bericht van ex

afbeelding van Amandaaa

Hoi allemaal,

Na lang meelezen ook maar een account aangemaakt.
Het is nu iets langer dan twee maanden uit met mijn ex, op zijn initiatief. Voor mij kwam het als donderslag bij heldere hemel. Sinds het moment van uitmaken "cold turkey" vanaf beide kanten. Tot gister, ik kreeg ineens een WA bericht. Mijn wereld stond nog aardig op z'n kop, maar door dit bericht toch weer extra. Ik twijfel erg of ik moet reageren of niet, het is gewoon een simpel bericht met de vraag hoe het nu met me gaat. Op dit moment ben ik nog lang niet over hem heen, maar ik besef wel dat het eigenlijk niet meer goed kan komen tussen ons, hoe graag mijn hart het ook wil.
Door dit bericht zit ik in tweestrijd, wel of niet reageren.. Aan de ene kant zou ik hem graag mijn waarheid willen vertellen en hoe het voor mij is om er zo abrupt een einde aan te maken, dit kan opluchten. Aan de andere kant krijg ik daar waarschijnlijk ook weer veel stress van. Dan kan ik ook nog gewoon niks terugsturen, alleen voelt dit ook niet fijn omdat ik hem dan echt negeer en de afgelopen 2 maanden niks sturen heeft me ook nog weinig verbetering geleverd.
Is er iemand die een zelfde soort situatie heeft meegemaakt? Zo ja, wat was jouw reactie?

afbeelding van Lotte94

Klinkt herkenbaar. Bij mij is

Klinkt herkenbaar. Bij mij is het ook ongeveer twee maanden uit en cold Turkey is het beste om te doen, maar heel moeilijk. Mijn ex wilde ook weten hoe het met mij ging. Het geeft je een soort van hoop ook al weet je dat het aardig bedoeld is en het dus op niks uit draait. Als ik jou was zou ik niks sturen. Hij wilt natuurlijk horen dat het goed met je gaat om zichzelf beter te laten voelen. Als jij eerlijk zou zeggen hoe je je voelt is het voor jezelf ook niet fijn. Ik zou dus niet antwoorden! laat hem maar mooi afvragen hoe het met je gaat. x

afbeelding van Vlindertje0906

Hoe weet je dit zo zeker?

Hey,

Ik vraag me meteen af hoe je zo zeker weet dat dit echt niet meer goed gaat komen? Zijn er echt zo'n heftige dingen gebeurt? Ik geloof er namelijk in dat iemand echt kan veranderen vooral nadat je hebt beseft wat je kan misschien als je niet veranderd. Weet je zeker dat het niks meer kan worden? Dan zou ik een berichtje sturen van, dat alles goed gaat maar je hier nog niet klaar voor bent wellicht over een tijdje wel. Meer niet, negeren vind ik namelijk nogal raar tegen iemand waar je zo close mee bent geweest. Mijn ex begint op dit moment mij te negeren en dat vind ik echt heel onrespectvol!

afbeelding van IComeFromHolland

Negeren is niet gelijk

Negeren is niet gelijk respectloos. Misschien heeft die gene het druk? Of heeft er geen behoefte aan, wil geen valse hoop geven. Zoveel redenen. Hij of zij is jou niks meer verontschuldigt dus hoeft ook niet te reageren.

afbeelding van Vlindertje0906

Misschien heb je gelijk

Ja misschien heb je wel gelijk! Ik was nogal boos op dat moment omdat mijn ex me negeert momenteel. Doe vooral waar jij je goed bij voelt en wat jou helpt. Dat is dus misschien inderdaad wel niet reageren ...

afbeelding van Amandaaa

Er is inderdaad het één en

Er is inderdaad het één en ander voorgevallen waardoor ik mezelf nu in bescherming neem en rationeel besef dat het beter is dat het uberhaupt niet goed komt tussen ons. Dan mag hij wel heel hard z'n best gaan doen. Dit is ook de reden waarom ik niks terug stuur, maar ik geef je gelijk, het voelt niet fijn om niks terug te sturen naar iemand waar je om geeft. Ik wil zelf eerst weer goed in mijn vel zitten, contact opnemen kan altijd nog. Juist door nu contact op te nemen ben ik bang dat ik weer gekwetst word.

afbeelding van Vlindertje0906

Ik denk dat je gelijk hebt.

Ik denk dat je gelijk hebt. Luister naar jou gevoel en wat jou helpt. Wil hij jou echt terug dan staat die wel op de stoep morgen toch? Laat hem maar eens voelen wat hij kwijt is!

afbeelding van Amandaaa

Dat is precies wat ik ook

Dat is precies wat ik ook dacht. Hij weet me wel te vinden mocht het zover komen. Ik ga hem in ieder geval niet helpen met zijn eigen good feelings door te zeggen dat het goed gaat.

afbeelding van rik21

Ik begrijp jullie even niet

Amandaaa schreef:

Dat is precies wat ik ook dacht. Hij weet me wel te vinden mocht het zover komen. Ik ga hem in ieder geval niet helpen met zijn eigen good feelings door te zeggen dat het goed gaat.

Hij vraagt duidelijk om jouw aandacht.
Het feit dat hij jou een berichtje stuurt is voor hem waarschijnlijk al een grote stap geweest.
Als hij écht klaar met je was had hij niks meer van zich laten horen.
Daarnaast, als jij heel droog reageert "met mij gaat het beter dan ooit tevoren" voelt hij zich echt niet beter hoor...

afbeelding van Amandaaa

Hmm ja, ik snap wat je

Hmm ja, ik snap wat je bedoelt en dit is ook de reden waarom ik twijfel(de) over hem wel iets terug sturen of niet. Ik denk dat hij oprecht wil weten hoe het met mij gaat en in die zin nog niet klaar met me is, natuurlijk geeft hij nog om me. Maar wat schiet ik daar op dit moment mee op? Als hij meer wil dan alleen weten hoe het met mij is, had hij dit kunnen zeggen.

Ik denk juist dat wanneer ik aangeef dat het met mij wel redelijk goed gaat, hij zich daar wel beter door gaat voelen. Voor hem is het ook absoluut niet fijn geweest om het uit te maken en mij te kwetsen, als je dan weet dat het met de persoon in kwestie beter gaat, doet het jezelf ook goed lijkt me.

Ja, het blijft lastig, je blijft maar invullen voor een ander.

afbeelding van Amandaaa

Bijna hetzelfde dus, heb jij

Bijna hetzelfde dus, heb jij uiteindelijk ook niks meer gestuurd? En hoe gaat het met jou na twee maanden?
Ha, dit bericht is voor Lotte94 bedoeld, zie nu dat het helemaal onderaan staat.