Dead inside.

afbeelding van Qtie

Ik word heel moeilijk verliefd, omdat ik het probeer tegen te houden. Zo bang om terug gekwetst te worden.

Maar nu kon ik het niet tegenhouden, die gevoelens. Alleen mag ik toch terug weer dat verschrikkelijke gevoel ervaren. Ik ben namelijk verliefd geworden op iemand die niet de mijne kan zijn, want hij heeft al trouw beloofd aan iemand anders. En daar kom ik niet tussen.

Het is sterker dan mijzelf. Nu moet ik in stilte lijden. Soms kan je zo hard van iemand houden, maar ben je niet voor elkaar bestemd.

Ik ga eraan kapot.

afbeelding van Dirk30

Dit noem ik lijden in het

Dit noem ik lijden in het kwadraat. Als je afgewezen wordt, doet het ook pijn, maar je hebt op zn minst een klankbord gehad van degene die je lief hebt. Hier niet, alles verborgen houden en in alle eenzaamheid wegkwijnen. Dit doet pijn.

Ik wens heel veeeeeeeel sterkte.

afbeelding van Okewatnu

Hoi Qtie

Hoi Qtie,

Wat naar zeg. Zul je net zien. Word je al niet zo snel verliefd en dan word je ook nog eens verliefd op een voor jou onbereikbaar persoon. Wat heb je daar nu weer aan?

Gevoelens zijn een vreemd iets. Hadden we daar maar meer controle over. Dan zouden we alleen nog verliefd worden op mensen die goed bij ons passen en die ons ook willen. En mocht dan op den duur anders blijken, dan zouden we dat gevoel met hetzelfde gemak ook weer af kunnen sluiten.

Niets is echter minder waar. Gevoelens blijven ongrijpbaar. Toch kun je er in bepaalde gevallen wel invloed op uitoefenen. Ik weet niet wat jouw relatie nu is met de persoon op wie je verliefd bent geworden, maar je zou indien mogelijk het contact in ieder geval voorlopig zoveel mogelijk te beperken. Op die manier voed je de liefde die je voelt voor hem niet langer. Als jij daarnaast verder gaat met je leven, zal het gevoel op den duur slijten. Daarnaast bestaat er vervolgens ook altijd de kans dat je opnieuw verliefd wordt op iemand anders, iemand die mogelijk wel voor jou bereikbaar is. Dan kan het helemaal snel gaan.