Dear Weekend... I hate you

afbeelding van Carrie07

Altijd ben ik gek geweest op de weekenden, vrijdag na werk lekker wijntje op de bank met mijn mannetje, zaterdag iets leuks doen en zondag lekker op tijd naar bed. Ik hield van de weekenden.

Nou dat daar verandering in is gekomen is wel zeker, ik haat de weekenden. Ik heb hem verwijderd uit mijn leven; van facebook; uit mijn telefoon alles. Zodat ik alleen nog contact met hem kan hebben als hij mij opzoekt. Dat doet hij ook wel af en toe, en het volgende moment wil hij ineens weer rust.

Als ik dan 's nachts om vijf uur klaar wakker ben, en op facebook kijk, en een van onze gemeenschappelijke vrienden een super gezellige foto zie plaatsen van uitgaan (met hem). Dan steekt dat enorm, het steekt om hem te zien lachen, om hem plezier te zien hebben. Terwijl ik dat af en toe ook wel heb, ik sta ook lachend op de foto, maar dat is fake, ben ik goed in, dat weet ik wel.

Aan de ene kant trekt hij me aan, aan de andere kant stoot hij me weg, met alles dat hij heeft. eerst was hoop datgene dat me op de been hield, het feit dat hij ook wilde dat het misschien wel goed kwam. Het feit dat hij zei dat hij me miste. Het feit dat hij zei dat hij van me hield en nog steeds van me houdt. Nu vraag ik me af of het wel goed is om hoop te hebben? Want hoe lang lukt het hem dan om mij te houden waar hij me wil hebben, wachtend op hem. Hij weet dat mijn liefde voor hem drie keer om de wereld kan, en dat de kans dat ik wegloop werkelijk nihil is. Dus hij kan me hoop laten houden zolang als hij dat wil.

Is dat wel goed? Om hoop te hebben? Of is het beter om gewoon te horen krijgen: "Ik hou niet meer van je. Het is klaar". In plaats van "Ik twijfel op het moment aan mijn gevoelens, maar ik wil geen leven zonder je en hou van je. Toch kan ik je op dit moment niet bieden wat je nodig heb. "

Ik weet het allemaal niet meer... Echt niet.

En dat dan vanmorgen mijn schoonmoeder belt: Komen jullie vanavond gezellig eten??? "Nee ik kan niet" Verdrietig

afbeelding van Havana

@Carrie07

Wat een verdriet.....laat de tranen maar hun weg.....gaan.....dat je alles verwijdert hebt is ok....alsnog ga je bij de vrienden p FB kijken (stiekem).....of je hem erbij ziet op de foto's (?).......ergens een normale menselijk drang.....ik lees....dat hij zei...."het feit dat hij ook wilde dat het misschien wel goed kwam. Het feit dat hij zei dat hij me miste. Het feit dat hij zei dat hij van me hield en nog steeds van me houdt."......

jij krijgt inderdaad "HOOP" (!).....Hoop is de onzekere verwachting dat een bepaalde gewenste gebeurtenis zal plaatsvinden.....Er zijn twee tegengestelden van hoop: wanhoop als de kans......op de gewenste gebeurtenis verkeken lijkt......of vrees als de (onzekere) verwachting......een ongewenste gebeurtenis betreft......Bij valse hoop is de verwachting geheel op fantasie gebaseerd.......of op een gebeurtenis met een verwaarloosbare kans van optreden......Hoop kan passief zijn......zoals een wens.......maar ook actief. In het laatste geval wordt de kans op de gewenste gebeurtenis vergroot door persoonlijke inspanningen.

Hij weet....door dit allemaal aan te halen dat jij de deur open laat voor hem......dat is zijn kracht......Carrie......aan jou om hem deze kracht te....ontnemen....

Havana

afbeelding van bjm

@havana

of om om te zetten in wat carrie wil bereiken! en dat is niet ontnemen maar terug halen !

groetjes
bjm

afbeelding van Moerbei

Hoop....daar is hier heel

Hoop....daar is hier heel veel over geschreven. Tja, hoe lang. En waarom toch die hoop?

Ik denk zelf dat hoop ons ook de ruimte geeft om afscheid te nemen. Om het echt in te laten dalen totdat het in elke vezel is doorgedrongen.
Omdat een abrupt hopeloos einde wellicht veels te traumatisch zou zijn.

Op een gegeven moment ga je niet meer drie keer de wereld om voor hem, maar wanneer dat moment komt ligt meer aan jou and aan hem of het feit dat hij jou 'hoop geeft'.

En die weekenden worden echt wel weer leuk! promised!

Sterkte!

afbeelding van MisterXXX

?

Citaat:

vrijdag na werk lekker wijntje op de bank met mijn mannetje,

Mannetje?
Is hij heel klein?

afbeelding van Pieter1986

Is het wel fake?

Carrie07 schreef:

Als ik dan 's nachts om vijf uur klaar wakker ben, en op facebook kijk, en een van onze gemeenschappelijke vrienden een super gezellige foto zie plaatsen van uitgaan (met hem). Dan steekt dat enorm, het steekt om hem te zien lachen, om hem plezier te zien hebben. Terwijl ik dat af en toe ook wel heb, ik sta ook lachend op de foto, maar dat is fake, ben ik goed in, dat weet ik wel.

Ben je er zeker van dat dat fake is? Je denkt op dit moment misschien dat dat fake is, maar als je die momenten waarbij je aan het lachen was terug voor de geest haalt, ben je er zeker van dat je die niet leuk vond? Ik herken wat je zegt, ik heb zelf vaak het gevoel dat, hoewel ik wel redelijk veel te doen heb en veel plezier maak met vrienden, mijn ex op een of andere manier 'meer', 'authentieker' plezier maakt en plezier maakt om vooruit te gaan met haar leven. Terwijl ik blijf treuren en treuren. En uitga, gewoon om iets te doen te hebben.

Maar is dat wel zo? Volgens mij is het een kwestie van die gedachtegang te doorbreken. Dat wanneer je plezier hebt, dat dat wel degelijk authentiek is en je dat ook doet om vooruit te gaan. Iets wat moeilijk is, zeker als je het blijft vergelijken met het plezier van je ex (ik doe het ook hoor, het steekt geweldig hard wanneer ik mijn ex op maandagmorgen (we zijn collega's) aan de koffieautomaat tegen een andere collega hoor vertellen hoe geweldig leuk haar weekend was. Dan wil ik het liefst onder de grond kruipen en er nooit meer uitkomen).

afbeelding van bjm

@carrie07

hoi carrie, ik vat even samen wat je in je blog hebt genoemd

je wilt hem zien, maar je zegt : ik kan niet
je wilt zijn aandacht, maar je gaat niet naar zijn moeder
je wilt dat hij terug komt in je leven, maar je waardeert niet als hij contact zoekt
hij wil rust en je kunt het hem niet geven
je wilt iets, maar je wacht af

mijn conclusie zou zijn :
je wilt hem terug, maar vult niet zijn behoeftes in omdat voor elkaar te krijgen, in plaats daarvan twijfel je over wat je wilt !
ik snap dat je je zelf even niet meer begrijpt !

zie jij het ook zo ?
groetjes en veel sterkte, wijsheid en kracht !
bjm

afbeelding van Carrie07

@bjm

Lieve BJM,

sorry begrijp je comments niet:(

Citaat:

je wilt hem zien, maar je zegt : ik kan niet
je wilt zijn aandacht, maar je gaat niet naar zijn moeder
je wilt dat hij terug komt in je leven, maar je waardeert niet als hij contact zoekt
hij wil rust en je kunt het hem niet geven
je wilt iets, maar je wacht af

1. Heb hem al dagen niet gesproken, hij wil rust. Dus ik zeg niet dat ik niet kan, ik zeg helemaal niets Verdrietig
2. Zijn ouders weten niet dat we uitelkaar zijn, hij wil dat vertellen als hij er klaar voor is.
3. Hij zoekt geen contact. Ik zou het enorm waarderen als hij dat nu wel zou doen
4. Ik doe niets anders... laat hem de hele dag met rust.
5. Ik kan hem niet én met rust laten én niet afwachten? toch?