Als alles ineens anders wordt..

afbeelding van GMDM

Na een relatie van 7 jaar waarvan 3 samenwonend hebben ik en mijn ex besloten uit elkaar te gaan. We bleken te veel van elkaar te verschillen en lagen regelmatig met elkaar in de clinch. Dit werd echter afgewisseld met perioden van geluk en blijdschap, hetgeen het besluit veel moeilijker maakte.Ook het feit dat ik nog niet toe was aan kinderen heeft meegeholpen in het besluit.

Toen dit besluit eenmaal gevallen was was er echter geen weg terug. Mijn lichaam protesteerd en ik vroeg me af wat ik in hemelsnaam had gedaan. Het enige juiste besluit was ook om er mee te stoppen, maar je gevoel is een ongrijpbaar iets. Mijn ex drukte door, ik ging er in mee en we besloten er mee te stoppen.

Vanaf dat moment hebben we nog 2 weken samengewoond, samen maar toch alleen.
Ik had snel een huis in een voor mij vreemde stad om daar een nieuw leven te beginnen.
Ik had vakantie en was al snel klaar om aan dat nieuwe leven te beginnen.

Op de avond van mijn vertrek liep het allemaal net even wat anders.
Mijn ex vertelde me dat de buurman haar aan het koppelen was aan zijn beste vriend en dat zij daar wel open voor stond.

Nu moeten jullie weten dat ik een enorm jaloers kreng was (ben) en dat ik zoiets niet trek.

Het feit dat er al plannen werden opgezet terwijl ik nog naast haar lag beviel mij dus totaal niet. ik heb hierover gesproken met de buurman, die beloofde het wat rustiger aan te zullen doen.

Na een week in mij eigen stekkie was het duidelijk dat mijn ex bezig was met een nieuwe relatie.
Natuurlijk had ik dat al zien aankomen, maar het deed me erg veel pijn.
Je voelt je vervangen,onbetekenend en waardeloos. Het feit dat het goed gaat met haar is natuurlijk belangrijk, en daarbij is ze ook vrij om te doen en te laten wat ze wil, maar toch raakt het je enorm.

Ik vraag me nu af wat ik mis.
Mis ik haar, die persoon, of mis ik een vriendin, een vrouw in mijn leven.
Ik denk het laatste.Wetende dat we geen toekomst hadden zou ik haar niet eens terug willen hebben,maar toch voelt het leeg.Als persoon ben ik niet universeel, niet iedereen kan met mij opschieten, en mensen moeten mij langer kennen om me in waarde te kunnen schatten.
Het type vrouw waar ik op val is schaars en net zo eigenwijs als ik, en dus moeilijk te veroveren.

Ik denk dat ik bang ben om alleen te zijn en te blijven.
Natuurlijk wil ik hier sterker dan ooit uit naar voren komen.Na enkele gesprekken met een therapeut (baat het niet...)weet ik nu dat ik aan mezelf moet werken om in contact te komen met met mijn gevoelsleven. Als jij tevreden bent met jezelf is een ander slechts een aanvulling.
Die kant wil ik op.

Mijn ex zie ik zo nu en dan. Ik heb nog geen zin om met haar te kletsen dus het gesprek houd ik zakelijk en kort. Ondanks al mijn ondertussen verworven inzichten blijft het klote.....

afbeelding van jaspera

Ik begrijp je situatie. Ook

Ik begrijp je situatie. Ook mijn relatie (die 4 jaar heeft geduurd) is nog niet zo lang uit maar mijn ex is nu ook al bezig met een andere jongen. Bij het beeindigen van onze realtie zijn we samen tot de conclusie gekomen dat het niet meer werkte. We hadden bijna dagelijks ruzie. Ondanks dat ik weet dat een relatie bij ons hoogstwaarschijnlijk niet kan werken is het toch verdomd klote. Ik vind het zo verschrikkelijk om te weten dat zij met iemand anders bezig is, ondanks dat het uit is en ondanks dat ik weet dat dat beter is. Je voelt je dan inderdaad vervangen, onbetekenend en het voelt alsof die relatie van 4 jaar weinig heeft voorgesteld als ze al zo snel over je heen is.
Mensen vragen ook vaak aan mij of ik h?ɬ°?ɬ°r mis of dat ik het gewoon mis om een vriendin te hebben. Ik kan daar geen antwoord op geven, ik weet het niet. Wel is het zo dat ik continu aan haar denk en als ik aan mezelf denk met een ander meisje ik daar niet echt vrolijk van word.
Ik wil haar niet terug maar toch ook weer wel... Het is allemaal ontzettend zuur!
Sterkte ermee!

afbeelding van knuffeltje

ik zit ook in een lastige situatie...

Hallo,
Ik zit ook in zo'n lastige situatie en ik weet niet wat ik moet doen.. Mijn vriendin vertelde mij een tijdje geleden dat het gevoel (na meer dan 6 jaar) niet meer hetzelfde is, maar dat ze wel nog heel veel van mij houdt. We hebben toen besloten om heel hard ons best te doen uit de sleur te komen waar we in zitten. Ik kreeg het idee dat het echt de goede kant op ging. Toen kwam ik erachter dat ze gevoelend heeft voor een gezamenlijke vriendin van ons en daar ook al een aantal keer mee heeft gezoend! Ik had al een vermoeden dat er iets niet goed zat, dus heb ik haar er vaak naar gevraagd, maar elke keer werd het ontkend. Het vervelende gevoel ging echter niet weg en daarom heb ik in haar telefoon gekeken en smsjes gevonden waaruit bleek dat ze gevoelens voor elkaar hadden. Op dat moment brak mijn hart en ik heb haar nogmaals gevraagd wat er aan de hand was. Toen ze nogmaals ontkende heb ik verteld dat ik het wist en dat ik naar mijn ouders ging voor het weekend.Toen kwam ineens alles eruit... Ze heeft dus al die tijd tegen mij gelogen en ze zegt dat ze dat deed om mij geen pijn te doen en in de hoop dat het gevoel voor die ander weg zou gaan. Er stond echter een week nadat ik erachter ben gekomen een 'vakantie' gepland met hun tweetjes en ze zijn evengoed gegaan!! Daar was ik kapot van. Mijn vriendin zegt dat ze nog heel veel van mij houdt en dat ze voor mij wil gaan, omdat ze niet weg wil gooien wat wij hadden en hebben.. maar ze heeft nog steeds gevoelens voor die ander. Ik weet niet hoe lang ik dit nog volhou, want het vertrouwen is gewoon weg, maar ik vind het ook zo moeilijk een knoop door te hakken na meer dan 6 jaar.. Kan het misschien nog goedkomen???
Help mij!!

afbeelding van GMDM

Het is moeilijk om de knoop

Het is moeilijk om de knoop door te hakken, misschien al na 4 maanden, maar zeker na een relatie van meerdere jaren.
In jouw geval had ik me ook verschrikkelijk gevoeld. wel zou ik weten dat het voor mij persoonlijk niet acceptabel is in een monogame relatie een ander te hebben.
Dat samen met het feit dat de vakantie is doorgezet wetende dat het erg zou zijn voor jou, zou voor mij genoeg aanleiding zijn de relatie te verbreken.

Na de definitieve breuk is het aan de tegenpartij om te bewijzen dat ze de moeite en het vertrouwen waard is , en in die tijd kun jij je geluk beproeven bij anderen of alles lekker op een rijtje zetten.Zie het als een nieuw begin, dat probeer ik ook te doen

afbeelding van knuffeltje

knoop doorhakken

Bedankt voor je reactie GDMD.
Weet je wat de breuk zo moeilijk maakt.. We hebben elkaar in zuid Holland op school leren kennen. Ik kom uit limburg en zij uit friesland. We zijn in zuid Holland blijven wonen, omdat we het er naar de zin hadden, maar meer dan elkaar hebben we hier niet echt. Ja, alleen die gezamenlijke vriendin waar het gezeik allemaal mee is begonnen. Mocht ik de knoop doorhakken, dan staat heel mijn leven op zijn kop. Ik zou namelijk (aangezien ik hier dan niks meer te zoeken heb..)weer terug gaan naar limburg.
Voorlopig zou ik bij mijn ouders kunnen logeren, maar ik moet een nieuwe woning, nieuwe baan zoeken en heel m'n omgeving wordt anders! Het is zo'n grote stap!! Bovendien hebben we een bedrijfje samen en een hond. Ook niet iets wat je zomaar weg kan gooien. De samenwerking is altijd al heel goed geweest. We vullen elkaar goed aan. En dan zijn daar natuurlijk ook die momenten die fijn zijn.. waarop je weer hoop krijgt en denkt dat je het nog maar een kans moet geven..
Ik weet alleen niet of het weer kan worden zoals vroeger, na wat er gebeurt is.
Ze zegt namelijk ook dat ze vriendinnen wil blijven met degene waar het mee is gebeurt. Dat ik haar dat niet kan verbieden en als ik dat wel wil, dat ze vindt dat ik haar teveel opeis en dat werkt averechts. Ik heb daar wel heel veel moeite mee. We zitten alledrie ook op hetzelfde koor. Ik kan mijn vriendin niet verbieden om haar te zien en ik kan die ander ook niet verbieden naar het koor te gaan. Het is ook vervelend, aangezien ze elkaars enige vriendinnen zijn. Dat maakt het juist zo moeilijk. Mijn vriendin kan niet niet inzien dat het het beste is om het contact helemaal te verbreken met haar. Ze zien elkaar nu een tijdje niet, maar ze zegt dat ze wel naar haar verjaardag gaat, omdat er anders bijna niemand komt en dat vindt ze sneu voor haar. Dat kan ik wel begrijpen, maar ik heb het ZO hard nodig dat ze mij op de eerste plaats zet en op deze manier krijg ik dat gevoel gewoon niet!! Ik weet dat ze nog heel veel van mij houdt, maar haar gevoelens zijn momenteel nog bij die ander.
Help!! Het doet zo'n pijn!!!!