Angst

afbeelding van Najadan

Ik ben gewoon eigenlijk diep van binnen zo bang. Zo bang dat er nooit iemand van me gaat houden. Zo bang dat iedereen wegloopt. Maar eigenlijk het bangst dat ik altijd met die wond in mij zal blijven zitten. Eenzaam en alleen...

Ik heb die wond geprobeerd te vullen met vriendjes, liefde en seks. Het hielp soms even. Even niet te voelen hoe pijn het doet. Hoe pijn het doet te denken niet geliefd te zijn. Gister, nadat hij weg was, had ik 3 mensen om mee te appen. Drie mensen om van te houden. Die van mij houden. Ondanks dat ik had geslagen. Zelfs toen. Ik laat het keer op keer op me inwerken.

Ik vertrouw de liefde niet. En dat begon niet met de talloze vriendjes en relaties. Dat begon met mijn moeder. Ik heb geen idee waarom ik zo bang ben om verlaten te worden. Maar ik voel me alleen met mijn pijn, alleen met mijn angst. Het is te groot. Ik kan het niet (ver)dragen.

Zo gauw ik stop met voelen, krijg ik wat meer rust. Maar na een poosje springt de angst weer op mijn nek. Waarom moet ik dit al mijn hele leven alleen doen? Ik krijg medelijden met mezelf. Zie geen uitweg voor dit probleem. Te weinig vertrouwen. Te weinig vertrouwen in de mensen. In mezelf. Ik probeer voor mijzelf te zorgen. Maar het is te groot. Het verlamt me. En dus lig ik alweer in mijn bed. Machteloos. Machteloos te wachten. Tot er iemand komt. Het is te groot.

afbeelding van Nientjuh1

Najadan

Wat jij beschrijft heb ik ook. Enorme angsten om verlaten te worden. Toen ik single was ging het prima. Hier en daar een scharrel, puur voor seks, geen diepgang in. Met vrienden uit, beetje daten hier en daar.
Nu in een relatie en ik ben als de dood dat hij me zat is. Ik ben niet makkelijk. Door die angst reageer ik soms te fel, maar ben bang als ik niet reageer hij me vergeet. Dus heb het gevoel alles fout te doen. Elk moment kan hij weglopen. Al zegt hij dat hij van me houd, ik geloof hem niet. Ben verdrietig, onzeker. Bang dat hij morgen ineens niet meer van me houd.

Het is een kut gevoel, maar ik weet helaas ook niet hoe je ervan af komt.

afbeelding van Najadan

Nientjuh

Precies dat. Heb morgen een intake weer eens voor professionele hulp. Dit keer ga ik proberen me niet sterker voor te doen dan dat ik me voel. Maar ben ook bang daarin weer teleurgesteld te gaan worden. Het voelt alsof er een soort vloek op me heerst.

Een vriend van me heeft het over VTS, verdwenen tweeling sysndroom of zoiets, maar dat gaat me te ver. Hoewel ik er ook wel wat in kan zien. Maar die hyperfocus op die ander. Het is zo ontzettend irritant. En wat je zegt, als ik single ben, dan heb ik er minder last van, al baal ik dan ook van de eenzaamheid soms.

Hechtingsstoornis, dat weet ik nu. Ben daarom ook niet altijd makkelijk en ga schreeuwen. Dat werkt averechts. Maar ben er nu zo zat van dat ik toch wat met die angst wil doen, want zo komt het ook niet goed. Ik schaam me er diep voor, dat ik eigenlijk als een klein kind behoefte heb dat er voor me wordt gezorgd. Dat iemand me aandacht geeft, me ziet. Maar dit is wel wat er nu is. En met de behoefte zelf is denk ik niks mis, maar we zijn de liefde gaan wantrouwen

Heel veel sterkte en dikke knuf!

afbeelding van Nientjuh1

Najadan

Ja wij hebben wel een beetje hetzelfde. Met moeite probeer ik m’n vriend met rust te laten en niet de hele tijd te appen, maar dat stukje niet weten wat hij doet en met wie is best wel kut. Ontmoet hij nu iemand anders, praat hij nu met vrienden over ons en komt hij erachter dat we helemaal niet zo goed bij elkaar passen.
Straks word hij wakker en voelt hij ineens niks meer voor me. Het is ontzettend frustrerend en kut.
Njah, hou me op de hoogte van je veranderingen. Het is interessant om te lezen hoe iemand anders ermee omgaat.

afbeelding van Najadan

Nientjuh

Oh, ik ben niet zozeer bezig met wat hij aan het doen is, dat weet ik wel ongeveer. Ik kan het gewoon niet verdragen dat hij niet naar me toe komt rennen Knipoog En ik weet en voel wel dat hij ergens wel van me houdt, maar hij wil niet bij me zijn. Wat mij betreft om een k-reden. En ik maak me druk of ik hem wel goed lees, of hij stiekem me niet nog meer bedondert dan ik door heb. En dan bedoel ik niet met een ander, maar dat hij me voorliegt over dingen, waar ik het niet van weet.

afbeelding van Nientjuh1

Najadan

Dat stukje niet kunnen verdagen dat hij niet naar me toe komt rennen herken ik meteen! Verschrikkelijk is dat. En zo onterecht eigenlijk. Wat je zegt, ergens weet ik heus wel dat hij van me houd, maar ik voel het gewoon niet. Heel stom.
Mjah, ik hoop dat je eruit komt! Dat stukje met hem is echt helemaal over? Of heb je stiekem nog wel hoop?

Xx Nien

afbeelding van Najadan

Nientjuh

Ik denk dat hij niet iemand is die zich laat slaan en dat het dus wel over is, maar ik vind het wel fijn dat ik hem heb teruggedaan zoals ik zijn acties heb ervaren. Mijn woorden kwamen niet aan, en dit geloof ik wel. Maar denk ook dat het einde contact is. Ik heb hem net foto gestuurd van de post die voor hem was binnen gekomen. Waar hij op zat te wachten, en hij leest mijn app, maar geen enkele reactie. En ja, het kleine meisje in mij hoopt(e) dat hij terug zou komen, met me verder wilde. Al merk ik dat ik nu ik dat zo schrijf al een stuk minder voel. Als hij nu voor de deur zou staan, zou ik hem denk ik vragen wat hij komt doen. Geen idee of dat zo blijft. Of dat het is omdat de pijn te groot is. Hoe het vannacht zal gaan. Afgelopen nacht ging niet zo lekker. Vanmiddag heel fijn gesprek met een goede vriendin gehad. Ze zei dat ik het goed had gedaan, om hem niet dat geld te lenen. Dat ik ondanks dat ik zo naar zijn aanwezigheid verlangde, dat ik toch voor mezelf heb gezorgd. En nog zo wat van die dingen. Ik heb geloof ik weer iets meer vrede en compassie voor mezelf. Ben vanmiddag ook nog knuffel wezen halen bij mijn andere ex. Die is nog steeds lief voor me (was ook wel eens anders). Maar met hem is het nu los, kan ik gewoon gezondere grenzen stellen. Was vroeger ook niet zo.

afbeelding van Nientjuh1

Najadan

Wees trots op jezelf! Je vriendin heeft gelijk. Hoe moeilijk het ook was, je hebt voor jezelf gekozen! De enige goede keus eigenlijk. Jammer dat het zo heeft gelopen. Jr zou ook echt een tijdje slecht slapen. Als je maar genoeg afleiding hebt en erover kan praten.
Heel veel succes verder met het verwerken. Als je nog iets kwijt wilt of er zijn nieuwe ontwikkelingen hoor ik het graag van jr!

Voor nu, welterusten en succes vannacht! Hoop dat je wat rust kan vinden.
X

afbeelding van Najadan

Nientjuh

Dank je! Jij ook een fijne nacht gewenst