Als alcohol belangrijker is...

afbeelding van brenda86

Ook ik wil even mijn verhaal kwijt en zoek een beetje steun...

Een jaar of 5 geleden heb ik hem ontmoet. Ik was na een 12 jaar lange relatie waar ik in bedrogen ben, ongeveer een half jaar single toen ik hem ontmoette. Een feestbeest maar vooral een hele lieve jongen. We werden stapelverliefd op elkaar, werden samen wat rustiger qua uitgaan en maakten vele mooie reizen samen. We hadden plannen om te gaan samenwonen en kinderen te krijgen. Het ging hem waarschijnlijk iets te snel en ging veel drinken en af en toe drugs gebruiken. Ik wou dit niet meer maar heb hem wel veel laten gaan. Hij heeft zelf veel meegemaakt vroeger met zijn ouders. In het weekend was er altijd alcohol en veel ruzie. Dan moet je toch anders willen zou je zeggen...
Af en aan zijn we 5 jaar bij elkaar geweest en een maand geleden besloten dat we toch echt gingen samen wonen en voor kinderen zouden gaan.
Ondertussen is hij wel rustiger geworden maar gaat nog steeds vaak weg en heeft geen controle over zijn alcohol inname. Soort van alles of niks. Ik heb hem zo vaak duidelijk gemaakt dat ik dat niet zoek in een relatie en steeds beloofde hij beterschap maar het lukt hem niet. Ook wil hij geen hulp zoeken.
Omdat we het verder zo ontzettend leuk hebben samen en werkelijk nooit ruzie hebben behalve over alcohol heb ik hem de keus gegeven, alcohol of ik.
Ik ging er vanuit dat hij voor mij zou gaan maar helaas... Hij kon me niks beloven zei hij.

Ik dacht dat de grond onder me weg zakte, lig al dagen op de bank, verwaarloos mezelf en kan werkelijk niks meer. Ik ben kapot. Ik zie er tegenop om naar bed te gaan, en als ik dan een paar uurtjes slaap doe ik mn ogen open en stromen de tranen alweer over mn wangen. Het leed dat liefdesverdriet heet. Daar zit je dan, alleen, 33 jaar met een kinderwens. Wat een ellende... Verdrietig

afbeelding van Nientjuh1

Brenda

Ultimatums werken niet. Nooit niet. Ook al zou hij kiezen voor jou i.p.v. alcohol. Het zou nooit werken. Of hij zou achter je rug om gaan drinken, of hij zou het jou kwalijk nemen dat je zijn lol afpakt of er zou iets anders komen.
Een ultimatum is nooit een goed idee. Het werkt of het werkt niet. Hem veranderen kan je niet en zou ie ook niet moeten willen.
Ik kon niet duidelijk aan je tekst halen of het echt over is of dat jullie nog verder gaan? Hij kon niks beloven, maar heb jij het uitgemaakt of proberen jullie het nog?
Ik wens je in ieder geval heel veel kracht en sterkte toe

afbeelding van ptm

Gun het de tijd!!

Hey,
Gun het de tijd!
Alcohol is verslaving,daar is een traject voor nodig.
Ga er samen voor!
Steun hem in zijn poging,maar veroordeel hem niet direct.
sucses.....