Bindingsangst? Anyways.. he dumped me...

afbeelding van michelle

In totaal ben ik sinds februari vorig jaar tot aan afgelopen zondag, samen geweest met mijn ex. Hij is, schrik niet, 19 jaar ouder dan ik. Ik ben inmiddels 21 en hij dus 40. In het begin leverde dit grote problemen op. Zo heb ik een aantal keren een punt gezet achter de onofficieele relatie die we in het begin hadden. Vanaf juli vorig jaar is het serieuzer geworden en heb ik mijn ouders verteld over de relatie. We hadden het leuk samen, natuurlijk wel ruzies af en toe.. Maar in oktober vorig jaar besloot hij het uit te maken, hij kon zich niet over het leeftijdsverschil heen zetten. In december vorig jaar zijn we weer terug bij elkaar gekomen en in januari dit jaar heeft hij het weer uitgemaakt, voor de 2e keer dus. Eindelijk dacht ik: ik kan zonder hem. Heb gedate met andere mannen, maar bleef aan hem denken. Vanaf april (dus pas 3 maanden na het uit was) hadden we eigenlijk weer contact zoals vanouds. Hij had echter al een nieuwe vriendin. Eind april heeft hij het met haar uitgemaakt en sinds mei hebben we weer wat.

Dit keer ging het zoals een relatie hoort. Mijn ouders mochten hem, zijn ouders mochten mij en beiden accepteerden het. In augustus ging ik met een vriendin op vakantie naar Turkije. Daar een hele leuke jongen ontmoet en werd verliefd op hem. Ik ben trouw gebleven aan mijn, inmiddels, ex. Ik wilde hem niet kwijt, hoewel ik er op vakantie af en toe aan twijfelde. Toen ik weer terug was was ik zo blij hem weer te zien, het voelde wel raar omdat die andere ook een beetje in mijn hoofd zat. Echter kwam ik snel over heen en wilde niets anders meer dan mijn ex. Onze relatie ging vanaf dat moment wel bergafwaarts en we hadden vaker ruzie. Nu heeft hij het dus zondag uitgemaakt, met als reden: op deze manier worden we niet gelukkig samen, en ik irriteer me aan jouw felheid af en toe. Pats, boem.. dat was het dan.. Hij heeft absoluut geen moeite genomen om er voor te vechten. Als ik tegen hem zeg: dat hij bindingsangst heeft. Ontkent hij dit. Hij zegt dat hij van me houdt. MAar ik hou zo ontzettend mega veel van hem. KAn gewoon niet geloven dat hij dit zomaar opgeeft, na alles? twee weekjes gaat het wat slechter en hij maakt het uit. WAarom doet hij dit?

Ik hoop ook steeds dat hij weer naar me terug komt. Hou mezelf voor dat hij een break moet hebben om weer een stap verder te kunnen. Klinkt dit als bindingsangst of niet? Moet ik hopen dat hij weer terug komt? En wat moet ik doen om dit onverdraaglijke verdriet te boven te komen? HEb al sinds zondag niet meer dan 4 uur per nacht geslapen.. Leef eigenlijk beetje als een zombie, probeer me zoveel mogelijk af te leiden door leuke dingen te doen en veel te werken en aan mijn studie te besteden. maar blijft zo moeilijk... please help me...

Liefs,

M

afbeelding van shena

een volwassen kind

hey michelle,

het lijkt mij dat jij op je 21ste meer verstand hebt en veel wijzer bent dan hij met zijn 40 jaar, ik ben er zelf 39 en ik zo veel van die mannen, of het aan hun leeftijd ligt, ik weet het nt, die weten nt wat ze willen, aantrekken en afstoten enz....en jij voelt je elke keer slechter en weet nt meer wat je moet geloven, en het vertrouwen is dan helemaal weg,negeren helpt in zo'n geval het beste, als hij echt om je geeft komt hij wel terug en zo niet dan is hij je tranen nt waard, een man is geen tranen waard en is hij dat wel dan laat hij je nt huilen

veel sterkte en keep smiling er komen ook andere tijden al geloof je dat nu nt Glimlach

afbeelding van ivlas

hey

helemaal eens met shena hoor. ik snap die vriend van jou echt niet. Ofwel hij vindt je leuk en hij hakt de knoop door en gaat voor je, of niet. Dat doe jij toch ook of niet dan? Hou afstand. En bedenk hierin ook wat jij zelf wilt. Wil jij weer dat hij terugkomt en dat het daarna misschien weer zo gaat? Dat het even goed gaat omdat hij weer even denkt JA en dat daarna weer wegrent omdat hij het toch niet meer weet? Je bent 21 meid, verspil je tranen niet aan zo iemand die met zijn 40 jaar nog steeds niet weet wat ie nou wil.

afbeelding van michelle

Dankje

Bedankt voor jullie reacties. Het is inderdaad ook echt allemaal raar bij hem.. Ik probeer hem ook zo veel mogelijk met rust te laten. Had vandaag een bruiloft en dat is behoorlijk confronterend. Heb in de kerk behoorlijk lopen huilen omdat ze het liedje 'Ik heb je lief' van 'Paul de Leeuw' draaide.. Kreeg net een sms van hem waarin hij me veel plezier wenst voor het feest van vanavond.. Toen belde ik hem dus weer.. Ging goed, tot dat het weer te gevoelig werd.. Begon ik weer te huilen en heb ik gevraagd of hij me mist en spijt heeft van zijn beslissing.. Dom dom dom natuurlijk. Hij zegt dat hij me zeker mist, maar spijt heeft hij volgens mij niet echt..

Ik snap echt niet dat hij me zo maar laat gaan.. Verdrietig

Zou zo graag willen dat hij gewoon een keer 100% voor me zou gaan, want dat is wat ik verdien... ja toch?

afbeelding van ivlas

reactie

hey meid, tuurlijk zou je dat verdiend hebben. Alleen zo werkt de wereld helaas niet. Mensen zien soms niet wat ze hebben en jouw vriend nu dus ook niet. Ik heb op deze site met een aantal mensen kennisgemaakt nu en ze zijn allemaal lieverds, hebben veel te bieden veel te geven en van al die mensen en ook van jou (en van mezelf Glimlach) vind ik dat ze eigenlijk allemaal die liefde verdienen. Geloof me ik heb ook al vaak verzucht hoe komt het toch steeds dat ik maar niet vind wat ik zoek, ik heb veel te bieden waarom ziet niemand het, ik heb het toch verdiend... je moet gewoon vasthouden aan de gedachte dat hij de gene is die jou moet missen en dat jij al jouw echte liefde straks gaat geven aan iemand die er wel vol voor gaat!

afbeelding van ivlas

reactie

hey meid, tuurlijk zou je dat verdiend hebben. Alleen zo werkt de wereld helaas niet. Mensen zien soms niet wat ze hebben en jouw vriend nu dus ook niet. Ik heb op deze site met een aantal mensen kennisgemaakt nu en ze zijn allemaal lieverds, hebben veel te bieden veel te geven en van al die mensen en ook van jou (en van mezelf Glimlach) vind ik dat ze eigenlijk allemaal die liefde verdienen. Geloof me ik heb ook al vaak verzucht hoe komt het toch steeds dat ik maar niet vind wat ik zoek, ik heb veel te bieden waarom ziet niemand het, ik heb het toch verdiend... je moet gewoon vasthouden aan de gedachte dat hij de gene is die jou moet missen en dat jij al jouw echte liefde straks gaat geven aan iemand die er wel vol voor gaat! Ik denk dat het voor jullie wel beter is om even helemaal geen contact te hebben hoor. Als hij je de hele tijd blijft smsen blijf je dus zitten wachten en ga je idd ook weer zelf bellen. Of het is ja, of het is nee bij hem. Maar op deze manier kun je hem ook niet vergeten.

afbeelding van Huysch

M, Probeer in je leven op

M, Probeer in je leven op één persoon tegelijk in love te zijn. Als het lijkt dat je op een ander verliefd wordt, vraag jezelf dan eens af wat de liefde voor beiden dan eigenlijk voorstelt? Mijn liefde ging tot op het bod en ik dácht en denk niet eens aan andere meiden. Sterker nog, andere meiden die knap zijn, leuk kunnen zijn, het doet me niets. Waarom niet? Omdat je échte liefde maar voor één persoon tegelijk kan voelen...
Probeer dit doormodderen te stoppen en geef jezelf de kans opnieuw en écht verliefd te worden....

afbeelding van michelle

verliefd?

Achteraf gezien was de 'verliefdheid' op diegene op vakantie natuurlijk maar een vakantieliefde.. Het is niets in vergeljiking met wat ik voor mijn ex voel. Op dit moment is echt alleen hij het voor mij. De zon, zee, feeststemming en zijn mooie Turkse praatjes hebben mij doen voelen alsof ik verliefd was op een ander...

afbeelding van eenling

De zon, zee ?? en

sorry er hing dus ook een wolkje een roze wolk
of had je je zonne bril op ( roze )

sterkte

afbeelding van Rosebud08

56 en nog niet in staat om te kiezen

Beste M,

Ik heb net een relatie van 5 jaar achter de rug van iemand die 17 jaar ouder (56) is dan ik. En het lijkt wel of hij reageert als een puber. Dan wel, dan niet. Nu kies ik voor je en vanmiddag niet meer (echt gebeurd). Hij is getrouwd, maakt misschien verschil. Aan de andere kant weet je dan inmiddels toch ook wat er te koop is in dit leven en wat je wilt van het leven en met name wat je niet meer wilt. Niets lijkt minder waar. Drie keer bij mij komen wonen en toch weer terug. Durft geen eigen beslissingen te nemen en kiest voor het gemak. Hij blijf zitten waar hij zit en als hij zich maar niet verroert dan is er toch ook niet aan de hand en leven we gewoon door.... Ja maar dan wel zonder mij. Ik heb nu lang genoeg gewacht, begripvol geweest, niet meer. Ik verdien net als jij iemand die voor je gaat en bereidt is daar iets voor te doen ook al is dat soms moeilijk. Sterkte meid, weet dat er meer mensen in jouw situatie zitten en dat er waarschijnlijk nog velen zullen volgen. Allemaal willen we die ene liefde die speciaal voor jou is.