De 5 W's: Wie, Wat, Waar, Wanneer maar vooraal.. Waarom

afbeelding van Zwart

Er wordt mij altijd verweten dat ik een binnenvetter ben, dus ik heb besloten daar verandering in te brengen. Ik en mijn ex-vriendin (ow wat doet dat pijn) en ik hebben 1,5 maand geleden een punt achter onze 1,5 jarige relatie gezet. Waarom? Je kent het wel: veel, moeilijk en emotioneel gepraat, maar uiteindelijk weet je nog niet waar het nou aan ligt dus trek je de verschrikkelijke conclusie: het gaat niet meer. Verschrikkelijk clichee die zin, en vooral vaag, maar het beschrijft de waarheid het treffendst. Wat al een stuk minder vaag was, was dat we ons er allebei beroerd over voelden en er van een schrijnende afname van "houden van"-gevoelens geen sprake was. Dus, wederom clichee, we zouden vrienden blijven. Allemaal pijnlijk natuurlijk, maar ondanks onze break-up hadden we nog wel steun aan elkaar. In die periode heb ik ontdekt dat huilen ook fijn kan zijn. En bovendien, zoals wijlen Toon Hermans al sprak (vrij vertaald): "...met wie je lacht en wie je grient, dan pas kan je zeggen: ik heb een vriend!" Toch bleek het voor haar allemaal iets anders te werken... 2 weken terug beweerde ze het er zo moelijk mee te hebben dat 2 weekjes geen contact wel goed zou zijn. Nou dat heb ik geweten! Want bovenop alle ellende waar ik al aan onderhevig was, wordt ik vandaag geconfronteerd met het volgende. Madamme loopt vrolijk omarmt met haar nieuwe vlam door het Utrecht's centrum. Het ellendige is dat dit mijn volledige kijk op alles maar dan ook alles uit ons gezamelijk leven anders wordt. Ik kan er niet bij dat iemand zich zo makkelijk (terwijl 2 weken geleden nog geheel anders) in een andere relatie stort. Ik zelf moet er nog niet aan denken namelijk. Was het dan zo weinig dat wij hadden en deed ons einde haar zo weinig dat zo bijna zonder aarzelen weer in een nieuw avontuur springt? Ervan uitgaande dat alles dan wel goed zou gaan. Of zoekt ze troost bij hem? Vele vragen, alle vijf de W's, ze maken me gek. Ik bevind momenteel dan ook in een emotionele rollercoaster die langer duurt dan de doorsnee rit in Six Flags. Kortom ik voel me kut. Wat moet ik hiermee? Het kan toch niet zo zijn dat al haar gepretendeerde liefde gelogen is? Daarom vraag ik me ook vooral af hoe het nou toch verdomme kan dat iemand die nog treurt over haar ex, al met een ander aan het aanpappen is? Wie legt me dit uit? Reacties zijn welkom...

afbeelding van LadyC

Zou je helaas niet uit kunnen

Zou je helaas niet uit kunnen leggen waarom, alleen dat ik je gevoel ken. Het is niet helemaal hetzelfde, maar mijn ex had binnen een week een ander.
Vraag me ook vaak af, hoe de een nog kan treuren, en de ander zo verder kan stappen in een nieuwe relatie. Persoonlijk kan ik dat ook niet.
Veel suc6 met alles,

Liefs, LadyC

afbeelding van kaatje1981

lees mijn dagboeken maar!!!

Hey Zwart

Ik weet precies hoe je je voelt. Mijn ex had na een relatie van 5.5 jr ook binnen 1.5 wk een ander. Ik had ook zoiets van nou wat hebben die 5.5 jaar dan voor hem betekend. Ik heb hem er wel mee geconfronteerd maar niet alleen daarom maar ook nog om andere dingen(zie dagboeken).
Ik weet ook niet of hij troost bij haar zoekt of dat hij gewoon iemand in zijn leven mist waar hij vaak bij was. De wetenschap dat hij nou een ander heeft doet me op dit moment helemaal niks meer maar de eerste dagen/week kon ik niks anders dan denken en kreeg ik beelden in mijn hoofd over hun(zie dagboek).
Het wil trouwens niet zeggen dat omdat ze al een ander heeft dat ze dan je gebruikt zou hebben ofzo hoor. Ik weet verder ook niet wat ik kan zeggen maar het gaat wel over op den duur. Daar moet je gewoon in geloven.
Ik wens je veel sterkte en succes toe

groetjes Kaatje

afbeelding van juliana

niet alleen bij een ander

beste zwart,
bij mij ook uit na 1,5 jaar met een jaar samenwonen. het hakt er in zoals dat het nog nooit gedaan heeft bij mij.maar schijnbaar moet je alles een keer meemaken.

Het enige dat ik je kan zeggen is dat de vraag: "heeft het dan zo weinig betekend???" behoorlijk universeel is en niet alleen naar boven komt als je ex een ander heeft.

Natuurlijk maakt dat het allemaal nog pijnlijker en onverkrop-baar. MAar ik heb zelf ook vooral die vraag in mn hoofd gehad. TErwijl hij dus (naar mijn weten en ik hoef het ook vooral niet te weten) geen ander heeft. Maar die vraag komt ook naar boven als hij bot en afstandelijk deed..of gemakkelijk 3 weken niks van zich laat horen, of van het huis een teringbende maakt, of geen foto's heeft nabesteld..noem maar op.

Feit is dat exen nooit goed kunnen doen. Vrienden blijven is bij mij deze keer geen optie. weet niet waarom maar voelt gewoon zo. Met een andere ex kon dat prima.

Ik denk ook dat het feit dat je niet echt de vinger op de oorzaak heb kunnen leggen, een hele hoop frustratie geeft, Tenminste dat heb ik: bij ons was ook de conclusie: er zit iets niet goed, het gaat niet. Maar wat dat dan precies was? god mag het weten. dus misschien heb jij dat ook wel.

Ik ben bijna op twee maanden nu (haha klinkt wel of ik zwanger ben..nou...verre van hihi) maar ik moet zeggen..je VOElt dat je verwerkt..

sterkte ermee!

afbeelding van Jolanda

Het is niet dat het niets heeft betekent...

Hoi zwart
Het is heus niet dat de afgelopen tijd niets voor je ex heeft betekent, maar er zijn nou eenmaal mensen op deze aardbol die eenvoudiger met hun emoties lijken om te kunnen gaan dan anderen! Het is alleen behoorlijk cru, en komt ongelofelijk k*t over wanneer de persoon waar je een tijd mee samen bent geweest, voor het oog zoveel minder problemen/verdriet/moeite etc heeft met het verdergaan met het leven.
Ik kwam ook voor zo'n situatie te staan met mn ex; niet zozeer omdat hij een ander had (tenminste, dat heeft ie iig nooit tegenover mij toegegeven, het maakt ook niets meer uit) maar wel omdat ie zich totaal voor de situatie afsloot, geen enkele emotie meer toonde en grofweg zei dat ie nooit meer contact met me wilde(WAAROM?!)...
Er zijn gewoon vragen waar je nooit een antwoord op zult krijgen, hoe graag je dat nu misschien ook zult willen, maar met de tijd zul je merken dat je het eigenlijk niet eens wilt weten; je schiet er dan toch gewoon niets meer mee op! En vrienden blijven... ach, dat is volgens mij toch allemaal maar relatief; zodra de een een andere relatie krijgt geeft dat toch wrijving... Richt je beter op jezelf nu, jij moet ook weer gelukkig worden, net als zij... en dat komt best goed hoor!! Dat weet ik zeker!
Sterkte *jo

afbeelding van Zwart

Maar dan toch...

In de eerste plaats wil ik iedereen bedanken. Het is toch mooi dat op het verhaal dat je hier geeft wordt gereageerd. Ik had het nooit gedacht maar dat doet me best goed eigenlijk! Bedankt iedereen!
Het is idd misschien te zwaar om het woord "niks" te gebruiken, maar zegt misschien niet juist het feit dat zij makkelijker met haar gevoelens omgaat dat het voor haar ook minder waarde heeft gehad. Want overall was ze niet bijzonder stabiel, ook in de context met mij... Maar ja, bij deze opmerking moet ik wel de kanttekening maken dat ik overal spoken zie op het moment, bah.
Nogmaals bedankt voor alle zinnige reacties! x

afbeelding van fuzzy

Kan niet goed zijn...

Wat vervelend zeg. DAt is nog wel het ergste waar je gelijk mee geconfronteerd wordt. Ik ben er van overtuigd dat het nooit goed kan zijn. Vaak is het een uitvlucht omdat iemand bang is om alleen te zijn. Je kunt je gewoon niet van het een in het ander storten. Misschien denkt ze dat ze je zo sneller kan vergeten. Geloof me dit kan niet lang stand houden

afbeelding van Jacco

Klinkt allemaal bekend

Mijn verhaal is ongeveer hetzelfde maar toch anders.
We gingen "vrij" met elkaar om en kreeg gevoelens voor haar.
Als antwoord op mijn gevoelens kreeg ik te horen dat ze nix voor me voelde en nog niet toe was aan een relatie. Nu 3 weken verder is ze ervandoor met mijn beste vriend!!! Zoals zovelen op dit forum kunnen en zullen zeggen dit is een Kwalitatief Uitermate Teleurstellend gevoel!!!!!!!

afbeelding van Zwart

Tja...

Exen zijn in de regel sowieso Kwalitatief Uitermate Teleurstellend. Toch blijf je van ze houden.. Lastig he? Dank je voor je reactie Jacco!

afbeelding van grand marquis

Opnieuw beginnen

Het gebeurt op elke leeftijd, ook na 30 jaar huwelijk.
Het kwetst altijd als je je kwetsbaar opstelt door je innerlijke bloot te geven. Iedereen wordt wel eens verliefd tijdens een relatie. We staan bijna dagelijks bloot aan uitdagingen. 't komt er dus op aan om er boven te staan. Dat is iets waar samen aan moet werken. Als je partner dat niet kan, moet je bijna blij zijn dat je hem/haar kwijt bent. Even treuren, andere omgeving zoeken en opnieuw beginnen moet het devies zijn. Fantastische mensen genoeg op deze wereld.