Banden verbreken en afstoten

afbeelding van Unremedied

All good things come to an end, was toch de Engelse uitdrukking? Dat is in ieder geval iets wat ik hier niemand hoef te vertellen. Maar wat meer generaliseren kunnen we deze uitdrukking wel. All things come to an end. Dat geldt in dit geval ook voor mijn frequente bezoeken aan deze site. Ik ga jullie nu voor een poosje verlaten. Niet omdat ik niet meer in jullie verhalen geinteresseerd ben en evenmin omdat ik ineens van mijn eigen grauwe sluier verlost ben, maar omdat het onderdeel vormt van de nieuwe tactiek.

Het is nu zeven en een halve maand geleden dat ik mijn relatie verbrak en sindsdien heb ik het gevoel gehad in een emotionele storm terecht te komen die maar niet echt wilde luwen. Geheel zoals dat gaat met ldvd, ging het met ups en downs. In het begin was alles vele malen heftiger dan later en in het begin was het niet iets wat zich alleen tot mij beperkte, maar was ik ook nog niet 'klaar' met mijn ex-vriendin, het meisje met wie ik dik vijf jaar ben samengeweest en die bovendien mijn eerste 'echte vriendin' was. Heb pogingen gewaagd de situatie te veranderen, het tij te keren, maar zonder resultaat en uiteindelijk was er geen reden meer om nog contact met haar op te nemen. Degenen die mijn blogs gevolgd hebben (en dat zijn er nogal wat inmiddels!) weten waar ik het over heb.

Hoe dan ook, het is nu inmiddels bijna 2/3 jaar geleden en nog steeds merk ik ups en downs. Downs die soms nog net zo heftig voelen als in het begin. Desondanks merk ik wel ook een hoop vooruitgang. Er heeft zich zo langzamerhand wel weer een 'basisgevoel' gevormd en ik ben grote delen van de dag ook compleet niet met haar bezig. Desondanks is het nog wel zo dat ik met haar opsta en naar bed ga. In mijn hoofd, that is.

Ik bedacht me dat 7,5 maand best lang is. Bovendien heb ik nu al zolang geen (echt) contact meer met haar gehad, dat ik werkelijk geen flauw idee heb hoe het met haar gaat en hoe haar leven eruit ziet. Dat was best een moeilijke realisatie. Maar ik werd er door mijn moeder onlangs op gewezen dat het heel goed mogelijk is dat ze nu inmiddels wel er helemaal klaar mee is en amper tot niet meer met mij bezig is. In het begin had ik alle reden om aan haar houding en woorden daaromtrent te twijfelen, maar het is nu zolang geleden en ze heeft me zo resoluut uit haar leven gebannen, dat het goed mogelijk is dat ze er al lang aan gewend geraakt is om niet meer met mij bezig te zijn. Of het er dan ooit in de toekomst nog eens uitkomt of niet is daarbij niet eens relevant.

Dat maakte wel dat zich een raar gevoel van mij meester maakte. Begon deze emotionele storm gevoelsmatig toch als eentje waar wij met z'n tweeen in beland waren, ik heb het idee alsof ik nu alleen ben overgebleven. Alsof er een veldslag woedde vanaf het moment van de breuk en dat ik nu nog in mijn eentje met het zwaard in mijn hand overeind sta terwijl iedereen het slagveld inmiddels allang verlaten heeft, aangezien er geen doel meer is om voor te vechten. In mijn hoofd is/was ze nog steeds erg actueel, maar in de realiteit was ze gaandeweg steeds meer tot het verleden gaan behoren.

Gesprekken hierover, maar ook gesprekken over de hele situatie in het algemeen, hebben me een aanzet gegeven om over een boel dingen na te denken. Een aantal conclusies bereikt en gezocht naar een nieuwe tactiek.

Een van de conclusies die ik bereikte, was dat het ergens bijna iets neurotisch had, hoe ik met haar bezig was. De focus was nog steeds zo op haar gericht (terwijl ze dus allang voltooid verleden tijd was) dat ik weinig oog had voor andere dingen in mijn leven. Het meeste ging op de automatische piloot, bestuurd door de ratio. Nou heb ik best 'n aardige ratio, dus dat ging allemaal wel goed, maar overcommuniceren naar mijn gevoel, kon hij het niet. Een soort neurotisme dus, zo'n stempel drukte ik er voor mezelf maar even op. Voortdurend voerde ik in mijn hoofd een monoloog met mezelf en gek genoeg bereikte ik voortdurend de conclusie dat het vreselijk rot is dat het over is tussen ons, dat het nooit meer zo zal zijn als toen, dat ik de liefde van mijn leven ben kwijtgeraakt door mijn eigen acties en dat haar gedrag, zo onverklaarbaar als ik het heb gevonden, aanleiding geeft om in ieder geval niet alle hoop op een toenadering, wanneer dan ook, te laten varen. Idealiseren dus en tegelijkertijd ook nog eens de realiteit van na de relatie uit het oog verliezen.

Dat idealiseren en irreele hoop creeren was een ding. Los daarvan was er dus ook het neurotische aspect, het aspect dat mijn gevoel zich vooral op haar concentreerde en alles wat ik voelde voortdurend op haar terug leek te reflecteren. Dat maakte dat de gedachtenstroom die gaande was mij kon maken of breken. Als ik mezelf enigszins wijs kon maken dat het misschien allemaal nog wel weer goed kwam met ons, voelde ik me goed, en als ik mezelf voorhield dat dat onzin was, voelde ik me slecht. Alleen dat, alleen dat meisje dat al zolang mijn vriendin niet meer is, bepaalde hoe ik me voelde.

Daar kwam nog eens wat anders bij, namelijk de realisatie dat ik het misschien zo langzamerhand ook aan het cultiveren was. Heel lang heb ik alle gedachten en gevoelens omtrent haar gewoon toegelaten, omdat ik niets wilde wegstoppen, dacht dat het beter was om het toe te laten vanuit een oogpunt van 'verwerken'. Ik wilde niet dat er later nog eens shit op mijn dak zou vallen. Maar wellicht kun je er ook in doorschieten. Als ik nu aan haar dacht, stopte ik doorgaans niet eerder met denken dan dat er echt iets gebeurde wat me gewoon afleidde of dat ik ging slapen ofzo. Om dan de volgende dag me meestal nog steeds niet veel beter te voelen. Van alles ging daarbij door mijn hoofd - gedachten terug aan vroeger, tot in details, waarbij ik een soort nostalgie voelde, vermengd met het melancholische gevoel van 'nooit weer'. Nooit is een lange periode, op het moment dat je zo'n gevoel oproept. Iets anders wat regelmatig terugkeerde was het 'nu', gedachten over dat mijn ex-vriendin ieder moment in theorie een nieuwe vriend zou kunnen krijgen, dat er iemand anders aan haar zit. Ik visualiseerde me dat helemaal. Einde van het liedje was dat ik weer behoorlijk bijeen geveegd moest worden.

Ik wil het niet cultiveren. Ik wil me er niet in wentelen. Resultaat van alle negatieve gedachtenstromen is ook dat ik me niet veel beter over mezelf ben gaan voelen. Het houdt me zwak, kwetsbaar en klein. Nog immer niet die sterke jongen die ik was voordat deze ellende begon, maar iemand die dat bij tijd en wijle vrij aardig kan improviseren. Ik wilde mezelf terug en rationeel kon ik bedenken dat ik daar alle reden toe had. En ook wel de mogelijkheden. Want zoals ik hier al wel vaker heb neergeschreven: afgezien van de ldvd is alles vanaf februari best goed met me gegaan.

Tijd dus voor een andere invalshoek. Nieuwe focus: mijzelf en waarom het eigenlijk best leuk is om mij te zijn. Als mijn gedachten weer naar haar dreigen af te dwalen, vervang ik de beelden. Niet zij met een andere gozer, maar ik met een ander meisje! Als ik terugdenk aan het verleden, stop ik met denken: niet het gevoel oproepen van nostalgie en daarin wentelen. Oh wat was het vroeger toch fijn en wat is het nu toch kut. Wat een onzin! Ja, het was vroeger wel fijn, de goden zij dank want als het niet fijn was, wat heb ik dan die vijf jaar lang allemaal uitgespookt? Maar waarom moet vroeger nu ineens zoveel fijner zijn dan nu? Vroeger zat ik in een relatie waarbij ik uiteindelijk allemaal twijfels had en die echt vast kwam te zitten. Nu staan alle mogelijkheden open. In theorie kan ik iedere dag iemand tegenkomen met wie ik een bijzondere band van wat voor aard dan ook opbouw. En dat kan net zo goed weer een vrouw zijn - voor mijn vriendin hoef ik me, bij gebrek aan vriendin, niet in te houden.

Mijn vriendin heeft mij afgestoten, reeds maanden geleden. Het wordt tijd dat ik haar nu ook afstoot. In mijn hoofd. Ik moet ook verder en ik schiet er niks mee op om te blijven hangen in het verleden. Ik kan me in ieder geval heugen met het feit dat mijn eerste vriendin zo'n bijzonder iemand was. Dat ik daar nu nog niet het volle oog voor heb - soit. Dat komt nog wel. En dat ik altijd het gevoel heb gehad sinds de breuk volstrekt niet goed of gewoon helemaal niet te zijn begrepen of geloofd - soit. Veranderen doe ik er allang niks meer aan. Kortom: niet meer terugkijken - vooruit met de geit!

Een en ander is echter naar mijn idee ook een soort gewenning geworden zo langzamerhand. Ik ben eraan gewend geraakt om aan haar te denken en met haar bezig te zijn. Van die gewenning moet ik af. Ik moet ophouden met veel aandacht te schenken aan dingen die verband met haar houden. Als ik op plaatsen ben waar ik veel met haar geweest ben of als ik muziek hoor waar ik speciale herinneringen aan haar bij heb - so be it! Ik ga de plaatsen niet meer vermijden en de muziek niet meer afzetten. Ik ga het bord schoonvegen, zodat er nieuwe herinneringen gevormd kunnen worden en de plaatsen en muziek op z'n minst neutraal worden.

Bij de nieuwe tactiek hoort ook wat ik aan het begin van deze blog schreef. Deze site. Die is natuurlijk hartstikke associatief met haar en alles wat eromheen hangt. De dingen die er geschreven worden zetten me steeds aan het denken en zoals dat met de meesten hier wellicht zo zal zijn, reflecteer je de meeste dingen die geschreven worden op jezelf. Vormt het ook voor jezelf stof tot nadenken. Zo wordt het voor mijn gevoel ook in leven gehouden.

Vanaf het moment dat ik deze site voor het eerst bezocht, ergens eind februari, begin maart, is er denk ik geen nieuw gepost berichtje meer aan mijn aandacht ontsnapt. Of het nou om een blog ging, om reacties daarop, om een verhaal of poll, allemaal heb ik ze gezien. Natuurlijk op lang niet allemaal gereageerd - ik reageerde doorgaans alleen als ik het gevoel had dat ik iets toe te voegen had. Dat is dan ook hetgeen waar ik nu mee ga stoppen. Ik ga niet meer half dwangmatig (want zo voelt dat bijna, omdat het gewenning is geworden) alle berichtjes lezen. Daarom zal ik de site ook een stuk minder vaak bezoeken.

Maanden geleden al heb ik mezelf een voornemen gemaakt, en dat is dat ik op deze site een 'rond' verhaal wilde gaan vertellen. Het begint bij het begin van alle ellende, dik zeven maanden terug, maar het moet eindigen bij het einde van alle ellende. Daar zijn we voorlopig nog niet, dus dit is niet mijn laatste blog hier. Schrijven zal ik blijven doen, op momenten dat ik het gevoel heb dat ik iets te melden heb, of bijvoorbeeld op het moment dat ook de nieuwe tactiek niet blijkt te werken. Verhalen van mensen die ik zo door de tijd heen redelijk goed heb leren kennen, zal ik ook blijven volgen om eventueel nog eens wat steunende woorden te kunnen schrijven. Priveberichten blijf ik uiteraard lezen en beantwoorden en hetzelfde geldt natuurlijk voor reacties op mijn eigen blogs. Maar de rest niet meer. Ik moet van de associatie en gewenning af.

Hoe het ook zij, ik heb dan wel alles gelezen, maar in de loop der tijd ben ik steeds minder reacties gaan plaatsen, dus heel veel zullen jullie er uiteindelijk niet van merken. Hooguit nog weer minder reacties misschien, maar dat stond al op zo'n laag pitje dat dat amper merkbaar zal zijn.

Jullie zijn dus nog niet van me af, maar ik ga ophouden met onderdeel van het meubilair te zijn. Althans, ik ga het proberen. Wish me luck. Ik hoop dat het niet lang meer duurt voordat ik wel daadwerkelijk mijn laatste blog hier neer kan poten. Dan zal ik ook wel fatsoenlijk afscheid nemen, maar zover is het nu nog niet.

Hopelijk kan ik de klim nu nog wat soepeler van me afzetten, nu ik de banden met het dal heb verbroken...

afbeelding van Eye Ris

Heel veel succes!

Ik heb al je blogs altijd gelezen. Ik snap heel goed wat je allemaal zegt, alles wat je nu ook beschrijft herken ik...Ik ook al 5 maanden, maar dan met heel veel hoop die ik kreeg vanuit zijn kant.

Ik hoop dat het je gaat lukken om het allemaal af te sluiten, met een positieve kijk op de toekomst!

Heel veel succes en sterkte!!! Liefs

afbeelding van Unremedied

Dank je wel! Vooralsnog moet

Dank je wel! Vooralsnog moet ik me er actief toe zetten om niet toch weer de berichten en reacties te gaan lezen, maar het is de bedoeling dat dat de nieuwe gewenning wordt om op die manier zo weinig mogelijk nog met haar bezig te zijn...

Na vijf maanden had ik ook nog de nodige hoop, of dat nou terecht was of niet daargelaten. Die hoop is er nu niet meer. Daarom vond ik ook dat een nieuwe tactiek vereist was.

afbeelding van mike_r

unremedied, ik heb je een pb

unremedied, ik heb je een pb gestuurd.

greetz mike

afbeelding van jaspera

Succes!

"Niet zij met een andere gozer, maar ik met een ander meisje!" Dat is een gedachte die zeker werkt. Ik probeer dat zelf ook wel eens. Het is soms alleen moeilijk om je tot die gedachte te zetten. Hopelijk gaat je dat met je nieuwe tactiek steeds vaker lukken. Ik herken me wel in het half dwangmatig lezen van alle berichten die hier geplaatst worden en het vergelijken met je eigen situatie. Het voelt een beetje als een vast onderdeel van je leven, wat er misschien wel voor zorgt dat je nog altijd meer met haar bezig bent dan eigenlijk noodzakelijk is. Ik ben daarom ook erg benieuwd hoe het je zal vergaan en kijk uit naar de blog waarin je je ervaringen hieromtrent beschrijft. En natuurlijk kijk ik ook uit naar je laatste blog, waarin je schrijft er definitief klaar mee te zijn. De vraag is: wanneer kun je met 100% zekerheid zeggen dat het voorbij is? Ik hoop dat jij deze vraag in je laatste blog kunt beantwoorden.

Unremedied, zoals je weet heb ik al je verhalen op deze site gelezen en ik vind dat je er nu al best goed voorstaat, zeker in vergelijking met nog niet eens zo'n lange tijd geleden. Hopelijk zorgt deze nieuwe tactiek voor net dat laatste zetje richting volledige verwerking. Heel veel succes en ik kijk er naar uit om weer wat van je te horen!

groeten,

Jaspera

afbeelding van Unremedied

Jij bent een van de personen

Jij bent een van de personen van wie ik de verhalen ook allemaal gevolgd heb en dat zal ik denk ik ook wel blijven doen, al weet ik natuurlijk niet of er aanleiding gaat zijn tot een reactie Glimlach. Je bent dus nog niet van me af Knipoog.

Ik hoop ook dat ik op vele vragen die nu nog zweven in mijn laatste blog(Dronken antwoorden kan vinden inderdaad. En dat het 'ronde verhaal' niet een al te lang verhaal gaat worden Knipoog. Ik ben nog altijd voorzichtig, dus ik hoop inderdaad te kunnen zeggen wanneer ik er nou 100% klaar mee ben, maar zal zoiets niet te snel concluderen denk ik. Wie weet ben jij allang van deze site verdwenen tegen de tijd dat het zover is Glimlach

Jij ook nog veel sterkte in ieder geval!

afbeelding van Speler

Hey Unremedied, Het beste en

Hey Unremedied,

Het beste en sterkte maat. Ja ik noem je een maat want je bent dit in mijn ogen ook al ken ik je niet. Ik hoop dat je ik hier nog wel eens zie voorbij vliegen als iemand die de positieve kanten van het verhaal hier post. Ik zal je blogs een beetje missen, maar het ga je goed.

Speler

Life is what you make of it...or not!
Don't let my nick fool you.
Don't be a rabbit, let the hunters see what you think of them!

afbeelding van Unremedied

Dank je voor je bemoedigende

Dank je voor je bemoedigende en positieve woorden. Ja, gek is dat, via een site als deze kun je inderdaad mensen als vrienden gaan zien he. Mijn blogs hoef je niet te missen hoor, want zoals ik al schreef: als er aanleiding toe is, schrijf ik wel een blog, ik dam alleen het dwangmatig lezen en het posten van reacties in. Al hoop ik dat er weinig aanleiding gaat zijn tot verdrietige blogs. Ik hoop dat ik de volgende keer positievere dingen kan melden.

Jij ook nog veel sterkte in ieder geval, en we zullen elkaar hier vast nog wel weer tegenkomen Glimlach

afbeelding van Jeronimo

Hey Unremedied, Zoals je

Hey Unremedied,

Zoals je weet heb ik al je blogs gelezen en je hebt me met veel dingen die je schreef tot nieuwe inzichten gebracht! Ik ben op dit moment ook in een andere fase belandt. Gelukkig maar, want die ldvd is zo slopend! Wil nog niet zeggen dat ik helemaal lekker in m'n vel zit, maar daar wordt aan gewerkt. Vallen en opstaan!

Kerel... een goede zet van je om de site een beetje te laten voor wat het is. Ik doe dat ook al een tijdje. Lees nog regelmatig mee, maar dat is al veel minder. In het begin was het inderdaad een dwangmatig iets... herkenbaar dus. Ook vaak het idee gehad dat ik mede door het blijven lezen van alle ellende zelf ook geen stap vooruit kwam. Toch was het 'lekker' om de boel van je af te schrijven en te voelen dat er mensen zijn die echt met je begaan zijn.

Uiteraard spreken wij elkaar nog wel! Voor nu... het ga je goed en maak er wat van!

Ciao,

Jeronimo

afbeelding van Unremedied

Het is inderdaad even

Het is inderdaad even omschakelen. Zo tijdens het koffiedrinken was ik echt gewend geraakt om alles door te lezen, maar dat mag ik nu dus niet van mezelf. Ik moet even weer iets anders zien te vinden om door te gaan lezen tijdens het koffiedrinken haha. En inderdaad, wat je schrijft, doordat je allemaal ellende leest, heb je zelf het idee dat je ook niet vooruit komt. 'Ellende' blijft actueel. Tenminste, dat is wat ik me kan voorstellen en dus de reden om het lezen te minderen. Maar vooralsnog kost het me toch nog wel een beetje moeite om al die ongelezen posts niet te gaan lezen Glimlach.

Wij houden elkaar zeker nog op de hoogte. Volgens mij moeten we ook altijd nog aan de whisky, maar misschien moeten we daar t.z.t. maar champagne van gaan maken, met z'n vieren haha Lachen.

Of ben ik nou te optimistisch?

afbeelding van Jeronimo

Ik lees ook nog teveel mee

Ik lees ook nog teveel mee hoor. Het is een soort van dwangmatig iets. Zelf zit ik niet eens zo erg meer met mijn ex in mijn maag. Ergens ben ik blij dat ik van haar los ben. Het meelezen op deze site is min of meer een verslaving geworden. Komt ook misschien doordat ik nog steeds niet de motivatie en inspiratie heb om mijn 'oude' hobby's op te pakken. Dan maar surfen h?ɬ©... en waar kom je dan terecht... jawel...!

Verder is het zo dat met het zich aandienen van een nieuwe liefde, ook weer nieuwe probleempjes ontstaan en dit ook weer nieuwe onzekerheden met zich meebrengt. Hierdoor blijf ik ook geneigd om de site in de gaten te houden. Je gaat toch zitten vergelijken met je eigen situatie op de een of andere manier.

Maaruh... of je te optimistisch bent?? Nee man... optimisme kun je wel ff gebruiken. Ga er gewoon vanuit dat je binnenkort ook een nieuwe vlam hebt. Wie weet spreken we dan inderdaad eens met zijn 4-en af.

afbeelding van Dearest

Heey Unremedied, ik ben hier

Heey Unremedied, ik ben hier ook niet meer vaak te vinden.
Alleen nu omdat k het ff moeilijk weer heb. Maar meestal laat ik het ook voor wat het is.
Zet hem op jongen! Het gaat je lukken, rust doet je zeker wel goed;)
En by the way, ik heb heel wat aan je antwoorden gehad...dus keep on the good work maar
dan in je persoonlijke leven haha...

Greetz..
Dearest...

afbeelding van Unremedied

Hey Dearest, ja, jij bent,

Hey Dearest, ja, jij bent, net als Jeronimo, Speler en Hoop ook een van de 'oudgedienden' hier Glimlach. We zullen elkaar hier ook vast nog wel gaan tegenkomen, om het optimisme in mijn reactie op Jeronimo hierboven maar vast een beetje te counteren. Van jou hoop ik ook binnenkort een blog te lezen waarin staat dat je er helemaal klaar mee bent, want het komt me zo voor dat jij er eigenlijk ook al wel lang genoeg in gezeten hebt Glimlach. En voor de momenten dat je je even weer niet zo lekker voelt: heel veel sterkte he.

afbeelding van Hoop

Hoi Unremedied

Ik denk dat je een goede beslissing neemt door minder op deze site te zijn. Dat heeft mij ook geholpen. De site is natuurlijk geweldig, absoluut, maar op een gegeven moment blijf je er daardoor ook meer mee bezig. Ik denk dat je op dezelfde wijze verder gaat als dat ik doe. Af en toe even een kijkje nemen en af en toe nog eens wat schrijven.

Ik snap echt werkelijk niets van mezelf want ik heb het idee dat het verliefdheidsvirus mij nu al te pakken heeft. Ja, ik ben volgens mij gegrepen door het "hulpje van de natuur." Maar ik moet zeggen dat het echt wel ontzettend heerlijk en spannend is. Pfoe en ik krijg geen hap meer door mijn keel. En ik wilde het nog niet eens. Zucht zo zie je maar, als je je er niet mee bezig houdt komt het plotseling op je pad. Ik ben benieuwd hoe dit verder gaat. Het is nog zeer zeer pril dus.... En ik weet helemaal niet hoe het verder gaat lopen dus ik vind het ook wel een eng gevoel. Ben er ook een beetje bang voor ofzo. Maar het is wel een ontzettend leuke en lieve jongen...

Ik hoop dat jou zoiets ook binnenkort overkomt. Dat "verliefd zijn" is dan wel een stofje van de natuur en heeft niets met "houden van" te maken maar het is wel erg fijn hoor! Ik gun het je zo...

Hou je me nog eens op de hoogte hoe het gaat? Je weet me ook te vinden op MSN.

En tegen iedereen die met ldvd zit: "kijk maar naar mij, het komt echt weer goed!" Ik had vannacht een nachtmerrie dat ik een beroerte kreeg. Ik werd zwetend wakker. Ik was plotseling zo bang om dood te gaan. Terwijl ik maanden geleden nog zo diep in de put zat dat ik wel graag dood zou willen. Niet dat ik er echt iets mee deed hoor, echt niet. Daar zit nog een heel groot verschil tussen. Maar het was meer dat ik het ook niet zo erg had gevonden als ik een hartaanval had gekregen ofzo. En nu, moet je me nu zien....

Sorry Unremedied, dat ik je blog daar even voor gebruikte. Knipoog

Ik denk dat het met jou langzamerhand ook weer goed gaat komen. Laat los, heb vertrouwen in de toekomst en je weet echt nooit wat er op je pad komt. Just go with the flow. Ja, misschien kom je je ex ooit weer tegen en wordt het weer wat. Maar de kans is ook groot dat het niet gebeurt. Als het wel gebeurt zul je haar ook opnieuw moeten leren kennen net als iedere andere nieuwe vriendin. Want jullie zijn allebei veranderd, hebben een nieuw leven opgebouwd. Dus of het nu zij is of een ander leuk meisje, ook in de liefde zul je wel weer datgene vinden wat je wilt.

Heel veel geluk.

Liefs,
Hoop

afbeelding van Unremedied

Whoeha, Hoop is verliefd?!

Whoeha, Hoop is verliefd?! Lachen:D Dat is mooi om te lezen! Ja, je zit er niet op te wachten en whoppa wat gebeurt er? Haha. Gefeliciteerd. Het zou fijn zijn als dat iets zou worden. Hou je me op de hoogte?

Wat je schrijft over dat doodgaan, ja, zo werkt dat he. In het begin had ik ook zoiets... Veel nonchalanter bij het oversteken bijvoorbeeld (ja, niet zo nonchalant dat het gevaarlijk werd, maar goed) of ineens, bij het in een vliegtuig stappen, kunnen leven met het idee dat het ding ook wel eens uit de lucht zou kunnen vallen. Dat verandert op stel en sprong zodra je iemand tegenkomt he. In de diepere downs wil dat nonchalante gevoel nog wel eens terugkomen, maar tijdens de ups is het meer het tegenovergestelde. Ik weet nog goed dat toen ik net wat met mijn ex-vriendin kreeg, ik het ineens interessanter vond om te stoppen met roken omdat mijn leven nu niet meer alleen mij aanging ofzo. Niet dat het me gelukt is trouwens, maar goed. En sinds de breuk roken als een ketter. Maar goed, dat ga ik ook wel weer minderen, totdat ik weer eens de geest krijg tot een nieuwe stoppoging. Want er vanaf moet ik toch een keer. In the end wil je toch meestal liever niet dood.

"Laat los, heb vertrouwen in de toekomst en je weet echt nooit wat er op je pad komt. Just go with the flow.". Dit drukt de 'huidige tactiek' vrij aardig uit. Ik probeer me er niet meer op te richten, probeer me te richten op andere dingen. Er staan binnenkort weer wat interessante dingen te gebeuren (die met liefde niet veel te maken hebben, maar wel met een project dat ik nu al zo'n 2,5 jaar (samen met anderen) aan het voorbereiden ben en dat bijna van start gaat), dat zou ook voor afleiding moeten zorgen.

Raar is het ergens wel. Dat project. Het is gestart en gegroeid tijdens mijn relatie. Na de breuk ben ik een tijdje uit de roulatie geweest en in de zomer heb ik het weer opgepakt. Nu is het bijna zover. Het was voor haar ook heel actueel omdat ik er zoveel mee bezig was. Nu komt de tijd dat er (hopelijk) de vruchten van geplukt kunnen worden, en is ze er niet meer bij. Jammer dat ik het niet meer met haar kan delen - maar eigenlijk ook wel een beetje 'her loss'.

Jij ook heel veel geluk en we houden elkaar op de hoogte via MSN Glimlach

afbeelding van Roberto

Verstandig

Heel verstandig Unremied. Ik ben op een gegeven ogenblik ook een maand niet geweest en kom nu nog af en toe. Gewoon als ik uit mezelf een moeilijke dag heb of gewoon niets te doen. Ik hoop dat je vind wat je zoekt in het leven.

Roberto