Blog van Admin

afbeelding van Admin

Spam; site-onderhoud

Vanwege grote hoeveelheden spam is de site anderhalf week geleden in onderhoudsmodus gegaan. Alle spam heb ik verwijderd, maar natuurlijk was (en is) het ook zaak te bezien hoe voorkomen kan worden dat opnieuw zo'n enorme hoeveelheid spam op de site terechtkomt.

afbeelding van Admin

Forumregels toegevoegd

Op verzoek van een aantal leden, en in de hoop dat hiermee gedoe op de site in de toekomst zoveel mogelijk kan worden vermeden, heb ik een eerste opzet gemaakt van forumregels voor deze site. Je kunt ze hier vinden, evenals in het menu bovenaan de de site.

Het betreft een eerste opzet, dus mogelijk komen er op termijn nog aanvullingen of wijzigingen. Het is daarom wellicht raadzaam de regels af en toe te checken om te kijken of nog iets is toegevoegd of gewijzigd.

afbeelding van Admin

Chat tijdelijk (?) uitgeschakeld

Vandaag heb ik de chat uitgeschakeld. Mij bereikten vele berichten dat nogal wat narigheid via de chat werd verspreid. Omdat in de chat privéconversaties worden gevoerd die ik niet kan monitoren, kan ik hier niet per geval wat mee doen en de betreffende gebruikers aanspreken. De enige optie om dat een halt toe te roepen, is de chat maar uit te schakelen.

afbeelding van Admin

Pilot: nieuwe chat

Hoewel ik in reactie op het bericht van Jester anders aankondigde, is het niet de oude chat die ik zodadelijk weer aanzet, maar een nieuw chatprogramma. In eerste instantie bij wijze van test. Graag verneem ik jullie ervaringen met de nieuwe chat als reactie onder dit bericht, het liefst ook met daarbij de vermelding of je vindt dat de nieuwe chat beter, even goed, of slechter is dan de oude.

afbeelding van Admin

Ldvd heeft vanaf nu een moderator

Uit diverse hoeken is met enige regelmaat gevraagd om een moderator op ldvd. Terecht. Als admin ben ik tot op heden ook de enige geweest die de gang van zaken op de site in de gaten kon houden, maar eerlijk is eerlijk: het lukte me niet altijd even goed om alles te monitoren. Tijdgebrek is daarbij het voornaamste probleem. Zoals de meesten van jullie weten, is ldvd.nl geen commercieel initiatief waarmee geld verdiend wordt. Er zit geen meerkoppige redactie achter de site; jullie admin doet het beheer van de site in principe in zijn eentje.

afbeelding van Admin

Aan iedereen in het kippenhok

Als admin streef ik ernaar mezelf zo low profile mogelijk op te stellen. Ik hecht aan de zelfregulerende werking van een forum. Wel tracht ik grenzen te bewaken en waar ze worden overschreden, in te grijpen.

De laatste dagen is er de nodige strijd op de site, vooral tussen bepaalde specifieke gebruikers. Gelukkig zie ik dat er nog genoeg anderen zijn die zich er niets van aantrekken en ontopic blijven schrijven.

afbeelding van Admin

Tijdelijk verstoorde opmaak van de site

Zul je altijd zien... Denk je vlak voor het slapen gaan nog even een kleine update door te voeren die amper iets voorstelt, eindig je ermee dat de site ineens vreemd weergegeven wordt. Het is me nog niet duidelijk waardoor dit veroorzaakt wordt omdat er eigenlijk geen rechtstreeks verband is met de door mij uitgevoerde update. Helaas heb ik op dit moment even geen tijd meer om hier dieper in te duiken, dus dat zal tot morgen moeten wachten.

Inhoud syndiceren