort kost om een appje te lezen enz.. vreemd allemaal

afbeelding van Max1974

Antwoorden

En dan wil je graag wat antwoorden hebben zónder onzeker over te komen want dat verstoord de magie en is ooooh zo onaantrekkelijk. Dillema... En dat heb je al geprobeerd, je hebt al de discussie met haar opgezocht en gezegd dat je het niet leuk vind dat jullie afspraken regelmatig vastlopen vanwege haar. Lijkt wel of ze zich echt nergens toe verplicht wil voelen, zelfs niet digitaal/in converstatie (niet verplicht voelen om te reageren). Hoe nonchalant moet je dan zelf worden? Tot over je eigen grenzen heen? Communiceren is nr. 1 binnen een goede relatie! Ik vind het heerlijk om af en toe een appje te krijgen met daarin alleen maar 'Goedemorgen schatje'! Waar ik ook altijd reageer overigens (of ik heb hem zelf als eerste verstuurd).

Ik blijf erbij: lijkt wel nonchalant en/of player gedrag. Of iemand die zo druk is dat ze vastloopt o.i.d. Ben benieuwd of je ooit verneemt wat er loos is...

Good luck!

afbeelding van timeless

Andere kijk.

Ik gooi er even een andere wind tussendoor...

In willekeurig welk contact is er gemiddeld genomen altijd een 'disbalans' te bespeuren, zeker in de eerste tijd (lees maanden tot +/- 2 jaar) dit heeft te maken met het elkander leren kennen, de verliefdheid die theoretisch plaats maakt voor liefde, houden van...

De verliefde periode is 'the grazy time' alles is goed, okee, kan niet stuk etc etc...
Als deze periode 'uitdooft' komt het erop aan dat we voldoende geduld en respect voor de ander hebben en de liefde een kans te geven om te groeien, en de ander zijn/haar tekortkomingen ook te zien, en te accepteren..

Ongetwijfeld allemaal min of meer bekend, echter, in de disbalans is er vaak een push and pull patroon te zien, waarbij de een aan de ander gaat trekken, en de ander terugtrekt, dit kan zich uiten in vele facetten, en factoren die misschien niet eens geheel duidelijk zijn..

Doe eens een poging om bij jezelf (en eventueel in een gesprek met haar) na te gaan in welke 'fase' jullie beiden zitten, en of hierdoor de ruimte (lees: energie) ongemakkelijk wordt die er tussen jullie lijkt te heersen..

Timeless

afbeelding van Grapes

Hi Guys/Girls, Dank voor

Hi Guys/Girls,

Dank voor jullie reacties. Timeless jij zeker, jouw reactie houdt mij wat positiever.

Ik besef mij goed dat dit een duw en trek verhaal is/lijkt. Eerst contact dan 6 weken niet, dan toenadering en het kwam maybe te dichtbij, nu 3 weken weer geen contact enz..
Ik ga uit van het goede in de mens en vermoed dat ze echt druk is. Ik merk dat ook aan haar werk. Ik sprak vanmiddag wat medewerkers toevallig(die nog vroegen of ik mee op kantoor wat ging drinken maar dat heb ik uiteraard even overgeslagen nu) en die zeiden ook dat het druk is enz.. Vanavond is ze na 11u ook niet meer online geweest. Ik vermoed dus vroeg haar bed in.. desalniettemin geen appje. misschien is ze er gewoon nu nog niet aan toe of ze wil het idd niet..

Ik hoop dat er snel een einde komt aan de wegduw periode en er nog hoop is op verzoening en een leuke doorstart. Ik sta er inmiddels natuurlijk wat minder aanhankelijk in wat de situatie enkel ten goede komt. Ik heb goed nagedacht over haar en mijn fouten en waar voortaan los te los te laten en niet overal een issue van te maken.

Die vriend van mij was ziek dus kon haar niet spreken. misschien morgen of dinsdag wel.. who know.. dus nog niet echt verder gekomen..

vreemd is dat ze vandaag wel mn snapchat verhaal, alle 4 heeft zitten bekijken. Een vrijwillige keuze want het was een alg verhaal, niet specifiek gestuurd aan haar dus oid.. ze had ervoor kunnen kiezen het niet te bekijken of iig een filmpje.. later dacht ik ook damn precies de kroegjes, werk, muziek en zaken die zij toevallig ook leuk vind in mn verhaal(onbewust was dat).

Timeless en de rest wat adviseer jij? Afstand houden en niet appen, een appje, een brief? Ik wil graag de opties met haar nog open houden dus kappen ermee, dat wil ik niet.. Mooie zaken kosten tijd. Zij vroeg om tijd en ruimte en ik wil dat respecteren. Tenslotte als ik dat niet respecteert denkt zij ook pff, krijg mn ruimte niet, doei!

Valentijn is ook over enkele weken al weer..

afbeelding van waterman

Hoi Grapes

Ik vrees dat jij je serieus af moet vragen of je voldoende aanwijzingen hebt dat deze dame echt geinterresseerd is in je. Dat je dat serieus denkt. Of dat je het alleen maar hoopt. Wanhoopt?

En om daar achter te komen moet je op zoek naar haar toenaderingspogingen. Niet naar de jouwe, die zijn er genoeg geweest. Maar doet zij toenaderingspogingen? Serieuze pogingen jou te zien? Uit zichzelf? Niet afgedwongen? Ben jij echt prioriteit voor haar? Of hoop je dat alleen maar?

Altijd beter is het om op zoek te gaan naar de feitjes. Niet te veel op zoek te gaan naar de verhaaltjes.

Laat het van haar komen. Ga in de wachtstand. Geen appjes meer, geen brieven meer. Niet meer doen. Zij moet stappen zetten. En zo niet, dan is er niks, en dan was er niks.

Waterman

afbeelding van Max1974

Eens met Waterman

Waterman heeft gelijk... helaas. Je schiet zo de wanhoop in, dat moet je niet doen. Je gevoel waarschuwt je al. Je zou een gevoel van euforie moeten bezitten momenteel maar je zit met je handen in het haar! Straks voel je je zoiets als een sociaal experiment: hoeveel kan je hebben voordat je knakt?

Opgeven hoeft niet, echt niet. Hopen mag altijd. Niet wanhopen! Maak voor jezelf duidelijk wat JIJ wilt. Als zij dat niet kan bereiken, dan is ze niet de juiste persoon voor je. Niet voor nu maar zeker ook niet voor later.

"If you're not a priority, don't be an option"

Als ze contact opneemt (en ik hoop echt van harte dat ze dat doet, en snel ook) dan zul je het er wederom over moeten hebben. Hoe je je eronder voelde, dat je je te kort gedaan voelt. Dat dat niet strookt met hoe jullie je de toekomst hadden voorgesteld samen. Wat is haar reactie? Hoe ziet zij jullie en hoe jullie verder moeten gaan? Als ze 'echt' blijkt te zijn, dan kan ze dat begrijpen en ook van je hebben. 'Sorry' zeggen is geen doodzonde hè? Misverstanden omdat je elkaar nog niet kent hoeven ook geen dooddoeners te zijn, ZOLANG je er maar eerlijk over kan en mag zijn naar elkaar.

Er hangt zo te merken veel af van jullie volgende contact. Alvast heel veel succes!

afbeelding van Grapes

Thanx voor je advies

Thanx voor je advies Waterman. Ik waardeer het. Een jaar geleden gaf je ook goed advies, deed me toen en nu goed!

afbeelding van timeless

twee vliegen in één klap

Mijzelf niet per definitie als adviseur ziend, zou ik je het volgende mee willen geven:

Indien je genegen bent eerst in je eigen te gaan graven, te gaan zoeken naar je diepere motivaties en redenen waarom het je zo'n worsteling
geeft, is het primair belangrijk dat je dit doet zonder 'prikkels' oftewel, met jezelf, over jezelf, en hierbij zijn de prikkels alle verwarrende boodschappen die jij denkt op te vangen van haar, datgene wat je tijdelijk zou 'moeten' uitsluiten..

Er is zoiets als selftorture, (zittend in je eigen pijnlichaam door te blijven denken) en dit lijk je te doen door maar naar haar gedrag te blijven kijken, te wachten op, tja op wat eigenlijk?

In het kort: tijdelijk afstand nemen, en met jezelf aan de slag, tenslotte is haar pad het hare, (evenals de jouwe het jouwe is), en het is niet handig om daar invloed op proberen uit te oefenen,
tenslotte mag je ervan uit gaan dat, mits het okee is, ze vanzelf wel weer aan komt 'waaien' zeg maar...

klinkt gemakkelijker dan dat het is, maar persoonlijke ervaring verteld mij dat dit het enige pad is waar een mogelijk positieve uitkomst achter ligt, iedere andere methodiek is een vorm van dustructief...

Timeless

afbeelding van Grapes

Hi Timeless en Max, Dank voor

Hi Timeless en Max,

Dank voor de lieve reacties. Ik hoop zoals jullie voorstellen dat dmv afstand en geen contact er contact zal komen vanuit haar. Vandaag heeft ze wederom mn snapchat verhalen zitten bekijken van vandaag. beetje vreemd allemaal.. Zag een collega om half 8 nog voorbij rennen met wat te eten, maw op een vrijdag nog zo laat op kantoor bezig.. weinig online enz..

Time will tell. Ik hou hoop. thanx voor jullie advies

afbeelding van Lovertje85

@Grapes

Eerlijk gezegd denk ik dat je het idd moet laten gaan.
Alles komt van jouw kant en ze toont weinig initiatief.
Als je gek bent op iemand is een appje sturen nooit teveel tijd.
Dat ze geen hele dagen kan appen begrijp ik, maar er bestaat zoiets als pauzes, etenstijd, tijd voor het slapen gaan, tijd na het uit bed komen en desnoods tijd op de wc.
Geen tijd is geen prioriteit.....
Als ze wilde weten hoe het met je ging had ze je wel geappt/gebeld/gemaild/opgezocht.
Weinig respect ook als je niet eens normaal antwoord op een app geeft... Ook al heb je het druk.
Laat dat dan in elk geval even weten, zoveel moeite is dat niet.

Ik heb het idee dat jouw gevoel op een ander niveau ligt dan dat van haar...
En ik vermoed dat je daar helaas niet heel veel aan kunt veranderen....
Kies voor jezelf en blijf niet als een braaf schoothondje op haar zitten wachten.
Neem het heft in eigen handen en ga lekker je eigen leven opbouwen, onafhankelijk van haar.
Want zij heeft jou niet nodig, maar andersom net zo goed niet.
Genoeg initiatief geweest vanuit jouw kant...
Laat het nu maar van haar uit komen!

afbeelding van Max1974

Mooi!

Leuk om ook van een vrouw te horen dat je als man niet altijd maar gedwee moet gaan zitten afwachten wat er gaat gebeuren..! Ik merk vaak (en helaas ook bij mezelf) dat er van mannen op de één of andere manier een heleboel zelfbeheersing wordt verwacht. Meer dan andersom. Of heb ik dat verkeerd? Let wel: ik bedoel daarmee dat vrouwen vaker 'hard 2 get' spelen en dat mannen iets duidelijker/stabieler zijn in wat je ervan kunt verwachten, maar ik zie ook veel mannen 'lijden' onder het feit dat ze blijven hopen en wachten totdat vrouwelijke emoties en capriolen eindelijk eens plaatsmaken voor duidelijkheid.

En als man mag je natuurlijk niet onzeker zijn hè? Dat is aan ons niet besteed, dat maakt ons onaantrekkelijk... Er zit een verschil in 'privileges'. Vrouwen mogen nét iets meer dan mannen als het gaat om het gevoelige vlak. Bekijk de volgende video maar eens, dat heeft mij echt de ogen geopend:

https://

Alleen de samenvatting zegt al genoeg, haha!

Graag commentaar! Knipoog

afbeelding van Grapes

Thanx voor alle lieve

Thanx voor alle lieve reacties.

Het is nu 4 weken geleden ong dat ik haar heb gezien. Ik heb haar 3 weken niet geappt oid. Het begon me op te vallen dat ze al mn snapchat verhalen checkte en die van een mutual friend dan bijv niet.

Ik heb gisteren een appje gestuurd of ze een drankje wil doen. Ik dacht, een laatste poging na weken van geen communicatie en geapp. Vannochtend(ze is op werkweekend bij de baas zag ik dus druk) kreeg ik een positieve reactie dat ze daar voor in was, dat het goed ging met haar en hoe het met me was en wanneer ik wilde/kan.. Ik heb vrijdag voorgesteld.. in een rustig tempo dus even. reactie zal ik nog wel ontvangen.
Ik heb mezelf voorgenomen niet te veel te moeten verwachten alsook niet te snel te veel moeten willen stel dat er iets van een kans zou zijn. Infeite het zien als een date en het moet gewoon een leuke avond zijn.. Jullie tips guys en girls?

thanx for the support so far!

afbeelding van Grapes

Na een week zo nu en dan een

Na een week zo nu en dan een appje heen en weer een voorstel tot een concrete datum gedaan. Toch al weer 4-5weken geleden dat ik haar heb gezien. Ze appte steeds na een halve dag/dag pas terug dus ik op een gegeven moment ook maar eens na 2dagen, ik dacht omdraaien die rollen! Daar werd weer positief op gereageerd. S'Avonds even gereageerd 'gezellig!zie je dan.x' en kreeg een kus terug. A.s. dinsdag gaan we 's avonds een drankje doen!
Opeens avonds werd ook een filmpje op mijn instagram door haar geliked.. Weken deed ze dat niet.. Snapchats worden ook al 2 weken gecheckt.. Ergens dus een vorm van interesse, wel apart!

Ik ga voor een 2e date heb ik me nu voorgenomen ipv meteen alles te willen.. Proberen een gezellige avond te hebben, nog een wijntje te doen in een wijnbar en er een kus proberen uit te slepen op het einde.. Vooral gezellig hebben en niet te veel kletsen over de negatieve zaken uit het verleden.. Nerveus! maar ook rationeler dan voorheen. Ik sta inmiddels wat sterker in mn schoenen.

Iemand die weer gemeet heeft met zn ex op een dergelijke positieve basis? Tips guys en girls?

afbeelding van Behindereek

Veel plezier kerel. Ga het

Veel plezier kerel. Ga het gewoon leuk hebben en lol maken. Geen oude koeien nu uit de sloot trekken.
Ik ben jaloers op je. Ik wacht stiekem ook nog op contact.
Succes kerel

afbeelding van Grapes

@Behindereek Dankje voor je

@Behindereek Dankje voor je leuke reactie! Dat is precies mijn mindset. Gezellig hebben, even erover hebben en voor de rest alleen maar lol. Positiviteit.. Indien niet dan houdt het op..

Het regelen van de afspraak heeft me wel wat moeite gekost.. weken geen contact zoals iedereen altijd voorschrijft, vervolgens rustig onbeladen appen enz.. kost wat geduld en vermogen om mezelf te retainen zeg maar..

Time will tell. Zal julie di/woe berichten hoe het is gegaan. Vinden jullie vast leuk.
Thanx voor al jullie advies! Extra advies is altijd welkom!