Ben er HELEMAAL klaar mee

afbeelding van Keelia

Hey iedereen,

nou, vandaag dus één en andere beslissingen gemaakt ivm mezelf, toekomst, etc..

Zoals jullie een paar blogs geleden al hebben gelezen had ik een paar weken geleden positief contact met mijn ex in mailvorm.. Er was 5 maand stilte tussen ons, maar ik was bezig met een paar fotoboeken te maken en ik wist dat hij tijdens onze vriendschap/relatie heel veel foto's had gemaakt, misschien had hij er nog een paar op zijn pc staan.. Dus, mailtje gestuurd.. En ja hoor, volgende dag kreeg ik bericht: Zit momenteel op school, maar zal de mappen doorsturen als ik thuis ben x ..

En zoals beloofd, enige moment later kreeg ik drie mappen vol foto's van mezelf doorgestuurd, maar liefst om en rond de 500 .. Ik heb hem bedankt voor de moeite die hij er wou voor doen, vroeg hoe het met hem was op school, hij antwoordde daarop, hij vroeg hoe werk was, waarop ik terug antwoordde en daar eindigde het contact weer..

Maar ik was verbaasd dat hij terugstuurde, dat hij zo vriendelijk terugstuurde en dat hij nota bene dan nog eens zoveel foto's van me had.. Ik wou hem al langer terug toevoegen op facebook (eerste halfjaar van vriendenlijst verwijderd + geblokkeerd) als teken van: Misschien weer wat beginnend contact? Het (korte) e-mailcontact voelde goed aan, hij kon ook eventueel niets terugsturen en mijn vraag voor foto's in de vergetelheid laten, maar dit had hij niet gedaan. Hij had vriendelijk teruggestuurd en ook vriendelijk (immens veel) foto's doorgestuurd.. Na twee weken denken: Zou ik hem terug toevoegen, heb ik dit ook uiteindelijk gedaan..

En na een week wachten was er nog steeds geen acceptatie van mijn vriendschapsverzoek.. Vandaag had hij nog gereageerd op de facebook-verjaardaguitnodiging van een gezamenlijke vriendin die ons beide voor haar verjaardag heeft uitgenodigd, dus hij is al op facebook geweest.. Zelfs de dag dat ik hem toegevoegd had (zo'n 10 dagen geleden) had ik gezien dat hij op facebook was geweest door iets dat hij erop had gezet..

Ik heb vandaag dan de beslissing genomen om heel het contact-houden-plan stop te zetten.. Geen sms'en (al maanden niet meer gedaan), geen mails (ook al maanden niet meer gedaan, exclusief vraag voor de foto's dan), geen facebook.. Ergens hoeft het voor mij ook niet meer, weetje.. Ook al heb ik het gedaan gemaakt (wat ook ergens dik zijn schuld was, want had hem 1000X gewaarschuwd dat als hij ging doen wat hij uiteindelijk ook gedaan heeft, hem zou verlaten), maar we hadden daarvoor 8 jaar intense vriendschap en ik heb altijd de deur voor hem opengelaten voor contact, zelfs na onze breuk.. Omdat ik met hem niet meer kon samenleven als partner wou niet zeggen dat ik hem kwijt wil als vriend, maar het moet van twee kanten komen..

We zijn 13 mei een jaar uit elkaar.. Elke vorm van contact in dat (bijna) jaar kwam altijd van mij.. Sms'en waar ik geen antwoord op kreeg, na twee maand kreeg ik uiteindelijk antwoord dat op een fikse ruzie uitdraaide, daarna weer voor twee maand niets, in oktober wou ik afspreken, maar hij zei: Ik wil weten wat je gaat vragen, anders heb ik geen rede om daar te staan.. Hij wist niet of hij nog vriendschap wou, hij wou geen ja zeggen, maar ook geen nee.. Hij wist het gewoon nog niet.. En sinds oktober is het weer stil.. Sinds twee weken terug dan, na het korte gemail.. Maar ik kan ook gewoon niet blijven wachten op zijn antwoord weet je.. Voor hem is het misschien al lang een NEE voor vriendschap, maar zit ik dan nog altijd te wachten omdat ik nog altijd met de MISSCHIEN in mijn hoofd zit..

Ik heb dan ook besloten het vriendschapsverzoek van facebook in te trekken, zodat hij me niet meer kan accepteren.. Ik ben het gewoon zo beu om te moeten blijven wachten, ik wacht nu al bijna een jaar op een antwoord en nog steeds niets, enkel een misschien.. Ik heb het antwoord voor hem al ingevuld en het wordt een dikke, vette NEE...

afbeelding van Hetlevenismooi

@Keelia

Gelijk heb je meisje, de zet is nu aan ex.
Jij hebt je best gedaan.Knipoog

afbeelding van Keelia

@Hetlevenismooi

Bedankt voor je reactie Glimlach

Ja, hij is nu aan zet.. Hij kan dan misschien blijven denken: Keelia, jij hebt het uitgemaakt.. Maar hij heeft de beslissing gemaakt om te doen wat hij heeft gedaan, ook al had ik hem gewaarschuwd dat, als hij het ging doen, dat ik hem ging verlaten.. 1x tijdens ruzie had ik gezegd: Weet je wat, doe het dan.. En het was alsof hij erop zat te wachten en uiteindelijk heeft hij het gedaan en ik kon het niet meer aan.. Als ik vroeg waarom hij heeft gedaan zei hij: Jij hebt gezegd dat het mocht.. Naja, hoe kinderachtig kan je dan zijn, vraag ik me af.. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen beslissingen, ajb.. De man is 22 jaar, wie ben ik om te zeggen wat mag en wat niet? Hij weet toch zelf ook wel wat hij doet?

Uiteindelijk wist hij maar al te goed wat hij deed, hij zei het ook in mail: Ik wist dat je het niet meende, dat je het eigenlijk niet wou, daarom deed ik het net. Ik wou er iets mee bereiken, wat dat weet ik niet, maar iets..

Ik ben naar die afspraak gegaan, had hem gestuurd: Wie wil praten komt er naartoe en wacht een uur, wie niet wil praten blijft gewoon thuis.. Ik heb er een uur gezeten.. En ben dan uiteindelijk naar huis gegaan.. Ik had wel nog een rede om daar te zitten.. Dat was in oktober, sindsdien heb ik geen contact meer met hem opgezocht, nadat die me dus letterlijk had laten staan..

Ik dacht een drie weken geleden: Het is nu al vijf maand stil, misschien is de storm al wat meer gaan liggen.. Blijkbaar niet dus.. Een vriendin van me zegt dat ik in het achterhoofd moet houden dat hij er waarschijnlijk nog niet klaar voor is, en dat weet ik ook maar al te goed, maar daarom maakt het er voor mij ook niet makkelijker op.. Heb hem meerdere malen de kans gegeven om te praten, heb in het begin vaak contact gezocht, tot zo'n 5 maand na onze breuk.. Heb daarna bewust vijf maand stilte gehouden, ook omdat ik eigenlijk geschrokken was dat die me in oktober heeft laten staan..

Ik kan niet meer geven dan dat.. Ik ben immens vaak tegen een muur gelopen, ik heb voor hem een uur in het donker en in de kou gewacht.. Als we elkaar weer tegen het lijf moesten lopen, zal ik niet meer zo happig zijn om contact te zoeken, dat hij dan maar eens zijn nek uitsteekt..

afbeelding van Hetlevenismooi

@Keelia

Ja echt waar, je hebt je best gedaan al die tijd, je kunt iemand niet dwingen. Meer kun je niet doen. En waarom zou je ook, het moet steeds van jou kant komen. Ook niet leuk toch?

Misschien op het feestje komen jullie tot een normaal gesprek?
Ik zou denken, graag of heel niet hoor.Knipoog x

afbeelding van 2emotional

@Keelia

Hey,

Goed gedaan meisje. Nu kan je echt verder gaan. Je hoeft niet op antwoord te wachten om door te kunnen gaan.

Wie weet, als hij er ooit klaar voor is komt hij wel terug vragen om jullie vriendschap te herstellen. Als hij inziet hoeveel jij nog voor hem kan betekenen als vriendin. Daar moet hij echt klaar voor zijn. Dat is nu wellicht nog te vroeg, denk ik ook. Dat betekent niet dat jij daarop moet zitten wachten hé. Ga verder met je leven. De toekomst zal wel uitwijzen of jullie ooit nog als vrienden verder kunnen.

Ik zag dat je 21 bent en 8 jaar een relatie had. Dus begon je met hem als je 13 was? Net zo oud als mijn jongste dochter die nu net haar eerste vriendje heeft. Ik dacht nog dat is iets voor een paar maanden. Nu ik jouw verhaal hier lees besef ik dat het best ook wel wat langer kan duren Glimlach

Jij komt er wel, daar ben ik zeker van!
2emotional

afbeelding van Keelia

2emotional

hey,
bedankt
voor je reactie Glimlach
Neen, we zyn niet samen van toen ik 13 was Tong ik heb hem dan leren
kennen, we hebben een hele intense vriendschap gehad van 8 jaar, waarvan
het laatste jaar als koppel. Hy betekent dus heel veel voor me, onze
tienerjaren, wanneer je je eigen identiteit vormt, zyn we samen
doorgegaan.. we kennen elkaar door en door, hy was echt mn beste vriend.. Spytig genoeg zyn er mensen die jaloers genoeg zyn om dan stokken in de wielen te komen steken..

afbeelding van H64

@Keelia

Go for it Keelia you did it on your own now you gotta go !!

h64

afbeelding van 2 Love 2

Goed dat je het afsluit!

Goed dat je het afsluit! Glimlach
Dan kan je eindelijk door met je leven! Party

afbeelding van hortensia

Keelia

Je schrijft dat je de deur open houdt voor hem voor vriendschap , is dat werkelijk wat je alleen nog wilt? is er misschien een sprankje hoop al de tijd op meer dan vriendschap . Als je echt alleen vriendschap wilt dan maakt het immers niet uit wanneer hij reageert ..dat komt wel en anders is het ook goed . Het lijkt erop dat je toch nog hoop hebt maar dat belemmert je ook in alles , om gewoon los te kunnen laten en verder te gaan. Zet je neusje de goede kant op en move on Glimlach

afbeelding van Keelia

@Hortensia

Citaat:

vriendschap , is dat werkelijk wat je alleen nog wilt? is er misschien een sprankje hoop al de tijd op meer dan vriendschap .

Geloof me, in iets meer dan vriendschap is er helemaal geen sprankje hoop meer Knipoog

Citaat:

Als je echt alleen vriendschap wilt dan maakt het immers niet uit wanneer hij reageert ..dat komt wel en anders is het ook goed.

Ik ken mezelf en ik ben iemand, als ik de deur sluit, blijft ze gesloten.. Als deze persoon nu later de beslissing neemt om terug vriendschap op te nemen, is het al te laat.. Het is misschien geen mooie karaktertrek, maar dit ben ik nu eenmaal.. Ik heb er al verschillende dingen aan gedaan om dit te voorkomen, iemand terug als vriend te beschouwen, maar dan loopt het helemaal mis.. Ik wacht nu al een jaar, en langzaam begint die deur nu echt op een sluitpunt te komen.. Als deze gesloten is, is er voor onze vriendschap geen hoop meer.. En dat wil ik niet, want hij was een belangrijk persoon in mijn leven, mijn maatje al voor 8 jaar... Het is enkel nog vriendschap dat ik wil, niets meer..

afbeelding van hortensia

keelia

ja nu snap ik je, als je je karakter er even eerder bij had vermeld Glimlach ...
Dan hou je het toch al aardig lang vol om die deur open te houden .