De ex die maar niet verdwijnt

afbeelding van weegschaaltje299

Hallo,
Mijn ex en ik zijn ondertussen al bijna twee jaar uiteen, maar toch blijft hij steeds dichtbij omdat hij werkt in de manege waar mijn paarden staan. Ik moest hem dus vaak (4x per week!) zien.
In het begin heb ik het heel moeilijk gehad met onze breuk (hij was mijn eerste liefde) omdat hij direct terug contact opnam met zn ex en dan hebben een maand niet gepraat met elkaar terwijl ik hem wel zag en hij mijn vriendinnen van mij afnam, na deze maand was hij dan samen met zn ex (hij praatte wel terug met mij) maar ik bleef even depressief.
Na een tijdje kwam er dan een nieuwe jongen in de manege waarmee ik mij enorm goed mee amuseerde en ik werd eindelijk terug een beetje gelukkig(dit was gewoon een vriend).
Maar in die periode was het ook uit tussen mn ex en zn nieuwe vriendin en vroeg mijn ex mij om sex buddies te worden, en toen heb ik (besef ik nu) de domste beslissing van mn leven genomen om ja te zeggen..
Natuurlijk wou mijn ex dan terug samen zijn en zij hij dat het hem kwetste dat ik zo goed overeen kwam met die andere jongen, dan heb ik die andere jongen laten vallen voor hem en werd ik terug ongelukkig, maar mijn ex was tevreden.
Ik ben dan ook terug drie dagen samen geweest met mn ex maar ik voelde mij hier zo slecht bij omdat ik zelf niet meer met die jongen mocht praten dat ik het terug uitmaakte.
Hierna was hij heel depressief en heb ik hem steeds blijven steunen.

Na een periode (die jongen was intussen weg) werden we weer sexbuddies en beste vrienden en dit is zo gebleven tot een paar maanden terug.
We hebben wel vaak ruzie gemaakt maar hiervoor heb ik altijd veel moeite gedaan dat we toch vrienden blijven.
Maar een paar maanden geleden zei ik dat ik geen sexbuddies meer wou zijn zodat we het minder moeilijk zouden hebben als 1 van ons iemand anders zou hebben want tot dan waren we eigenlijk een half koppel.
Maar hier reageerde hij erg bot op en zei dat hij direct een ander meisje zou zoeken voor de sex omdat hij niet zonder kan, dit kwetste mij enorm en dus bleef ik tegen mijn wil sex hebben met hem.
Maar een week geleden zei hij plots dat hij mij niet meer nodig had voor de sex, maar wat bleek, er kwam een nieuw meisje in de manege die hij kent van vroeger en waarmee hij wel een relatie wou. Nu wil hij haar natuurlik en laat hij mij vallen als een steen, ik was hier kapot van en hij wou zelf totaal geen moeite doen om vrienden te blijven terwijl ik wel vaak heb gevochten voor onze vriendschap.
Ik heb het heel zwaar gehad maar ik ben er uit, hij heeft genoeg van mij geprofiteerd en ik wil hem vergeten. Ik heb een (lang!) lijstje gemaakt van dingen die ik haat aan hem en zijn naam in mijn gsm verandert naar kijk naar je lijstje, zodat ik niet meer ga sturen.
Ik zie hem wel soms (gelukkig veeel minder dan vroeger) en dan reageer ik heel kort en ook als hij een bericht stuurt.
Ik hou dit nu al twee dagen vol maar ik weet dat ik het nog heel moeilijk ga hebben, zeker als ik hen samen zie, maar ik wil hem zeker niet meer tonen dat ik hem nodig heb of dat ik triest ben om hem want dit vindt hij leuk.

Heeft iemand tips om hem te vergeten of wat ik kan doen in de moeilijke mommenten?

afbeelding van Hetlevenismooi

@weegschaaltje299

In je moeilijke momenten zou ik kijken naar zoals jij schrijft "kijk naar je lijstje", jouw intuïtie gaf het goed aan. Omdat het zo niet goed voelt voor jezelf.

Tip voor de rest zou kunnen zijn voor zo nu en dan Grey Stone toe te passen (is een mooie tip van een Ldvder Glimlach ) Heeft mij goed geholpen.

Je zal erdoor heen moeten en heb je dat overwonnen dan ben je veel meer jezelf. Glimlach Laat je nergens door uitlokken wat jij niet wil. Blijf bij jezelf.

Liefs!

afbeelding van weegschaaltje299

Vraagje

Wat is grey stone?

afbeelding van torn

#Gray Rock

Gray Rock is zoals het ik hier eerder voorbij heb zien komen de juiste benaming. Het schijnt de bedoeling te zijn dat wanneer jouw ex een psychopaat, narcist of sociopaat is jij veranderd in een grijze steen.

Hier een linkje met uitleg:
http://www.lovefraud.com/2012/02/10/the-gray-rock-method-of-dealing-with...

afbeelding van weegschaaltje299

Grey rock

Okee, dus in principe moet ik hem nu vervelen zodat hij mij niet meer lastig valt, tot nu toe heb ik dat gedaan en hij valt mij niet meer lastig maar dit is omdat hij al iemand anders heeft..

afbeelding van WAM

Omdat ik ook met iemand te

Omdat ik ook met iemand te maken heb gehad met narcistische trekjes ben ik gaan zoeken op internet.
Ik heb daar gelezen dat je de narcist het beste kunt hebben door hem helemaal te negeren.
Dood voor hem zijn.
Dus alles blokkeren hij mag niets maar dan ook niets van jou te weten komen.
Afschermen van social media etc.
Maar zoals ik lees heeft jou ex een nieuw slachtoffer dus ben je voor hem waarschijnlijk niet meer in zicht.
Als je van hem hebt gehouden doet dat zeer.
Maar onthoud 1 ding, een echte narcist houd alleen van zichzelf!
Hij heeft jou nodig gehad voor zijn eigen ego!
Een troost hij houd echt niet van die ander hij heeft die ander nodig om zijn ego te voeden.
Ik heb het ook maar van internet maar misschien heb je er iets aan.
Misschien kun je dingen plaatsen.

afbeelding van weegschaaltje299

Ik heb hem nu verwijderd op

Ik heb hem nu verwijderd op facebook en andere sociale media, mijn vrienden zeiden dat dit misschien een beetje hard was maar ah ja..
Hij heeft nu wel een ander 'slachtoffer' gevonden maar toch wou hij vrienden blijven met mij. Dus ik weet niet hoe hij hier verder op zal reageren..

afbeelding van weegschaaltje299

Hij stuurt mij wel nog steeds

Hij stuurt mij wel nog steeds berichten ..

afbeelding van petals

ik zou er maar niet al te

ik zou er maar niet al te makkelijk van uit gaan dat hij jou nu echt met rust gaat laten. Als hij echt iemand nieuws heeft, en jij verwijdert hem ook nog eens van facebook etc., dan zou hij het signaal moeten begrijpen dat jij met rust gelaten wilt worden. Maar sommigen (en ja, daar is de term weer, inderdaad, narcist) doen dat niet, ze willen jou niet meer maar ze kunnen het ook niet hebben dat ze de controle over jou kwijt zijn. Kijk maar al naar zijn jaloerse gedrag naar jou toe als jij met die andere jongen praat. Maar hij mag het omgekeerd wel, hij wil kunnen bepalen met wie jij omgaat ook al heeft hij zelf keihard gezegd jou niet te willen. Dat is meten met twee maten, let op bij dit soort gedrag.

Als hij inderdaad vaag gaat doen naar jou toe nu, en contact gaat blijven zoeken, of straks weer aankomt met zijn sexbuddies, als het even wat minder gaat met zijn nieuwe vlam... in dat geval zou ik heel erg op je hoede zijn. Kijk goed hoe hij nu gaat reageren en pas goed op jezelf.

Gray rock is bedoeld voor die situaties waar jij toch nog moet blijven omgaan met een narcist, bijvoorbeeld als je samen werkt, of buren bent, of samen kinderen hebt, of in jouw geval wellicht elkaar dus tegenkomt bij een manege. Het gaat er inderdaad om dat je verandert in een grijze steen, je maakt jezelf zo saai mogelijk. Geeft nietszeggende antwoorden, bijvoorbeeld: ik weet het niet, of je vertelt over een oersaaie hobby. Het klinkt misschien echt heel belachelijk maar in sommige gevallen kan het echt nodig zijn. Narcisten leven van drama, drama creëren en uitlokken. Reageer je niet meer, dan word je saai - en dat is precies de bedoeling, dan laten ze je pas echt met rust.

Persoonlijk zou ik in de omgang met een narcist daar nooit voor kiezen, het is dus alleen als het echt moet, beter geen contact meer want geef ze een millimeter en ze wringen zich meteen weer terug jouw gevoel binnen, voor een volgende ronde drama. En het is heel erg lastig, dat gray rock, als jij zelf nog gevoelens hebt. Dan wil je juist niets liever dan dat iemand op jou reageert. Je krijgt dan nooit de innerlijke rust en emotionele afstand die jij nodig hebt om te helen.

afbeelding van WAM

Blijven negeren!! Wees

Blijven negeren!!
Wees sterk!
Geloof in jezelf.

afbeelding van torn

#Grijze steen

Als ik het goed begrepen heb gaat het erom nergens meer op te reageren, alles van de persoon te verwijderen (telefoonnumer, FB etc, etc) en zal de ander vanzelf wel stoppen met contact zoeken...... en gaat er bij jou de ruimte ontstaan voor verdriet, gemis en verwerking.

De combinatie van sex-buddies en beste vrienden (en helemaal als je dat doet om een ander toch te willen behouden) willen blijven kort na een verbroken relatie gaat vaak niet op. Kan jezelf meer schade doen en verdriet geven dan nodig is.

afbeelding van weegschaaltje299

Wat ik wel raar vindt is dat

Wat ik wel raar vindt is dat hij mij vroeger al eens een maand genegeerd heeft zonder iets van contact, maar we zagen elkaar wel en hij zag dat ik triest was, was dit dan genoeg voor hem?
Nu hou ik me sterk, doe heel opgewekt tegen iedereen die in mn buurt is als hij erbij is zodat hij ziet dat ik gelukkig ben zonder hem.
Ik ben alleen bang voor dat moment dat ik hem samen met zn nieuwe vlam ga zien, ik weet dat hij er nog mee zou samen zijn enkel om reactie te krijgen van mij.

afbeelding van petals

negeren kan ook een manier

negeren kan ook een manier zijn om jou te raken. Als hij jou wel ziet maar hij doet net of je niet bestaat, kan dat je ook heel hard raken. En zeker als hij ziet dat jij verdrietig bent, kan dat al genoeg zijn voor hem inderdaad. Want was het effect op jou? Je gaat dan juist verlangen naar zijn aandacht, waarom negeert hij me, heb ik iets fout gedaan, ik wil gewoon weer normaal met hem praten. Zodra jij dan contact hebt met iemand anders of je laat zien dat je verder gaat zonder hem, dan zou het dus best eens kunnen dat hij zich weer aandient. Of als hij weer even om aandacht verlegen zit. Of gewoon omdat hij weer behoefte heeft aan wat extra drama.

Ook met zijn nieuwe vlam, probeer het je niet te veel te laten raken... hij neemt ook naar haar zijn karakter mee, en het lijkt misschien nu allemaal leuk maar ze krijgt hetzelfde te verduren als jij straks als het nieuwe er van af is. En een onderdeel van de trukendoos kan ook zijn: de nieuwe partner bij de ex onder de neus wrijven. Het gaat er dan om dat hij laat zien dat hij met gemak iemand anders kan krijgen, zodat jij jaloers bent en nog meer verlangt dat jij degene bent die zijn aandacht krijgt. Waardoor je minder focust op zijn slechte gedrag. Google maar eens op 'triangulation'.

Ik zou zeggen, ga maar eens kijken hoe hij nu gaat doen en kijk of het in dit plaatje past. Zo ja, echt uit zijn buurt blijven!

afbeelding van weegschaaltje299

Ik vind het moeilijk dat

Ik vind het moeilijk dat negeren, hij stuurde bijvoorbeeld een bericht waarin hij vroeg of ik nog gekwetst was, tuurlijk ben ik nog gekwetst, maar dit ga ik hem zeker niet zeggen omdat dit is wat hij wil. Ik wou hem zeggen dat hoe ik mij ook voel hij niets zou veranderen, maar uiteindelijk heb ik niets teruggestuurd wat hij waarschijnlijk nog het ergste vind.
Ook als ik hem kort zie dan doet hij mega vriendelijk en wil hij beginnen praten of probeert mij te ambeteren, daar reageer ik steeds kort op door enkel ok ofzo te zeggen.
Maar ik ben zooo bang voor dat moment dat ik hem daar samen ga zien met zn nieuw meisje, enkel en alleen om toch maar reactie te krijgen van mij..
Ik doe mijn best om me sterk te houden maar ik heb het er moeilijk mee.

afbeelding van petals

ja nogal wiedes dat je het er

ja nogal wiedes dat je het er moeilijk mee hebt... dit is echt een ontzettend lastige situatie. Ik durf echt te wedden dat hij nu alles gaat proberen, vriendelijk afgewisseld met gemeen afgewisseld met negeren, om te kijken wat jou doet 'happen'. Hou vol, en als je het echt niet trekt en merkt dat je toch weer meegezogen wordt, zou ik toch echt overwegen om zelf weg te gaan daar. Het is misschien radicaal maar dit is ook niet goed voor jouw gemoedstoestand zo. Als hij echt een narcist is en het plaatje klopt voor jou, moet je niet onderschatten waarmee je te maken hebt.

afbeelding van waterman

Hoi Weegschaaltje

Als ik jou lees zie ik nog maar een mogelijkheid, hoor. Hiermee ophouden. Dit heeft helemaal geen zin, en dit maakt jou absoluut niet gelukkig. Nu ermee ophouden doet nu pijn, daar is niks aan te doen. Maar hij lijkt wel 'gebruik' van je te willen maken, maar daar niets tegenover te stellen. En dus ben jij degene die betaalt, die hieronder lijdt. Jij hebt gevochten voor jullie relatie, hij niet. Dan moet je je conclusies trekken, en hem verder achter je laten. Het is niet anders, elke ander oplossing leidt nu tot puinhoop.

Maar eigenlijk weet je dat zelf ook, toch? Wat je nu nodig hebt is het zetje om echt te breken met hem. Denk ik Knipoog

Heel veel sterkte, maar zet de noodzakelijke stapjes.
Waterman

afbeelding van weegschaaltje299

Ik heb niet geantwoord op zn

Ik heb niet geantwoord op zn bericht en het voelt wel goed aan.
Nu ik er zo over nadenk is hij eigenlijk echt wel een narcist, hij vindt zichzelf de beste in alles wat hij doet en hij wil voor alles voldoening krijgen.
Het is maar best dat ik hem laat ook al zal het heel moeilijk zijn als ik hem ga zien met zn nieuwe vlam..