Als een duveltje uit een doosje

afbeelding van drbibber

We zijn nu twee jaar uit elkaar.
Al negen maanden geen contact.
Dan ineens < BAM > een e-mail van mijn ex.
Ik zag 'm vannacht binnenkomen op mijn telefoon, terwijl ik in Engeland zat.
Heb 'm niet geopend.
Ik durfde niet.
Nu nog steeds niet.
Brrrr.

afbeelding van Hetlevenismooi

Hoi drbibber,

Als hij je nooit een e-mail stuurt zou dit iets belangrijks kunnen zijn?
Ik snap dat je schrikt!

Sterkte!

X

afbeelding van waterman

Hoi Da Doc

Oei, dat is wel even schrikken. Heb je al gekeken? Of blijf je nog van die mail af? Kan je onder woorden brengen waar je bang voor bent?

Eigenlijk wist je dat dit ooit weer eens zou gebeuren. Dat hij toch weer pogingen gaat doen contact te leggen. Maar weet dat jij deze keer de baas bent. Of je dat contact aangaat, of je daar zin in hebt. Jij hebt afgelopen jaren geen zin gehad om contact te zoeken, jij had er geen behoefte aan. Sterker nog, je hebt eindelijk je eigen leven en vrijheid weer terug. Hou dat goed in de gaten, he!!!!

Weet dat je de mail niet hoeft te bantwoorden, hoor! Jij hebt het recht om deze mail gewoon in de prullenbak te mieteren. Zonder enige reactie voorbij te laten gaan. Dat recht heb je. En je hebt de plicht om goed voor jezelf te zorgen Knipoog !!!!!!

En onthoud, je bent sterker dan je denkt. Ech waar............

Liefs, sterkte!
Waterman

afbeelding van torn

@Dr.Bibber: Kansen?

Toch even een iets andere ‘blik’ of insteek. Hoef je niets mee. Blijft aan jou verder om te bepalen wat voor jou het beste is te doen.

Gewoon een ander stuk fruit wat in de fruitmand gelegd wordt en verder onaangeroerd mag blijven. Glimlach

Optie 1: Je dumpt het mailtje van je ex linea-reactie zonder gelezen te hebben in de prullenbak.
Jullie zijn al een tijd uit elkaar. Zaken zijn financieel en materieel afgerond. Hebben ieder
inmiddels een ‘eigen’ leven of proberen dat los van elkaar weer op te bouwen.
Ex is, zoals er hier vaker geschreven wordt, exit.

Optie 2: Je leest wat hij je te vertellen heeft en dat kan alle kanten opgaan. We hebben geen glazen
bol dus wat hij te vertellen heeft of van je wil blijft van te voren speculatie. Kans bestaat dat hij
je (weer?) iets naars te vertellen heeft, met een soort van toenaderingspoging of zelfs een
spijtbetuiging aankomt. Of iets geheel anders waarvan hij denkt dat het belangrijk is met je te
delen.

Hoe dan ook, welke optie je ook neemt, het creëert in alle gevallen een ‘beweging’ bij je .
Gepieker, terugdenken aan, ansgt(?)………… Onrust!!

Maar,…..zoals ik het zie en zelf met situaties omga, valt er een ‘winst’ voor je te behalen. En de winst zit’ m, maar hey dat ben ik, in een stuk zelfonderzoek en het 'zichtbaar' worden van waar jij nu precies staat in je verwerkingsproces. Hoe genezen je bent van alles wat je hebt meegemaakt, hoe kwetsbaar ben je nog voor zijn woorden en gedrag. Of met hoeveel meer eigenwaarde en krachtiger in- met- jezelf sta je nu in het leven.

Een 'ijkpunt' waar jij nu precies emotioneel staat t.o.v. jezelf, ex, de relatiebreuk, zijn gedrag, handelingen en keuzes tijdens de relatie en na de breuk.

Je hebt, even los van wel/geen labeltje, aardig wat te verwerken gehad. En daar ben je, ondanks dat je al een eind op weg bent in je verwerkings/herstelproces , soms in het ‘onbewuste’ gebied nog steeds mee bezig. Valt niet in te sturen, niet voor weg te rennen, niet weg te duwen. Is iets wat de ‘geest’ aangeeft, en wanneer nodig geacht, bij je afdwingt zonder dat je er invloed op hebt.
( zou je dat wel kunnen, zou dan reden tot zeer grote zorg naar jezelf zijn)

Vraag jezelf even rustig af wat je nu nog kan gebeuren. Wat zou hij je nog kunnen aandoen wat je omver- of terugwerpt? Nare en lelijke dingen tegen je roepen via mail. Jouw vertellen hoe gelukkig hij nu is in het leven zonder jou…….Wat zegt dat over een ex-partner waar je een periode mee in het leven mee heb gedeeld, al langere tijd uit elkaar bent die dan nog steeds de behoefte voelt zich op die manier tegen je op te stellen?

Zou iets kunnen zeggen over zijn eigen huidige ‘levensgeluk’ of frustraties waar hij tegen aanloopt in het dagelijkse leven en op jou aan het projecteren is. Alleen ben je nu al zover onderweg dat het je nooit meer zo zal kunnen (aan-)raken zoals het eerder heeft gedaan.

Of het is een toenaderingspoging of spijtbetuiging’ opgedaan in een reflectief moment die bij jou een gevoel van sentiment of melancholie op kan gaan roepen. En ook daar hoef je niets mee te doen of, op basis van het verleden, nooit meer iets mee te willen……

Je hoeft alleen het gevoel wat het bij je oproept 'aan te kijken' en daar de vruchtbare dingen voor jezelf uit te halen. Het zij een vooruitgang in jezelf te kunnen waarnemen om te dealen met het verleden of zijn gedraging. Hetzij de noodzakelijke stukjes die er nog voor je liggen in je verwerking en groeiproces.

Zomaar een andere blik.....Maar ja ik denk meestal in kansen. Glimlach

afbeelding van drbibber

Allerlei gevoelens

Ik heb de mail inmiddels gelezen, en er veel over nagedacht. Er kwamen allerlei gevoelens bij mij naar boven:

ANGST
Wat wil hij na maanden negeren ineens van mij?
Gaat hij nog allerlei fratsen opbiechten? Vreemdgaan, schulden, oh my god wat nu weer?
Is er iets zakelijks, gaat hij toch alimentatie van me eisen?

BOOSHEID
Je maakt een zootje van je leven, stuurt een mailtje om sorry te zeggen en daarmee is alles weer okee? Lekker makkelijk.
Laat me met rust, ik ben eindelijk weer een beetje op orde en voel me wat sterker.
Je voelt je nu schuldig en zoekt vergeving? Niet mijn probleem! Verdrietig

BEZORGDHEID/WANTROUWEN
Goed dat je bent gaan afkicken. Maar hou je het vol? Dit hebben we eerder meegemaakt.....

CLOSURE
Ik hoopte al een tijdje zo'n soort bericht te krijgen. Ik dacht altijd dat ik na excuses en erkenning van zijn daden eindelijk closure zou vinden. Dat het me zou helpen. Het gekke is dat het me eigenlijk heel weinig deed. Het zal vast goed bedoeld zijn, en dat waardeer ik ook wel. Maar blijkbaar heb ik het op eigen kracht al voor een groot deel kunnen afsluiten.. Daar heb je je ex niet voor nodig. Dat lees je hier ook wel vaak, en nu weet ik dat het klopt Glimlach

Gisteren las ik dat hij vertrokken is naar Engeland, met een nieuwe stroom van destructie achter zich. Weggelopen bij nieuwe vrouw en kind, en zelfs de hond gedumpt. Alsof het niets is. Mensen en dieren zijn in zijn ogen simpelweg dingen die je kan gebruiken en kan weggooien als de lol er af is. Gewoon een kwestie van weglopen en opnieuw beginnen. Nieuw huis, nieuwe vrienden, en dan daar ook weer chaos creëren. Voor de zoveelste keer.

SCHAAMTE
Hoe heb ik ooit voor hem kunnen vallen? Hoe kan het toch dat ik al zijn leugentjes en verhaaltjes geloofde? Hoe heb ik zo blind kunnen zijn? Ik schaam me dat ik erin getuind ben. En dat ik hem heb geholpen met zijn UWV-keuring (waardoor hij nu een levenslange uitkering krijgt op psychische gronden) en zijn tweede paspoort, waarmee hij nu lachend in het buitenland zit, in luilekkerland..... zonder enige verantwoordelijkheid, of moreel besef. Hij schept er zelfs over op. En lacht mensen die keihard moeten werken gewoon uit. Hij vindt dat allemaal losers. Ik kan daar maar niet over uit, die attitude.

OPLUCHTING
Wat ben ik opgelucht dat hij uit mijn leven is. En dat ik inmiddels antennes heb ontwikkeld om dit hopelijk nooit meer mee te hoeven maken.

VOLHARDING
Ik heb niet gereageerd op de email. En ga dat ook niet doen. I AM A GREY ROCK!

afbeelding van waterman

yipppppieeeeeeeeeeee!!!!

Hoi Doc

Pfffft, opluchting? Ik zou denken van wel. Je schrijft hier eigenlijk dat je los bent, he. Dat je jezelf losgevochten heb van deze ellende!

Je hebt zijn laatste berichten gelezen, en je weet jezelf staande te houden! Meer dan dat, je kunt het plaatsen, je hebt het verwerkt. Misschien voel je het zelf nog niet helemaal, maar je hebt enorme stappen, enorme sprongen voorwaarts gemaakt! Ik ben heel blij voor je!!!!!!!!!!!

Heeeeeeeel veel liefs! Zorg goed voor jezelf, blijf goed voor jezelf zorgen. Altijd. Overal.
Waterman

afbeelding van Hetlevenismooi

Hoi drbibber,

Gelukkig heeft het kind zijn of haar Moeder bij zich.

Waar is hondje dan? Hoop bij veel liefde.

Je doet het ook allemaal zelf dat afsluiten, heb je een ex niet bij nodig. Onschuldig

Sterkte en blijf wijs!

X