Als je partner een tijdelijke "Break" wilt dan..

afbeelding van jay
Is het over, maar durft hij/zij er niet voor uit te komen
33% (14 stemmen)
heeft hij/zij dat echt nodig
44% (19 stemmen)
is er een ander in het spel
5% (2 stemmen)
Is de liefde niet sterk genoeg meer
19% (8 stemmen)
Totaal aantal stemmen: %votes
afbeelding van vocalkimke

kan weer wat helderder denken

Hallo mensen,

Na mijn beslissing te hebben genomen om uit elkaar te gaan na de break voel ik me toch ook een beetje opgelucht.
Misschien is het wel omdat we toch nog af en toe contact hebben en heel volwassen uit elkaar zijn gegaan. Ik kon me niet op andere dingen focussen, nu wel, ik heb tentamens!
Ik ga nu lekker voor mezelf zorgen, in alle opzichten, niet dat ik dat voorheen niet deed..
Het doet altijd pijn, uit elkaar gaan..bij elkaar blijven kan ook veel pijn doen!
Ik voel me per dag zo verschillend, nu voel ik me goed, morgen...?
Ik merk dat het voor mij heel belangrijk is dat ik praat en schrijf over mijn gevoelens, met vriendinnen en medestudenten..Ik heb heel veel steun gekregen en nog steeds. Soms krijg ik feedback die ik liever niet wil horen, deze is wel goed voor me, blijf ik realistisch door. Gisteren ging het op school over proefscheiding...tja ik kon er wel over meepraten maar wou niet in mijn emotie schieten. Door mijn studie leer ik beter met mijn verdriet om te gaan en vooruit te kijken ipv achterom..
Ik hoop dat mijn positief schrijven jullie moed en hoop geeft!

Liefs Kim

afbeelding van Angelo

Kim, Dat is rot voor je. Het

Kim,

Dat is rot voor je. Het klinkt in ieder geval alsof jullie een beetje "normaal" uit elkaar zijn gegaan. Ik ken pijnlijkere breuken (inclusief de mijne). Als jullie allebei hopen dat het weer goed komt, dan is er misschien nog hoop.

Ik wil je niet bang maken, maat ga er maar niet van uit dat je je morgen beter voelt. Eerder slechter, vrees ik, en dat kunnen velen hier helaas beamen.

Kerst en nieuwjaar gaat voor ons allen hier zwaar worden. Misschien dat 2006 een beter jaar wordt.

Blijf schrijven. Het helpt. Schrijf het van je af.

Sterkte in de komende meoilijke tijd. En let op je darmen.

Groetjes,
Angelo

afbeelding van vocalkimke

Nu is het dan zover

Ben net terug van mijn (ex)vriend....
We hadden een tijdelijke break van 4 dagen...Ik trok het niet langer, wou een besluit nemen....rationeel..
Ik heb besloten om te stoppen, op deze manier ging het niet..hij was het er mee eens, hij wou niet stoppen....maarja..
Allebei veel verdriet, tranen, knuffel, lieve woorden..
Konden we de tijd maar terugdraaien.
We zijn ok uit elkaar gegaan, hij gaat aan zichzelf werken zegt hij, zijn financiele problemen oplossen..
Hij hoopt dat het goed komt, ik stiekum ook.
Kerst en nieuwjaar wordt dit jaar zwaar.
Morgenvroeg voel ik me hopelijk beter, voor nu veel tranen en een leegte.

Ik moest dit even kwijt..
Veel succes en sterkte voor de mensen die nog in een break zitten of ook een moeilijk besluit hebben moeten nemen..
Liefs, Kim

afbeelding van Angelo

Kim,Ik kan me voorstellen

Kim,

Ik kan me voorstellen dat je nu niet durft te gaan samenwonen. Het is ?ɬºberhaupt een eng plan. Je gaat op dat moment een andere fase van je relatie in. Ik geloof dat er niemand is die op dat moment 100% zeker is van zijn zaak. Je zit dan in ?ɬ©?ɬ©n huis. Je hebt je partner altijd om je heen en je kunt je niet echt verstoppen als je eens denkt: Nu even niet. Je levert een stukje van je vrijheid op. Maar je krijgt er ook iets voor terug. Je krijgt er hoe raar het klinkt ook vrijheid voor terug. Op het moment dat je samenwoont hoef je niet steeds met de ander bezig te zijn. Je krijgt dan ineens meer tijd voor je eigen zaken.

Daar heb je nu overigens niets aan. Je bent niet zeker wat jullie voor elkaar voelen en dan is samenwonen inderdaad niet het beste idee. Wat je je moet afvragen is hoe het komt dat de fut eruit is. Zitten jullie alleen nog op de bank omdat je geen geld voor iets anders hebt? Dan is er niet zoveel aan de hand, want als jij ook een baan hebt, dan komt dat allemaal vanzelf wel goed. Als je op de bank zit, omdat je geestelijk of lichamelijk even niet tot iets anders in staat bent, dan hoeft er ook niets aan de hand te zijn. Je ziekte en zijn toestand kunnen daarvoor zorgen. Het kan zelfs zijn dat hij dat onderkent en hij eigenlijk wat afstand wil nemen, omdat hij zich gedwongen voelt om 110% van het beetje fut wat hij heeft te geven als hij bij jou is. Dat hij nu probeert iets aan te sterken om iets van jullie te maken. Als het bankzitten echter is omdat jullie een beetje op elkaar zijn uitgekeken, dan wordt het moeilijker. Dan vrees ik dat jullie relatie het niet gaat redden.

Je schrijft dat je gek op hem bent. Dat is belangrijk. Zeker als hij ook gek op jou is. Wat hij je zou moeten bieden? Om te beginnen geborgenheid. Dat is heel belangrijk. Je moet je veilig bij hem voelen. Het idee hebben dat je echt de muur tot op de laatste steen kunt afbreken. Je moet met hem kunnen praten. Praten over dingen waar jij mee zit, dingen die jij moeilijk vindt. Je moet met hem kunnen lachen. Dat zijn geloof ik ingredienten die in elke goede relatie aanwezig moeten zijn. Je eigenwaarde is natuurlijk heel erg belangrijk. Zonder die eigenwaarde voel je jezelf niets waard.

Het voordeel wat jij hebt, is dat je de tijd hebt om na te denken. Je hoeft nu geen besluit te nemen. Dat hoeft pas op hetmoment dat hij met een bosje bloemen voor je deur staat: "Sorry schat! Sorry dat ik ooit getwijfeld heb aan ons!" Maar dan moet je wel weten wat je wil. Je moet je dan niet laten meeslepen door de gevoelens van het moment, maar weten of dit het beste is voor jou. Maar wat je zelf ook besluit, je bent voor een deel ook afhankelijk van wat hij wil. Als hij niets meer wil, dan is het afgelopen, hoe graag je het zelf ook zou willen.

Over Crohn. Ik heb zelf geen Crohn. Voor zover ik weet, heet dat. Mijn vader had Crohn en is eraan overleden. Vertaling: hij is eraan overleden omdat hij een half jaar bij de internist liep met zware darmklachten en die de ziekte niet heeft onderkent. Hij is gestorven omdat door de verstopping het lichaam zichzelf vergiftigde. Ik weet dus vrij veel van deze ziekte en ik weet wat de dagelijkse impact ervan kan zijn. Ik weet van de goede dagen en van de slechte dagen en ik weet hoe beroerd en moe je je erdoor kunt voelen. Ik weet ook da de situatie waarin je je nu bevindt niet goed is voor wat er in je darmen zit. Probeer dus op zijn minst een beetje normaal te eten. De rest heb je toch niet in de hand.

Ik wens je veel tijd om na te denken en om in ieder geval voor je zelf tot een goed en overwogen besluit te komen. En denk eraan: het komt goed met je, hoe de dingen ook uitpakken.

Groetjes,
Angelo

afbeelding van vocalkimke

reservebankje?

Op dit moment zit ik zelf ook in een tijdelijke break, het was niet mijn keuze, mijn vriend wou dit, na al een heeeel lang gesprek te hebben gehad. De gevoelens zijn veranderd, het is niet meer zo als in het begin..We hebben nu 9 maanden een relatie, waren echt heel erg verliefd., nu houden we van elkaar. Het is alsof we al 3 jaar iets met elkaar hebben. Deze break is om te kijken of we elkaar gaan missen, of we er nog voor willen gaan...of het gevoel weer sterker kan worden. Mijn idee hierover is dubbel, enerzijds wel ok, kan ik eens goed nadenken, anderzijds ben ik van mening, dat we iets moeten ondernemen om het gevoel weer op peil te krijgen...maar wat, ik weet het niet. Hij werkt veel, is moe, slaapt veel en heeft slaapapneu. Ik studeer en ben op zoek naar een parttime baan en heb een chronische darmziekte, waardoor ik ook vaak erg moe en/of ziek ben.
Dit werkt door in onze relatie, doen niet meer zoveel leuke dingen.
Zijn veel bij elkaar, maarja , kwantiteit en kwaliteit..
Ik ga voor mezelf de plussen en de minnetjes eens op papier zetten en eens goed nadenken. Is mijn eerste break, denk zelf dat het belangrijk is dat er goed gepraat wordt. Heb nog hoop..liefs Kim

afbeelding van Angelo

Kim, Ik geloof persoonlijk

Kim,

Ik geloof persoonlijk niet in een tijdelijke break. Verliefdheid is het eerste stadium, liefde het tweede. Ik denk dat het normaal is dat het gevoel van verliefdheid afneemt en het gevoel van liefde ervoor in de plaats komt. Hoe lang de verliefdheid aanhoudt? Geen idee. Dat verschilt van relatie tot relatie. Als jullie van elkaar houdem: welk gevoel moet dan sterker worden. Wat ik zo hoor, vind ik niet meteen dat jullie een slechte relatie hebben.
Het is inderdaad wel zo dat er dingen zijn die een relatie niet zo gemakkelijk maken: werk, studie, ziekte. Het helpt allemaal niet mee. Ik zou bijna zeggen dat als jullie er wat van willen maken, dat jullie zo snel mogelijk samen moeten gaan wonen. Lekker iedere avond in elkaars armen in slaap vallen. Als je niet kunt slapen, kijken naar je partner, die naast je wel lekker ligt te pitten. Samen naast elkaar op de bank zitten, tegen elkaar aan. Samen, maar toch de mogelijkheid om ieder voor zich zich bezig te kunnen houden met waar je mee bezig moet houden.
Bovendien heb je iemand, die er voor je is als je je ziek voelt.

Praten is inderdaad het belangrijkste. Je moet altijd het gevoel hebben dat je hem alles kunt vertellen. Dat je niets hoeft achter te houden en dat hij dat ook niet doet.

Ik hoop dat het goed met je komt. Sterkte.

Groetjes,
Angelo

PS. Heb je Crohn?

afbeelding van vocalkimke

gevoel en verstand op ?ɬ©?ɬ©n lijn

Hallo Angelo,

Wat je schrijft dat voel ik ook zo, maar het moet van twee kanten komen..Ook wil ik het gevoel hebben dat ik de moeite waard ben, dat iemand respect voor me heeft en er echt voor wil gaan. Samenwonen leek voor ons beiden heel dicht bij, waren van plan om dit te gaan doen zodra ik een baan heb. Nu ben ik van niets meer zeker, samenwonen durf ik nu niet. De fut is eruit, die moet er weer in komen, ook door samen leuke dingen te doen, niet alleen maar op de bank dvd kijken..wat we de laatste tijd alleen nog maar doen..
Het is moeilijk om leuke dingen te doen, als je het financieel niet breed hebt. Ik ben wel nog gek op hem maar moet me zelf afvragen waarom en wat heb ik nodig, kan hij me dat bieden, realistisch zijn. Mijn gevoel van eigenwaarde speelt een belangrijke rol in deze (en vorige)relaties..Toch nog maar even goed nadenken..
Ja ik heb crohn idd, jij ook, of ben je bekend met deze ziekte?

Groetjes, liefs Kim

afbeelding van muis

break

ja ik zit ook in een break periode en duurd nu nog een week gelukkig.ik hoop dat we er uit zijn dan,hoewel ik bang ben hoop ik dat we weer naar elkaar toe kunnen groeien.ik moet zeggen dat deze break me zwaarder valt dan ik eerst had gedacht vooral omdat ik hem iedere dag op mn werk zie en hij doet dan erg afstandelijk .volgens zijn zeggen is dat omdat we elkaar rust zouden geven en daarom verteld hij ook niks over hemzelf.maandag echter gaan we naar de film met mn kids omdat ik dan jarig ben,helemaal geweldig vind ik dit en ik hoop dat het een gezellige dag wordt.in iedergeval weet ik wel dat als ik hem geen rust zou geven nu dan was het echt over geweest.ik hoop binnenkort een vrolijke blog te melden.ook voor de mensen die hetzelfde meemaken. dat geeft hun dan ook weer een sprankje hoop.we zullen zien.

afbeelding van Janneke82

Hard!

Da's inderdaad echt heel hard...deze break is volgens mij een stuk "zachter"- we hebben een afspraak staan voor over 3 weken (samen uit eten en bios, net zoals eerder...), over twee maanden ga ik een weekendje bij hem logeren om ouderwets zondag op de bank te hangen en schaatsen te kijken, ik mag hem bellen zo vaak ik wil- als ik me k#t voel, als de kat z'n injecties weer nodig heeft, als ik een pot mayo niet open krijg...waarom zijn sommige mensen zo hard en gemeen?!

(Ik hoop niet, echt niet, dat ik over twee maanden ook de mededeling krijg van "vergeet het maar"- dan kan ik weer he-le-maal overnieuw beginnen!)(hij zegt dat hij niet tegen me liegt en dat ook nooit heeft gedaan...ik denk dat ik hem maar gewoon moet geloven!)

afbeelding van jay

Niet veel goeds

mijn "break" heeft niet veel goeds gebracht eigenlijk.
Uit het oog, uit het hart is ook zoiets wat er kan gebeuren.
Na 2 weken heeft ze me gebeld dat het definitief was.

Toch raar, na alles wat ik voor haar heb gedaan was ik blijkbaar niet meer waard dan een telefoontje, en een:" het was kort maar krachtig, maar ga nu maar door met je leven."

afbeelding van Janneke82

Op dit moment...

...vind ik een tijdelijk break het beste wat ik in de afgelopen maand heb gehoord...het is niet zo definitief als gewoon "uit", het laat mogelijkheden open, en vooral, het geeft aan dat de ander jou ook nog een kans wil geven!

Maar ja, ik ben behoorlijk blont en kan er ook flink naast zitten wat mijn "geval" betreft- ik hoop alleen dat ik gelijk heb en wacht af, meer valt er nu niet te doen! (ik kan wel met 100.000 argumenten gaan gooien, maar zolang ik niet in zijn hoofd kan kijken, helpen die nog niet zoveel, jammer genoeg!)

afbeelding van faye

break

Ik zit momenteel in een tijdelijke break met mn nieuwe vriendje, is wel heel lastig maar misschien helpt het wel ik hoop in ieder geval van wel. maar hoelang duurt een break gemiddeld? 3 maanden 2 weken een week?

Faye

afbeelding van missLoa

is het over

Ja mijn ex wou het zo uitmaken ja we moeten even uit elkaar maar hij durfde het gewoon niet uit te maken het was dat ik zelf zo snugger was om te zeggen ja je bent het nu aan het uitmaken en toen zei hij ja want als ik niks gezegd of gevraagd had dan had ik nu nog in onzekerheid gezeten.maar het kan zo zijn dat het bij andere mensen een tijdelijke break wel kan helpen.