Can't run, can't hide

afbeelding van Gast

Ik zit in een relatie met een narcist en ik kan er niet voor weglopen. Dat wil zeggen dat ik ‘’het niet kan uitmaken’’. Het is een onverbrekelijke relatie. Vooralsnog, want het zal voortduren totdat ....wie maar ook of wat maar ook, buiten mij of hem om, het verbreekt. En dat is volgens mijn laatste bevindingen nog niet het geval. Onverbrekelijk omdat ik in een ‘’soulmate’’ oftewel ‘’tweelingziel’’relatie zit (waar ik overigens niet op aangestuurd heb of zelfs maar om gevraagd, maar gewoon gratis en voor niets gekregen)

New-age-achtige termen beweren dat tweelingzielen een relatie hebben op ‘’zielsniveau’’, dus niet op ‘’aards niveau’’. "Aards niveau" wil zeggen een tastbare, erkende relatie tussen 2 mensen; ik zou niet weten op dit moment, hoe ik het anders zou moeten uitdrukken. Een relatie op ‘’zielsniveau’’ hebben is dus om te beginnen niet tastbaar. Dat is precies wat het zo moeilijk maakt. Op zielsniveau wil volgens mij onder andere zeggen dat je de ander begrijpt op het niveau van de ziel oftewel van iemands diepe binnenste, zoals iemand in werkelijkheid is, of kan zijn. Daarom kan ik voelen dat hij wel degelijk in staat is om gevoelens van liefde te hebben. Dat voel ik letterlijk ja.

Natuurlijk is hij in staat om liefde te voelen, immers hij is ook een mens, wat soms (hoezo soms?)erg moeilijk bij hem te onderscheiden is dat geef ik grif toe. Maar als narcist kan hij ook pijn voelen, heel veel pijn. Misschien zijn alle gevoelens wel superlativerend in vergelijking met niet-narcisten.

Verder is het eigenlijk precies zoals de links vertellen, het is allemaal precies, exact zoals ik het zie en ervaar. Ja, narcisten maken relaties kapot door hun gedrag, onvermijdelijk.
En juist omdat ik een van de weinigen ben die beter weet dan wie maar ook-behalve hijzelf, zijn moeder misschien en de hogere macht- hij diep in zijn binnenste ook liefde en pijn kan voelen (want juist het diepe binnenste van zichzelf, houden narcisten voor de buitenwereld angstvallig verborgen) wil hij niks met mij te maken hebben: op aards niveau. Juist daarom toont hij zijn narcisme naar mij toe het sterkst. Oftewel: ik word door hem het ergst afgezeikt.
Het ik dat?

http://denarcist.nl/wat-is-een-narcistische-woede

http://www.infocoachroberta.eu/afstand-nemen-van-je-narcist-hoe-doe-je-dat/

http://www.narcistischepersoonlijkheidsstoornis.nl/is-narcisme-te-verand...

http://www.kennislink.nl/publicaties/de-kwetsbaarheid-van-de-narcist

-----
P.s.: Oh ja hij is zooooo VET narcistisch, ik bedoel het is overduidelijk daar zijn geeneens testen voor nodig, dat hoor, zie, proef en ruik je al van verre..

P.p.s.: Nee serieus: Hoeveel opties HEB je in zo'n situatie?

afbeelding van morgenster

masochistisch

Kennelijk geniet je er dus van, van zijn narcisme.

Mijn narcist en ik hebben elkaar losgelaten, wel elkaar gemaild dat we een bijzondere band hadden,
maar we accepteren de breuk.
Voelt goed en superfijn om er geen contact meer mee te hebben. Vrijheid blijheid Glimlach

afbeelding van petals

nou nou, niet zo hard...

nou nou, niet zo hard... hebben wij niet allebei ook in dezelfde situatie gezeten, en weten we niet allebei hoe ontiegelijk lastig het is om weg te gaan? Om dan te gaan roepen dat iemand anders er van geniet vind ik wel wat ver gaan hoor... het is heel dubbel, en dat is juist het gevaarlijke: je weet dat het niet goed zit, je lijdt daar enorm onder, en toch blijf je, voel je je gehecht aan die persoon.

Wel denk ik dat het vasthouden aan het idee van 'zielsliefde' een gevaarlijk iets is in deze, omdat het je het zicht ontneemt op wat werkelijk in de realiteit van het nu aan de hand is, een zeer ongezonde en destructieve relatie die je niks goeds brengt. Camilla, heb je een pb gestuurd. Hoop dat je er wat mee kunt.

afbeelding van Camilla belle

smile@petals

Dank Petals! Glimlach

afbeelding van morgenster

@petals

Welcome back! Leuk dat je hier weer schrijft.

Mijn eerste zin was wat sarcastisch maar bedoelt op een 'wake up and smell the coffee girl way'.
Dus zeker niet slecht bedoeld. Ik weet als geen ander wat een enorme pijn een narcist kan veroorzaken
dan ga ik een medelotgenoot niet nog dieper de grond in trappen.

afbeelding van Camilla belle

@morgenster

hmmmm.....ik weet niet precies wat ik moet denken van je bericht, of misschien weet ik dat eigenlijk wel maar weet ik het nog niet zo goed neer te zetten; in elk geval vind ik het hier verdacht ruiken (zie mijn verhaal), wat ik mij verder afvraag is of een narcist het zou beamen dat hij narcist is, als je het op de man af zou vragen. Misschien wel als hij er trots op is (istie in elk geval iets).

Morgenster je zegt dat je narcist en jij elkaar hebben losgelaten...hahahahaha! dan heb je of niet de links gelezen of je hebt een totaal verkeerd beeld van narcisme. Een narcist zal zijn slachtoffer namelijk nooit en te nimmer met rust laten. Hij voelt zich zo ellendig en zwart diep van binnen, hij weet met zichzelf geen enkele raad, dat hij wel moet, het is dus een overlevingsdrang en geen spelletje. Nou spreek ik natuurlijk niet voor alle narcisten maar van 1 die ik ken.
Wel rot voor de betreffende narcist als zijn slachtoffer hem nou net niet dat gevoel kan bezorgen waar hij eigenlijk naar verlangt. Waar we meteen bij mijn volgend punt komen: om te beginnen vind ik het gedurfd (een understatement ) om mij een masochist te noemen, want waar baseer jij dat op? Ken je me dan? En nee, ik ben geen masochist, de narcist slash soulmate laat me onverschillig, ik heb geen gevoelens meer voor hem.
Ik hoop voor je dat jij je ''narcist'' kunt loslaten - tenzij jij het zelf bent natuurlijk, in dat geval hoop ik dat jij je slachtoffer kunt loslaten.

afbeelding van morgenster

camilla

Een narcist laat je soms wel los als er een nieuw slachtoffer is. En dat is bij mij het geval gelukkig.
Hij is veel te laf om me nog te benaderen. Ook omdat hij denkt dat ik een vriend heb.
Ik noem je geen masochist, ik zeg dat het masochistisch is om bij een narcist te blijven.
Snap je verhaal niet zo want nu zeg je dat hij je onverschillig laat.
Ik bedoelde mijn reactie niet lullig verder.

afbeelding van Camilla belle

@morgenster

''Praise the lord"! of heb je dat al gedaan, en je had zeker flink huisgehouden toen je ex-narcist een nieuw slachtoffer zag, lekker gefeest? Party
Helaas ik kan niet met je meedoen,want mijn ex-narcist kan mij maar niet loslaten. Om redenen die ik hierboven al genoemd heb en misschien nog wel meer redenen die hij alleen kent.
Onder andere denk ik omdat hij geen nieuw slachtoffer kan vinden - uitermate triest voor hem.

Verder hoef je mijn verhaal niet te snappen, want ik begrijp hem zelf heel erg goed Cool .
Je hebt idd verkeerd begrepen dat ik bij mijn ex-narcist ben want dat is niet zo, anders zou ik hem niet ex-narcist noemen.

afbeelding van morgenster

hoi camilla lotgenoot

Bedankt voor het posten van de links trouwens, ik kende ze al, maar helaas wist ik voordat ik mijn
ex narc leerde kennen niet wat narcisme was.
Dus goed dat jij die links post, misschien dat er bij anderen ook een lampje gaat branden.
Hoop dat je niet al te veel lijdt onder zijn focus op jou.
Een narc kan altijd terugkomen, wat dat aangaat zal het me niet verbazen als mijn ex zich weer roert.
Maar 1 ding weet ik zeker, ik ga niet terug naar die 'hamster wheel to hell'.

afbeelding van Camilla belle

morgenster

"Hamster wheel 2 hell".? Hhh die ken ik nog niet.
Ik zie nu pas je reactie . Aangenomen dat we idd lotgenoten zijn beste morgenster kan ik je voorspellen en beloven dat je ex narc zijn weg naar jou zal weten te vinden. Of t hem iets zal opleveren is vers twee. Nee ik kan niet zeggen dat ik nog steeds lijd onder zijn stalkinggedrag.Zijn gedrag heb ik verder niet onder controle, wil ik niet eens. Hij schijnt mijn gedrag wel steeds te willen controleren , yawn yawn but whats new? Hoewel t erop lijkt dat dat laatste minder wordt, dus wie weet mag ik hem ooit nog eens Knipoog
Het probleem verder is Morgenster ik weet niet hoe het met jouw ex narc zit, maar die van mij kan niet anders dan een krankzinnige relatie met mij willen, heeft ie misschien niet eens echt door omdat hij het als 'normaal' aanziet.

afbeelding van saartje1968

focus

Hi

daar ken ik alles van. Ik had ergens gelezen dat ik bevrijd zou zijn van zijn macht als hij zijn focus op een ander heeft. Begin dit jaar heeft hij met mij gebroken per sms, met een excuus dat hij aan zichzelf ging werken. Plots voelde ik dat hij totaal op mij niet meer gefocusd was, en wijtte ik het eerst aan het feit dat hij aan zichzelf ging werken. Nu vrij recent, ik was na 8 maand terug begonnen met hem, ben ik te weten gekomen dat hij al die tijd een ander had, en dan nog het lief van zijn neef, nu ja narcisten kennen geen geweten en hebben geen scrupules. zijn focus was dus inderdaad op haar. Op een gegeven moment was ik ook terug in zijn leven, maar was zijn gedrag totaal anders al ervoor. Ik dacht dat hij afstand hield... De reden was dat hij nog de andere was aan het 'binnenhalen' of vasthouden of whatever... dus ja zijn focus ligt nu op dat meisje die nadien haar vriend zal kwijtraken aan het ontrouw een ook hem, want hij verandert niet en gebruikt een vrouw gewoon tot hij niets meer van haar kan krijgen....

afbeelding van Camilla belle

..

...

afbeelding van Camilla Belle

jachtig

Narcist die ik ken is naarstig op zoek naar een soulmate, wat zijn narcisme in de hand zal werken:hij denkt dat hij het belangrijkste/geweldigste wezen op aarde is dat alles om hem draait. Zoeken naar zijn soulmate zal hem de kous op zn kop geven, hem alleen maar teleurstellen.
Jammer, als hij dat nou uit zijn hoofd zou zetten of zichzelf zou manipuleren (hij manipuleert immers iedereeen, dus waarom niet zichzelf? ja heb je daar niet ff serieus over nagedacht?: waarom kun je iedereen behalve jezelf manipuleren?), zou hij vast meer rust krijgen in zijn ziel. Ik heb hem al getipt om eens zijn aandacht op iets anders te richten dan alleen op zichzelf. Ga toch eens fietsen man! Of kooklessen nemen, Thais, Arabisch of Kantonees leren, bij de voedselbanken voedsel uitdelen, er bij stilstaan dat anderen niet eens te eten hebben of een dak boven hun hoofd, wordt maatje, alles alles alles, om maar eens de aandacht eens niet op JEZELF te richten, want jij bent echt niet zo belangrijk, narcist. Dat zou ik de narcist vertellen. Ik vrees dat hij er niks mee zal doen, het narcist zijn zit hem in hart en nieren.

afbeelding van saartje1968

jachtig

deze mannen 'luisteren' naar je, om je te shushen, je langer vast te houden, tot het moment komt dat je zegt om in actie te komen, want dat beloven ze stellig, en dan mag je gaan. Want dat was niet de bedoeling....

afbeelding van saartje1968

can't run nor hide

Hi

dit verhaal is heel herkenbaar en ook hoe je er met omgaat. doch stel ik me de volgende vraag. Volgens vele artikelen mikt de narcist juist op dat stuk in de mens : wezenliefde en daar blijft ie op mikken opdat je zijn gedrag zou blijven pikken, zelfs als is het totaal destructief en niet op aard niveau aanvaardbaar... met andere woorden hij mikt op de 'onvoorwaardelijke' liefde, terwijl zijn liefde op aarde onder heel veel totaal onrespectvolle voorwaarden valt.

Ook hij heeft zo nu en dan aangegeven heel veel pijn, met name die van mij, te voelen, . Maar misschien was ook dat een projectie. Hoe kan een narcist zeggen een ander graag te zien, om die laatste letterlijk en figuurlijk de duvel aan te doen. Ook heeft hij toegegeven dat ik 'binnengeraakt' ben, en tegelijkertijd ben ik ook weer buiten gesmeten, en dit keer volle bak. Hij wist perfect hoe hij van mij 'van af' kon geraken. en heeft dit dan ook gedaan.

een narcist verandert niet. een narcist gelooft zijn eigen leugens zo dat jezelf aan je eigen waarheid begint te twijfelen. zoals ik daar net lees in één van de antwoorden. Ik heb hem nu geschreven dat we inderdaad op aards niveau niet kunnen samen zijn, hoe graag ik hem ook zie op wezenniveau. Om een zieleliefde te kunnen manifesteren moeten beide ego's ook willen samen zijn... Zo boven, zo beneden.... Het feit dat zijn ego dat van een narcist is, zal het tussen ons ook 'nooit' lukken. Daar heb ik nu, pas na 8 jaar eindelijk vrede met genomen, hoewel ik emotioneel het nog niet verwerkt heb. Mijn eigen drijfveren onderkennen zijn om zo een pijnlijke, wrede relatie te willen blijven hebben zegt veel meer over mezelf dan dat ik mij moet bezighouden met zijn 'gedrag'...